Şimdi Ara

Geniş çaplı, uzun menzilli Wireless Network Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır Wireless Network’ler üzerine araştırma yapıyorum. Wireless Network’lerin menzili ve antenleri hakkında gerçekten tahmin ettiklerimin “çok” üstünde şeylerle kaşılaştım. Ve aklıma gelen bir kaç şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Nedir bunlar?

- 30-40 YTL maliyetle Access Point’e (Erişim Noktası) yapılan bir anten ile 15 "KM" uzaklığında ve 11 mbps hızında network kurulabildiği. (Genel olarak bilinen 100 ila 400 metre arası olduğu)
    - Amaca göre yaklaşık 20’den fazla elyapımı anten çeşidi olduğu ve neredeyse 10 ytl maliyetle 2 KM menzilli 54 mbps hızında ağ kurulabildiği.
    - Son kullanıcı donanımı ve el yapımı anten ile dünya rekorunun 200 KM/125 Mil uzaklıkta ve 11 mbps hızında kurulan network olduğu. (bkz. http://www.wifi-shootout.com/ )
    - FreeNetworks adında wireless ile kendi aralarında geniş çapta oluşturumuş network’lerin bulunduğu.
    . . .

Freenetworks.org’da bu şekilde kurulmuş şehir içi veya daha geniş çapta 50’den fazla network’ün adresi var. (Örnek 1, Örnek 2) Köprülereme, ringleme, merkez ve değişik şekillerde bağlantı şekilleri kullanmışlar. Bu grupların sitelerini inceleyince kendi aramızda (Şehir içi) böyle bir network kurabilirmiyiz düşüncesi aldı. Grupların genel amacı dosya paylaşımı ve multiplayer gaming, local networking. Extra olaraktra "paylaştırmak isteyen olursa" internet paylaşımı.

Özellikle network topolojisi ve şifreleme ayrıntılarına girmedim. Sadece merak ettiğimden bu konuyu açma gereği duydum. Eğer böyle bir projeye hayata geçirilecek olsa (Örnek olarak Izmir, İstanbul, Ankara) böyle bir "GENİŞ" Wireless Network’de kimler bulunmak isterdi?

Eğer ilgilenirseniz daha sonra Antenler ne bu tür networkler ile ilgili geniş bilgi verebilirim. Sadece bir kamuoyu yoklaması yapmak istedim :)

NOT: Ek olarak ilk mesajım, hepinize merhabalar.

• Ankara İncesu/Kolej/Kızılay bölgesinde USR9108 ile elimden ne gelirse yapabilirim.
    Ama bu konuda biraz cahilim
    Bir dizüstü ve bir USR9108 ile ne yapabilirim
  • aslinda istanbulda boyle bir ag kurup p2p programlariyla paylastirabilsek dosyalari mukemmel olurdu biz arkadasla denemek istedik ama bakirkoy- bahcesehir arasi wireless ag nasil kuracagimizi cozemedik (o film ben cizgifilm cekiyorduk dosyalari paylasalim diye)
    istanbul icinde yapmayi planlarsaniz ben varim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 7 Aralık 2006; 22:03:53 >
  • bu benim uzun zamandır hayalim zaten. fakat zamanım olmadığı için ilgilenemiyorum. ocaktan sonra boş zamanım olacak ve ilgilenmeye başlayacağım. böyle bir projeye destek olabilirim tabiki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 7 Aralık 2006; 22:01:00 >
  • Freenetworks'lerle ilgili sitelere bakınca ilk aklıma gelen, üyeler arasında böyle bir local Intranet olsa film/dizi/program release'lerinin ne kadar hızlı dağılabileceğiydi :) 11 mbps'lik networkde 700mb lık dosya 10 dk'da kopyalanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.