Şimdi Ara

GENERAL ashb09ldc klima izlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
15.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

Evet atrful güzel görünüyor. Ama carrier'den bi fazlası olduğunu sanmıyorum. İkisinden biri olacak :)

Carrieri unutun o eskidendi artık eskisi kadar kaliteli degil,satıldı o firma yanılmıyorsam toshiba markasına ve toshiba onu alt model yada kalite olarak çıkarıyor,hele ülkemizde toshiba bile spota düştükü hayır beklele, ben alarko şirketine güvenmiyorum elini hangi markaya attı ise batırdı.
  • kasım ayı faturasını ekledim kasım ayı fatura bedeli 54,94 tl tüketim 204 kw birim fiyatı 270 kr
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

kasım ayı faturasını ekledim kasım ayı fatura bedeli 54,94 tl tüketim 204 kw birim fiyatı 270 kr

Merhaba öncelikle en dogru tercihi yaptıgınızı birkez daha söylemek isterim fiyat/performans olarak bundan iyisi tercih edilemzdi herhalde EER:4,26 - COP:4,44 elektrik tüketimine pek getirisi olmamış gibi kasım ayı içinde nasıl bir kullanım oldu acaba gunde ortalama ne kadar açtınız? Aralık ayında bakalım nasıl gelecek sizin burada paylasırsanız çok faydalı olacaktır hoşçakalın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

kasım ayı faturasını ekledim kasım ayı fatura bedeli 54,94 tl tüketim 204 kw birim fiyatı 270 kr

Merhaba öncelikle en dogru tercihi yaptıgınızı birkez daha söylemek isterim fiyat/performans olarak bundan iyisi tercih edilemzdi herhalde EER:4,26 - COP:4,44 elektrik tüketimine pek getirisi olmamış gibi kasım ayı içinde nasıl bir kullanım oldu acaba gunde ortalama ne kadar açtınız? Aralık ayında bakalım nasıl gelecek sizin burada paylasırsanız çok faydalı olacaktır hoşçakalın....

bu gibi cihazlarda doğru tercih yapmak zorundasınız çünkü yüksek maliyetli ürünler ve yanlış tercihte tamamen zarar söz konusu ben formda yaklaşık 1.5-2 ay araştırdım ve sonuçtan memnunum maşallah diyeyim hiç bir problemim olmadı ne bir zırıltısı var ne bir uğultusu var

kasım ayın faturası döneminde 10-12 gün kullanıldı ve hep öğlen 12 gibi açıldı ve gece yarısı 01 gibi kapandı klima ben aylık 30-40tl gibi bir yük bindireceğini düşünüyorum klimanın bu çalışma saatleri ile ama istediğim gibi ısınıyorum odanın içi 25-26 derece arasında bende kombi de var doğalgaz gelmeden lpg yakıyordum 2 sene önce aylık 400-500 tl lpg ile evi 21 derece yapabiliyordum geçen sene quartz soba ile ısındım fatura kışın 150tl falan geliyordu oda gene 21 derece doğalgaz ile ısıtsam 250 den aşağı fatura ödemeyeceğimi zannediyorum ve ben klima ile içerisi 25-26 derece ve 150 tl ödemeye bile razıyım o kadar zamdan sonra çünkü ısınıyorum

kış boyunca faturaları sizlerle paylaşacağım benim evimde herşey elektrikli fırın hariç sofben olarak ani su ısıtıcı tipi sofben kullanıyorum şu sıralar 3. kademeye geçtim (7000w) ve en aşağı 45 dakika banyo yaparım tek tarifeli aboneyim ve faturam bence makul geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 11 Aralık 2009; 14:10:55 >

• aralık ayı faturasıda gelmiş bulunmakta arkadaşlar 65,99 tl 245 kw tüketim olmuş vlla ne yalan söyleyeyim arkadaşlar ben daha fazla fatura bekliyordum 80-90 falan bekliyordum bu klima benden geçer not aldı arkadaşlar ve bu faturaya nazaran gayet konforlu yaşıyorum

artık sizlere bu klimayı gönülden içim rahat ederek tavsiye edebilirim
  • BEYLER BEN ZİBRO 2041 KULLANIYORUM VE GENERAL KLİMA ARKADAŞA DA ALDIK İKİSİDE GÜZEL KLİMA

HER GÜN SAAT 16 00 DE AÇIYORUM SABAHLEYİN 08 00 DE KAPIYORUM HAFTA SONU DAHA FAZLA ÇALIŞIYOR

ARALIK 98 TL
    BU AY SAYAÇTAN TAKİP EDİYORUM 12 DE OKUNACAK ŞU AN 101 TL
  • bu kış şu günlerde etkili geldi klima markaları ciddi bir sınav verdi kimileri kaldı kimileri geçer not aldı kimileri tam not aldı iki post yukarıda size bu klimayı tavsiye etmemin nedeni faturaya ettiği 25 tl lik etki (cimri olması), ısıtmasının güzel olması ve sessiz çalışması idi şimdi ise herşeyi ile tavsiye ederim tam not alarak bu klima benden sınıfı geçti

izmir in kış ayları pek soğuk olmaz bilirsiniz normal soğuklukları 5 ile 10 derece arasında gezer kışın sıcaklık ama bu kış etkili soğuklar geldi oda için aldığım temometreyi dışarıya koydum merakımı gidermek için ve -8.8 dereceyi gösterdi 24.01.2010 saat 23.00 da sıcaklık, biz izmir liler nadir görürüz derecelerde - değerleri bu yüzden ısınma için klima kullanılır izmir de hem verimli hemde klimanın sevdiği sıcaklıklar vardır bunun için bende geçen kış alacağım klimayı biraz daha iyisi olsun bekleyeyim diyerek bu kış almaya karar verdim buradan yaptığım araştırmalar sonucunda fujitsu ile aynı fabrikadan çıkan generalin plazma serisini almaya karar verdim otuma odam için yukarıda dediğim gibi klima öğlen 12 gibi açılıyor ve klimanın set değeri 23 derecede normal kış sıcaklıklarında 15-20 dakikada set değerine geliyordu odanın içi ama bu sibirya soğuklarında (-1 -10 arası) 40-45 dakikayı buluyor bunu normal karşılıyorum düşük sıcaklıkta ısı daha kolay kayboluyor haliyle , ben saat 19 gibi geliyorum eve hafta içi bu saatten sonrada defrost pek olmuyor saat gece 01 de kapanana kadar gözümün ucuyla takip ettiğim kadarıyla belki klimanın öğlenden beri çalışması buna etkendir ama genede oluyorsa bile kısa sürede çıkıyor herhalde çünkü hissettirmiyor sıcaklık falan düşmüyor ses falan gelmiyor

sonuç olarak general bu çetin kış aylarında bile beni yarı yolda bırakmadı memnun etti ısınma amaçlı klima alacaklara buradan gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim

• mss80
    bilgilendirme için teşekkürler,

geçen seneninde oldugu gibi bu senenin ve kışında lideri hiç firesiz (buraya yazanlar ve çevremde kullananlar dahil) general-fujitsudur, her kuruşu helal olsun diyorum.
  • evet arkadaşlar ocak ayı faturasıda geldi fatura 71.78 tl geldi tüktim ise 264 kw olmuş

geçen aya göre biraz fazla fatura gelmiş onunda - derecelre düşen sıcaklıkların etkisi büyük ama bu ay gelen misafirin atkisi daha büyük
  • quote:

evet arkadaşlar ocak ayı faturasıda geldi fatura 71.78 tl geldi tüktim ise 264 kw olmuş

geçen aya göre biraz fazla fatura gelmiş onunda - derecelre düşen sıcaklıkların etkisi büyük ama bu ay gelen misafirin atkisi daha büyük

hocam bu tüketim değerlerini, tutarlarını takip ediyorum, yanlış mı anlıyorum sormak istiyorum.. günde 12 saatten 30 gün kullanıyorsun ve 30 günün faturana yansıması 71 TL mi oldu ? yani 24 saat kullansan inverter olduğundan 120TL civarlarında bir faturamı ödeyecektin?
    böyle düşünüce bana fatura çok gibi geliyor, yanlış algıladığım bir nokta varsa düzeltirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_wine

hocam bu tüketim değerlerini, tutarlarını takip ediyorum, yanlış mı anlıyorum sormak istiyorum.. günde 12 saatten 30 gün kullanıyorsun ve 30 günün faturana yansıması 71 TL mi oldu ? yani 24 saat kullansan inverter olduğundan 120TL civarlarında bir faturamı ödeyecektin?
    böyle düşünüce bana fatura çok gibi geliyor, yanlış algıladığım bir nokta varsa düzeltirsen sevinirim.

bu fatura benim evime toplam gelen fatura (klima,buzdolabı,çamaşır mak,bulaşık mak,ütü,ani su ısıtcı tip şofben,elektrik süpürgesi,televizyon,uydu,lambalar,alt fırın) bunların hepsine gelen aylık fatura klima yokken gelen fatura 40-50 arası birşey olur herhalde yani klima ayda en fazla 30 tl yakıyor benim tahminim bu tüketimle eğer 24 saat kullansam fatura 80-85 falan gelirdi çünkü inverter klimalar ilk açıldıklarında elektrik yakıyor sonra neredeyse yakmıyor gibi elektrik harcıyor

toplam eve gelen faturam 71 tl klimanın bindirdiği ek yük tahmini 25-30 tl gibi

• quote:

quote:

bu fatura benim evime toplam gelen fatura (klima,buzdolabı,çamaşır mak,bulaşık mak,ütü,ani su ısıtcı tip şofben,elektrik süpürgesi,televizyon,uydu,lambalar,alt fırın) bunların hepsine gelen aylık fatura klima yokken gelen fatura 40-50 arası birşey olur herhalde yani klima ayda en fazla 30 tl yakıyor benim tahminim bu tüketimle eğer 24 saat kullansam fatura 80-85 falan gelirdi çünkü inverter klimalar ilk açıldıklarında elektrik yakıyor sonra neredeyse yakmıyor gibi elektrik harcıyor

ne bileyim hocam.. eve gelen toplam fatura şeklnde belirtilmediğinden öyle düşündüm :)
    o halde tüketim için kesin bi şey diyemeceğiz. ama tahmini verdiğin rakamdan hesap etmeye çalışırsak günde 12 saat * 30 =320saat 30TL /0,27 =111,1 Kw tüketim
    111,1 kw / 320 saat = 308watt yakmış 1 saat ortalaması.
    inverter olmayan bir klimanın saat başına harcaması ne acaba?

• quote:

quote:

quote:

ne bileyim hocam.. eve gelen toplam fatura şeklnde belirtilmediğinden öyle düşündüm :)
    o halde tüketim için kesin bi şey diyemeceğiz. ama tahmini verdiğin rakamdan hesap etmeye çalışırsak günde 12 saat * 30 =320saat 30TL /0,27 =111,1 Kw tüketim
    111,1 kw / 320 saat = 308watt yakmış 1 saat ortalaması.
    inverter olmayan bir klimanın saat başına harcaması ne acaba?

benim klimanın nominal kapasitesinde yani ısıtmada 12000 btu da iken 810watt çekiyor tabi burada termostad sürelerini de hesaplamak gerekir ilk kalkış anında ki demeraj akımlarınıda hesaplamak gerekir bir örnek vereyim babamlarda 12000btu samsung var onlar soba yakarlar klimayı 10 gün kullandılar gaz bulamadılar başta 10 günün faturası 35 tl geldi buradan anlaşılacağı inverter olmayan klimalar uzun zaman kullanıldığında çok yakıyor

• şubat ayı faturasını ve mart ayı faturasını beraber ekledim arkadaşlar şu aralar biraz işleirmden dolayı pek vaktim olmuyor

mart ayı faturası aslında daha az gelecekti fakat memleketten misafirler falan geldi fırın sürekli çalıştı hanımın bahar temizliği falan çamaşır bulaşık derken fatura biraz yüksek geldi
  • Ben de bugün Karşıyaka Tiyaro Sokağındaki İklimsa'dan General Asha12lgc inverter modelini 1850 / 12 taksitle aldım.Çok ilgili ve kibar bir beyefendiydi dükkan sahibi.Çok araştırdım ve ben de General'de karar kıldım umarım pişman olmam.Salonumda Bosch marka 24000 btu klima var,kendini zor ısıtıyor.Umarım General böyle olmaz.
  • Merhaba General klimaların Türkçe klavuzları burada mecut arkadaşlar klima ile neden bu gelmedi bilmiyorum ama şiketteki oldukça karışık bir türlü ayarlayamamıştı patron hallettik sonunda bende fotoğraf makinam için klavuz ararken buldum bu siteyi bunuda buldum paylaşım dedim sizinlehttp://www.ekilavuz.com/ara/general%20klima işinizi görür umarım...
  • arkadaşlar fujitsu galiba hatadan döndü şuan 12 lc serileri gelmiş durumda. ocak sonunda 9 luk seriler gelecekmiş. sağlam bir kaynaktan bilgi aldım 12 lik mevcut. 9 lukta büyük olasılıkla yeni yılın ocak ayı sonunda deniyor. koko ya müjde diycem ama adamı delirttiler bir çok arkadaşla birlikte.
  • Sanırım LCC serileri geldi dediniz,

çünkü hatalı olanlar LGC idi,

ama siz LC yazdınız geçtiniz.
  • doğrudur sayın arkadaşım. forumda genel olarak lc serisi dendiği için aklımda öyle kalmış.

quote:

Orijinalden alıntı: ZiySanSo

Sanırım LCC serileri geldi dediniz,

çünkü hatalı olanlar LGC idi,

ama siz LC yazdınız geçtiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

arkadaşlar fujitsu galiba hatadan döndü şuan 12 lc serileri gelmiş durumda. ocak sonunda 9 luk seriler gelecekmiş. sağlam bir kaynaktan bilgi aldım 12 lik mevcut. 9 lukta büyük olasılıkla yeni yılın ocak ayı sonunda deniyor. koko ya müjde diycem ama adamı delirttiler bir çok arkadaşla birlikte.

valla ben klimamdan memnunum geçen kışı geçirdim yazı geçirdim genelde yazın nem almada problem yaşıyor denildi ama bende öyle bir sıkıntı olmadı hatta deneme amaçlı termostadı 18 dereceye aldım bir sıkıntı yaşamadan gerekli dereceye indirdi arkadaşlar nasıl problem yaşıyorlar bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.