Şimdi Ara

GENELLEME OLARAK HYUNDAİ MI RENAULT MU SİZCE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
14.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genellersek hyundai derim, ama bu genellemeyi tek bozabilecek model clio.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok gununc yorumlar var hyundai motor yapmayi ogrensin demisler hyundaiyi sadece turkiyeden ibaret saniyorlar herhalde abddeki v8leri 5.2 leri bilmiyorlar sanirim veya rs yerine velosterinin oldugunu adamlarin kendi celik fabrikalari var ki bunu en iyi sekilde kullaniyorlar guvenlik testi sonuclarina bakarak anlasilabilir ikisi cok ayri firmalar reno ekonomi odakli bir firma hyundainin yurt disindaki araclari daha lukse kayiyor

• Renault der geçerim.

• Tercihim şöyle olurdu ;

CLIO
    ACCENT BLUE
    MEGANE
    ELENTRA
    İ40

Der ve yaygın servis, yedek parça ve Türkiye yollarına uygunluğu açısından DCI gibi kendini kanıtlamış motoru açısından RENAULT derim.
  • hyundai dizelin yakit tuketimi biraz dusuk olsa tek gecerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai tasarım olarak bir adım önde özellikle elentra ve i30
  • Dünya geneline baktığımız zaman Hyundai çok daha büyük ve gelişmiş bir markadır,bir çok avrupalı markanın giremediği pazarlarda Hyundai vardır.Siz bakmayın bizim ülkemizdeki fındık motorlu araçlara...
  • marka bazında, Dünya çapında bakılırsa hyundai öndedir ..

fakat burada verilen modellere + motor + tasarım + ikinci el seçeneklerine bakılırsa Renault öndedir ...
    hyundai'ın çok güzel çok iyi araçları vardır fakat maalesef bunlar ülkemize getirilmiyor ve getirilemez ..bknz Vergi sistemi

misal Hyundai Genesis o kadar beğeniyorum ki alasım geliyor, fakat 2.0 üstü + benzinli olması + ikinci elin zayıf olması farklı arabaya bakmama neden oluyor ..

Türkiyede vergi sistemine sanırsam en iyi uyum sağlayan araba markası Renault, ... zamanında başlangıçtan itibaren fındık motorlarına yoğunlaşmaları bugün kaymağına yemesine vesile oluyor.. renault türkiye şarltarında daha iyi olma sebebi vergi sistemine uygun ve bir o kadar sorunsuz dci motoru + yaygın servisi ucuz parçası ikinci elin iyi olması ... ama malzeme kalitesi desen her zaman bir eksiklik vardır gerçi bu sorunu çözebilecek kapasiteye sahip olduklarına inanıyorum ... bknz Vel Satis fakat dış tasarımınıda sarhoş bir adamın eline vermemek lazımdı ...

birde bu modellerde hacim olarak sanki Renaultlar daha iyi ve bilirsiniz ki Türk insanı büyük araba sever
    biz g*otumuz bir uzak doğulunun 3 5 katı bunu hesaba katmayı unutuyorlar

ama bu listede kötü araç var denilmez hepsi çok güzel fakat renault bu model bazında bir tık öndedir
    fakat şu i40'ı hiç beğenmedim ve gereksiz bir şekilde çok pahalı ... gerçi renaulta öyle ama zamanında renault fiyatları çok aşağı indirmişti

• deneyim, geçmiş, motorsporları başarısı, tarih, dizel motor, ticari araç, şanzıman vs her türlü renault derim. Hyundai takdir ettiğim başarılı bir firma ama hala 40 fırın ekmek yemesi lazım renault'la bir olabilmesi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Biz zaten marka olarak yarıştırmadım ona bakarsak Hyundai dünyanın en büyük demir-çelik sanayi fabiksaına sahip en iyi kaporta onlarda olması lazım adamlar kendi ham maddesini üretiyor.Bu arada Hyundai iş makinesi alanında da gelişmiş bir marka kamyon ve kamyonettede gelişmiş bir marka.AMa renault tır ve minibüs'e gelince hyundai düz duvara çarpmış gibi olabilir.Birde Hyundai'nin halk otobüsleri gerçekten kötü ama yurtdışında midibüs gibi otobüs tarzı araçları var onları çok beğenirim.Birde i 40 hakketmiyor ha getir genesis parasnı hak eden araba diyelim ama i40 değil ben gideri latitude passat alırım i40 almam.

i40 olayında bence araç çok güzel çok oturaklı ve tok bir araç fakat motor olayı bitiriyor, o motor dizel 140hp civarı olmalı en azından. Renault çekici ve kamyon sınıfında başarılı değil Renault çekiciler camiada en tutulmayan en vasat araçlar bunu TIR şöfölerine sorabilirsiniz çünkü çalıştığım firmanın Nakliyat böülümü var RENO çekici deyince aman aman diyor şöförler. Hyundai nin her ülkeye göre farklı bir model ve kalite gamı var. Mesela geçenlerde Hatay da idim ve orada Suriyeden gelenlerin hemen hemen hepsinde Kia ve Hyundai Elentra var fakat türkiyedeki modellerden çok farklı içide farklı dışıda. Aynı şekilde Avustralyada satılan Elentraların malzemleri bizde satılandan çok daha farklı. Kısacası boyle bir karşılaştırma saçma oluyor aslında çünkü hangi ülkede hangi modeli karşılaştıracaksınız. Mekanik sağlamlık olarak 2005 yılından sonra üretilen hyundailer gerçekten çok sağlam ve neredeyse hiç arıza vermeyen araçlar. Ben 2 yıl Fluence kullandım 2 yılı sonunda arabanın neredeyse ses gelmeyen yeri yoktu ama DCI motor hem seri hem çok az yaktığı için seviyordum aracı. Şu anda 2 yıldır i30 kullanıyorum arabada tık ses yok ve yaz tatilinde o kadar kötü yollara girdimki ben kesin bir mekanik arıza olur veya tıkırtılar başlar diye düşünüyordum ama hala ilk günkü gibi.

• Dunya capinda bakarsak hyundai renoyu ezip geciyor ama sadece ulkemize bakarsak reno turk insanina daha uygun

• Hyundai son yıllarda çok çalışıyor, bu yüzden oyum Hyundai ye.

Renault sadece F1 de değil 90 lı yıllarda lüks segmentte isterse neler yapabileceğini göstermişti, şimdiyse modellerinde o yıllardaki sağlamlık, kalite ve farklılık vurgusunu şahsen hissedemiyorum, güzeller güzeli Clio 4 de geçenlerde aldığım Stepway de kullanılan ucuz kapı kaplamaları mevcut misal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 19 Kasım 2013; 12:50:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanedis

Dunya capinda bakarsak hyundai renoyu ezip geciyor ama sadece ulkemize bakarsak reno turk insanina daha uygun

"Dunya capinda bakarsak hyundai renoyu ezip geciyor"

neye göre?
    kime göre?
    bilgi kaynağı?
    Link?
  • Yav anlayamıyorum sizi mazot 5 lira oldu hala yok hyundai,yok performans yok honda bırakın bu işleri.Çok mu zenginsiniz bilmiyorum ama genel olarak bakarsak hyundai ile 40 liraya gideceğin yolu renaultun dciları ile 25 liraya gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanedis

Dunya capinda bakarsak hyundai renoyu ezip geciyor ama sadece ulkemize bakarsak reno turk insanina daha uygun

"Dunya capinda bakarsak hyundai renoyu ezip geciyor"

neye göre?
    kime göre?
    bilgi kaynağı?
    Link?

Dunya bazindaki satis siralamarina bakarsaniz anlarsiniz

• hyundai en azından tasarımı da motoru da bi arada götürüyor.. reno gibi motordan ibaret değil
  • Renault motor hariç baştan aşağı çöp bir marka gözümde.Hyundai değil neredeyse hiçbir marka ile kıyaslamam.Fluence nedir, symbol nedir, o rezil clio nedir, latitüüt desen hiçbir yerde satamıyor anca Tr de.Laguna ve Safrane dışında bütün markayı çöpe atabiliriz.Ama Laguna başarılı bir modeldi gerçekten.O eski Safrane çok klas arabaydı.Şu an motor dışında esprisi olmayan bir marka.İ20,i30, Sonata, İ40, Santa Fe, İx35, İx55, Genesis, Grandeur vs vs Renault dediğin markayı ezer geçer hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanciaDeltacı -- 19 Kasım 2013; 15:05:31 >
  • Renaultta dci motor olmasa işi zor .Fakat Türkiye'de iyi satıyor şirketler sayesinde.Şirketler olmasa symbol ve fluence ikilisini alacak kişi sayısı azdır kanımca
  • Accent Blue hariç, diğer araçlarda Renault.

Özellikle Latitude, kıyas kabul etmez bir araç, ancak o da Renault değil, Samsung.
  • Genelleme yapilirsa marka algisindan dolayi Renault derim. Kolay kolay iki markadan da araba almam herhalde diye dusunuyorum yine de buyuk konusmamak lazim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.