|
Bildirim
"bilişim sektöründe dışa bağımlılığı azaltacak önemli bir hamle." demissiniz de acik kaynak toplulugunu destekleyecek en ufak bir hamleniz yok. Gidip sagdan soldan ucuncu parti paketleri koyup sonra veri sizintisi diyeceksiniz. Acik kaynak kullanacaksaniz onu inceleyecek ve takip edecek guzel bir ekibe de ihtiyaciniz var.
|
Microsoft : |
Korsan demeyelim de, lisanssız (aktivasyonsuz) kullanıyorlar diyelim:
https://www.webtekno.com/haber/amp/78805 |
%100 yerli ve milli dememişler çok ilginç
|
Bu çok çok büyük bir haber ne yazık ki liber office gibi programlar çok çok geliştiği halde ms'a bir sürü para vermenin yanında kamu bilgilerinin güvenliği konusunda da açık kapı bırakıyor idik. intranet ağlarının da windows server yerine linux olması bilgiyi güvenli tutmak için elzemdir. bunu .net yazılımcısı olarak söylüyorum biz varsın az kazanalım ama devlet ayakta kalsın güçlü kalsın.
|
Bu kaçıncı kamuda yerli yazılım olayı. Yapabilecek babayiğit olduğunu düşünmüyorum. Anca hastane hasta çağrı ekranını pardus yapıp yerli diye geçerler.
|
Pardus'u yayma görevini üstlenen savunma sanayi şirketi içeride Microsoft ürünlerini kullanıyor, daha ne diyelim? Kendileri mesajlaşma programı çıkart(tır)mışlardı, o da öldü...
|
Bunu en güzel Gelir İdaresi Başkanlığı yaptı.
Kendi ihtiyaçlarına uygun Gibux linux hazırladı. İhtiyaçları ne ise o var. Uzaktan yönetilebiliyor. Eldeki donanımlar ne ise uyumluluğu sağlandı. 37 binden fazla masaüstü ve 500 den fazla sunucu Gibuxa yükseltilmiş. |
aynen öyle. Linux üzerindeki ücretsiz uygulamaların da çoğu, hatta tamamına yakını böyledir. kanser yani.
aslında Linux'un kendi kitlesi kanser. o kadar kullanım zorluğuna rağmen Linux'un reklamını yapıp "annanem bile kullanır" diyen mal bir kitle var Linux'ta. adam kendisi her hafta bi sorun yaşıyor, sorunu düzeltmek için bir saat googling yapıp komut çalıştırıyor. aynı adam odasından çıkıp insan içine karışınca: "Linux süper sorunsuz, hayatımda Linux'ta sorun yaşamadım" diyor. mal çünkü. bunlarda bide açık kaynak yazılıma tapma olayı vardır, sanki açık kaynak yazılımın kodunu açıp okuyan var. adam Libre office kodlarının içine küfür yazsa, iddia ediyorum minimum 5 sene ortaya çıkmaz. daha önce benzeri defalarca kez yaşandı. not: 13 senedir Windows kullanmayan, masa üstünde Linux kullanan biri olarak yazıyorum. kimse 3 günlük ergen Linux deneyimi ile gelip boş tatava yapmasın. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 29 Temmuz 2023; 13:10:50 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 29 Temmuz 2023; 13:12:48 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Microsoft : |
|
libreoffice görünce midem bulanıyor, virüs yememek için tezi bu ucube programla yazayım dedim bin takla attım sayfa düzeni ve matematiksel ifadeler için, en sonunda o kadar çıldırdım ki küfür edip google docs'tan yazmıştım. bu programa nefretim o kadar büyük ki bir insan olsa yanından geçerken sesli küfür ederdim. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İnşallah; çünkü kapalı kaynak kodlu yazılım demek, bilgilerinizin size değil, o yazılımın firmasına ait olması demektir. Çok çok geç kalınmış bir hamle, halihazırda tüm TC vatandaşlarının kişisel bilgileri internette üç beş kuruşa satılıyor; ama yine de hiç yoktan iyidir, bir yerden başlamak lazım. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Temmuz 2023; 14:18:31 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |