Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: arandur Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.551
Cevap
719
Favori
832.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aldım evde denedim olmadı derken, yani lezzetsiz, aromasız, kremasız kötü bir kahve olduğunu kastetmiştim aslında. Yapamadım anlamı çıkmış olabilir belki düzgün ifade edemedim.

Daha kaliteli kahve çekirdekleri ile çok çok daha lezzetli, aromalı, kremalı kahveler içilebilir aslında..
    Malesef dünyanın bir çok ülkesinde çaresizlikten gidip içmek zorunda kaldım starbuckstan hepsi aynı çok çok kötüler. Çoğu baristaları kahve yapmayı bile bilmiyorlar..Kahve çekirdekleri çok kötü.

Diğer söylemem gerekn bir şey var ki o da; ortam şahane heryerde standart. insanın gidip kitap okuyası ders çalışası yeniden öğrenci olası yazar filan olası geliyor kusursuz bir ortamları var bence.

Gel gelelim yine başa hooop kahveler hala kötü:)
  • @mdevran katılmıyorum, Starbucks'ın filtre kahvelerini çok beğenirim. Çevremdeki pek çok kahve sever de benimle aynı fikirde. Zevkler ve renkler meselesi. O kadar rakipsiz ki kardeşimle Gezi Olayları yüzünden 2 aydan fazla adamları boykot edemedik, el mecbur gene gidip oradan kahve içtik, çekirdek aldık.
  • ben boykot etmeti hiç düşünmedim de neyse olay konu baska yere gitmesin . boykot eden kankama söledim bak gelicen eninde sonunda dedim yok filan dedi o günden beri 2-3 güde bi gidioz.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Şimdi sütü 85 90 derece ısıtıp hatta yakıp, kahve çekirdeğinin en ufak hava/nem değişikliğinden etkilendiğinin farkında bile olmayıp (ya yanıyor ya aroması gelmiyor), ayran gibi sütü köpürttükten sonra yanık kahvenin üzerine yanık sütü döküp sonra da o ayran köpüğü gibi köpüğü kepçe ile (çorba kepçesi bilgiğimiz) kahvenin üzrine koyup al sana cappuchino yaptım derlerse benim için kahve içilecek bir mekandan çok sohbet muhabbet yapılacak bir ortama dönüşüyor. Boykot meselesi ayrı. Sizin için söylemiyorum (filtre kahve çok içmediğim için) ama yukarıda anlattığım kahveyi dünya üzerinde isteyerek içen ve hoşuna giden birisi de varsa çok diyecek söz yok.
    Sizin de bahsettiğiniz gibi el mahkum arada mecburen gidip çekirdek te alıyoruz oturup arkadaşlarla sohbet ettiğimiz de oluyor.
  • Tschibo classic kahve makinası var elimde, KApsullerin için kullanılabiliyormuş başka kahveler için.

neler deniyeyim?

1) bu sitedeki gold blendi tavsiye etmişlerdi sanırım bazı arkadaşlar, veya başka ne tavsiyeniz var?
    www.baristasepeti.com
    Taze Blend Kahveler
    http://www.baristasepeti.com/kahveler/taze-blend-kahveler

2) starbucksdaki filtre kahveler mi? filtre kagidi oluyor mu yanında?

3) ?? başka ne olabilir deniyeyim

• Şu ana kadar tüm forumlardan okuduklarımı toparlayıp, kendime böyle bir özet çıkardım.

Gerçek kahve keyfi için uyguladıklarım;
    ictenbakis.blogspot.com
    En Güzel Kahve Keyfi için… Ne Yapmalı, Ne Almalı?
    http://ictenbakis.blogspot.com/2013/09/en-guzel-kahve-keyfi-icin-ne-yapmal-ne.html

Eksik yaptığım şeyler var mı? Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

• hario ürünleri kullanan kaç kişi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdevran

Şimdi sütü 85 90 derece ısıtıp hatta yakıp, kahve çekirdeğinin en ufak hava/nem değişikliğinden etkilendiğinin farkında bile olmayıp (ya yanıyor ya aroması gelmiyor), ayran gibi sütü köpürttükten sonra yanık kahvenin üzerine yanık sütü döküp sonra da o ayran köpüğü gibi köpüğü kepçe ile (çorba kepçesi bilgiğimiz) kahvenin üzrine koyup al sana cappuchino yaptım derlerse benim için kahve içilecek bir mekandan çok sohbet muhabbet yapılacak bir ortama dönüşüyor. Boykot meselesi ayrı. Sizin için söylemiyorum (filtre kahve çok içmediğim için) ama yukarıda anlattığım kahveyi dünya üzerinde isteyerek içen ve hoşuna giden birisi de varsa çok diyecek söz yok.
    Sizin de bahsettiğiniz gibi el mahkum arada mecburen gidip çekirdek te alıyoruz oturup arkadaşlarla sohbet ettiğimiz de oluyor.

Aynen katılıyorum fakat çekirdekleri de çok iyi değil bence.Espresso için kesinlikle kullanılmaz ancak latte,cappucino yada filitre içine biraz süt konarak tadı makul hale geliyor.Tchibo nun çekirdeği biraz daha iyi aroması fena değil üstelik daha ucuz ama espresso olmaz espresso için internetten sipariş en uygunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Tschibo classic kahve makinası var elimde, KApsullerin için kullanılabiliyormuş başka kahveler için.

neler deniyeyim?

1) bu sitedeki gold blendi tavsiye etmişlerdi sanırım bazı arkadaşlar, veya başka ne tavsiyeniz var?
    www.baristasepeti.com
    Taze Blend Kahveler
    http://www.baristasepeti.com/kahveler/taze-blend-kahveler

2) starbucksdaki filtre kahveler mi? filtre kagidi oluyor mu yanında?

3) ?? başka ne olabilir deniyeyim

Şu sitedeki kutulu kapsüller de Tchibo ile uyumlu bunlarıda alabilirsiniz.

https://www.cafemoshop.com/cafemo-kapsul-kahveler-c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danjamem -- 7 Eylül 2013; 14:56:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

hario ürünleri kullanan kaç kişi var?

quote:

Ben de var Hario ekipmanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

quote:

quote:

Hangileri var hocam? Memnun musun elde ettiğin kahveden karşılaştırma yapabilir misin önceki kullandığın ekipmanlara göre rica etsem ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hangileri var hocam? Memnun musun elde ettiğin kahveden karşılaştırma yapabilir misin önceki kullandığın ekipmanlara göre rica etsem ?

quote:

Hario olarak aşağıdaki ürünler var elimde. French Press' te kahve partikülleri kahve tadını bozmakta, kum saatine benzer Hario Woodneck' te temiz, hafif, kahve aroması belirgin bir kahve ortaya çıkıyor. Birde ocak üstü espresso cezvesi olarak bilinen moka var, bununla da daha yoğun espresso ya yakın bir kahve yapılıyor.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Elimdeki eski ekipmanlar da şunlar bunları da satıyorum.

kahveler.net
    Hata | Kahveler.Net : kahve forumu
    http://kahveler.net/alim-satim-bolumu/632-tchibo-degirmen.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danjamem -- 7 Eylül 2013; 19:09:44 >

• O drim pot bana pek temiz gibi gelmedi açıkçası hijyen olarak yani, diğer demleme ekipmanlarını değil de bunu seçmenizin bir nedeni var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krocker09 -- 8 Eylül 2013; 0:59:39 >
  • quote:

O drim pot bana pek temiz gibi gelmedi açıkçası hijyen olarak yani, diğer demleme ekipmanlarını değil de bunu seçmenizin bir nedeni var mı?

Hario filtre bezden ve kullandıkça kahve rengi filtreye geçiyor. Yıkanarak çok kullanımlı olarak kullanılıyor.

Tek kişi olduğumdan ve Youtube da filtre kahveyi araştırınca manuel demlemeyi keşfettiğimden bu yöntemi tercih ettim.
  • quote:

quote:

O drim pot bana pek temiz gibi gelmedi açıkçası hijyen olarak yani, diğer demleme ekipmanlarını değil de bunu seçmenizin bir nedeni var mı?

Hario filtre bezden ve kullandıkça kahve rengi filtreye geçiyor. Yıkanarak çok kullanımlı olarak kullanılıyor.

Tek kişi olduğumdan ve Youtube da filtre kahveyi araştırınca manuel demlemeyi keşfettiğimden bu yöntemi tercih ettim.

Hocam benim de makinem bozuldu,aynı şekilde yeni makine yerine böyle ekipman alacağım ama Aeropress, V60 , Drim Pot ve Siphon arasında kaldım kısaca tüm sıcak demleme yöntemleri arasında :)
    Drim pot ülkede satılmıyor sanırım siz ebay dan falan mı aldınız ne kadara mal oldu?
    Siphon da yok ülkede...

Yine başlagıç için en mantıklısı V60 gibi geliyor, hem burada 55-60 liraya bulmak mümkün hem de diğerlerine göre 1 adım önde gibi beğeni olarak

• quote:

quote:

quote:

Hocam benim de makinem bozuldu,aynı şekilde yeni makine yerine böyle ekipman alacağım ama Aeropress, V60 , Drim Pot ve Siphon arasında kaldım kısaca tüm sıcak demleme yöntemleri arasında :)
    Drim pot ülkede satılmıyor sanırım siz ebay dan falan mı aldınız ne kadara mal oldu?
    Siphon da yok ülkede...

Yine başlagıç için en mantıklısı V60 gibi geliyor, hem burada 55-60 liraya bulmak mümkün hem de diğerlerine göre 1 adım önde gibi beğeni olarak

Hariolar şurada var ben amazondan almıştım.

www.kahvefabrikasi.com
    Sayfa Bulunamad�
    http://www.kahvefabrikasi.com/kahve-demleme/hario-

Manuel sistem biraz zahmetli, V60 da kapasite çok, benim aldığım Woodneck demlikte kapasite az, fakat bez filtre olması tadı en iyi şekilde ortaya çıkarıyor.

Fakat Nespresso makinesi aldığım için şu aralar daha çok onu kullanıyorum.

• Hario woodneck 120 lira civarıydı.
  • Tchibonun makineleri de indirimde onlara da bir bakın derim, ben Nespressoyu tercih ettim fakat Tchiboyu da beğendim.
  • quote:

Tchibonun makineleri de indirimde onlara da bir bakın derim, ben Nespressoyu tercih ettim fakat Tchiboyu da beğendim.

V60 ile aeropress arasındayım şuan, Şerif Hoca'ya da sordum gerçi o başka bir forumda açıklamalı bir cevap vermiş ama tekrar sormak istedim,buradan da bilgili arkadaşlar varsa fikir beyan etmeleri güzel olur :)
  • quote:

quote:

Tchibonun makineleri de indirimde onlara da bir bakın derim, ben Nespressoyu tercih ettim fakat Tchiboyu da beğendim.

V60 ile aeropress arasındayım şuan, Şerif Hoca'ya da sordum gerçi o başka bir forumda açıklamalı bir cevap vermiş ama tekrar sormak istedim,buradan da bilgili arkadaşlar varsa fikir beyan etmeleri güzel olur :)

Bizede açıklarmısın cevabı bende french press ten sıkıldım yeni arayışlar içindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.