Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.547
Cevap
719
Favori
831.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir filitre kahve düşkünü olarak bende burdayım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yalıkavak kahvediyarından kahve aldım yenı cıkmıs sıcak sıcak walla . mıss gıbıydı arkadaslarrr .
  • arkadaşlar satılık filtre kahve makinası ilgilenenler incelesin

http://forum.donanimhaber.com/m_79192845/f_//tm.htm#79192845
  • French Press kullanıyorum filtre kahveye yeni başladım ve granül kahve ile kıyaslanamıyacak bir tadı olduğunu düşünüyorum sizden rica şu ürün hakkında düşünceleriniz nedir yeni başlayacak biri için:

www.hepsiburada.com
    Electrolux EKF 5210 ErgoSense Filtre Kahve Makinesi Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=22005&Productid=mtelecekf5210

Öğütücü olarak da :

• Ankarada kahve (Türk Kahvesi) alacağım bir yer önerir misiniz, kaçtır alıyorum kahve demeye bin şahit lazım.

Kahve satan kafelerde 100 çeşit kahve var, tavsiye edecekleriniz var mı?
  • Alman kanalında Press kahveler için kapsül reklamı gördüm, ismi Sansiye filan gibi birleydi. Olay tek elden çıkmak üzere zannedersem :-)

• Baristasepetinden ilk siparişimi Guatemala SHB Genuine Antigua Los Volcanes ile yaptım bakalım 22 liraya geldi umarım pişman olmam.

• Porland tarafından üretilen bu fincanın kafe isimlerinin olduğu basımlarını kafelerde görmüştüm ve aramaya koyulmuştum, bugün Porland mağazasından iki takımı (fincan+altlık) kampanyalı olarak 8.87TL ye aldım.

Türkiye de üretilen en kaliteli espresso fincanı bu sanıyorum ki. Fakat aldığım fincanlar maalesef beyaz değiller üzerlerinde desenler var. Kalite olarak illy,lavazza mertebesinde gibiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Baristasepetinden ilk siparişimi Guatemala SHB Genuine Antigua Los Volcanes ile yaptım bakalım 22 liraya geldi umarım pişman olmam.

Siparişe göre kahve kavurup gönderen siteler taze kahve içmek için en iyi yöntem, alışkanlık yapıyor. Eğer çekirdek olarak sipariş ettiyseniz daha iyi.

Ben bir kere sipariş ettim baristasepetinden kavurma hatası dışında iyiydi. Full city kavurmayı seçtim. Kahve french-spanish roast gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Baristasepetinden ilk siparişimi Guatemala SHB Genuine Antigua Los Volcanes ile yaptım bakalım 22 liraya geldi umarım pişman olmam.

Siparişe göre kahve kavurup gönderen siteler taze kahve içmek için en iyi yöntem, alışkanlık yapıyor. Eğer çekirdek olarak sipariş ettiyseniz daha iyi.

Ben bir kere sipariş ettim baristasepetinden kavurma hatası dışında iyiydi. Full city kavurmayı seçtim. Kahve french-spanish roast gibi geldi.

Ben de full city seçtim ama kahve seçimi konusunda pişman oldum gold blend harmanı oldukça övülüyor keşke onu sipariş etseydim diye.Gerçi daha bunu tatmadım belki de hoşuma gidecek.

• Bakalım full-city nasıl gelecek, eğer kömüre yakın gelirse tad olarak isli bir tadı oluyor.

Benim aldığım ethiopia decaf idi çok kavrulduğundan isli bir tadı vardı kahvenin, orta kahvrulmuş kahvelerde tad farkları daha belirgin olmakta.

Birde kahvefabrikası ile urbancoffee siteleri var taze kavurup gönderen, kahvefabrikasında kavurma derecesi seçilemiyor, bu siteden de Bolivia decaf almıştım kavurma bana koyu geldi.

Ben orta kavrulmuş kahveleri daha çok seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danjamem -- 11 Ağustos 2013; 1:54:04 >
  • Burada kavurma dereceleri var.

en.wikipedia.org
    Coffee roasting - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_roasting

Bana gelen fullcity, buradaki kavurma derecelerine göre french-spanish roast.
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar ben de bugüne kadar nescafe içiyordum, bu üçlüyle olaya başladım. Fakat yaptığım kahvede hiç istediğim tad ve aroma yok, sade ve yağlı bir tad alıyorum hatta. Çekirdekle alakalı bir durum mu?. En kalın ayarda çekiyorum, suyu kaynatıp 1 dk. soğumasını bekliyorum. Sonra kahveni üzerine döküyorum, 5-6 sn karıştırıyorum, 4 dk. demlenmesini bekliyorum. Teorik olarak her şey doğru sanki, lütfen yardım. İlk bu kahveyi aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar ben de bugüne kadar nescafe içiyordum, bu üçlüyle olaya başladım. Fakat yaptığım kahvede hiç istediğim tad ve aroma yok, sade ve yağlı bir tad alıyorum hatta. Çekirdekle alakalı bir durum mu?. En kalın ayarda çekiyorum, suyu kaynatıp 1 dk. soğumasını bekliyorum. Sonra kahveni üzerine döküyorum, 5-6 sn karıştırıyorum, 4 dk. demlenmesini bekliyorum. Teorik olarak her şey doğru sanki, lütfen yardım. İlk bu kahveyi aldım.

Biraz daha ince çek dostum. Bir de bence kahveyi çok az koyuyorsun. Kahveyi yeterince koyunca ve tane iriliği doğru olunca tadı iyi olacaktır. 1 kupa kahve için 1,5 ölçü kaşığı kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyzk

French Press kullanıyorum filtre kahveye yeni başladım ve granül kahve ile kıyaslanamıyacak bir tadı olduğunu düşünüyorum sizden rica şu ürün hakkında düşünceleriniz nedir yeni başlayacak biri için:

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=22005&Productid=mtelecekf5210

Öğütücü olarak da :

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/kahve-degirmeni-seramik-kahve-ogutucu-89655574

Up

• O değirmenden ben de 1 milyoncuya gidip 15 TL'ye aldım ve sakın alma diyebilirim, bir işe yaramıyor. Bir kaç parçaya bölebiliyor kahve çekirdeklerini sadece.

Makine bence güzel. Özellikle de 120 dk sonra otomatik kapanma olayı. Kız kardeşimde şu makineden var ve bütçe varsa tavsiye ederim. Bir de Bosch öğütücü alırsınız, işlem tamam olur.

Beni soracak olursanız Sinbo makine ve Sinbo öğütücü ile gayet içiyorum kahvemi. Gene de almışken iyisini alın derim.

• French preste çekirdek kahve/su oranı, 7-8gr/125cl olmalıdır. French press yerine Moka express te daha iyi bir sonuç alabilirsiniz aroma olarak. Moka express in en yiyisi Bialetti fakat şuanda türkiyede bulunmuyor. Internet üzerinden Ebay amazondan alabilirsiniz.

İkeanın Radigi fiyat olarak uygun

Değirmen olarak evtipi elekronik değirmenler tane homojenliği ve toz oluşturmama yönünden kötülerdir. Bunun yerine aşağıdaki manuel değirmeni tavsiye edrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danjamem -- 11 Ağustos 2013; 17:14:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

French preste çekirdek kahve/su oranı, 7-8gr/125cl olmalıdır. French press yerine Moka express te daha iyi bir sonuç alabilirsiniz aroma olarak. Moka express in en yiyisi Bialetti fakat şuanda türkiyede bulunmuyor. Internet üzerinden Ebay amazondan alabilirsiniz.

İkeanın Radigi fiyat olarak uygun

http://www.ikea.com.tr/ikea_urun_arama_sonuclari.aspx?arama=espresso+aleti&type=united

Değirmen olarak evtipi elekronik değirmenler tane homojenliği ve toz oluşturmama yönünden kötülerdir. Bunun yerine aşağıdaki manuel değirmeni tavsiye edrim.

http://www.kahvefabrikasi.com/kahve-demleme/hario-?product_id=268

Sözen el değirmeninin çok methini duydum üstelik bu kadar pahalı da değil 40 lira sanırım.

• Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar, deneyeceğim. Sonuçları yakın zamanda burada.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bir kahve tutkunu olarak evime bir makina aldım (treviso xl) fakat grinder ihtiyacım var.

Delonghi sinbo veya el değirmeni gibi ürünler değil aradığım, profesyonel tip grinderlardan. evime koyacağım için ne çok çok büyük olmalı ne de çok pahalı olmalı.

Örnek vermek açısından kafelerin filan decaff kahve çekirdeklerini öğüttükleri grinderlar olabilir. (az kullanılırlar genelde yenidirler)
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.