Şimdi Ara

General Mobile'ın Android işletim sistemli yeni modeli COSMOS ortaya çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
14.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi çakması veya fason'u önemli değil. Zamında GSMART - I350 almıştım General Mobile'ı satan firmadan.GENCSELL di galiba. Yedek pil istediğimde 'bu model için yedek pil getiremiyoruz' dediler. Gigabyte'a şikayet ettim. Onlarda duruma aslında bir anlam veremediklerini ve bir yaptırım uygulayamadıklarını söylediler. Yani kaza eseri pilim bozulsa, 30 gün filan beklemem gerekirmiş. Artık diğer sorunlar için kaç gün beklerdim, bilmiyorum.

Hayatımda markaya önem vermedim. Bence önemli olan satanın malının arkasında durabilmesi. Markaların arasında malzeme kalite farkının çok olmadığını ndüşünüyorum. Önemli olan HİZMET KALİTESİ!!!!!!
  • bu cıhaz turkıye ye 800 den asagı gırmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: mfcelik

arkadaşlar GM türk markası fakat üretim sanırım çinde yapılıyor değil mi ??
    DSTL1 mesala bazı sitelerde sciphone n21 olarak geçiyor. aşağıdaki adresde bir örneği var. konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatabir mi ?

http://www.fastcardtech.com/goods-3571-Sciphone+N21+First+Google+Android+Smart+Phone50M+Camera+Dual+SIM+Dual+Standby+CPU+624MHz+WIFI.html

Bu ve GM'ın diğer "aldatıcı" hadiselerini forumda açıkladığımda foruma "reklam veren" Gençcell'in şikayeti üzerine ban yemiştim, aman dikkat!

Bu da üreticisinin sitesinden Sciphone N21:http://www.mysciphone.com/SciPhone-N21-Google-Android-Smart-Phone-With-Wifi-5-0MP-auto-focus-Camera_816-pod-iphone-cect-pro11-1.asp

Bildiğimiz general motors ile alakaları yok bunların. Web sitelerine girdiğinizde amerikadan gökdelen resimleri eşliğinde amerikan şirketiyiz havasına giriyorlar. Türk şirketi olarak duyulmaktan niye çekiniyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirt -- 20 Şubat 2010; 0:11:42 >

• zeka gerektirmeyen işler
    babadan dededen bir kaç milyon dolar kalmışsa sende ürettirir markanı basarsın üstüne pehhh..
  • Merhaba Arkadaslar.

General Mobile Cosmos Modelini gelecek ay satisa cikaracakmis. MWC10 dan bir video:

http://www.youtube.com/watch?v=uA5_z5IoLkM

Diger modelleri de burda gozukuyor. touchstone son ceyrekte, cosmos2 daha once veilk olarak da cosmos piyasaya surulecekmis. Yurtdisinda bir internet sitesinde on siparis toplanmaya baslanmis. Fiyati hakkinda tam bir sey belli olmasa da dstl1 ayni sitede 399$, ve cosmos icin fiyat da o kadar belirtilmis. Yani eger bir degisiklik olmazsa dstl1 ile fiyati ayni olacak gibi gozukuyor.

Bence modeller cok guzel gozukuyor. Hayirlisi diyorum
  • selam arkadaşlar peki bu modelller arasında çiftsimli olan yokmu
  • dstl2 gelecek
  • selam cihangir arkadaşım dstl2 nin ne zman çıkacağı konusunda bir bilgiye sahipmisin acaba şuan bi karar şamasındayım eğer yakın bi tarihse eğer beklicem
  • hvga ekran ne demektir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

hvga ekran ne demektir?

Half VGA, yani VGA çözünürlüğün yarısı, yani 480x320 piksel.
  • General Mobile DSTL1'den sonra sanırım boyutu inceltmeyi ve donanımı biraz daha üste çekmeyi düşünmüş.Çok güzel devam General Mobile
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardiyalog

dstL1'i 400 e düşürmelerinde bi iş vardı
    ama yinede L1'in arkasındayım
    şuan için fiyat+performans+özellik bakımından alınabilecek en iyi cihaz
    DSTL1
    BU FİYAT + ÖZELLİK OLARAK
    (YANİ ANDROİD+HAREKET SENSÖRÜ)
    İPHONE'YE TERCİH EDİLEBİLİR

Fiyat düşük fakat kalitesi az kötülemek amacım yok ama 3 tane GM kullandım sadece biri ayakta oda en eskisi.DSTL1 aldım sorunlarından kurtulamadım geri vermek zorunda kaldım GM malzeme kalitesi çok kötü telefonlarını dahada geliştirmesi gerek vede teknik olarak gelişmeli.Bu süreçler tamamlanana kadar GM alınmaz.Ayıca bu İphone havası nedir arkadaşlar o çıktı İphone KIller bu İphone döver.Her telefonun kendine özgü bir özelliği var.İphone farklı bu farklı.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigatusac

tamam gm iii güzel modeller cıkartıyor ama alıp kullanan varmı.?benim 3 hhatım var telefonumun biri çift hatlı olmak zorunda.şimdiye kadar 4 gm kullandım suanda ise dstm1 var.su müzik telefonu.iiyii güzel ama hepsinde6-7 ay geçtikten sonra kapanma sorunu veriyoo.servise falan götürdüm aynı seyi oda söledi.karalamaya çalışmıyom dstl1 oyuzden almadım.bakalım cosmos nasıl olacakkk..

Bende 3 GM vardı 1 Tanesi ayakta.Bunlardan biride DSTL1 di ama artık GM almam.Kendilerini geliştirmeleri lazım uzunca bir süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melgan

: )))) resmen komedi parkı oldu yaw burası: )))
    gece bekçisi arkadaşım senin evinde ya da hayatında kaç tane türk malı ürün kullandığını öğrenebilirmiyim acaba?
    ben bir hayli çok kullanıyorum ama senin düşmanığın kime ve neye anlayamadım bir türlü.
    hala aynı yolu yürüyorsun izin versen de teknoljiden konuşsak. ortada birilerine bir haksızlık yapılıyorsa bunun cezasını bırak ilgili kurumlar versin.

Arkadaşım sen teknolojiden konuş seni tutan yok.Bize burda GM'in biz Türküz diyerek pazara nasıl girdiği Türk halkını kaldırmaya çalıştığını konuşuyoruz.Binlerce Türk malı var.Ayrıca Türk yazısı ufak yazılmaz yazımlarına dikkat et!
  • Dün media Markt'tan duyduğuma göre telefon Nisan ayında satışta olacakmış!!
  • DSTL1 hoş telefon. ancak sıkıntıları var ve Gençcell arkasında durmuyor. garantiye giden telefonlar haftalar sonra geliyor.
    fakat bu cihaz daha hoş görünüyor ancak gençcell ithal etmezse alınır .

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

2 Gün önce kardeşim Dstl-1 Aldı Teknosa'dan ,

+ İncelemelerim:

1-Telefon çok Şık
    2-Fiyat çok uygun-450 TL
    3-Arama yaparken çalışan programlar kitlenmiyor( İşlemcisi ayrıymış)
    4-Menü geçişleri çok hızlı( WM kullanıyorum hemde aynı 624mhz işlemcili bir telefon bu kadar hızlı değil)
    5-Ekran kalitesini beğendim özellikle dokunmatik özelliği şuan için problemsizdi
    6- 5mp kaliteli fotoğraf kalitesi tahminimden çok çok iyi çıktı.Nokia N95 ile karşılaştırdık fark yok.hatta karanlık çekimleri daha iyi
    7-Radyo sorunsuz
    8-Güncelleme çok kolay bir şekilde yapıldı
    9-Kutu içeriği süper, özellikle deri kılıf ve extra masa üstü şarj
    10-Görüşme kalitesi tahminimden de iyi

- İncelemelerim
    1-Gps yok
    2-Linux işletim sistemi Bilg. ile iletişimi alışık olmadığımız şekilde
    3-WM ve Symbian'a göre daha az program

Gps li Modeli çıktığında ilk yapacağım iş almak olacak.Kesinlikle iddialı bir Model olmuş.

• iyi telefon iyi... Arkadaşlar ben şu GENERAL MOBİLE konusunda bi açıklık getireyim öncelikle. GM yani general mobile özünde kesinlikle Türk malı yada Çin malı falan değildir.Has be has Amerikan malıdır.Ancak bütün büyük marka yada firmaların yaptığı gibi GENERAL de çeşitli ülkelere distrübütörlük vererek ve dolayısıyla Amerika merkezden izin alınması kaydı şartıyla üretim yapmalarına izin verebiliyo.Aynen bizim ülkemizde olduğu gibi.mesela mercedes de gerekli şartların yerine getirilmesi koşuluyla Türkiyede otobüs üretimine izin verebiliyo.Hatta üstünde Türk malı yazısını bile görebiliyosunuz mercedes otobüslerde.Aynen general mobile olayı gibi. Bugün artık nokia, samsung bile üretimlerini Çine taşıdılar.Yani o öve öve bitiremedikleri nokialar çinde üretiliyo.inanın yada inanmayın gerçek böyle. o yüzden bu nerde üretiliyo olayına çok takılarak marka hakkında hüküm vermeyin vence ;) General iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

iyi telefon iyi... Arkadaşlar ben şu GENERAL MOBİLE konusunda bi açıklık getireyim öncelikle. GM yani general mobile özünde kesinlikle Türk malı yada Çin malı falan değildir.Has be has Amerikan malıdır.Ancak bütün büyük marka yada firmaların yaptığı gibi GENERAL de çeşitli ülkelere distrübütörlük vererek ve dolayısıyla Amerika merkezden izin alınması kaydı şartıyla üretim yapmalarına izin verebiliyo.Aynen bizim ülkemizde olduğu gibi.mesela mercedes de gerekli şartların yerine getirilmesi koşuluyla Türkiyede otobüs üretimine izin verebiliyo.Hatta üstünde Türk malı yazısını bile görebiliyosunuz mercedes otobüslerde.Aynen general mobile olayı gibi. Bugün artık nokia, samsung bile üretimlerini Çine taşıdılar.Yani o öve öve bitiremedikleri nokialar çinde üretiliyo.inanın yada inanmayın gerçek böyle. o yüzden bu nerde üretiliyo olayına çok takılarak marka hakkında hüküm vermeyin vence ;) General iyidir.

Bu firma amerikada bir ofis açmış sadece ve irtibat ofisi sadece , kesinlikle amerikan markası değildir. Amerikada ismi bile bilinmez, çinde fason üretiliyor ve aynı kasadan başka markalarda telefonda vardır.

• globalleşen dünyada marka anlayışı da değişti..

eskiden 'alman malı, amerikan malı' diye tabir ettiğimiz ürün kalitesi anlayışı yerini sadece 'marka' imajına bıraktı. çünkü markalar, hızla değişen ve gelişen pazara uygun ürünlere teknoloji ve tasarım geliştirirken, fiyat rekabeti açısından maliyetleri düşürebilmek adına üretim yerlerini ucuz girdisi ve uygun altyapısı olan bölgelere kaydırdılar.

yani 'marka' , üretim yerinden bağımsız bir değer haline geldi.
    bugün teknolojisinden önce üretim yerine bakarak 'mal' kalitesini değerlendirmek abesle iştigal olur.

fakat....bir marka sahibi firma:

1-teknoloji ve tasarım yaratıyor ve kendi tesislerinde üretiyor ise mal orijinal olur.
    2-teknoloji ve tasarım yaratıyor fakat farklı üreticilere yaptırıyor ise üretim fason olur ama mal orjinal olur.
    3-teknoloji ve tasarım yaratmıyor ve farklı üreticilerden alıp markası ile satıyor ise üretim ve mal fason olur orjinal olmaz.
    4-teknoloji ve tasarım çalıyor ise mal taklit olur.
    5-teknoloji ve tasarımı markası ile beraber klonluyor ise mal çakma olur.

bu arada kalite değerlendirmesi yaparken kanımca marka sahibi firmanın menşei de gözönüne alınabilir. nihayetinde bir ülke bir anlayışı temsil edebilir. bir önyargı da olsa şahsen bir mal alacaksam kore yerine japon firmalarına daha çok güvenirim.bu da bir tercih sebebidir ama net karar için yeterli değildir.

general mobile hakkında derin bilgiye sahip olmamakla beraber, çindeki fason üreticilerden aldıkları telefonları kendi markaları ile pazarlayan bir türk firması olduklarını düşünüyorum ve esasen burada hiçbir sorun yok.
    dünyada pekçok firma hiçbir üretim yada arge içinde olmadığı ürünü sadece markasını basarak satıyor. kalite ve garantide sorun yok ise ne ala..

ancak bir pazarlama stratejisi olarak, kendilerine 'general' isminin yardımıyla amerikalı firma süsü verdiklerini görüyorum. amerikada bir ofis açarak amerikalı izlenimi yaratmak az önce bahsettiğim 'firma menşei' ni benim gibi gözönüne alanlara yönelik aldatmaca gibi görünüyor.
    bu konuyu yukarıda eleştiren arkadaşımız esasında bu noktada haklı idi.

ancak general mobile, bir Türk firması olarak veya Türkçe bir marka ile piyasaya çıkmaya çekindiğine göre biraz da sorun bizlerde galiba....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 5 Şubat 2011; 15:16:53 >

• Benim iyi tanıdığım bir abim almıştı General Mobile'ın androidli bir modelini, adam telefon tuşlarına basarken ekran donuyordu. Telefonu kullanamadı gitti sattı 1 ay sonra. Android'e karşı da çok büyük antipati oluştu onda.

Geçenler HTC desire HD aldırdım ona zorla, iyi telefon diye bana inanmıyordu hatta. Alınca anladı ki her androidli telefon öyle kötü değil. Hala söylenir durur durur General Mobile'a. O söylediğim model de piyasada bir sürü reklamı çıkan süper denen bir modeldi güya. Adam telefon edemiyordu, o kadar süperdi ki. Sırf pazarlama kurbanı olmuştu. Umarım GM düzelmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.