Şimdi Ara

General Mobile Discovery Orjinal ROM ve Custom ROM'lar & Kurulum [Resimli Anlatım] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
45
Favori
210.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle forum olayında yeniyim ve yanlış yere soru yöneltti isem şimdiden özür diliyorum ve yönlendirmelerinizi bekliyorum, benim sormak istediğim root olayı,
    Root olayını hiç yapmadım ve bu konuda sıfırdan detaylı anlatım ile mümkünse fotolu anlatım var ise nerede bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,
    başta belirttiğim gibi forum konusunda çok yeniyim,

teşekkürler,

İyi forumlar herkese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizharflik

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle forum olayında yeniyim ve yanlış yere soru yöneltti isem şimdiden özür diliyorum ve yönlendirmelerinizi bekliyorum, benim sormak istediğim root olayı,
    Root olayını hiç yapmadım ve bu konuda sıfırdan detaylı anlatım ile mümkünse fotolu anlatım var ise nerede bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,
    başta belirttiğim gibi forum konusunda çok yeniyim,

teşekkürler,

İyi forumlar herkese.

Konunun en başında nasıl yapılacağı anlatılmış ordan bakabilirsin ama şimdilik yapmanı tavsiye etmiyorum. Orjinal rom a geri döndüğünde ekranda yanıp sönmeler meydana geliyor. Bu durum düzelene ve yeni orjinal rom yayınlanana kadar bekle bence.

burakgon üstaddan bu durum hakkında cevap bekliyoruz bizde :)

• bu konulara biraz uzağım. Şu telefonun orjinal halini herşeyiyle kopyalayıp sonra tekrar geri yükleme yapmak istiyorum(değişik romlar denedikten sonra). Nasıl yapabilirim bunun için tek bir program var mı, ve yönetimi hakkında birşeyler yazabilir misiniz? Kendi İlk konuyu okudum yapmak istediğim kendi orjinal rom unu kendim kopyalamak istiyorum ve yine bir programla istediğim zaman geri dönmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 12 Eylül 2013; 21:46:18 >
  • arkadaşlar ilk sayfadaki şekli ile cwm ile orjinal roma dönüş yaptım. ancak telefon reboot ettikten sonra ekran bir an geliyor sonra gidiyor. ses tuşuna basınca tekrar geliyor 1 sn sonra yine gidiyor. telefon kapanmıyor sadece ekran kararıp herhangi bir tuş ile tekrar geliyor. bir fikri olan var mı?
  • Masaustunde bos sayfalar var onlari nasil silecez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkyanar

arkadaşlar ilk sayfadaki şekli ile cwm ile orjinal roma dönüş yaptım. ancak telefon reboot ettikten sonra ekran bir an geliyor sonra gidiyor. ses tuşuna basınca tekrar geliyor 1 sn sonra yine gidiyor. telefon kapanmıyor sadece ekran kararıp herhangi bir tuş ile tekrar geliyor. bir fikri olan var mı?

Arkadasim bu sorun bende sadece su durumda oldu;
    Cwm ile orjinal romumun yedegini aldim(bazi sistem uygulamalari silinmis vaziyette yedek aldim)
    Sonra custom rom kurdum ve aldigim yedek ile tekrar orjinal roma cevirdim ama bazi sistem uygulamalari silinmis oldugu icin komple cwm den flashlanan orjinal romu yukledim ama ekran geldi birkac sn sonra gitti , ekrani yan cevirince geldi birkac sn sonra gitti vs. Sorunu soyle cozdum; custom rom yukleyip sonrasinda direk orjinal romu flashladim cwm den boyle oldu ve ekran hic gitmedi yada direk sp flash tool ile orjinal romu flashlayip duzeliyor. İki cozumu var yani ksrar senin.

• Lutfen yardim:
    Bir romdan digerine gecerken
    Icerdeki ayarlarimizi , sifrelerimizi, sms lerimizi , maillerimizi, vb nasil backuplayip
    Yeni romda restore edebilirim??

• quote:

Orijinalden alıntı: adilkahraman

quote:

arkadaşlar ilk sayfadaki şekli ile cwm ile orjinal roma dönüş yaptım. ancak telefon reboot ettikten sonra ekran bir an geliyor sonra gidiyor. ses tuşuna basınca tekrar geliyor 1 sn sonra yine gidiyor. telefon kapanmıyor sadece ekran kararıp herhangi bir tuş ile tekrar geliyor. bir fikri olan var mı?

Cwm ile orjinal romumun yedegini aldim(bazi sistem uygulamalari silinmis vaziyette yedek aldim)
    Sonra custom rom kurdum ve aldigim yedek ile tekrar orjinal roma cevirdim ama bazi sistem uygulamalari silinmis oldugu icin komple cwm den flashlanan orjinal romu yukledim ama ekran geldi birkac sn sonra gitti , ekrani yan cevirince geldi birkac sn sonra gitti vs. Sorunu soyle cozdum; custom rom yukleyip sonrasinda direk orjinal romu flashladim cwm den boyle oldu ve ekran hic gitmedi yada direk sp flash tool ile orjinal romu flashlayip duzeliyor. İki cozumu var yani ksrar senin.

Sp flash ile orjinal rom u yüklediğinizde sorun yok zaten. lakin üreticinin sunmuş olduğu güncellemeyi yüklediğiniz anda bu yanıp sönme olayı ortaya çıkıyor maalesef. Yeni güncelleme telefon menüsünü tamamen türkçe yapıyor. onu yükleyince de telefon göz kırpıp duruyor açılırken. Siz güncellemeyi yükledinizmi flash işlemi sonrası ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mshell

romu yükledikten sonra güncellemeleri yükledim. ekranım sürekli yanıp sönüyor :/ Ekrana 2. pencere açıldıgında ekran geliyor. Mesela pil bitiyor uyarısı kapatma tuşuna basınca çıkan ekran gibi sadece bu zamanlarda ekran açılıyor :/ anlayamadım. yardımcı olabilirmisiniz.

edit:
    CWM rootu ile orijinal romu yükleyince de bu şekilde oluyor. Diğer orijinal rom yükleme SPFlash ile bu sorun sadece başlangıç ekranının yanıp sönmesi ardından bir kere ekranı kilit tuşu ile kapatıp açtıktan sonra düzeliyor ancak başlangıca kadar sürekli açılış ve ana ekran yanıp sönüyor. Fikri olan?

Problem custom rom yüklemenin ardından başlıyor.
    Orjinal rom yüklü iken güncelleme yapmıştım 02.09.2013 tarihli üretici güncellemesi ve hiçbir sorun yoktu.
    Taaki aptallık edip custom rom yükleyene kadar. İlk açılışın ardından ekran yanıp sönmeye başladı. Custom romla ilgili olabileceğini düşünüp SPFlash ile orijinal firmware yükledim. Sorunsuz yüklendi. Ardından üretici güncellemesi yaptığım anda açılışta ekran gene yanıp sönmeye başladı.

Sanırım custom rom işine bulaşmadan böyle bir sorun yaşayan yok öylemi?

• Evet aynen öyle. Orjinal rom diye birşey yok zaten. Firma diğer telefon firmaları gibi orjinal yazılımı yayınlamış değil. Şimdilik güncellemeyi yüklemeden kullanıyorum. Bir çok kez denedim ama güncellemeyi yükler yüklemez ilk açılıştan itibaren telefon açılıp güç düğmesine bir kez basana kadar ekran yanıp sönüyor. Tamamen orjinal rom yayınlanana kadar custom rom yükleme işini kimseye tavsiye etmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bfi

Evet aynen öyle. Orjinal rom diye birşey yok zaten. Firma diğer telefon firmaları gibi orjinal yazılımı yayınlamış değil. Şimdilik güncellemeyi yüklemeden kullanıyorum. Bir çok kez denedim ama güncellemeyi yükler yüklemez ilk açılıştan itibaren telefon açılıp güç düğmesine bir kez basana kadar ekran yanıp sönüyor. Tamamen orjinal rom yayınlanana kadar custom rom yükleme işini kimseye tavsiye etmiyorum...

Maalesef bunun yazılımla düzelebileceğini zannetmiyorum.
    Şöyleki dropboxta bu yanıp sönmeye ilişkin bir log kaydı yok. elife e3 için yazılmış romların portlanıp bize verildiğini çok geç farkettim. Özetle başka bir telefon için yazılmış rom yüzünden zaten hassas olan mtk sistemi ruhunu teslim etti. Garantiden başka bu iş çözülmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bfi

quote:

Orijinalden alıntı: adilkahraman

quote:

Sp flash ile orjinal rom u yüklediğinizde sorun yok zaten. lakin üreticinin sunmuş olduğu güncellemeyi yüklediğiniz anda bu yanıp sönme olayı ortaya çıkıyor maalesef. Yeni güncelleme telefon menüsünü tamamen türkçe yapıyor. onu yükleyince de telefon göz kırpıp duruyor açılırken. Siz güncellemeyi yükledinizmi flash işlemi sonrası ?

Sp flash tool ile orjinal roma dondum ve guncellemeyi yaptim ve herhangi bir sikinti yok. Ama cwm ile denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Worm

Sırasıyla! :

● Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen kaynaklar seçeniğini işaretleyin:

● Ayarlar > Geliştirici seçenekleri > USB hata ayıklamayı işaretleyin:

● Ardından dosyalar içinde bulunan ''FramaRoot'' programını yükleyip açın. İşaretli yere dokunup ''Install SuperSU'' olarak seçiyoruz:

● Daha sonra ''Boromir'' yazısına dokunuyoruz:

root etmek istedim, bilinmeyenen kaynaklardan dosya yüklemeyi aktif etmiştim ama usb hata ayıklama ya tik atmayı unutarak faramaroot u çalıştrdım. bromir e tıkladım bir üst resimdeki success mesajı geldi. Superuser ı güncellerken verdiği son mesaj "gaining root access... başarısız" şeklinde oldu. bunun üzerine root olmadığından şüphelendim root checker ile kontrol ettiğimde root değil dedi. xda nın sitesindeki framarot ile burdaki farklımı acaba diye düşündüm xda dan indirmiştim. ama kb olarak baktım iki framaroot un boyutları da aynı.

Bu superuser ı silip framaroot uda silip usb hata ayıklamaya tik atarak kurulumu tekrar yapmak istiyorum, sorunun ilk baştan usb hata ayıklamayı aktif etmediğimden kaynaklandırını düşünüyorum. lakin framaroot silinebiliyor framaroot tan unroot ta yapabiliyorum(ki root değil) ama bu superuser silinemiyor. Yukarda anlatılan root işlemini tekrardan temiz bir şekilde nasıl yapabilirim. superuser silinmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 15 Eylül 2013; 15:31:07 >

• usb hata ayıklamayla alakası olmaması lazım aslında. o usbden pcden yapılan root işlemiyle alakalıdır. framaroot direk cihaz üzerinden root yapıyor. sistemi baştan başlatıp root yokmuş gibi tekrar "boromir" demeyi deneyin. @cekmece
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

usb hata ayıklamayla alakası olmaması lazım aslında. o usbden pcden yapılan root işlemiyle alakalıdır. framaroot direk cihaz üzerinden root yapıyor. sistemi baştan başlatıp root yokmuş gibi tekrar "boromir" demeyi deneyin. @cekmece

bende usb hata ayıklama ile alakalı olmadığını düşünüyorum ama stormform onuda işaretleyin demiş anca ona yordum. Tekrar tekrar birçok kez denedim framaroot a göre root olmuş diyor ama root değil.
  • adilkahraman A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. evet önce gamerz rom flashlayıp tekrar cwm den orjinale dönünce telefonum ilk günkü gibi oldu. sağolasın
  • bfi kullanıcısına yanıt
    cwm den orjonal rom adı altında portlanmış romu yükleyince ekran kararma başlamıştı. şimdi önce gamerz rom u cwm den flashladım ve tekrar cwm den orjinal rom a dönüş yaptım. yanıp sönme ortadan kalktı. eksik sistem dosyaları ortadan kalktı. herşey ilk günkü gibiydi ve peşinden 2.9.2013 tarihli 64 mb lik kararlılık güncellemesini yükledim. telefon tamami ile türkçeleşti ve yanma sönme yok. işlemlerin tamamını cwm üzerinden yapmak zorunda kaldım çünkü driverları kurup telefonu pc ye tanıtmayı başaramadım. umarım sizin problemlerde kısa sürede ortadan kalkar.
  • mkyanar M kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok ama çok teşekkür ederim. Sizin yaptığınız şekilde Tekrar deneyeceğim. Driver yükleme konusunda eğer windows 8 kullanıyorsanız kapatmanız gereken bir ayar var konuda geçiyordu. Google ile arama yaparsanız nasıl yapılacağı çıkıyor ben o şekilde yapınca görmüştü telefonu. Ama eski haline döndü ise bence bir daha hiç rom işine kalkışmayın. Ben de xperia rom yüklemiştim ama mesajlarda karşı tarafa bir sürü kutucuk karakteri gidiyormuş sonradan öğrendim. Hiçbiri tam anlamı ile düzgün çalışmıyorlar ama az ama çok hatalar mevcut haliyle hepsinde. Kısaca en iyi yazılım üreticinin yayınlamış olduğu orjinal yazılımdır. Bilgilendirme için tekrar teşekkürler..
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

quote:

Orijinalden alıntı: Storm Worm

Sırasıyla! :

● Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen kaynaklar seçeniğini işaretleyin:

● Ayarlar > Geliştirici seçenekleri > USB hata ayıklamayı işaretleyin:

● Ardından dosyalar içinde bulunan ''FramaRoot'' programını yükleyip açın. İşaretli yere dokunup ''Install SuperSU'' olarak seçiyoruz:

● Daha sonra ''Boromir'' yazısına dokunuyoruz:

root etmek istedim, bilinmeyenen kaynaklardan dosya yüklemeyi aktif etmiştim ama usb hata ayıklama ya tik atmayı unutarak faramaroot u çalıştrdım. bromir e tıkladım bir üst resimdeki success mesajı geldi. Superuser ı güncellerken verdiği son mesaj "gaining root access... başarısız" şeklinde oldu. bunun üzerine root olmadığından şüphelendim root checker ile kontrol ettiğimde root değil dedi. xda nın sitesindeki framarot ile burdaki farklımı acaba diye düşündüm xda dan indirmiştim. ama kb olarak baktım iki framaroot un boyutları da aynı.

Bu superuser ı silip framaroot uda silip usb hata ayıklamaya tik atarak kurulumu tekrar yapmak istiyorum, sorunun ilk baştan usb hata ayıklamayı aktif etmediğimden kaynaklandırını düşünüyorum. lakin framaroot silinebiliyor framaroot tan unroot ta yapabiliyorum(ki root değil) ama bu superuser silinemiyor. Yukarda anlatılan root işlemini tekrardan temiz bir şekilde nasıl yapabilirim. superuser silinmiyor.

yav bari konuyu açıyorsunuz sıkıntıya düştüğümüzde bari bir yorum yapın...

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.