Şimdi Ara

General Mobile Discovery Orjinal ROM ve Custom ROM'lar & Kurulum [Resimli Anlatım] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
45
Favori
210.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thestell

quote:

Orijinalden alıntı: akreps

Merhaba,
    discovery'i rootladım ardındna Discovery Customizer indirerek CWM Recovery kurdum. Recovery modda telefon başlıyor yedeklerimi aldım ve format atıyorum ancak ROM atamıyorum.
    elimde;
    GamerzROM_Discovery_v1.9_JetPack
    GamerzROM_Discovery_Secret_v2.2 dosyaları mevcut ancak zip daylarını gösterdiğim zaman
    ekranda yazı şu şekilde oluyor.
    --Install /sdcart ...
    Installation aborted.

rom yüklememde yardımcı olabilirmisiniz. bu arada benim ekranda install zip gibi bir menü yok , menü rsimdeki gibi.

****MENÜ****
    Reboot system now
    apply update from ADB
    apply update from sdcard
    apply update from sdcard2
    apply update from cache
    wipe date/factory reset
    wipe cache partition
    backup user date
    restore user date

General Mobile Discovery Orjinal ROM ve Custom ROM'lar & Kurulum [Resimli Anlatım]

Cwmyi kuramamışsın kursaydın yazılar mavi olurdu

TAMADIR Recovery yükledim ve
    GamerzROM_Discovery_v1.9_JetPack install ettim ancak telefon açıldıktan sonra sürekli kapanıp geri açılıyor, bunun bir çözümü varmı yoksa eskiye mi dönmek lazım.

• burakgon kullanıcısına yanıt
    Dostum Merhaba,

SP flash ile anlattığın şekilde yüklediğim romdan orjinale dönmeye çalıştım fakat hata aldım. (s_ft_enable_dram_fail (4032)) diye sonra telefon hiç bir modda açılmaz oldu.
    yardımcı olursan sevinirim. bütün gecedir uğraşıyorum bakmadığım site forum kalmadı. Senin linkler kırık olduğu için bahsedilen dosyaları netten buldum.
    Bendeki cihaz 16gb lık versiyon.
  • Discovery cihazıma nexus rom kurdum sorunsuz çalışıyor ama bazen dokunmatik kendi kendine işlem yapıyor. Nedenini ben anlayamadım. Hiç dokunmadan tarayıcıyı açıyor ya da başka uygulamaları rastgele açıyor. Yardım edebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akreps kullanıcısına yanıt
    Format cache ve wipe data var onları yap olmadı baştan kur

• quote:

Orijinalden alıntı: burakgon

Telefonum 09.07.2011 tarihinde elime geçti ve 2 gün içerisinde general mobile tarafından Orjinal ROM'un yayınlanmayacağı açıklamasına rağmen ozankardes ile çalışmalarımız sonucunda Orjinal ROM'u sorunsuz bir biçimde flashlanabilir hale getirmiş bulunmaktayız. Telefon harika olmasına rağmen üstündeki yazılım beni bir geliştirici olarak gerçekten tatmin etmedi diyebilirim. Özellikle telefonla gelen çin işi görünümlü buglu ve yavaş programlar. Bu yüzden geleneklerimi bozmayarak bu telefonumada GamerzROM isimli custom ROM'u üretmeye karar verdim. Artık Orjinal ROM'u sorunsuz bir biçimde tekrar kurabildiğimize göre garanti ve servis hususlarındaki sorunlarımızda tamamiyle çözülmüştür.

Orjinal ROM'a SP Flash Tool ile dönmek hakkında bazı sorular:

Güvenilirmidir? Telefonuma birşey olmasın?
    Öncelikle bu işlem kesinlikle güvenilirdir. Uzun uğraşlar sonucunda telefonumuzu ne şekilde bozarsak bozalım bu yöntem ile Orjinal ROM'a sorunsuz geri dönebildik. Sayısız kere bu method ile flashlama yaptık ve hiç bir pürüz çıkmadı. Tabiki eğer bir sorun olursa bu bizim mesuliyetimizde değildir. Genede seve seve yardımcı olmaya çalışırız.

Bu işlemi yaptıktan sonra telefonumu garanti kapsamında servise gönderebilirmiyim?

Evet, servis kesinlikle bu şekilde flashladığınızı anlamayacaktır. Custom ROM yükledikten sonra bu şekilde orjinal roma dönerek garantinizi geri elde edebilirsiniz.
    Fakat tek sorun orjinal romun spflash ile flashlanabilir sürümünün root ile gelmesidir. Rootu kaldırmak 1 saniyeden kısa sürmektedir ve telefonda root ile ilgili TEK BİR ZERRE bile kalmamaktadır. Nasıl kaldıracağınızı görmek için bir alttaki soruyu okuyunuz.

ROM rootlu olarak geldi, rootu nasıl kaldırırım, kaldırırsam genede serviste anlaşılırmı?

SuperSU uygulamasını açın ve SETTİNGS tabına gelin. En alt seçeneklerde "Full unroot" seçeneğini işaretleyin ve onay verin. Artık telefonunuzda root ile ilgili hiç bir iz bulunmamaktadır. Servisin olmayan birşeyi anlaması için 2 seçenek vardır 1-üç harfileler 2-deliye malum olur. Kısacası servis ile ilgili en ufak bir sorun bile yaşanmayacaktır. :-)

!!!!!ÖNEMLİ!!!!! Başlamadan önce:

IMEI Yedeğimizi alıyoruz!
    Arada sırada flashlama sonrası IMEI kaybolabilmektedir. Lütfen marketten Discovery Customizer isimli programımı indirip IMEI'nizi yedekleyin. Bir sorun olduğunda restore edersiniz.

ORJINAL ROMU SPFLASH ILE YUKLEME (ORJINAL ROMA GERI DONME)

DOSYALAR:
    GM_Discovery_OrjinalROM_v1_SPFLASH.rar
    SPFLASH + Driver

Lütfen adımları olduğu gibi takip edip fazladan bişeyler yapmayın.

1- Vermiş olduğumuz paketteki driverları kuruyoruz. (Windows 8 için driver signature vertificationu kapatmanız gerekmektedir. Google'dan kolayca bulunailecek bir işlemdir.)
    2-Telefonun pilini çıkarıyoruz.
    3-Telefonun pili çıkık vaziyette kabloyu PC'ye bağlıyoruz. (Yaklaşık 3 saniye sonra tekrar bağlantı koptu gibi görünecek bu normal. Bu 3 saniyelik süreçte VCOM gibi bir donanım algılayacak ve 1. adımda kurduğumuz driverlar sayesinde bunu otomatik yükleyecek.)
    4-Telefonun kablosunu çıkarıyoruz. (Pili falan takmayın.)
    5-İndirmiş olduğumuz ROM dosyasını bi klasöre çıkartıyoruz. (Yani RAR'dan yada ZIP'ten yeni bir klasöre)
    6-SP Flash Tool'u vermiş olduğumuz paketten açıyoruz.
    7-"Scatter-loading"e tıklayıp ROM'u çıkardığımız klasöre geliyoruz. Orada seçilecek tek bir dosya görülecek zaten onu seçiyoruz.

General Mobile Discovery Orjinal ROM ve Custom ROM'lar & Kurulum [Resimli Anlatım]

8-Firmware -> Upgrade butonuna basıyoruz. Cancel tuşu aktif oluyor diğerleri sönüyor. (Telefonu henüz PC'ye bağlamadan bu butona basıyoruz!)

9-Telefonu pilsiz bir şekilde PC'ye bağlıyoruz ve hiç bişeye dokunmuyoruz. Kurulum işlemi otomatik başlıyor.

10-Ekranda yeşil çember gördüğünüzde kurulum tamamlanmış oluyor. Kabloyu çıkarıyoruz. (Hemen açmayın alttaki adımı okumadan!)

11-Pili takıyoruz ve telefonu SES AÇMA + GÜÇ tuşlarına basılı tutarak recovery modunda açıyoruz. Ünlem işareti gelene kadar bırakmıyoruz. Ünlem işareti gelince bi kere daha güç tuşuna basıyoruz. Şimdi seçenekler göründü.
    12-SES KISMA tuşu ile "wipe data/factory reset" yazan seçeneğe iniyoruz ve SES AÇMA tuşu ile onay veriyoruz. YES'e aynı şekilde inip SES AÇMA tuşu ile onay veriyoruz.
    13- Wipe işlemi tamamlandıktan sonra "reboot system now" seçeneğini SES AÇMA tuşu ile onaylıyoruz.
    Artık telefonumuz kutudan çıkardığımız şekliyle açılıyor.

Artık Orjinal ROM'u CWM ile aşağıdaki Custom ROM yükleme yöntemini kullanarak PC kullanmadanda kurabilirsiniz.

CWM'den flashlanabilir Orjinal ROM Paketleri:
    GM_Discovery_OrjinalROM_v1_CWM.zip
    (Wifi hataları giderildi.) (Güncel)
    --------------------------------------------------------------------------

Custom ROM Kurulumu (Üst kısımla tamamen alakasızdır. Custom ROM kurmak istiyosanız sadece alt kısmı okuyun.)

Custom ROM kurmak için CWM Recovery denen özel bir recovery yazılımına ihtiyaç duyulmaktadır. Şuanda CWM Recovery'i General Mobile Discovery için portlamış bulunmaktayım.

CWM Kurulumu (Root gereklidir! Burda root anlatılmaktadır. Gayet basittir. Tıklayınız)
    1- Marketten Discovery Customizer isimli uygulamamızı indirin. (Google Play Linki)
    2- Sistem araçları başlığından CWM Recovery seçeneğini seçin. İnternetinizin açık olduğundan emin olun çünkü internetten indirecektir. (Sorarsa "grant"'a basın) ve 45 saniye süren bekleme ekranını bekleyin.

CWM Recovery nasıl açılır?
    Telefon kapalıyken SES AÇMA + GÜÇ tuşuna basılı tutunuz. Ünlem gelirse bir kere daha güç tuşuna basınız. Eğer seçenekler mavi renkli ise CWM'ye sahipsinizdir. Orjinal Recovery yazılımında seçenekler turuncu renklidir.

CWM Nasıl silinir?
    Flash Tool ile Orjinal ROM yükleme olayını gerçekleştirirseniz orjinal recovery geri dönecektir.

Artık CWM'ye sahip olduğunuzu ve CWM'yi nasıl açacağınızı bildiğinizi farz ederek Custom ROM kurulumunu anlatabilirim.

Custom ROM Kurulumu
    0-Discovery Customizer ile imei'mizi yedekliyoruz. (Marketten indirin.)
    1-İndirdiğimiz Custom ROM zip dosyasını telefon hafızasına veya hafıza kartına bilgisayara bağlayarak atıyoruz.
    2-CWM Recovery'i açıyoruz. (Ses açma ve kısma tuşlarıyla seçeneklerde gezebiliyor, güç tuşu ile seçim yapabiliyoruz.)
    3-Install zip from sdcard'ı seçiyoruz.
    4-Eğer indirdiğimiz ROM'u telefonun harici hafıza kartına attıysak "choose zip from sdcard",kendi hafızasına attıysak "choose zip from internal sdcard" seçeneğini seçiyoruz.
    5-ROM'u seçip onaylıyoruz ve YES diyoruz.
    6-Eğer ROM geliştiriciniz bunu yapmanızı istiyorsa cwm menüsünden "Wipe Data" seçeneğini bulunuz ve Yes ile onay veriniz. (Programlarınız,rehberiniz vesaire silinecektir.)
    7-Telefonu açınca IMEI adresinizi telefon etme bölümüne *#06# yazarak kontrol ediniz ve "Geçersiz IMEI" yazmadığından emin olunuz. Eğer yazıyorsa Discovery Customizer ile IMEI'nizi geri yükleyeyiniz.

GamerzROM v1.0 Custom ROM'u yayınlandı. Tıklayın!

Hocam Orijinal romun Dosyasını Linkini Verebilirmisiniz

• Link ölü yenilerseniz sevinirim.

edit: Siz editleyene kadar ben kendi elimdekini paylaşiyim bari.

Alternatif:http://yadi.sk/d/OlVAPXEJEgXB8

edit2: Benim elimdeki link ölmüş onu yeniledim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levisherwood -- 29 Aralık 2013; 0:36:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemtpz

Dostum Merhaba,

SP flash ile anlattığın şekilde yüklediğim romdan orjinale dönmeye çalıştım fakat hata aldım. (s_ft_enable_dram_fail (4032)) diye sonra telefon hiç bir modda açılmaz oldu.
    yardımcı olursan sevinirim. bütün gecedir uğraşıyorum bakmadığım site forum kalmadı. Senin linkler kırık olduğu için bahsedilen dosyaları netten buldum.
    Bendeki cihaz 16gb lık versiyon.

hocam burdaki Romlar maalesef 4 gblik cihazlar için ve sen 4 gblik olanın orjinaline dönmüşsün ve bu yüzden hata alıyorsun.16 gblik versiyonun ise henüz sp flash ile flashlanabilecek bir stock romu maalesef yok.Birisi anlatabilirse nasıl yapacağımı kendi stock Romumu o şekilde flashlanabilecek şekilde çıkartmak istiyorum.
  • Arkadaşlar flahstool la orijinalromu yukledim ekran kirpma sorunu basladi telefon her acildiginda goz kirpar gibi kapanip aciliyor. Ayrıca oorijinal ROM rootlu geliyor rootu kaldırmak istiyorum fullunroota basiyorum kalkmiyor bi turlu silemedim nnazil yapildigini bilen varsa lütfen yardim etsin.

• Üstadlar stocram dan telefonda titreme ve ekran kendi kendine sayfaları değiştirme problemleri yüzünden yörüngeleri izleyerek orjinal roma döndüm telefonum 4 gb modeli
    lakin herşey anlatıldığı gibi gitmesine rağmen şuan telefon hiç açılmıyor Allah rızası için yardımcı olacak birileri varsa ne yapmam gerektiğini yazarsa sevinirim
    şimdiden Allah razı olsun herkesten cevap veren vermeyen.
  • peki 16 gb için bişey yapmak gerekiyormu yoksa alındığı gibi devam mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjrusso49

Arkadaşlar flahstool la orijinalromu yukledim ekran kirpma sorunu basladi telefon her acildiginda goz kirpar gibi kapanip aciliyor. Ayrıca oorijinal ROM rootlu geliyor rootu kaldırmak istiyorum fullunroota basiyorum kalkmiyor bi turlu silemedim nnazil yapildigini bilen varsa lütfen yardim etsin.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82409111&p=1#82409111

@Cheyenneee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavit -- 21 Ekim 2013; 16:47:00 >
  • cavit kullanıcısına yanıt
    Üstad denedim ama lakin bu yazı çıkıyor ne yapmam gerek li ?
  • 16 GB'lık telefona Rom kurulmadığı doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Lionheart#

16 GB'lık telefona Rom kurulmadığı doğru mu?

doğru değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

quote:

doğru değil

Telefonun kendi romundaki eksikleri araştırdım ve custom rom kuracağım aldığım zaman. 16 GB'lık versiyona custom rom kurulmadığını okudum şayet kuruluyorsa 16 GB'lığı alacağım.

Yanıtınız için teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

quote:

doğru değil

Telefonun kendi romundaki eksikleri araştırdım ve custom rom kuracağım aldığım zaman. 16 GB'lık versiyona custom rom kurulmadığını okudum şayet kuruluyorsa 16 GB'lığı alacağım.

Yanıtınız için teşekkürler.

Rom kurulabiliyor fakat 16 gb icin henuz rom mevcut degil.Genelde butun Romlar 4 gb icin.Cunku telefon sadece Trde satisa sunuldugu icin sadece turk gelistiriciler ugrasiyor bu telefonla ve ilk once 4 gblik versiyon ciktigi icin herkeste 4 var 16 liklar yavas yavas yayginlasip daha sonra gelistirici cikarsa yeni Romlar olacak 16 gblik versiyona

• selamlar.arkadaşlar bugun telefonuma cesaretimi toplayıp rom atmaya çalıştım.fakat malesef beceremedim.şu anda discovery animasyonunu yapıyor ve orada telefon donump kalıyor.SP FLASH TOOL UYGULAMASI uygulaması ile orjinal haline dönmeye çalıştım.fakat orada scatter loading yapıp orjinal rom üzerindeki dosyayı gösterdiğimde ''ERROR:initalizing scatter file failed.please check name of scatter file which you load is legal'' diye bir hata veriyor.ne yapmam gerehiyor acaba?
  • burakgon kullanıcısına yanıt
    ALLAH RAZI OLSUN TELEFONU ÇEKİÇ NİYETİNE KULLANIODUM KEYFİM GELDİ YERİNE. ama bi sorum var fullunroot a basıom olmuyor cihazda root var ama root işlevini yerine getirmiyor. çözümü yoksa önemli deil saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperkaya554 -- 26 Ekim 2013; 11:33:59 >
  • alperkaya554 A kullanıcısına yanıt
    kardeşim aynısı bendede vardı. beats audioyu yuklerken telefonu çökertmiştim. sp flash tool ve driveri şu linkten indireceksin sen yanlıs yerden indirmişsin https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=mKinpnhIdwdbeAlSnyn8eqDeAsVOSUJDSLPprbKXhyI%3D&locale=tr
  • arkadaşlar bilmediğimden soruyorum http://forum.donanimhaber.com/m_76663488/tm.htm sayfasında belirtilen custom romlardan v1.0, v1.5, v1.7 ve v1.9 ayrı ayrı romlarmı. Yoksa v1.9 en son çıkan rom ve bunu yüklediğimizde v1.0, v1.5 ve v1.7 deki geliştirlemelerin hepsi geliyormu? Yardımcı olursanız sevinirim ona göre rom yükleyeceğim. Son olarak hepsi farklı ise en iyisi hangisi daha önceden yüklemiş arkadaşlar hangi versiyonu yüklememi tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.