Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.547
Cevap
719
Favori
831.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

Merak ediyorum ; "şu ana kadar hiç çekirdek kahve almadım,hazırlamadım " çekirdek kahvemizi aldık artık nasıl seviyorsak , aldığımız yerde öğüttük.Sonra evde bildiğimiz gibi hazırlıyoruz değil mi ? Mesela Gloria Jean's DECAFFEINATED kahveyi çok merak ediyorum.
    Ayrıca çekirdek kahveler öğütüldükten ne kadar süre sonra bayatlamaya başlar ? Çok az süre sonra diye biliyorum.

Hava almayan bir kapta 1 hafta iş görüyor. Hadi bilemediniz 2 hafta olsun. Ama 1 ay falan beklemiş kahveyi boşuna içmeyin. En güzeli çekip hemen içmek. O imkan yoksa 1 hafta içecek kadar azar azar almalı.
  • Teşekkürler..O zaman 250ml alıp aldığımız yerde öğüttürmek mantıksız..Öğütme makinası almak lazım çekirdek kahve için..Tchibo Cafissimo öğütmüyordu değil mi ? Kapsül içindeki kahveler toz halinde ?

Kendim yanıtlıyorum ; hayır çekirdek halindeymiş ! Süper o halde sadece öğütücü almak yerine Cafissimo almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 12 Temmuz 2013; 14:20:31 >
  • quote:

Teşekkürler..O zaman 250ml alıp aldığımız yerde öğüttürmek mantıksız..Öğütme makinası almak lazım çekirdek kahve için..Tchibo Cafissimo öğütmüyordu değil mi ? Kapsül içindeki kahveler toz halinde ?

Kendim yanıtlıyorum ; hayır çekirdek halindeymiş ! Süper o halde sadece öğütücü almak yerine Cafissimo almak lazım

Cafissimo kapsüllerin içinde çekilmiş kapsüül olur ve çekirdek çekmez malesef ben de kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler..O zaman 250ml alıp aldığımız yerde öğüttürmek mantıksız..Öğütme makinası almak lazım çekirdek kahve için..Tchibo Cafissimo öğütmüyordu değil mi ? Kapsül içindeki kahveler toz halinde ?

Tchibo 50 gr, 100 gr bile kahve satıyor. O şekilde öğütülmüş almak mantıklı olabiliyor.
  • Hadi ya..Fotoğraflarda ambalaj üzerinde çekirdek falan var ondan böyle düşündüm. O zaman öğütme makinası almak lazım.

Tchibo da Feine Milde kahveyi öğütülmüş olarak özel pakette satıyorlar Şu ana kadar hep normal Feine Milde aldım..Öğütülmüş alsam (özel paketleme yapılmış) uzun süre gider mi ? normal çözünebilir olanı ile arasında ne derece fark olabilir ? İkisi de aynı kahve.

Düşüncem şu ; farklı kahveler denemek istiyorum bunun için artık çekirdek kahve alacağım..Cafissimo makinası da alarak öğüttüğüm çekirdek kahveleri Cafissimo boş kapsüllerine doldurarak kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Tchibo 50 gr, 100 gr bile kahve satıyor. O şekilde öğütülmüş almak mantıklı olabiliyor.

Evet hep görüyordum ama almıyordum..Çözenebilir olanlarından alıyordum ama artık farklı şeyler deneyeceğim..250 ml paketleri Starbucks,Gloria Jean's için belirtmiştim.

Caffisimo Classic geçen yıl sonunda 199 civarı idi..Kampanya falan olur diye almadım..Şimdi baktım 250 olmuş Ehh bekleyelim biraz daha.Elbet indirim olacak.

Çekirdek kahveleri öğütmek için ise makina baktım ;ama ucuzları pek işe yaramaz gibi..bir makina var 500 + bir makina var 50 + ..neden o kadar fark olur ki ? Çok kötü öğütüyorlar herhalde ? Toz haline getiriyorlardır falan..El değirmeni alayım diyorum ama ; French Press ve makina ayarlarını nasıl yapacağım ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 12 Temmuz 2013; 16:19:49 >

• tchiboda güzel farklı kahveler var mı? kahve konusunda bilgisizim ama şu french vanilya benim hoşuma gidiyordu o tarz farklı kahveler önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lilwaynetr

tchiboda güzel farklı kahveler var mı? kahve konusunda bilgisizim ama şu french vanilya benim hoşuma gidiyordu o tarz farklı kahveler önerebilir misiniz?

Irish Cream filtre kahve deneyebilirsiniz ama Tchibo satmaz bu tarz kahve.
  • quote:

quote:

tchiboda güzel farklı kahveler var mı? kahve konusunda bilgisizim ama şu french vanilya benim hoşuma gidiyordu o tarz farklı kahveler önerebilir misiniz?

cevap verdiğiniz için teşekkürler :) peki nereden alabilirim.birde benim hiç makinem falan yok.sadece sıcak suya koyup içebilirim yani.tchibo da öyle mi kahveler? başka kahve satan siteler var mı? öğütülmüş kahve benim dediğim gibi toz oluyor heralde değil mi :)
  • quote:

quote:

quote:

cevap verdiğiniz için teşekkürler :) peki nereden alabilirim.birde benim hiç makinem falan yok.sadece sıcak suya koyup içebilirim yani.tchibo da öyle mi kahveler? başka kahve satan siteler var mı? öğütülmüş kahve benim dediğim gibi toz oluyor heralde değil mi :)

Kahve Dünyasından aromalı çözünür kahve (neskafe gibi) alabilirsiniz. Ama zor bulunuyor hatta kaldırmış dahi olabilirler. Diğer seçenek ise internet siparişi.

• Ben de bu olaya merak saldım. Şu anda french press,kahve öğütücüsü ve bir de çekilmemiş house blend almaya karar verdim. Normalde su ile yapılıyor da bu filtre kahve acaba aynı işlemi su yerine süt koyarak da yapabilir miyiz? Yani filtre kahve çözünür mü süt içinde?
  • Kahveyi yaparsınız french press ile kupaya koyun sonra ne kadar istiyorsanız süt ilave edin...

Bu arada ben şimdilik Caffisimo alana dek Starbucks french press almaya karar verdim.Çok kaliteli.Ama bakalım öğütme işini nasıl halledeceğim.
  • ama suya süt ilave gibi olur o zaman da. Ben direk french presse koymak istersem olmaz mı?
  • Sütte demlemek tüm kahve aromasını bastırır diye düşünüyorum.French press de kullandım su iyidir gerekliyse bardağa sıcak süt ilave edersiniz demliği karıştırmayın ki kahve aromasını ağır bir süt tadına bırakmasın.Bu arada her ikisini de aynı kahve ile denemiş biri olarak makineyi daha iyi buldum.French pressde doğru tadı yakalamak çok zor olabiliyor.

• Siz çekirdek kahve mi alıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 13 Temmuz 2013; 0:36:53 >
  • quote:

Merak ediyorum ; "şu ana kadar hiç çekirdek kahve almadım,hazırlamadım " çekirdek kahvemizi aldık artık nasıl seviyorsak , aldığımız yerde öğüttük.Sonra evde bildiğimiz gibi hazırlıyoruz değil mi ? Mesela Gloria Jean's DECAFFEINATED kahveyi çok merak ediyorum.
    Ayrıca çekirdek kahveler öğütüldükten ne kadar süre sonra bayatlamaya başlar ? Çok az süre sonra diye biliyorum.

ehli yetkili kaynaktan 2 saat sonra oksidasyonun basladigina dair degerlendirme okumustum.
    sabah aninda kesilen cekirdekten imal espressonun aromasini yaziyla tarif etmek mumkun degil !
  • Arkadaşlar acil Yardımınıza ihtiyacin var bu hafta icerisinde espresso makinesi almayı düşünüyorum ama abartmiyorum 5 aydir model arastirmasi yaptiktan sonra sizlere 2 model soracağım ve bu modeller disinda oneri bekliyorum butcem az 300- 400 tl ilk dusuncem tchibo Caffisimo oldu fakat tchibo ya bagli kalmak istemem onun icin hepsiburada da suan muthis indirimde olan delonghi ec270 yeni sayılır benim hosuma gitti sizce alinabilir mi veya onerileriniz nelerdir gercekten cok acil cevap larinizi bekliyorum simdiden tesekkurler

• sen simdi bu makineyi al,tatmin olursan ne aala.olmazzsan yol uzun ve masrafli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

sen simdi bu makineyi al,tatmin olursan ne aala.olmazzsan yol uzun ve masrafli...

Üstat selamlar, ben de birkaç sayfa önce benzer bir soru sormuştum yanıt alamadı. Sizin 300-500 TL bandında tavsiye edebileceginiz BK2170 muadili bir ürün var mıdır? Teşekkürler

• Yani arkadaşlar makine iyi midir almali miyin lutfen yardimci olun

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.