|
Bildirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaparlarsa bu filmi harbi izlenir hea |
Eğer oyunun hikayesini Melina'nın anlattıkları veya Marika-Radagon aşkının mahvettiklerinden ibaret sanıyorsanız ya oyunu oynamadan sallıyorsunuz ya da hiç anlamamışsınız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Böyle bir cevap geleceğini tahmin ediyordum. :-) Sizin beğeniniz veya fikriniz sizindir. Beni bağlamaz. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
sana göre tam tersi bana göre ise yukarıda belirttiğim gibi |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Elden ringde bir hikaye var ama ya anlatamamışlar, ya anlatmaya üşünemişler, ya da filmde anlatırız diye anlatmamışlar Souls oyunlarının da çoğu böyle zaten. Oyunun ambiyansı çok iyi olduğu için pek hikaye falan aramıyor insan. Yoksa bu kadar kitleye ulaşamazdı. |
Film değil de yarım saatlik kısa bir animasyonla hikayeyi doğru düzgün anlatsalar benim için yeterli olur. Oyuna 120 saat harcamış ve hikayeden hiçbir şey anlamamıştım. Sanırım daha kötüsü, merak da etmemiştim. |
Oyunda bir hikaye anlatımı olmadığından, her telden çalabilirler, iyi de kötü de çıkabilir tam bir muamma |
millet de ne tercih ediyor ya bu anlatım tarzını adama sorarlar sekiro'da niye biraz da olsa kırmaya çalıştın bu durumu diye |
Souls hayranları Souls oyunlarının hikaye anlatımını övmeseler de, genelde yetersiz hikaye sunum şeklini serinin odağının hikayesi olmadığı, beğendikleri o Souls tarzını (zorlayıcı oynanış, zorlayıcı düşmanlar ve bosslar, ambiyans, karakter yaratımı, karakter gelişimi, rol yapma, yoruma açık örtülü veya nüanslı alt metinler) icra etmek olduğu biçiminde meşrulaştırıyorlar. Bu oyunlarda yoksa bırakın hikaye odaksızlığı veya hikaye sunumu, anlatımı eksikliğini genelde karakterimizin neden öyle davrandığına dair anlamlı bir justifikasyon dahi mevcut olmuyor. Kesmek için kesiyoruz modundayız maalesef. Bu kendi içerisinde bir oyun janrası teşkil edebilir, iyi bir rol yapma oyunu meydana getirebilir ama bu malzemeden film çıkarmak epey keyfi bir iş olur. İsmin popülaritesini fark ederek cazibesine kapılıp aynı isimde bir film çekmeye yeltenecek film yapımcılarının çekerken keyfi davranmaları konusunda da açıkçası bir şey diyemem. Elden Ring'te motivasyon demircinin aziz hatrı için lord olmak dersek millet bize güler çünkü. Yüzükten, lordluktan, Marika'dan açıkçası bana ne ki? Zaten orada yaşadığımız dünya cehennemden hallice ve her yer açıkça ceset kokuyor. Aslında biz öldükçe dirilen ölümsüz bir zombi olarak önümüze geleni obsesif biçimde katlettik diye daha iyi olmayacağı aşikar. Bırakırsın kendi haline. Değil mi? Yani alt metni de öyle ahım şahım değil. Müphemliğin ardına gizleniyor ve müphemliği derinlikle karıştırıyor. Eyvah, Souls hayranları beni şöminede yakacak. 😄 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şu son cümle çok önemli ve çok doğru. Müphemliği, yani belirsizliği çok büyük bir alt metin varmış gibi satma sinema sektöründe de, edebiyatta da çok prim yapıyor artık maalesef. Çünkü gerçekten derin bir alt metin var mı anlayacak nitelikte okur/izleyici pek kalmadı. Devir üstü kapalı bir şeyler yap, sanat yaptım diye sal piyasaya devri. |
Aynen öyle. Her yerde müphemliği derinlik olarak pazarlama furyası var. Tam üzerine bastınız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Souls fanlarını sağmaktan daha büyük bir keyif yok diye yorumladım. |
- Konusu ne olacakmış filmin? Ne izleyeceğiz yani çok merak ettim. - Konusu yok abi.. Zaten soulslike filmin konusu olmaz, soulslike'ın olayı başkadır... konusu olsa da öyle zart diye anlatmaz, ufak ufak verir, sen birleştirir büyük bi aydınlanma yaşarsın. Birleştiremezsen de bu kimsenin sorunu değil, sen malsın demektir. Zaten anlaman da gerekmez, soulslike konusu önemli değildir. - Nedir abi... - Başkadır... Öyle klasik kes biç oyunlar gibi değildir. - Peki nasıl abi... - Başka işte, öyle bildiğin oyunlara benzemez. - Abi nasıl nasıl? - Bebe oyunları gibi bas kes öldür değil, öğreneceksin, çaba sarf edeceksin, gerekirse akşama kadar bir adamı keseceksin. - Töbee.... |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |