Şimdi Ara

Gerçek Donwahg, Jangan ve Hotandan Resimler , Bilgiler.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
21.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaisertr

up up

Alıntıları Göster
    hiç beyenmedim şaka şaka süper olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: lopsided1

hiç beyenmedim şaka şaka süper olmuş

Alıntıları Göster
    walla tebrikler gerçekten çok güsel olmus ben sitede islam die bi yer gordum arkadaslar bide oraya baksanız daha oyunda açılmadı ama

ya bide bi sorum war su andra en yuksek lvl 70 tüaklamakan açıldığında 80 açılacakmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_pearl -- 3 Ekim 2006; 9:35:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaisertr

up up

Alıntıları Göster
    eline sağlık guzel olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niccotine -- 3 Ekim 2006; 11:44:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niccotine

eline sağlık guzel olmus

Alıntıları Göster
    Takla Makan açıldığında lwl sınırıda artar haliyle..yoksa 80 lwl yaratığı 70 lwl adam nasıl kessin =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrinceLaCroix

Takla Makan açıldığında lwl sınırıda artar haliyle..yoksa 80 lwl yaratığı 70 lwl adam nasıl kessin =)

Alıntıları Göster
    Donwhang tan resim arıyorum deli gibi ama birtürlü bulamadım.Bulan varsa koysun.haritada olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Donwhang tan resim arıyorum deli gibi ama birtürlü bulamadım.Bulan varsa koysun.haritada olur.

Alıntıları Göster
    resimler güzel olmuş elinize sağlık
    buda benden:
     Gerçek Donwahg, Jangan ve Hotandan Resimler , Bilgiler..

• quote:

Orijinalden alıntı: DaKing

resimler güzel olmuş elinize sağlık
    buda benden:

Alıntıları Göster
    jangan downhang hotan takla makan karakarakoram ve tarim basini görebiliyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    Lord msj ını görmemiştim öylesine arıyordum Donwhang i buldum bişeyler iyi oldu istemişsinde

Dunhuang (yada Donwhang =) ) Çin'in ilk başkentlerinden biri olan Xian ın batısında bir oasis köyüdür..Batısında ipek yolunun geçtiği Takla Makan çölü wardır..İpek yolundan Çine giden 2 yolunda birleştiği köydür..Geçilmesi neredeyse imkansız olan Takla Makan çölünün kuzeyinden we güneyinden geçen yollara yakınlığı nedeniyle tarihte önemli biryeri wardır..

Donwhang te 492 mağara warmış..sanırım ya hepsinin toplamı yada bazıları 45 bin metrekareymiş o.O .. 2415 tane boyalı heykel we 5 tanede tahta yapılı mağara warmış...

işte Dunhuang'in ünlü mağaraları..

sanki şu büyük olan yer tanıdık geliyo dimi =)

buda mağaraların içinde en bilindik olanıymış..Mogao Grottoes diye geçiyordu..Bu mağaralar paha biçilemez değerde resimler,heykeller,50.000 ciwarında kutsal kitap we giyim eşyaları gibi şeyler içermekteymiş..

Arkeologlara göre bu heykel budist sanatın en harika örneklerinden biriymiş..

buda beginner trader

daha güzel mağara resimleri falan bulursam eklerim şimdilik bu kadar =)

heh buldum bile..ilk resimdeki mağaranın karşıdan görünüşü olsa gerek..ama bu biraz daha yeni çekim gibi =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrinceLaCroix -- 3 Ekim 2006; 18:04:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaKing

jangan downhang hotan takla makan karakarakoram ve tarim basini görebiliyorum

Alıntıları Göster
    Donwhang ı bulamamanız normal.Çünkü bu telefuz özürlü İngilizler tarafından yakıştırılmış bir isim.Kentin asıl adı Dunhuang
    http://chinapage.com/dunhuan2.gif

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Donwhang ı bulamamanız normal.Çünkü bu telefuz özürlü İngilizler tarafından yakıştırılmış bir isim.Kentin asıl adı Dunhuang
    http://chinapage.com/dunhuan2.gif

Alıntıları Göster
    @PrinceLaCroix

kardeşim çok saol muhteşem resimler.ellerine sağlık.

en son resimdeki bina dikkatimi çekti.oyunda donwhang ta özellikle hunter guildin binasına çok benziyor.

• quote:

@PrinceLaCroix

kardeşim çok saol muhteşem resimler.ellerine sağlık.

en son resimdeki bina dikkatimi çekti.oyunda donwhang ta özellikle hunter guildin binasına çok benziyor.

Alıntıları Göster
    bu arada bunları ararken çok fazla Xian kelimesi geçen yazılar buldum..Xian la ilgilide ufak bişeyler bulmaya çalışıcam bulursam koyarım..ama uyanınca :P biri benden önce dawranırsa da işime gelmez değil :P
  • quote:

bu arada bunları ararken çok fazla Xian kelimesi geçen yazılar buldum..Xian la ilgilide ufak bişeyler bulmaya çalışıcam bulursam koyarım..ama uyanınca :P biri benden önce dawranırsa da işime gelmez değil :P

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: PrinceLaCroix

hehe iyide benim bildiğim xian çin zaten.ondan fazla şey görmüşsündür onla ilgili.ben öyle biliyorum yanlışsa düzeltin.xian=çin.

• quote:

quote:

hehe iyide benim bildiğim xian çin zaten.ondan fazla şey görmüşsündür onla ilgili.ben öyle biliyorum yanlışsa düzeltin.xian=çin.

Alıntıları Göster
    hadi ya o zaman bi cümleyi yanlış okumuş olmalıyım..Xian ın Çin in ilk başkentlerinden olduğunu söyleyen bi cümle görmüştüm demek ki yanlış anlamışım :D doğrudur o zaman hiç uğraşmıyım war mı Çin i bilmeyen ? :P

• quote:

hadi ya o zaman bi cümleyi yanlış okumuş olmalıyım..Xian ın Çin in ilk başkentlerinden olduğunu söyleyen bi cümle görmüştüm demek ki yanlış anlamışım :D doğrudur o zaman hiç uğraşmıyım war mı Çin i bilmeyen ? :P

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: rocker_turan

Alıntıları Göster

quote:

Orjinalden alıntı: rocker_turan

• quote:

Orijinalden alıntı: xcarkox

quote:

Orjinalden alıntı: rocker_turan

Alıntıları Göster
    gerçekten güzel çalışma olmuş arkadaşlar tebrik eder emeğe geçenlere teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: LORD_WESTSIDE

quote:

Xian Çin değil aslında.Han imparatorluğunun başkenti diye biliyorum ben.Han hanedanı Çin i dağınık onlarca krallıktan tek krallık haline getiren hanedan olduğu için Çinle özdeşleştirilmiş olabilir.

Ayrıca İpek Yolunun başlangıç noktlarından biridir.Aslında ipek yolu da tek rotadan oluşmaz.Üç rota vardır.Kuzey yolu,orta yol(bizim oynadığımız islam ve anadoluyu da içine alan yol) ve güney rotası(bu Hindistan ve güney arabistana kadar uzanıyor).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 5 Ekim 2006; 19:16:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

Orjinalden alıntı: LORD_WESTSIDE

quote:

Xian Çin değil aslında.Han imparatorluğunun başkenti diye biliyorum ben.Han hanedanı Çin i dağınık onlarca krallıktan tek krallık haline getiren hanedan olduğu için Çinle özdeşleştirilmiş olabilir.

Ayrıca İpek Yolunun başlangıç noktlarından biridir.Aslında ipek yolu da tek rotadan oluşmaz.Üç rota vardır.Kuzey yolu,orta yol(bizim oynadığımız islam ve anadoluyu da içine alan yol) ve güney rotası(bu Hindistan ve güney arabistana kadar uzanıyor).

Alıntıları Göster
    Bu da Jangan...

Tarihte Chang'an olarak bilinen şehrin Han hanedanlığı döneminde Xi'an şehrinin 5 kilometre kuzeybatısında olduğu belirtiliyor. Daha fazlası için:

http://tr.chinabroadcast.cn/1/2005/08/04/1@40054.htm

Bu arada Downhang doğu kapısındaki nöbetçiye verdiği ipucu için sonsuz teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErDoan -- 7 Ekim 2006; 14:20:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ErDoan

Bu da Jangan...

Tarihte Chang'an olarak bilinen şehrin Han hanedanlığı döneminde Xi'an şehrinin 5 kilometre kuzeybatısında olduğu belirtiliyor. Daha fazlası için:

http://tr.chinabroadcast.cn/1/2005/08/04/1@40054.htm

Bu arada Downhang doğu kapısındaki nöbetçiye verdiği ipucu için sonsuz teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bişey diyemiyorum.. mükemmelsiniz. hepinizin eline sağlık

• İpekyolunu; Çinliler değil Hunlar gerçekleştirdi

Dünyanın çeşitli ülkeleri ve kavimleriyle her türlü ekonomik ve ticari ilişki kuran Hunlar zamanında İpek Yolu oluşturulmuş ve durgun Orta Asya topraklarına ekonomik canlılık kazandırılmıştır.

Türk tarihinin öncüsü olan Hunlar zamanında Türkler, derlenip toparlanmışlar ve dağınık yaşamaktan kurtulmuşlardı. Hele Mete Han gibi büyük örgütçü ve asker bir devlet adamına sahip olmak o dönemde Hunların en büyük şansı olmuştu. Mete zamanında genişlik bakımından Hun İmparatorluğu İran, İskender ve Roma İmparatorluklarını geçerek dünyanın en büyük devleti oldu. Tüm doğal zorluklara karşılık Mete, döneminin en büyük askeri olduğunu kazandığı zaferler ile kanıtlamıştı. Hunlar kurdukları geniş devlet ile Yakın ve Uzakdoğu arasında bir tarih köprüsü oluşturmuşlardı. Arkeolojik araştırmalar sonunda Orta Asya’da bulunan eski kalıntılar Hunların zengin bir ekonomik ve ticaret yaşamına sahip olduklarını göstermektedir. Dünyanın çeşitli ülkeleri ve kavimleriyle her türlü ekonomik ve ticari ilişki kuran Hunlar zamanında İpek Yolu oluşturulmuş ve durgun Orta Asya topraklarına ekonomik canlılık kazandırılmıştır.

Daha sonraları Çin, bu İpek Yolu’nun denetimini eline geçirmek için Hun bölgesine saldırılara başlamış, milat sıralarında Türk ve Çin orduları bu yolun denetimi için birçok kez savaşmışlardır. Casusluk yapan diplomatları aracılığıyla Çinliler, yavaş yavaş Hunların askeri sırlarını öğrenmişler ve ordularını ona göre yetiştirmişlerdir. Çinlilerin yeni kurdukları ordu Hun yöntemleri ile daha başarılı sonuçlar alırken Hun orduları da yenilmeye başladılar. Çin orduları bir yandan kuzeyde Hun akınlarının önüne geçerken, diğer yandan da İpek Yolu’nun denetimini yavaş yavaş ellerine geçirmişlerdir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.