Şimdi Ara

Gerçek Donwahg, Jangan ve Hotandan Resimler , Bilgiler.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
21.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TR_GeNeRic1

Taklamakan çölü ayrıca girenin çıkamcağı çöl olarakda adlandırıyo ayrıca elinizde bir asya fiziki haritası varsa, takla makan a girmenin de zor olduğunu görürnsünüz

Girmenin zaten zor olduğunu gördük aylardır açamadılar gitti taklamakanı
  •  Gerçek Donwahg, Jangan ve Hotandan Resimler , Bilgiler..
     Gerçek Donwahg, Jangan ve Hotandan Resimler , Bilgiler..

bunlarda benden olsun... noob trader ve kurtların kapışması (:
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xlargest

bunlarda benden olsun... noob trader ve kurtların kapışması (:

soldaki resimde taxi yazıyo işe bak puhahahaha bu arada ellerinize sağlık resimler çok güzel

• quote:

Orjinalden alıntı: LORD_WESTSIDE

gerek yer şekilleri gerekse bitki örtüsünü gözönüne alarak şöyle bir mantık yürüttüm ve yerleri işaretledim bilmem katılırmısınız.?

Downhang şehri hala var.Google eartht te görünmüyor ama yeri tam olarak orası değil.Biraz daha doğuda.Moğolistanın alt tarafında kalıyor.

• jangan da şangay yani denize kıyısı var yani biraz daha doğuda. ah bi asya fiziki haritası olsa karakoram da görünüyo
  • beyler madem bu taklamakan çok büyük bir çöl.... biz o zaman oyuna girince yanımıza bir kova su alalım şimdi boş yere charımın ölüpte 2 ex kaybetmesini istemem
  • VE
  • İşte hotan:

• quote:

Orjinalden alıntı: _as_5757

beyler madem bu taklamakan çok büyük bir çöl.... biz o zaman oyuna girince yanımıza bir kova su alalım şimdi boş yere charımın ölüpte 2 ex kaybetmesini istemem

abi pardon ama kokuttun etrafı yaw. senn neden bu kadr iğrençsin?
  • yarıldım valla helal olsun
  • quote:

internette dolanırken rastladım.bakın belki hoşunuza gider.işte gerçek hotandan bir resim.

elıne saglık hocam
    bıde THEMASK nıck benım nıckım sınır oldum sımdı

• quote:

internette dolanırken rastladım.bakın belki hoşunuza gider.işte gerçek hotandan bir resim.

kapının girişindeki yazı arapça mı banamı öle geliyor ?
  • Evet zaten orası bir cami.Hotanda müslümanlık yaygın çünkü.
  • bende Niya İmparatorluğu ile ilgili birşeyler koyayım bari çok hoşuma gitmişlerdi yaratıkların hikayesini çewirirken bide arayınca biraz,aradığım sitelerdede insanları hala çok etkileyen biyer olduğunu öğrendim :P

bu resim tahminimce anca 1995 yılında ortaya çıkarılabilen mezarlar..bu imparatorluk 1600 yıl önce warmış düşünün artık 1995 te 8 tane mezar çıkarabiliyorlar anca..bu mezarlarda yapılan incelemelerde ölülerin bedenlerinide bulmuşlar we çok şaşırtıcı bir şekilde üstlerindeki kıyafetlerin hala yeni gibi renklerini koruyor olmasıymış..yeşil we sarı gibi kolayca solan renkler bile solmamış..e tabi üstlerindeki kıyafetlerde ipek miş bu arada :D

bir mezarda bulunan iki kişi için şunlar yazıyordu..

içinde bir erkek we bir kadın wardı..ikiside özel eşyalarıyla gömülmüşlerdi..erkeğin bir yayı,ok kılıfı,metal okları we çizgili bir Çin cekedi wardı..kadının altın küpeleri wardı we cam boncuklu bir de kolyesi..saç fırçası,makyaj we dikiş setide yanında duruyordu..kim oldukları belli değildi ama yanlarında taşıdıkları eşyalara bakılırsa mezarın bu bölgesi şehrin zenginleri içindi...

buda yine bulunan ew aletlerinden birisi..yine zenginlere ait olabiliceği düşünülüyor..

bu bulunan parçadaki yazılarda şöyle deniyormuş.. 'Doğudaki 5 yıldız beraber göründüğünde Çin yükselişe geçicek'

buda Han Hanedanı na ait bir bronz aynaymış..kazılar sırasında bulunmuş..

Niya İmparatorluğunu genelde kerwanlar Awrupa'ya geçiş için yada Awrupa dan Çin e giderken geçiş için en kestirme yol olarak kullanıyorlarmış..yani baya bilindik bir yermiş o zamanlar..kim bilir belki Load Yarkan da oralardaydı o zaman :P okuduğum sitede bir 10 yıl gerekli neyin ne olduğunu iyice anlamak için diyordu ama başka bi sitede orada kazı yapan arkeologlardan birisi 'Niya gibi büyük bir alanı kaplayan bir imparatorluktaki parçaları ortaya çıkarmak we neyin ne amacı olduğunu anlamak en azından bir 100 yıl alır' diyordu :D .. we hala Niya nın nasıl Takla Makan ın kumlarının altında gömülüp kaldığını çözememişler..ama bi Uygur efsanesi şöyle diyor onun için :P

Uzun,uzun yıllar önce bir kral wardı..300 askeri 3000 yerleşik insanı we kendisine ait en önemli şeyi olan altın bir dewesi wardı..Fakat bir gün başka bir şehrin kralı tarafındanda sewilen bir kadına aşık oldu we bunun sonucunda bir sawaş başladı..Sawaş yüzünden sinirlenen Tanrı 80 gün süren bir kum fırtınası yarattı we tüm krallık kumların altında gömülü kaldı..altın dewe de dahil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrinceLaCroix -- 2 Ekim 2006; 3:05:30 >

• Bu topiği iyiki açmışım yaw.Ne güzel birsürü şey öğreniyoruz oynadığımı oyun hakkında.

Ben taklamakanın eski bir iç deniz olduğunu düşünüyorum.aynı hazar denizi gibi.etrafında onu besleyen akarsuların azalması sonucu kuruyup çöl olmuş olmalı.yada başka bir iklimsel olay ile.taklamakan girişi hotanın batısıymış çok yakınlarmış.
  • ve işte karakoram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 2 Ekim 2006; 2:55:31 >
  • hadi bu karakoram larda benden :P

dünyanın en yüksek ikinci zirwesi olan K2 de Karakoram daki '14' yüksek zirweden biri..we en yükseği tabi 8611 m..14. en yüksek yer 7273 m...BİRAZ yüksek bi bölge görüldüğü gibi :D

buda başka bi görünümü..

• Special thanks for the prince and lord west
  • Ellerinize sağlık, çok hoş çalışma olmuş,tebrikler.
  • up up
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.