Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.547
Cevap
719
Favori
831.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

Allah rızası için birisi öğütücü tavsiye etsin artık Delireceğim yani..Hem tavsiye versin, hem de makine & french press ayarının nasıl yapılacağını bir açıklayıversin

sadaka ister gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboli97

http://www.sanalpazar.com/Premier-Prg-259-Kahve-Ogutme-Makinesi__isp5646643

ben linkteki ürünü kullanıyorum.

diğer soruların cevabıda burda

http://www.starbucks.com.tr/customer-service/faqs/coffee-faqs

Benim tercihim yukarıda linkini verdiğim kahve öğütücüsüyle çekirdekleri 5-10 saniye arası öğütüp french press te filtre kahve yapmak şeklinde.

Teşekkürler.Primer çoğu kişinin tercihi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Allah rızası için birisi öğütücü tavsiye etsin artık Delireceğim yani..Hem tavsiye versin, hem de makine & french press ayarının nasıl yapılacağını bir açıklayıversin

sadaka ister gibi

2-3 defa yazınca, cevap ihtiyacı da acil olunca, araştırılan başka yerlerde de sonuç çıkmayınca artık cevap verin türünden bir yazı..
    Niye sorun oldu ?

• hakkatten yanitlar dokulmus,neden olmasin dersen tamamdir...
    bi tarihte arabam park halinde birine batmis,ayni ifadeyle arabayi ilerletmemi istemisti.
    kosebaslarinda boole yolunu bulan cok,varsin olsun !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

yanlış yazmışım, ürünü denedim ve içtim biliyorum, bunun direk kendi kutusu vardı zaten

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

gerçek kahve keyfi konusu altında konuşalacak şeyler değil bence bunlar. bildiğin süt tozu şeker ve instant kahve karışımı.

2'si veya 3'u 1 arada stick'lerinin konserve hali bu
    kahveyle kendi arasinda ne alaka oldugundan emin olmayanlara yonelik.

• hocam kolay gelsin elimde sözen değirmenim var f.press im var ve şerif beyin siteden 4 lü kampanyadan kahve sipariş ettim

ama hani bal badem dediği tatta sadece kaliteli bi kahve tadı alıyorum o tatları yakalayamıyorum ne yapmam lazım ?

elimde f.press filtre(su akıtıyor ondan 2. tercihim) ya da türk kahvesi
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    hocam el değirmeni alın. sözen marka bilmemne farketmez zaten az marka var. metali temiz olsun yeter.

bir de şarjlı tornavida alın. onunla öğütüyorlarmış. değirmenin başı tornavidanın ağzına uyuyor. kol yerine onunla çeviriliyor. yoksa elle yapmak ömür törpüsü. hele french press için çek babam çek.

bu arada telefonun kablosunu bulursam Delonghi ESAM 6650 ile birkaç video ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 1 Ağustos 2013; 20:52:29 >
  • bu arada yarı otomatik espresso makineleri için fazla para vermeyin. sonradan hevesiniz geçince kullanılmıyor. delonghi siyah plastik olan 120liraya falan düşüyor çok sık bir şekilde. özellikle esse'de oluyor indirim.

parası olana, kahveyi çok sevene tam otomatik makineleri şiddetle tavsiye ederim. ayda 1kg'dan fazla kahve tüketiyoruz 2 kişi.
    link

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

hocam el değirmeni alın. sözen marka bilmemne farketmez zaten az marka var. metali temiz olsun yeter.

bir de şarjlı tornavida alın. onunla öğütüyorlarmış. değirmenin başı tornavidanın ağzına uyuyor. kol yerine onunla çeviriliyor. yoksa elle yapmak ömür törpüsü. hele french press için çek babam çek.

bu arada telefonun kablosunu bulursam Delonghi ESAM 6650 ile birkaç video ekleyeceğim.

Teşekkürler. El değirmeni düşünürüm zaten de ama işte ayarı nasıl yapılıyorsa artık ? Yani sadece makine ya da press kullanılacaksa sorun yok ama ikisi de olacaksa..
  • quote:

quote:

Teşekkürler. El değirmeni düşünürüm zaten de ama işte ayarı nasıl yapılıyorsa artık ? Yani sadece makine ya da press kullanılacaksa sorun yok ama ikisi de olacaksa..

o kadar ince bir ayar yok hocam bir vida var onu sıkıyorsunuz inceliyor, kalınlaşıyor.
    dibine kadar sıkarsınız, yavaşça açarsınız. 1 tur french press, 2 tur espresso gibi.

zaten bayatlamış kahve ile o kadar fazla fark olmuyor. 1-2günlük kavrulmuş olacak ki sıradan içiciler farkı anlasın. kavrulduktan aylar sonra içiyoruz. (kivahan'dan alırsanız o başka tabi, ilk gün taze içersiniz sonra yine bayatlar)

• quote:

quote:

quote:

o kadar ince bir ayar yok hocam bir vida var onu sıkıyorsunuz inceliyor, kalınlaşıyor.
    dibine kadar sıkarsınız, yavaşça açarsınız. 1 tur french press, 2 tur espresso gibi.

zaten bayatlamış kahve ile o kadar fazla fark olmuyor. 1-2günlük kavrulmuş olacak ki sıradan içiciler farkı anlasın. kavrulduktan aylar sonra içiyoruz. (kivahan'dan alırsanız o başka tabi, ilk gün taze içersiniz sonra yine bayatlar)

hocam kahvenin bayatlaması için hangisi daha önemli etken, kavrulması mı öğütülmesi mi?

yani çekirdek alıp kendimiz öğütsek çok önce kavruldugu için yine mi bayat içmiş oluyoruz

• Ornek vereyim:
    Esam6650 superautomatic ile çekirdek kahveler

Tchibo elegant roast açıldıktan 10 gün sonra acı su

Kivahan taze kavrulmuş x y z blend ilk 2 gün super, 10. Gün tchibo gibi
    Her marka çekirdek 15. Gün gübre (İPad otomatik yazdı silesim gelmedi)

Filtre kahvede ogutulmus vakumlu satılan tchibo kahve 1 ay boyunca fazla farketmiyor.
    Ogutulmus kahve ile espresso yapmadım ama baya kötü olur sanırım. Yine de nescafeden iyidir

Çekirdeği ogutup beklemeden kullanırsanız ilk yazdığım 10 gün civarı yani. 20. Gün içilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 2 Ağustos 2013; 10:48:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlara sözüm vardı kahve ısmarlayacaktım en yakın glorias jeans vardı bizde ona gittik, aman allahım espresso bukadar berbat olur arkadaşda americano istedi nescafe 3ü1 arada koymuşlar sanki, sütlü şekerli kahve geldi. Adama anlattık öyle böyle americano diye. Bu yer balçova agora da. Sakın uğramayın çalışanlar kahve nedir bilmiyolar :) 3 içeceğe de 32 tl verdim en kötüsü de o oldu..
  • quote:

Ornek vereyim:
    Esam6650 superautomatic ile çekirdek kahveler

Tchibo elegant roast açıldıktan 10 gün sonra acı su

Kivahan taze kavrulmuş x y z blend ilk 2 gün super, 10. Gün tchibo gibi
    Her marka çekirdek 15. Gün gübre (İPad otomatik yazdı silesim gelmedi)

Filtre kahvede ogutulmus vakumlu satılan tchibo kahve 1 ay boyunca fazla farketmiyor.
    Ogutulmus kahve ile espresso yapmadım ama baya kötü olur sanırım. Yine de nescafeden iyidir

Çekirdeği ogutup beklemeden kullanırsanız ilk yazdığım 10 gün civarı yani. 20. Gün içilmiyor.

hocam tschibo classic ile bişiyler deniycem, bildigin nescafeci acemiyiz işte, tscibonun makinasını yeni aldık.
    Boş kapsülleri kullanıcam, youtubeda örnekler gördüm.

bana sitesi ve linkiyle expresso önerir misiniz? yeni kavrulmuş olduklarını nasıl bilebiliriz? mesela;
    www.baristasepeti.com
    Taze Blend Kahveler
    http://www.baristasepeti.com/kahveler/taze-blend-kahveler

Bir de şu ananemlerden kalma SArı işlemeli Türk kahvesi öğütücülerinden var, 1,5-2 karış uzunlugunda olanlardan,
    Onlarda Expresso kahve cekirdegini öğütebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 2 Ağustos 2013; 17:28:24 >

• O sitedekiler Türkiye'de bulunabilecek en iyi kahvelermis. Ben alıyorum guzel oluyor. El değirmeni dıyorsanız ogutulur tabi inceliğini deneyerek bakarsınız.

Ben balayinda roma'da başladım kahve işine ondan once cayı bile ıhlamur gibi içerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: baboli97

videonun sonunda da görebileceğiniz gibi zevke göre süt veya vanilyalı dondurma da ilave edilebiliyor. yaygınlaşma konusunda ise yunanistanda yunanlıların milli içeceğiymiş. bizim ayran gibi :)

hayir milli icecek degil,calisma esnasinda,siesta sekillerinde uzuuun saatler suresince yudumlanan sicak,soguk (frappe) versiyonlari olan nescafe classic'in icim sekli.
    dondurmalisi,maaliyeti en az %50 ziplattigindan tutmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 2 Ağustos 2013; 22:05:50 >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    hocam peki attigim linkteki kahveler epresso icin degil mi? filtre kahveler farki oluyodur herhalde?
  • Farketmez hepsini deneyin beğendiğinizi alirsiniz

• yazlıktayım krize girdim türk kahvesi bile kesmiyor hemen bi espresso bulmam lazım bi yerden .
  • Tchibo'da çekirdek kahvelerde %50 indirim var arkadaşlar. (17 TL)
    Ben hem espresso hem de Türk kahvesi olarak aldım.
    Yalnız Türk kahvesi olarak satılan çekirdekte indirim yokmuş ben de yumuşak içimli olandan ( wiener melange) alıp Türk kahvesi olarak çektirdim. Süper oldu, daha aromatik oldu.
    Bu arada gece gece başlığa girince canım kahve çekti, şimdi Türk kahvesi+sigara süper gider balkonda
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.