Şimdi Ara

General IELTS 7.0 Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
4
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dediğim gibi 2 hafta kadar önce girdiğim IELTS General Training sınavından ortalamada 7.0 aldım.Merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.

Puan dağılımları;

Listening: 7.5

Reading: 6.5

Writing: 6.5

Speaking: 6.5

• ne kadar sürede hazırlandın eğitim durumun ne yada sen önemli olan kısımları anlat bize dostum sen bizden daha iyi bilirsin.
  • İleride akademik düşündüğüm için writing kısmını geliştirmem gerekli. Biliyorum bol bol yazmam gerekli ama sizin vereceginiz tavsiyeler nelerdir ekstra? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava üniverite lisans eğitimi için gereken Academic IELTS'e girmeden önce kendimi denemek için girdim.Daha önce 2 yıllık bir ingilizce kursu ve 2 aylık bir yurdışı deneyiyim var.Sınava nasıl çalıştığıma gelecek olursak 1-1,5 ay kadar kendi aldığım kitaplarla evde çalıştım.Kitapları aşağıya yazacağım.

Listening:Listening puanım sınavdaki en yüksek puanımdı.Bunu önce yıllarda edindiğim birikimlere bağlıyorum.Dizi izlemek,oyun oynamak,yabancılarla konuşmak.Sınav için ise IELTS kitaplarındaki listening bölümlerini yaptım.Bu bölümde iyi seviyede kelime bilginiz varsa ve sınavda dikkatli olursanız en kolay yapacağınız bölümdür diyebilirim.

Reading:Çok fazla ingilizce kitap okuyan biri değilim bu yüzden kelime dağarcığımı geliştirmek için IELTS denemelerindeki bilmediğim veya önemli bulduğum kelimeleri açıklamaları,örnek cümleleri ve anlamlarıyla bir deftere yazdım ve günde en az 2 defa aktif bir şekilde okudum.Bazı taktiklere gelecek olursak; sınavda verilen metinleri baştan sona okumaya asla çalışmayın,bu size zaman kaybettirir ve sorulara baktıktan tekrar metne dönmenize neden olur.Benim yaptığım şey önce sorulara ve metne göz atmak,sonra ilk soruyu okuyup metini o sorunun cevabını buluncaya kadar okumak cevabı bulduktan sonra sonraki soruya geçip onun cevabını bulmak ve aynı sekilde devam etmek.Unutmayım reading bölümünde sorular sıralı bir şekilde veriliyor,yani 2. sorunun cevabı 1. sorunun önünde bulunamıyor.

Writing:Daha önce doğru düzgün essay yazmadığım için bu bölüme çalışırken ekstra efor sarfetmem gerekti bu yüzden en çok çalıştığım bölüm buydu diyebilirim.İyi bir essay yazmak için gerekli kalıpları ve yazma sürecini iyi bilmek gerekiyor.Ayrıca essayimizin daha olgun gözükmesi için ve gereken kelime kotasını doldurmak için(150-250) önemli bağlaçları ve bazı akademik kelimeleri kullanmak önemli.Bu bölüme çalışmak için OXFORD EFFECTIVE ACADEMIC WRITING 2 kitabını kullandım ve gerçekten çok faydasını gördüm.(Bunu kullanmasaydım writingden 4-5 falan alırdım heralde),bunun dışında yine IELTS kitaplarındaki örnek essayleri okudum ve bol bol essay yazdım.

Speaking:Bu bölümün iyi olabilmesi için tek bir yol var oda pratik yapmak.Başka türlü bu bölümde başarılı olmanın imkanı yok.Şahsen bu bölüm için ayrıca çalışmadım sadece kitaplarıdaki bazı örnek sorulara baktım.Bu bölümde geçen yaz yurtdışında gittiğin dil kursunun çok faydası oldu.Orada kazandığım pratiğin yardımı ile rahat bir şekilde konuştuğumu düşünüyorum.Aslında puanım daha iyi olabilirdi çünkü sınava girdiğim zaman kadar yazdan beri doğru düzgün ingilizce konuşmamıştım.Burada tavsiye edebileceğim şey ise; bir arkadaşınızla ve aile ferdinizle(İngilizcesi iyi birisi) oturup örnek sorular üzerinden birbirinize sorular sormanız.

Kullandığım Kaynaklar:

BARRONS IELTS PRACTICE EXAMS
    CAMBRIDGE IELTS EXAM PAPERS 6
    202 USEFUL EXERCISES FOR IELTS
    COLLINS COBUILD KEY WORDS FOR IELTS
    OXFORD EFFECTIVE ACADEMIC WRITING 2

• .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.