Şimdi Ara

Geometri sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 olur cevap %100 iddia ya giricek varmı ?
  • cevap 5 bence
    d merkez olacak sekilde çember çizin
  • öss de olsaydım bu soruya bu kadar uğraşmadan 30/10=3

bd yi eksen alırsak şekil simetrik... katsayı oranımız 3... ya 3 katı 1/3 katı.... 30 derece olunca AD daha fazla açılacak DC ye göre...

bu da ters şekilde AB nin BC ye oranla daha fazla kapalı olması anlamına gelir.... oran 1/3 o zaman.... doğrusal old için.... b noktasının konumuna göre açılar da orantılı değişecektir...

15*1/3=5

en pratik yol.... çewreye hiç girmeye gerenk yokkk.... çok soru çözersen anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuat01 -- 23 Ocak 2008; 1:33:05 >
  • bu bir olimpiyat sorusuydu diye hatırlıyorum.Çözümü de basit olmasa gerek..
  • çember çizin diyenlere cevap olarak
    önce geometri öğrenin her dörtgenin çevrel çemberi çizilmez öncelikle karşılıklı açılarının 180derece olması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Buyur Burdan Yak

Kolay gibi ama çözemedim bir türlü arkadaşlar.

Geometri sorusu

E merkez açıları 90 derece ise ve bu bağlamda D alt açı 10 ve üstteki açı 30 derece olursa nasıl simetrik pozisyondan iki tane 15 derecelik açı mümkün olabilirki? Kalemi elime almadan anladım. Hiç üğreşmeyin, bu soru dünyada cevabı bulunamıyan 12 sorudan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 23 Ocak 2008; 12:54:18 >

• bi kere soru eksik neden uğraşıyorsunuz ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterrr

bi kere soru eksik neden uğraşıyorsunuz ki

Soru eksik değil. Manzaraya bakılırsa fazlası bile var ama çizim çok mantıksız yada veriler yanlış
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

quote:

bi kere soru eksik neden uğraşıyorsunuz ki

Soru eksik değil. Manzaraya bakılırsa fazlası bile var ama çizim çok mantıksız yada veriler yanlış

ac'nin dğrusal olup olmadığı hakkında bi bilgimiz yok
    soruyla uğraşanlar doğrusal alıyor ama bize doğrusal dememiş o yüzden deilmiş gibi almamız gerek
  •  Geometri sorusu
  • cevap kesinlikle 5 olmalı arkadaş doğru çizmiş.olimpiyat sorusu olması ise zor biraz o kadarda zor bir soru değil.
  • bu arada üstteki arkadaşın yaptığı doğru gibi geldi acaba merkez D noktası ama çevrel çember olmuyormu kafam karıştı....
  • Herşey daha gerçekci bir dünya için. Barış için. Sevgi için. Haydin el ele

Bu şekilden daha iyi bir mantık çıkıyor
     Geometri sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 23 Ocak 2008; 18:00:47 >
  • 1.BU DÖRTGENE ÇEVREL ÇEMBER ÇİZİLMEZ ÇÜNKÜ KARŞILIKLI AÇILARININ 180 OLUP OLMADĞINI BİLMİYORUZ.
    2.SORUYU ÇÖZERKEN AC'Yİ DOĞRUSAL ALAMAYIZ ÇÜNKÜ DOĞRUSAL DEMEMİŞ

DOLAYISIYLA ŞİMDİYE KADRKİ TÜM ÇÖZÜMLER YANLIŞ!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: turexx

Geometri sorusu

acyi doğrusal almışsın 1.hata
    hadi doğrusal diyelim
    B+15=A+30(işlem hatası var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterrr -- 23 Ocak 2008; 15:05:28 >
  • valla baya baya ugrastım...

ı ıh:D

cozdugunu sanan arkadaslar 90 dereceyi soru mu verdi siz mi sıktınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

A, E, C doğrusal olmadan bu sorunun çözümü olmaz, doğru. Soru eksik. Eğer doğrusal ise cevap 5.

doğrusal kabul edersekte sizin çözdüğünüz yolla çözülemez çünkü bu dörtgenin geçrel çemberi çizilemez
  • quote:

1.BU DÖRTGENE ÇEVREL ÇEMBER ÇİZİLMEZ ÇÜNKÜ KARŞILIKLI AÇILARININ 180 OLUP OLMADĞINI BİLMİYORUZ.
    2.SORUYU ÇÖZERKEN AC'Yİ DOĞRUSAL ALAMAYIZ ÇÜNKÜ DOĞRUSAL DEMEMİŞ

DOLAYISIYLA ŞİMDİYE KADRKİ TÜM ÇÖZÜMLER YANLIŞ!!!

Dikkat edersen çevrel çember çizmedik...Seni dikkatli anlamaya davet ediyorum..Çevrel çember dörtgenin 4 noktasından da geçer ve kirişlerden oluştuğu için karşılıklı açıları birbirini 180e tamamlar..ancak biz C noktasını merkez kabul eden bir çember çiziyoruz..Çevrel çember değil...

Doğru cevap:5

Ekleme:Soruyu sen yanlış çözmüşsün zaten... a+30 zaten b+15'e eşit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 23 Ocak 2008; 16:46:33 >

•  Geometri sorusu

Sanırım nickime yakışır bir cevap verdim he ne dersiniz?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 23 Ocak 2008; 17:07:20 >
  • tmm vazgeçtim gelmiyormuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral -- 23 Ocak 2008; 17:14:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.