Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.547
Cevap
719
Favori
831.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi cekirdegi kullaniyrsunuz,memedefendi'ye devammi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 20 Ağustos 2013; 2:35:16 >
  • yaa arkadaşlar dün vitamin baktım kahve fidanım ıcın ama adam bı ılac verdı ustunde sus bıtkısı ıcın yazıodu dedım kahve fıdanı var sus bıtkısımı dedım hepsı ıcın kullanılıor dedı . bu kadar ezbercı bısı gormedım . kahve fıdanı tropıkal bıtkı dedım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

yaa arkadaşlar dün vitamin baktım kahve fidanım ıcın ama adam bı ılac verdı ustunde sus bıtkısı ıcın yazıodu dedım kahve fıdanı var sus bıtkısımı dedım hepsı ıcın kullanılıor dedı . bu kadar ezbercı bısı gormedım . kahve fıdanı tropıkal bıtkı dedım .

tavsiye edilen doz miktarinin altinda kullanabilirsiniz,sorun olmayacaktir.
    gidisata gore normal doza yonelebilirsiniz.
  • ama ustunde sus bıtkılerı ıcın yazıo hocam .
  • Kahveyi fazla koyuyormuşum herhalde, azalttım şimdi daha iyi geliyor SB Mehmet Efendi hepsi iyi geliyor artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

ama ustunde sus bıtkılerı ıcın yazıo hocam .

hepsi azot,fosfor,potas bazli cekinmeden kullan...hangi toprakta bunnar yokki,
    katki zaten var olan bu yonlerini guclendiriyor,olay bundan ibaret.
    bedavadan kurumus kirlangic,guvercin kakalarinida toprakla harmanlayip kullanabilirsin ama oranlama tecrube gerektirir.
    bitkin ithal ve asil riske girilmez,yanar gider. :)
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Kendin yiyeceksin doğal ikamesi varken kimyasaldan uzak dur sana tavsiye edende teşvik edende iyilik yapmıyor ekonomik fayda ihmal ederek doğal sürece her müdahale sonucu menfi etkiler.
  • Hario Skerton ya da benzeri değirmenler için tavsiyeler.

Espresso için tam tur değil, 1 diş gevşetin, ayar çok hassastır. Hatta tam sıkılmış halden ilk sabitleme aparatının oturduğu kadar gevşetseniz de olur.

Şöyle kabaca bir ölçü vereyim.

Espresso-moka :1-2 tur.

Filtre-drip: 3-4 tur.

French press: 5 tur.

Fakat ayar yaparken şunlara da dikkat etmenizi tavsiye ederim.

1) Kullandıktan sonra da değirmen aralarındaki taneleri de ayar vidasını iyice gevşetip, üfleyerek temizleyin.

2) Hazneye kahve koymadan önce ayar yapın.
  • Ben arkadaşımın hadi kahve içelim demesiyle kahveye alışan biriyim. Kendime kahve makinası bakıyorum.

Bu iki ürün arasında kaldım kullananlardan tavsiyeleri bekliyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak. Evde Bosch mkm 6000 modeli bir öğütücü var. Bu ürün ile üstdeki makineler için kahve çekebilir miyim? Yoksa bu makine french press e uygun incelikte mi çekiyor?

Edit: arkadaşım evdeki makine bir seferde en az 3 bardak yapıyor. Daha azı makinenin ısıtma sistemine zarar veriyor diye önerilmiyor dedi böyle bir şey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterbatu -- 31 Ağustos 2013; 17:20:29 >

• l lütfen yardım dün biryerde Türk kahvesi içtim yağlı ve içimi yumuşak bayana sordum ismini net birşey söylemedi tanıdığı getiriyormuş.. harnup veya menengüçten şüphelendik anlayan varsa yardımcı olsun lütfen tadı hala damağımda

• Arkadaşlar öğütücü konusuna açıklık getireyim yaklaşık 5-6 aydır filtre kahve içiyorum kendi evimde ya gerçekten iyi bir öğütücü alın Hario V90 gibi ya da Sözen'den şaşmayın geri kalan aradakiler inanın bana beş para etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

l lütfen yardım dün biryerde Türk kahvesi içtim yağlı ve içimi yumuşak bayana sordum ismini net birşey söylemedi tanıdığı getiriyormuş.. harnup veya menengüçten şüphelendik anlayan varsa yardımcı olsun lütfen tadı hala damağımda

citlik ve keciboynuzu kafein icermiyor dolayisiyla gercek kahveyle lezzet,aroma yonunden hic bir sekilde kiyaslanamazlar.
    tarifinizdekiler gercek kahve olmali.
  • Starbucks da kahve çeşitlerinin çözünebilir olanı da çıkmış.Küçük ayrı bir pakette satılıyor..Yani bildiğimiz nescafe falan.12 lira. Alacağım bir ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar ben de bugüne kadar nescafe içiyordum, bu üçlüyle olaya başladım. Fakat yaptığım kahvede hiç istediğim tad ve aroma yok, sade ve yağlı bir tad alıyorum hatta. Çekirdekle alakalı bir durum mu?. En kalın ayarda çekiyorum, suyu kaynatıp 1 dk. soğumasını bekliyorum. Sonra kahveni üzerine döküyorum, 5-6 sn karıştırıyorum, 4 dk. demlenmesini bekliyorum. Teorik olarak her şey doğru sanki, lütfen yardım. İlk bu kahveyi aldım.

French Press Starbucks'dan aldınız sanırım ? Acaba çelik olanı ile fark nedir ki ? Fiyat farkına değer mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

l lütfen yardım dün biryerde Türk kahvesi içtim yağlı ve içimi yumuşak bayana sordum ismini net birşey söylemedi tanıdığı getiriyormuş.. harnup veya menengüçten şüphelendik anlayan varsa yardımcı olsun lütfen tadı hala damağımda

citlik ve keciboynuzu kafein icermiyor dolayisiyla gercek kahveyle lezzet,aroma yonunden hic bir sekilde kiyaslanamazlar.

anladım hocam peki hangi kahve olabilir bu ? türk kahvesi gibi tadı fincanda geliyor fakat tadı acı değil içimi çok yumuşak ve yağlı

• hocam o kahve öğütücüsü bendede var ama begenmıom , türk kahvesi için çok ince öğütmediği gibi , türk kahvesi içerken bötürtüler gelio ağza . servise yolladım sorun yok dediler anlamadım gitti .

Sumatrayı tercih edebilirsiniz bi dahakine , frenc pressiniz bodum marka starbucksta satılıo ve pahalı gerçekten ben en büyük boyunu almıştım inanın 2-3 kere yaptım belki .

Afiyet olsun seçimler güzel , ama öğütücü sorun biraz . Aslında markası on numara ama ince modu kötü .
  • starbuckstan normal çekirdek alıp kendim çektim olmadı, çekilmiş kahve aldım yine olmadı.. senelerdir söylerim zaten ünlü fast food zincirleri (burger yapanlar) neyse starbucks ta aynen o kalitede işte malesef bizim ülkemizde abartılıyor. gerçekten iyi kahve bulmak çok zor..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

anladım hocam peki hangi kahve olabilir bu ? türk kahvesi gibi tadı fincanda geliyor fakat tadı acı değil içimi çok yumuşak ve yağlı

iste bunun ismi ve hakki sahibinde saklidir misali bir durum,kim ne diyebilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Starbucks da kahve çeşitlerinin çözünebilir olanı da çıkmış.Küçük ayrı bir pakette satılıyor..Yani bildiğimiz nescafe falan.12 lira. Alacağım bir ara.

telvesiz,tortusuz kahvelerin tuketimi sagliksiz yonunde karaliste degerlendirmeleri kalktimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdevran

starbuckstan normal çekirdek alıp kendim çektim olmadı, çekilmiş kahve aldım yine olmadı.. senelerdir söylerim zaten ünlü fast food zincirleri (burger yapanlar) neyse starbucks ta aynen o kalitede işte malesef bizim ülkemizde abartılıyor. gerçekten iyi kahve bulmak çok zor..

Ben Starbucks'ta içtiğim kahvenin aynı lezzetini çekirdeklerini alıp evimde yakalayabiliyorum, sadece oradaki gibi çok sıcak olmuyor. Hem de Sinbo öğütücü ve Sinbo kahve makinesi ile. 1,5 ölçek çekilmiş kahve ile 1 kupa kahve içiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.