Şimdi Ara

GENERAL ashb09ldc klima izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
15.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar arkadaşlar bu formda yaklaşık 1.5-2 ay kadar araştırıp sizlerinde değerli fikirlerinizi alıp arakat(fakat altım ve üstüm yatak odası olduğu için pek birşey yanmıyor) 12-13m2 kuzeye bakan camları pimapen ve ciftcam yerleri laminant duvarlarında bir yalıtım malzemesi olmayan sadece saten alçı olan oturma odası için aldığım general plazma serisi 9000 lik klimamı 1800tl ye 1200 nakit 600 kredi kartına 6 taksitle almış bulunmaktayım

kurulalı yaklaşık 1 hafta oldu klimayı aldığım iklimsa bayisi gayet sıcak ve içtenlikle sorduğum soruları yanıtladı titiz birisi olarak kendisinden birde kalifye bir servis elemanı göndermesini istedim 2 gün sonra saat 10.30 da servis geldi neyse kurulacak duvarı gösterdikten sonra kurmaya başladılar herşeyi istediğim gibi yapıyorlardı pek müdahale etmiyordum kendilerine 2 kişi geldiler birisi işten baya anlıyordu herşeyi kendisi yaptı öbür arkadaşta ona sadece istediği takımları verdi vakumlama olayını falan ben demeden yaptılar yani genelde bu tip işlerde istediğim gibi olması için biraz fazla müdahale ederim ama bu arkadaşlara pek müdahalede bulunmadım birtek dış üniteyi asacakları ayaklara içeriden dışarıya kadar mil ile sabitlettim (montajı yapan arkadaş abi ben dübelle yapacağım çıkıp üstüne zıplayacağım dedi ama ben genede içimin rahat ettiği gibi yaptırdım) onuda peteğin arkasına denk getirdik görünmüyor bütün işleri titizlikle yaptılar çalıştırdılar ve teslim edip gittiklerinde saat 14.30 falandı yani klimanın montajı için 4 saat uğraştılar kurulduğu günden itibarhergün çalıştıryorum öğlen saat 13 gibi başlıyor çalışmaya gece saat 01 gibi kapatıyorum sadece pazar günleri evde olduğum için geçtiğimiz pazar ben açtım klimayı set değeri 25 dercede ayarlı açtığımda odanın sıcaklığı 16 derece idi klimayı açtıktan yaklaşık 15-20 dakika sonra set değerine ulaştırdı cihaz ilk açtığımda orta fan derecesine alıyorum ısı odanın heryerine homojen olarak dağıldıktan sonra sessiz moda alıyorum fan hızını böyle olunca da çalıştığını anca ışıklarından anlayabiliyorum ben çalıştığı sürece klimanın air clean (hava temizleme) özelliğini açık tutuyorum bu özellik sayesinde odanın içinde meyve yemek gibi gibi kokusu ortama dağılan birşey olduğun da koku kısa süre içinde ortadan kalkıyor (annemlerin klimasında yemek yediğimiz ortam 2 gün kokuyor) bu özelliğini sevdim ağız çıkış sıcaklığını ölçmek için kimyager olan dayımdan bir temometre edindim hafta içi gene anca pazar günü ölçüp değerleri sizinle paylaşacağım ve fotoğraflarını ekleyeceğim

bu arada ağız çıkış sıcaklığını ölçtüm arkadaşlar ağız çıkış sıcaklığı orta fan derecesinde 58 derece üfledi bu dereceyi set derecesi 30 ve kapılar açık olarak termometreyi 10 dakika sonra tuttuğumda ölçtüm değerlendirme sizin

şunu belirteyim içinden türkçe kullanım kılavuzu çıkıyor fakat asha serisine ait ashb serisine ait kullanma kılavuzu ise ingilizce ama pek kılavuza ihtiyaç kalmıyor anca benim gibi kıl birisi iseniz açıp sayfa sayfa okursunuz

ekim ayı faturam 39,40tl gelmişti 148kw tüketim yapmışım inşallah faturalardan da yüzümüz güler kış boyunca gelen faturaları sizinle paylaşacağım şimdilik bu kadar incelememi devam ettirdikçe sonuçları sizlerle paylaşacağım

ekim faturası 39,40 tl 148 kw tüketim olmuş kw/s ücreti 0,267 tl
    kasım faturası 54,94 tl 204 kw tüketim olmuş kw/s ücreti 0,270 tl (klima 10 gün kullanıldı)
    aralık faturası 65,99 tl 245 kw tüketim olmuş kw/s ücreti 0,270 tl (klima hergün kullanıldı)
    ocak faturası 71,78 tl 264 kw tüketim olmuş kw/s ücreti 0,272 tl (klima - derecelere düşen sıcaklıklarda bile hergün çalıştı)
    şubat faturası 74,36 tl 273kw tüketim olmuş kw/s ücreti 0,272 tl
    mart faturası 68,37 tl 251 kw tüketim olmuş kw/s ücreti 0,272 tl (aslında klima fazla çalışmadı ama hanımın bahar temizliği ve çamaşır nedeni ile fazla geldi fatura)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 13 Nisan 2010; 11:50:24 >

• Hayırlı olsun iyxi bir klima almışsınız kış iyice gelince daha ayrıntılı yazarsanız bilgilenmiş oluruz.
  • İyi günlerde kullan arkadaşım. İzlenimlerini bekliyoruz. Özellikle de tüketim değerlerini merakla bekliyoruz. Bu arada dış ünitede özellikle ilk çalıştırmada vınnnn diye bir sesli çalışma olup sonradan daha normal bir sese şahit oluyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

İyi günlerde kullan arkadaşım. İzlenimlerini bekliyoruz. Özellikle de tüketim değerlerini merakla bekliyoruz. Bu arada dış ünitede özellikle ilk çalıştırmada vınnnn diye bir sesli çalışma olup sonradan daha normal bir sese şahit oluyor musun ?

koko69 arkadaşım o dediğim vınn sesini duymak şurada kalsın dış üniteden içeriye ses duyulmuyor çalıştığını ise dış ünitenin üzerine elimi koyarak anlayabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

quote:

Orijinalden alıntı: koko69

İyi günlerde kullan arkadaşım. İzlenimlerini bekliyoruz. Özellikle de tüketim değerlerini merakla bekliyoruz. Bu arada dış ünitede özellikle ilk çalıştırmada vınnnn diye bir sesli çalışma olup sonradan daha normal bir sese şahit oluyor musun ?

koko69 arkadaşım o dediğim vınn sesini duymak şurada kalsın dış üniteden içeriye ses duyulmuyor çalıştığını ise dış ünitenin üzerine elimi koyarak anlayabiliyorum

O zaman süpeer Yaşasın General plazma serisi

• ısıtmada dünyada lider marka klima general-fujitsudur üstünede yoktur,inceleyin bakın ısıtma konusunda daha performanslı klima varmı öyşe gaza gelmemek lazım yok cop mop siz 9000 btu general-fujitsu alınca o 18000 btu direk çıkıyor ve cop 4,42 olsun diyelim bu yüksek btu çıkışından dolayı hemen düşük btu ya düştügü için cop degeri daha yüksek oluyor klimacıların yalancısıyım ama bana mantıklı geldi,

kıskanalar çatlasın,

general-fujitsu

• quote:

Orijinalden alıntı: Perefesör

ısıtmada dünyada lider marka klima general-fujitsudur üstünede yoktur,inceleyin bakın ısıtma konusunda daha performanslı klima varmı öyşe gaza gelmemek lazım yok cop mop siz 9000 btu general-fujitsu alınca o 18000 btu direk çıkıyor ve cop 4,42 olsun diyelim bu yüksek btu çıkışından dolayı hemen düşük btu ya düştügü için cop degeri daha yüksek oluyor klimacıların yalancısıyım ama bana mantıklı geldi,

kıskanalar çatlasın,

general-fujitsu

evet 9000lik cihaz ama ısıtmada nominal 12500btu ve min 1700 btu ile max 21000 btu arasında çalışıyor nominal değerde çalışırken 4.44 cop değeriyle 810watt elektrik sarfiyatı oluyor dediğiniz gibi klima nominal değerin altında çalışırsa bu cop daha da yükseliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • siz bakmayın elaleme,elinizdeki klima süper,satıcılar hep aynı gazı verir bendeki klima güzel diye siz bunları marka degiştirince göründe gülün,adam bu sene hitachi satıyor süper abi bundan başka klima tanımam diyor başka markalara çamur atıyor ama aynı satıcı 2 sene sonra başka marka satmaya başlayında bu adam kıvırıp abi bu iyi, hitachi dandik diyor onun için siz elinizdeki klimanın kıymetini bilin varmı dünyada iki kat ısıtma veren başka marka klima yok,
    ha genel anlamda kaliteli klima markası bana sorsalar ben panasonic ve daıkın derim onların yeri başka,daha mitsu elektrik yeni bu sene adam gibi klima çıkarmaya daıkın kumandasının kalitesini yakalamaya başladı, fazla gaz verdiler bu ülkede elektrik serisine.

quote:

quote:

ısıtmada dünyada lider marka klima general-fujitsudur üstünede yoktur,inceleyin bakın ısıtma konusunda daha performanslı klima varmı öyşe gaza gelmemek lazım yok cop mop siz 9000 btu general-fujitsu alınca o 18000 btu direk çıkıyor ve cop 4,42 olsun diyelim bu yüksek btu çıkışından dolayı hemen düşük btu ya düştügü için cop degeri daha yüksek oluyor klimacıların yalancısıyım ama bana mantıklı geldi,

kıskanalar çatlasın,

general-fujitsu

evet 9000lik cihaz ama ısıtmada nominal 12500btu ve min 1700 btu ile max 21000 btu arasında çalışıyor nominal değerde çalışırken 4.44 cop değeriyle 810watt elektrik sarfiyatı oluyor dediğiniz gibi klima nominal değerin altında çalışırsa bu cop daha da yükseliyor

Not, ayrıca bu yüksek btu çıkan klimaların daha evel ısıtıp düşük btu ya geçtiklerini işi bilen klimacılar söylüyorki dogrudur, general-fujitsu klimalar görünenden daha yüksek btu ya sahiptirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perefesör -- 18 Kasım 2009; 9:39:21 >

• quote:

siz bakmayın elaleme,elinizdeki klima süper,satıcılar hep aynı gazı verir bendeki klima güzel diye siz bunları marka degiştirince göründe gülün,adam bu sene hitachi satıyor süper abi bundan başka klima tanımam diyor başka markalara çamur atıyor ama aynı satıcı 2 sene sonra başka marka satmaya başlayında bu adam kıvırıp abi bu iyi, hitachi dandik diyor onun için siz elinizdeki klimanın kıymetini bilin varmı dünyada iki kat ısıtma veren başka marka klima yok,
    ha genel anlamda kaliteli klima markası bana sorsalar ben panasonic ve daıkın derim onların yeri başka,daha mitsu elektrik yeni bu sene adam gibi klima çıkarmaya daıkın kumandasının kalitesini yakalamaya başladı, fazla gaz verdiler bu ülkede elektrik serisine.

tamam daikin ve panasonic dünyada klimaların babası ama bu Türkiye'me gelince değişiyor bakıyorsun bu da distribütörlerin para kazandıkları modelleri getirmesiyle alakalı ben daikinde ururu sarara dan başka alınacak model göremiyorum mesela onun fiyatı da ben klimayı alırken 3600 tl idi gerisi hep eski 2-3 senelik model bu yüzden ısısan a koca bir

spotçular çarşısında ki dükkanlara gittim ilk önce bakalım ne diyorlar hangisini tavsiye ediyorlar diye adamlar bana demirdöküm klimayı övüyorlar A+ diyorlar güzel memnun kalırsınız diyorlar

şimdilik iyi bir tercih yaptığıma aldığım cihazın beni yalancı çıkartmayacağına inanıyorum general-fujitsu klimaların ısıtma performansı yüksek bir klima

• mss80
    aynen yukardada yazdıgım gibi türkiyede şu an fiyat performans açısından alınacak tek klima general-fujitsudur,ısıtmadada dünyada en yüksek ısıtma seviyesine sahip klimadır her kim ne derse desin kıskansınlar çatlasınlar bu budur.
  • Hayırlı olsun hocam. Bu klima forumlarını da izmirliler doldurduk :))

Günlerdir binlerce yorum okuyup yazışınca baya kafa karıştı benim de. Bir hafta içerisinde ben de alacağım.

airfel -alarko (şu kampanyalı seri-crystal) ve general arasında sıkıştım kaldım ben de

18000liği ile ilgili bir yorum duydun mu hocam? Bir de ne kadara aldın?

Tekrardan hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

Hayırlı olsun hocam. Bu klima forumlarını da izmirliler doldurduk :))

Günlerdir binlerce yorum okuyup yazışınca baya kafa karıştı benim de. Bir hafta içerisinde ben de alacağım.

airfel -alarko (şu kampanyalı seri-crystal) ve general arasında sıkıştım kaldım ben de

kardeş izmirli iseniz bu forumda ahmet izmirli yada izmirli ahmet diye bir arkadaş vardı onun sayesinde çankayada bir magaza ögrendik (ümit ticaret-eski itfaiye yanı) bende dün oraya termosifon araken ugradım ama oradan alamadım çünkü siemsnler atla deve fiyatı istediler 580-700 tl arası verilmez denirdöküm vardın alınmaz,kısacası orada din general klimarada bakmıştım ama fiyatlar aklımda kalmadı ama şu aklımda kaldı piyasadan çok ucuzdu fiyatlar bir ugra ve al

• quote:

Hayırlı olsun hocam. Bu klima forumlarını da izmirliler doldurduk :))

o dediğiniz seri klimalar düz seri klimalar yani hep aynı değerde çalışır aç-kapa şeklinde çalışır o dediğiniz seri ile benim aldığım model arasında hem teknik hemde parasal olarak farklar var benim klimam yukarıda belirttiğim oda da günde 10-12 saat çalışıyor ama siz ayda 5-10 gün kullanacaksanız klimanızı düz seri öneririm ama hergün 5 saat ve üzeri kullanacaksanız inverter bir klima tavsiye ederim generalin düz serileri de var onlara da bakabilirsiniz ben yukarıda belirttiğim gibi 1800 e 1200 nakit gerisi 6 taksit aldım ama düz 9000 lik cihazın 1000 tl gibi fiyat vermişti tercihinizi kullanımınıza göre odanızın koşullarını göz önünde bulundurarak yapmanızı öneririm ben bu klimadan memnunum general ısıtmada güzel bir cihazdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 18 Kasım 2009; 13:15:34 >

• Ben günde 5 saat kullanacağım. Dolayısıyla inverter almayı düşünmüyorum. Ama sadece klima ile ısınacağım için düzgün ısıtması önemli. evet generali araştırınca gördüm benim bütçemi aşıyor..

iki seçenek kaldı. Airfel veya alarko crystal.
  • quote:

Ben günde 5 saat kullanacağım. Dolayısıyla inverter almayı düşünmüyorum. Ama sadece klima ile ısınacağım için düzgün ısıtması önemli. evet generali araştırınca gördüm benim bütçemi aşıyor..

Kardeşim sen dedigimiz magazaya gittimiki baktımıda pahalı diyorsun generale sen git bak fiyata şaşır sonra,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perefesör -- 18 Kasım 2009; 19:49:00 >
  • quote:

Ben günde 5 saat kullanacağım. Dolayısıyla inverter almayı düşünmüyorum. Ama sadece klima ile ısınacağım için düzgün ısıtması önemli. evet generali araştırınca gördüm benim bütçemi aşıyor..

AIRFEL in ARTFUL diye bi serisi var onun ısıtması gerçekten çok güzel onun ayarındaki cihazlar arasındaki en iyi si diyebilirm tavsiye ederim.
  • aırfel artful klimayı herkes övüyor buradaki klimacı yazsa inanmazdım ama tandıgım bir klimacı arkadaşda bunu övünce bende katıldımki bu klima başka güzelmiş,siz artfula bakın fiyat alın birde general fiyatını izmir çankayadaki ümit ticaretden alın birbirine yakında direk general alın
  • quote:

quote:

Kardeşim sen dedigimiz magazaya gittimki baktımda pahalı diyorsun generale sen git bak fiyata şaşır sonra,

adama ill ki general aldıracaksın zorla

ama artful serisi güzel bir klima netten baktım şimdi 1000-1500 arası değişiyor mağazalara göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 18 Kasım 2009; 17:39:53 >

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim sen dedigimiz magazaya gittimki baktımda pahalı diyorsun generale sen git bak fiyata şaşır sonra,

adama ill ki general aldıracaksın zorla

ama artful serisi güzel bir klima netten baktım şimdi 1000-1500 arası değişiyor mağazalara göre

ne alırsa alsın ama iyisi yaklaşık aynı fiyata ise general alsın,bende isterim general ama bende başka klima var.

artfulda cidden emsalleri içinde iyisi imiş klimacı arkadaşım söyledi.

• Evet atrful güzel görünüyor. Ama carrier'den bi fazlası olduğunu sanmıyorum. İkisinden biri olacak :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.