Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.551
Cevap
719
Favori
832.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğütücünuz gayet iyi,incelik ayarina duyarli.
    double krups kahve makinenizin modeli ve lavazzanin kahveleri isabetli degiller.
    disaridan cekirdek getirtebildigine gore lavazzanin fiyatina yakin jacobs'un birden fazla cekirdegini ve melitta'yi dene.
    rasgele haci,hoca kahvelerini bosver.
    tamper ogutulmus kahvenin espresso haznesine konunca uzerine agirlik baskilamakta kullanilan seyyar veya bazi ogutuculerin uzerinde bulunan aparat.
    onceki izahatta konu edilmesinin ne yeri var anlayamadim,bununla kafani karistirma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

quote:

Orijinalden alıntı: yumurtanınfaydaları

kahve makinam krupps un eski modellerinden ?u an piyasada fazla yok filtre + espresso birlikte lavazza çekirdek kahvemiz mevcut göçmen oldu?umuz için istedi?imiz zaman getirtebiliyoruz ancak 1 kilogram alyyoruz her seferinde ambalajly paketin içerisinde kokusunu hiç kaybetmiyor babam espressoyu içerken çok memnun ancak benim yapty?ym filtre kahvede telveler kalyyor bugün bir tyk daha az ö?üttüm sonuç yine ayny bu sefer tady dahada yok oldu su gibi içtim malesef :D kendimiz ö?ütüyoruz ö?ütücümüz delonghi 170 lira civarynda ....tamperden kastyn ne anlayamadym yeniyim biraz bu konularda .s

Ölçüyü tutturamıyor olabilirsin, 60gr/1 lt su oranının kullanarak orta ayarda öğüterek bir dene derim tekrar, tek kulanımlık kağıt filtre kullanıyorsun değil mi?
    Tamper gugıllayarak görebilirsin, dediğim gibi tonla video mevcut bu konuda hem espresso hem de filtre kahve yapımı, başlangıç için yapılış videolarını incele kesinlikle.

tek kullanımlık kağıt filtre kullanmıyorum acaba sorun orda orabilir mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

quote:

kahve makinam krupps un eski modellerinden ?u an piyasada fazla yok filtre + espresso birlikte lavazza çekirdek kahvemiz mevcut göçmen oldu?umuz için istedi?imiz zaman getirtebiliyoruz ancak 1 kilogram alyyoruz her seferinde ambalajly paketin içerisinde kokusunu hiç kaybetmiyor babam espressoyu içerken çok memnun ancak benim yapty?ym filtre kahvede telveler kalyyor bugün bir tyk daha az ö?üttüm sonuç yine ayny bu sefer tady dahada yok oldu su gibi içtim malesef :D kendimiz ö?ütüyoruz ö?ütücümüz delonghi 170 lira civarynda ....tamperden kastyn ne anlayamadym yeniyim biraz bu konularda .s

Ölçüyü tutturamıyor olabilirsin, 60gr/1 lt su oranının kullanarak orta ayarda öğüterek bir dene derim tekrar, tek kulanımlık kağıt filtre kullanıyorsun değil mi?
    Tamper gugıllayarak görebilirsin, dediğim gibi tonla video mevcut bu konuda hem espresso hem de filtre kahve yapımı, başlangıç için yapılış videolarını incele kesinlikle.

tek kullanımlık kağıt filtre kullanmıyorum acaba sorun orda orabilir mi ?

Evet muhtemelen içindeki plastik filtreyi kullanıyorsun o zaman ,tabi metal veya metal üzeri altın kaplama ise kağıt filtreden çok daha iyi sonuç alınır ama çok büyük ihtimalle plastik filtre vardır o modelin içerisinde,büyük marketlerde kağıt filtre bulabilirsin o plastik filtreyi çıkarttıp aldığın filtreyi koyacaksınççç

Burada kahve işinden anlayan bulman zor her ne kadar konunun adı öyleymiş gibi görünse de yukarıda da gördüğün gibi herkes konuşuyor kendi çapında
    kahve işinin özellikle makinalarla yapacaksın belli kuralları ve disiplini söz konusu,o kurallardan saptığında %99 kötü sonuç elde ediyorsun,o yüzden bu konuda hevesliysen pm attığım yerde çok daha fazla gerçekten işi bilen insanlardan yardım alabilir kendini geliştirebilirsin istersen oradan devam edelim.

• Hocam yanlış gördüğünüz bir şey varsa söyleyin herkes de öğrensin, yoksa bu ağzı olan konuşuyor başka yerde devam edelim tarzı biraz ayıp olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynaya yonlendirmek gerek !
  • French Press ile hazırlayacağım kahvemi evde kendim çekmek istiyorum. Değirmen alabileceğim bir internet sitesi linki veya İzmir'de bir adres için yardımcı olabilecek olan var mı? Sözen değirmenleri metal kokusu veriyor diye okudum internetten, doğru mudur? Şu alet iş görür mü:

Bir diğer sorumda diyelim el değirmeni aldık, bunun ayarını yapmak zor mudur, kolayca becerilebilir mi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Not: sumatra içiyorum, daha sert içimli bir kahve varsa yine tavsiyenizi beklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: spookytr

French Press ile hazırlayacağım kahvemi evde kendim çekmek istiyorum. Değirmen alabileceğim bir internet sitesi linki veya İzmir'de bir adres için yardımcı olabilecek olan var mı? Sözen değirmenleri metal kokusu veriyor diye okudum internetten, doğru mudur? Şu alet iş görür mü:

Bir diğer sorumda diyelim el değirmeni aldık, bunun ayarını yapmak zor mudur, kolayca becerilebilir mi?

Not: sumatra içiyorum, daha sert içimli bir kahve varsa yine tavsiyenizi beklerim.

Sözen kullanmadım ama türk kahvesi dışında pek verimli değil galiba Sözen.

Kahvefabrikasında satılıyordu ama şuanda tükenmiş. Ebay.co.uk de var.

Şunu tavsiye ederim.

Sizin verdiğiniz linkteki Hario ile aynı çalışma prensibine sahip. Daha uygun fiyatlı olarak bunun dışında

Gloria Jeans mağazalarında satılan şu model var fiyat 50 tl idi yanılmıyorsam.

www.gloriajeanscoffees.com
    404 Not Found | Gloria Jeans Coffees - Australia
    http://www.gloriajeanscoffees.com/au/OurProducts/ProductDetail.aspx?prodid=1371

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danjamem -- 29 Eylül 2013; 23:41:03 >

• danjamem D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim inceliyorum.
  • Caffissimo Compact sipariş verdim , kullanan var mı ?
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Şu tarz bardak arıyorum var mı bilen ?
  • Furkan* F kullanıcısına yanıt
    aradğın bardağı ilk sayfada da demişler esse de var diolar hala varmıdır meçhul
  • quote:

Orijinalden alıntı: spookytr

French Press ile hazırlayacağım kahvemi evde kendim çekmek istiyorum. Değirmen alabileceğim bir internet sitesi linki veya İzmir'de bir adres için yardımcı olabilecek olan var mı? Sözen değirmenleri metal kokusu veriyor diye okudum internetten, doğru mudur? Şu alet iş görür mü:http://urun.gittigidiyor.com/gida-urunleri/buyuk-boy-islevsel-kahve-degirmeni-k-ogutucusu-91005159

sözen iş görür ben kullanıyorum metal kokusu yok linkini verdiğin alet pek mantıklı durmuyor.sözenin ayarını 2 avuç kahveyi harcadıktan sonra kesin ögrenirsin umarım o aleti almamıssındır

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Tschibo classic kahve makinası var elimde, KApsullerin için kullanılabiliyormuş başka kahveler için.

neler deniyeyim?

1) bu sitedeki gold blendi tavsiye etmişlerdi sanırım bazı arkadaşlar, veya başka ne tavsiyeniz var?
    http://www.baristasepeti.com/kahveler/taze-blend-kahveler

2) starbucksdaki filtre kahveler mi? filtre kagidi oluyor mu yanında?

3) ?? başka ne olabilir deniyeyim

o sitedeki gold blend ve guatemalayı denedim.guetamala bana daha iyi geldi daha yumuşak içimli olduğu için olabilir nasıl sevdiğin önemli

• arkadaşlar ben yumuşak içimli seviyorum deneyip beğendiğiniz bi kahve çekirdeği varsa önerilerinizi bekliyorum.
  • son olarak arkadaşlar hem tchibo hem baristasepetinden kahve aldım kesinlikle baristasepetini öneriyorum her nekadar tchiboda starbucksta paket açılmadan tazeliğini korur yazsada 2gün önce kavrulmuş kahveyi açtığınızda arada ciddi fark olduğunu anlarsınız.
  • Filtre kahveyi makine kullanarak hazırlıyordum ama bu sene bulunduğum yurt ortamında makine kullanma imkanım yok o yüzden mecburen french press ile hazırlayacağım.French press ile hazırlayabileceğim ucuz ve lezzetli kahve önerebilir misiniz? izmirde nereden temin edebileciğimi de söylerseniz sevinirim.

Bir de french pressim cam değil kahve açısından hissedilir herhangi bir dezavantajı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stygián -- 9 Ekim 2013; 10:57:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tchibo'larda bazen olurdu,kafayi duman eden fiyatla !
    bu gun artik kimler kaldida fincan olsun ?
    mudo'da bu ozellige sahip,hava tamponlu,kulplu inox fincan var.
    kirilma riski yok,fiyati daha uygun.
    magazalarda elektrikli plastik cezvelere,cam semaverli caydanliklara kahve makinesi diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Şu tarz bardak arıyorum var mı bilen ?

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koolandgang -- 10 Ekim 2013; 0:30:32 >

• Evde frenchpress filtre kahve için , Starbuckstan hangi kahveyi almak gerekir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_uk

Evde frenchpress filtre kahve için , Starbuckstan hangi kahveyi almak gerekir ?

Hepsi olur önemli olan öğütme kalınlığıdır, belki espresso için hazırlanmış çekirdek acı olabilir onun dışında tüm kahveler olur.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.