Şimdi Ara

Geometri sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gilindere

Aradaki acının dik oldugunu bilmiyozz
    Bİ ççember Çizersen 10 oldugunu ispat edebilirsinn
    Çember çiz cevresine dertgenin
    cvb 10 bence

direk çevresine çizersen şekil çizilemez , çünkü 15 ve 30 aynı yayı görüyor.
    ancak c yi merkez kabul eden çemberden çıkıyor.o zaman merkezden bakan 15 ile çemberin üzerinden bakan 30 aynı yayı görüyor ki doğrusu bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizerus

Buyrun gençler, E açısının illa 90 derece olması gerektiği bilgisi gerekmiyomuş demekki =) anlamadığınız bişey varsa sorun

Geometri sorusu

* Öncelikle Adaki açıya "a" değerini veriyoruz.
    * İkizkenar üçgenden x+a=75 buluyoruz
    * C den ve D den ~deltoid~ elde etmek için uzunluklar çiziyoruz
    * Yarattığımız yeni üçgeninden a değerini 60 buluyoruz.
    * x+a=75, a=60 ise; x=15'dir

Ordaki ikizkenar üçgende tepe açısının 60 derece olduğunu nerden çıkardın.Eşkenar üçgen olduğu nerde yazıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbuzik -- 22 Ocak 2008; 23:19:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: denizerus

Buyrun gençler, E açısının illa 90 derece olması gerektiği bilgisi gerekmiyomuş demekki =) anlamadığınız bişey varsa sorun

Geometri sorusu

* Öncelikle Adaki açıya "a" değerini veriyoruz.
    * İkizkenar üçgenden x+a=75 buluyoruz
    * C den ve D den ~deltoid~ elde etmek için uzunluklar çiziyoruz
    * Yarattığımız yeni üçgeninden a değerini 60 buluyoruz.
    * x+a=75, a=60 ise; x=15'dir

Geometri sorusu

dediğinin olması için aed 90 olmak zorunda.aksi taktirde çektiğinin 20 derece ile açıldığını bilemezsin.Sen 90 kabul edip başlamışsın.Gece gece görmemiş de olabilirim ama çekilen eş doğrunun c ile birleşimi doğrusal olduğunun kanıtını göremiyorum.

• işte buda benim bulduğum yol
    aslında soru epeyi kolaymış ama insan sorunun çok rakam olmasından dolayı sanki daha bi zor olcağını düşünüyor
     Geometri sorusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@XWeLL

dediğinin olması için aed 90 olmak zorunda.aksi taktirde çektiğinin 20 derece ile açıldığını bilemezsin.Sen 90 kabul edip başlamışsın.Gece gece görmemiş de olabilirim ama çekilen eş doğrunun c ile birleşimi doğrusal olduğunun kanıtını göremiyorum.

Zaten doğrusal olduğunu bende söylemiyorum o kırmızı çizgilerle oluşturulan büyük üçgen eşkenar üçgen çıkıyor... E açısı da buna bağlı olarak açılardan 90 derece çıkıyor... 90 derece diye başlamadım
  • Çember Çizerseniz cvbın 10 oldugnu görürsünüz
    şimdi elimde kagıt kalem yok Çözümüde gönderemiyorum
    10 yaw ne 15 değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilindere -- 22 Ocak 2008; 23:23:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur2

işte buda benim bulduğum yol
    aslında soru epeyi kolaymış ama insan sorunun çok rakam olmasından dolayı sanki daha bi zor olcağını düşünüyor
     Geometri sorusu

He 90 kafanızdan element uydurmayın.Yine söylüyorum bu soru eksik.

• Soru eksik. aed'ye 90 derece vermeden yapamadım bu soruyu.
  • Onca insan saatlerce eksik soruyu çözmeye çalıştı pes vallahi.
  • ac nin doğrusal olup olmadığınıda bilmiyoruz
  • soru belki de eksik ama neden kimse ispatlamadı ki?Böle kilimsel bulamadım eksik demekle eksik olmuyor.Belki eksiktir , ona sözüm yok ama her yorum kanıta dayalı olmalı.
    edit:

quote:

Orjinalden alıntı: masterrr

ac nin doğrusal olup olmadığınıda bilmiyoruz

tmm şimdi ikna oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@XWeLL -- 22 Ocak 2008; 23:35:12 >
  • Cevap 5.

İkizkenarlık olduğu için merkezi O noktası aldık, ikizkenar olan kenarlar da yarıçap oldu. 30 dereceyi merkez açı olarak kullandık ve gördüğü yay da 30 olur. Aşağıdaki 15 derecelik açının karşısındaki açı da aynı yay. 15 çevre açı olsaydı, gördüğü yay 30 derece olacaktı. Aaa, o da nesi? Gördüğü yay zaten 30. Bu da, A noktasının çember üzerinde olduğunu kanıtlar. Devamını çemberden bulabiliriz. Çözümde görüldüğü gibi, 10'luk merkez açının da yayını gösterdik. Bu da x'in çevre açı olduğu yay. Buradan 2x=10, x=5 oldu.

Geometri sorusu

Edit: Aşağıda 150 derecelik bir çevre açı çıkmış; o kafanızı karıştırmasın, çözmeye çalışırken yazmıştım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• şekil böyle de olabilir

Geometri sorusu
  • gözümle çözdüm 10 cıktı bi paintte bakayım şuna severim geoyu
  • cevap 5dir. D merkezli daire çizilirse. A, B, C noktaları daire üzeride olmak zorundadır.

A ile B nin daire üzerinde olmasının sebebi ikizkenar.

C nin daire üzerinde olma sebebi ise 15 ve 30 dereceler aynı daire parçasına bakıyor.
  • Cevap 5;

Citizen zaten yapmış...BD=AD dediği için D'i merkez kabul eden bir çember çiziyoruz...Gerçektende çevre açı olan 75 ve merkez açı olan 30 bunu sağlıyor...Ardından 15lik çevre açı gören 30luk merkez açının yayını gördüğünden c'de çember üzerinde oluyor...Yani BD=AD=CD çıkıyor...Bundan sonrasıda zaten üçgen....
  •  Geometri sorusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Cevap 5.

İkizkenarlık olduğu için merkezi O noktası aldık, ikizkenar olan kenarlar da yarıçap oldu. 30 dereceyi merkez açı olarak kullandık ve gördüğü yay da 30 olur. Aşağıdaki 15 derecelik açının karşısındaki açı da aynı yay. 15 çevre açı olsaydı, gördüğü yay 30 derece olacaktı. Aaa, o da nesi? Gördüğü yay zaten 30. Bu da, A noktasının çember üzerinde olduğunu kanıtlar. Devamını çemberden bulabiliriz. Çözümde görüldüğü gibi, 10'luk merkez açının da yayını gösterdik. Bu da x'in çevre açı olduğu yay. Buradan 2x=10, x=5 oldu.

Geometri sorusu

Edit: Aşağıda 150 derecelik bir çevre açı çıkmış; o kafanızı karıştırmasın, çözmeye çalışırken yazmıştım.

Kesinlikle cevap 5

• Ben vazgeçtim çünkü 15 olması için o 10 erecenin de 30 olması lazım.Doğru cevap 5 galiba...

Ben nerede yanlış yapıyorum?
  • Cevap 5 dir arkadaşlar... çemberde düşünerek halledebilirsiniz.. çemberin odak noktasından iş halledilir.

edit: son sayfalarda zaten bazı arkadaşlar söylemiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empire_loups -- 23 Ocak 2008; 0:53:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.