Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.547
Cevap
719
Favori
831.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Orijinalden alıntı: UmutO35

Arkadaşlar Starbucks'tan dark sumatra aldım evde çekmek için alet yok ne yapabilirim ?

Starbucks da çekiyorlar istediğin gibi.ama eve kahve ogutme makinası alırsan daha iyi tabi.

kesinlikle.
    yoksa starbucks'da tchibo da çektir 2-3 gün içinde bitirmeye çalış , az az al hemen bittiğinde tekrar git al. Hiç çekilmez ,eğer evinin altında yoksa.

En iyisi öğütücü.Ama onun da iyisi çok pahalı, uygunları ise ya tamamen toz haline getiriyor, ya da iyi öğütemiyor..El değirmeni alsan ayarlamak gerekecek.

En iyisi vazgeçmek

Açıkçası ben zırt pırt gidemem gitsem şöyle 1 kg kahve çektirip gelsem tabiki kısa sürede bitiremem ama evde bekleyemez sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

quote:

Arkadaşlar Starbucks'tan dark sumatra aldım evde çekmek için alet yok ne yapabilirim ?

sert içimi sevdigin icin mi dark sumatra aldin ?

Hocam açıkçası şu neskafe illetinden yeni yeni kurtuluyorum gerçek kahve içmeye başlamak istiyorum fakat hep te dışarda olmuyo çok pahalı oluyo ama dışarı çıktığımda hep sert kahveler tercih ediyorum neskafe içerkende hep sade içerdim sütsüz şekersiz oradakiler sert diyince bunu tavsiye etti

Banada oyle demislerdi.Ama dark sumatra ve kenya icmis biri olarak sunu soyliyim kenya daha sert bir kahve aklinda bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Starbucks da çekiyorlar istediğin gibi.ama eve kahve ogutme makinası alırsan daha iyi tabi.

kesinlikle.
    yoksa starbucks'da tchibo da çektir 2-3 gün içinde bitirmeye çalış , az az al hemen bittiğinde tekrar git al. Hiç çekilmez ,eğer evinin altında yoksa.

En iyisi öğütücü.Ama onun da iyisi çok pahalı, uygunları ise ya tamamen toz haline getiriyor, ya da iyi öğütemiyor..El değirmeni alsan ayarlamak gerekecek.

En iyisi vazgeçmek

Açıkçası ben zırt pırt gidemem gitsem şöyle 1 kg kahve çektirip gelsem tabiki kısa sürede bitiremem ama evde bekleyemez sanırım

1 kg kahve çektirirseniz normal tempoyla 250 gr bayat içersiniz, 500 gr da çöpe atarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

quote:

quote:

quote:

kesinlikle.

En iyisi vazgeçmek

1 kg kahve çektirirseniz normal tempoyla 250 gr bayat içersiniz, 500 gr da çöpe atarsınız.

İki haftada bir gitmek zorundayım sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Forumdaşlar merhaba,

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

1 ay önce İtalya'yı görme şansım oldu, Venedikte ömrümde içtiğim en lezzetli espressoyu içtim, hem de 0,80 cent'e. Neyse buralarda nasıl kazıklar yediğimiz başka bir günün konusu olsun

Hemen dükkanda set halinde satılan şu ikiliyi aldım. Bu mükemmel espressoyu İstanbul'da da içebilmek güzel olur diye düşündüm

Fakat eve geldiğimde tam bir hayal kırıklığı yaşadım, aromasız siyah bir şey oluyor, üzerindeki krema da oluşmuyor. Paketin neredeyse yarısı bitti deneye deneye, başta sıkıştırmadım, olmadı, sonra kahveyi iyice sıkıştırdım süzgeç gibi parçanın üzerine (bunun için aletler varmış, ama ben bulamadım, açılmamış madensuyu şişesinin kapak tarafı iyi iş gördü) yine olmadı, taşartaşmaz aldım olmadı, biraz kaynadıktan sonra bekledim yine olmadı. Dedim ya poşetin yarısı bitti, nerede hata yapıyorum acaba?

krema ventilli bialetti
    ustad forumun eski yazilarinda (16 Ağustos 2012) aldigin ibrigin britta bialetti'nin ozel ventilli patentli modelini konu ettim,onda bi nebze krema alabiliyrosun.
    aninda cekilmis cekirdek olmadigindan cafe ortamindaki aromayi alamazzsin,belki sadece lezzet.

altta bialetti 'nin espresso'sundaki krema olusturan silindirik ventil aparati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 23 Temmuz 2013; 17:37:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kesinlikle.

En iyisi vazgeçmek

1 kg çok fazla.Bayatlar..Tamamen yine içilir ama taze içmek varken niye bayat içilsin ki ? Ben de içmedim ama yorumlara göre yazıyorum hani.

Değirmen almak lazım değirmen...Ama onun ayarı falan nasıl olacak ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 21 Temmuz 2013; 21:40:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kesinlikle.

En iyisi vazgeçmek

1 kg çok fazla.Bayatlar..Tamamen yine içilir ama taze içmek varken niye bayat içilsin ki ? Ben de içmedim ama yorumlara göre yazıyorum hani.

Değirmen almak lazım değirmen...Ama onun ayarı falan nasıl olacak ki ?

Uygun fiyatlılar pek işe yaramıyomuş 2 haftada bir starbucksa gidicez artık başka bi çaresi yok.

• Kesinlikle ...Çok bilgili değilim ama 30-50 liralıklar tavsiye edilmiyor.El değirmeni al bence. Sadece french press için kullanacaksan ayar falan da gerek olmaz.
  • quote:

Kesinlikle ...Çok bilgili değilim ama 30-50 liralıklar tavsiye edilmiyor.El değirmeni al bence. Sadece french press için kullanacaksan ayar falan da gerek olmaz.

Bence 30-50 liralıklar gayet güzel iş görüyor. O kadar da abartmamak lazım diye düşünüyorum.
  • Kullanan varsa tavsiye alırım (z) elbet..Yani sağda solda yorumlara bakıyorum bilmediğim için.
  • Arkadaslar bu French press de yaptigimiz starbuck in aromali kahvelerini espresso makinam da yapabilir miyim ?

• quote:

Forumdaşlar merhaba,

1 ay önce İtalya'yı görme şansım oldu, Venedikte ömrümde içtiğim en lezzetli espressoyu içtim, hem de 0,80 cent'e. Neyse buralarda nasıl kazıklar yediğimiz başka bir günün konusu olsun

Hemen dükkanda set halinde satılan şu ikiliyi aldım. Bu mükemmel espressoyu İstanbul'da da içebilmek güzel olur diye düşündüm

Fakat eve geldiğimde tam bir hayal kırıklığı yaşadım, aromasız siyah bir şey oluyor, üzerindeki krema da oluşmuyor. Paketin neredeyse yarısı bitti deneye deneye, başta sıkıştırmadım, olmadı, sonra kahveyi iyice sıkıştırdım süzgeç gibi parçanın üzerine (bunun için aletler varmış, ama ben bulamadım, açılmamış madensuyu şişesinin kapak tarafı iyi iş gördü) yine olmadı, taşartaşmaz aldım olmadı, biraz kaynadıktan sonra bekledim yine olmadı. Dedim ya poşetin yarısı bitti, nerede hata yapıyorum acaba?

Merhaba ben de de bialettinin bu ürününden var. Bu cihazlarla espresso yapılamaz fakat çok lezzetti moka kahveler yapılır. Eğer taze öğütülmüş ve uygun kalınlıkta çekirdek kullanırsanız mokada krema oluşur fakat bardağa dökünce krema kaybolur :(

• arel.gr@ lezzet te yok arkadaş ona da razıyız

danjamem@ madem moka diyorsunuz biraz da onu araştırayım

Teşekkürler
  • Selamlar

Evde De Longhi EC 200 model temel düzeyde bir espresso makinem var.

Tabi adı üstünde temel olunca biraz dandik.

Latte yaparken şu süt işini bir kıvıramadım.

4-5 aylık tecrübem şu ki sütün markasına göre köpürtme becerim çok değişiyor, hatta bazen süt aynı marka olmasına rağmen farklı parti olunca dahi çok değişiyor.

Sizin anlıyacağınız latte yaparken 1 tane güzel tutturuyorsam 2 tane dandik oluyor.

bu işi yapmak için tüyo sahibi varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Bu arada Günlük süt dışında bugüne kadar uzun ömürlü süt kullanmadım , hoş kahveciler paso uzun ömürlü süt basıyorlar , acaba uzun ömürlü süt daha mı iyi köpürüyor bilemiyorum.
    yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

arel.gr@ lezzet te yok arkadaş ona da razıyız

danjamem@ madem moka diyorsunuz biraz da onu araştırayım

Teşekkürler

bu ibrikle tabiikide cok lezis,aromatik espressolar icebilirsin,uygun cekirdegi aninda veya icimine yakin saatlerde cekmek sartilyla.
    bir onceki alintidaki fotoda ventilli bialettiyi arada kullaniyorum.
    tek fincan kesmiyorsa ikinciyi imal etmek zevki kaciriyor,sicak oldugunda su haznesini govdeden cozmek imkansiz gibi.
    soguk suyun altinda sogutmakta meteryalin dokum aluminyum olmasiyla deformasyon ihtimali var.
    benzer urun farkli markada paslanmaz celikten fakat oldukca pahali.

• Dostum bir kere sut soğuk olacak,bu onemli.her marka süt aynı kopurmuyor,ben sütaş kullanıyorum gayet iyi kopuruyor.tam yağlı veya yarım yağlı kullanabilirsin.tam yağlı daha cok kopurur.kopurtme isi biraz tecrübe istiyor ama bir kere yapınca sonra alışıyorsun ,internetten videolarını seyret daha kolay olur.bu arada ben nozzle ile kopurtme yapmıyorum çok uzun zamandır ,arzum latte diye sut kopurtucu bir cihaz kullanıyorum ,cok basarili,iki ayri isi ayarı var,her seferinde aynı köpük ve kıvam oluyor ,üstelik zahmetsiz.

• Arkadaşlar merhaba sizlere güzel bir tarif vereceğim , espressoyu sevenler bayılacaktır .

Starbucksa gidlir ufak mocha double shot ve browni yada bella vista alınır . masaya oturulur . mocha tatlının uzerıne dokulur hepsı degıl tabı yawas yawas dokunki emsin . sonra catal catal yenılır olamazz bole sey denılırrr .
  • Tarif için teşekkürler ama benim favorim espresso ya da filtre
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesilence1090

BÜTÜN FORUM DONANIM UYELERI BANA 300-400 TL ARASI ESPRESSO MAKINESI VE MODELI ONERIR MISINIZ DUSUNDUGUM MODELLER: 1-DELONGHI EC270 2-TCHIBO CAFFISIMO SİZCE HANGISI ALINABILIR VE AYRIYETEN ONERILERINIZ SIMDIDEN TESEKKURLER

Aynen ben de bu iki model arasında gidip geliyorum.

eşime sürpriz alacaktım ama hiç anlamam kahveden. genelde capuccino tarzı sütlü içer nescafesini, her gün tiryakidir ve de eminim diger kahve cesitlerini denemeyi de cok istiyor.
    bu olaya ilk adımı atmak için hangi model?

1-DELONGHI EC270
    2-TCHIBO CAFFISIMO

• Migros'ta Mycafe şu an 186 TL.
    "Tchibo Cafissimo" ve "Nescafe MyCafe": Bunlardan hangisi daha iyidir? Hangisi daha çeşitli ve daha lezzetli kahve yapar?
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.