Şimdi Ara

Gerçek Sıfır Swap İphone nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır swap iphone yani değişim cihazı almak istiyorum ama oyuna gelmekte istemiyorum swap iphone ların gerçek swap oldukları 2. El temiz cihaz olup sıfırlanıp sonradan jelatinlenmediği anlaşılabilir mi? Anlaşılıyorsa nasıl anlaşılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gerçek Sıfır Swap iPhone Nasıl Anlaşılır?

Bir iPhone'un gerçek sıfır swap cihazı olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Seri Numarasını Kontrol Et: iPhone'un seri numarasının "F" harfi ile başlaması, bunun bir değişim cihazı olduğunu gösterir.
    • Kutuyu İncele: Gerçek sıfır swap cihazları genellikle orijinal Apple kutusunda ve plastik sargıyla gelir.
    • Tümleşik Parçaları Kontrol Et: Ekran, kamera ve pil gibi tümleşik parçaların kusursuz çalışıp çalışmadığını kontrol et.
    • Cihazı Etkinleştir: Cihazı etkinleştirmeye çalışarak orijinal olup olmadığını doğrulayabilirsin. Orijinal olmayan cihazlar genellikle etkinleştirilemez.
    • Cihaz Bilgilerini Kontrol Et: Ayarlar > Genel > Hakkında bölümünden cihazın model numarasını, üretim tarihini ve diğer bilgileri kontrol edebilirsin.
    • Apple Desteğini Ara: İPhone'un gerçek olup olmadığından emin değilsen, Apple Destek ile iletişime geçebilirsin. Cihazın seri numarasını sağlayarak onlara gerçekliğini doğrulamalarını isteyebilirsin.

Gerçek sıfır swap cihazları, üretim kusurları nedeniyle onarım görmüş veya değiştirilmiş orijinal Apple cihazlardır. Genellikle yeni cihazlarla aynı özelliklere ve performansa sahiptirler, ancak daha düşük bir fiyata satılabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kutu üzerindeki seri no ya da imei ya da faturadaki bilgilerle farklıysa cihaz Swap olmuş demektir şu swap’a milletin niye alerjisi var bilmiyorum şu an bende swap cihaz kullanıyorum oldukça memnunum
    Swap cihazlar genelde kutulu verilmezler ambalaj ya da dandik bir kutu içinde gelirler
    https://www.appleuzmani.net/swap-cihaz-nedir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 6 Mart 2021; 23:20:34 >
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt

Sizinde söylediğiniz gibi kutusu yokki zaten karşılaştırma yapamıyoruz.

• Seri no f harfi ile başlıyor ise swaptir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel_lowe -- 7 Mart 2021; 10:31:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

Seri no f harfi ile başlıyor ise swaptir

Benimde garantiden değişti

Başka telefon geldi boş karton kutuda ama seri no şimdi baktım F ile başlıyor :s

• quote:

Orijinalden alıntı: hazarcep

Benimde garantiden değişti

Başka telefon geldi boş karton kutuda ama seri no şimdi baktım F ile başlıyor :s

Alıntıları Göster

çok pardon f ile başlaması lazım zaten hocam yanlış yazmışım  

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

Seri no f harfi ile başlıyor ise swaptir

Kanka benim media markt dan aldığımda f ile başlıyor. Swap mı bu cihaz şimdi?

• veysel_lowe kullanıcısına yanıt

Onu zaten bende biliyorum da daha garanti bir yöntemlerde var mı diye merak ettim. Çünkü cihaz Apple Store'dan değil Ürünü servislerden sipariş ederek temin ettiklerini söyleyen 1 ay KVK garantisi veren telefon bayinden alınacak.Swaplanmış bir cihazda olsa restore edilip aktive ekranı getirilebilir. Mesela cihazın ilk kez aktive edildiğinin anlaşılması münkün müdür? Apple'ın garanti dahilinde swaplanan cihazlara 3 ay ücretli değişim yapılanlarda da 6 ay Apple garanti vermesi zorunlu diye biliyorum. Her swap Cihazın en az 3 ay Apple garantisi olması şart mıdır? Veya apple garantisi olmadan sıfır swap cihazlarda olabilir mi? Tek korkum 2. El kullanılmış Swap bir telefonun sıfırlanıp parlatılıp jelatin hileleri ile satışı...

• bu ara teshir cihazlarının kasası değişip swap deniyor dikkat ediniz

• Hakan.. kullanıcısına yanıt

Aynen zaten bende bundan korkuyorum daha önce kullanılmış 2. El swap bir Cihazın yan sanayi ekran batarya kasalarla değiştirilip parlatılıp jelatinlenip sıfır swap denilerek satışı yapılması ve 2. El piyasasının biraz üstünde para vereceğim yan sanayi parçalı ürün yerine 2. El orijinal parçalı ürünü tercih ederim. O bakımdan Cihazın orijinal bütün parçalarıyla sıfır swap olduğu nasıl anlaşılabilir?

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt

ben 2 hafta dediğiniz sekilde iphone 8 baktım bulamadım belkide vardı içime sinmedi

tavsiyem odur ki agrımayan basınızı agrıtmayın vazgecin hocam bu sevdadan :)

yerinizde olsam alacagınız cihazın tamir görmemiş garantisi devam edenine bakar

apple dan orj batarya değişimi ile gül gibi kullanırdım,swap aradıgımdan böyle bi cihazı kacırmıstım..

• Hakan.. kullanıcısına yanıt

Benim sıfır kapalı kutulu cihaz veya garanti takıntım yok ama ürün gerçekten hiç kullanılmamış swap cihaz olursa daha önce 2015 ekim ayında araştırıp kasım sonu aralık başı gibi 18 ay Apple garantili olarak telefon bayiden 5s swap cihaz almıştım. Sonradan sorgulattığımızda 18 değil 8 ay garantisi kaldığı çıkmıştı telefon bayine bunu söyleyince 18 ay biz garanti veriyoruz diyerek çevirmişti.Ama yine sorgulattığımda 2015 41. hafta ekim ayında üretildiği için problem etmemiştim.5s 2 yıllık bir cihazdı ve o zamanlar Apple şimdi ki gibi daha sık ve çok telefon piyasaya sürmediği için üretimleri hala devam ediyordu.Şimdi almayı düşündüğüm telefonlar 6s+ 7+ veya 8+ üçününde üretimleri çoktan durduğu için gerçek kullanılmamış swap cihaz olduklarını anlamaya çalışıyorum.

• Jilatini çıkarırken 18binlik jilatin sesi geliyorsa bilki cihaz sıfırdır
  • tonodias kullanıcısına yanıt

12 pro max 512 gb ilk kutu açılış videoları mı izle diyorsun :)

• Satılan ürünün yanında garantiden verilen değişim belgesi olması lazım. Belgede, telefonun ne sebep ile değiştirildiği, yeni IMEI numaraları (iPhone XS ve üstü serilerde biri fiziksel, diğeri e-SIM için), yeni seri numarası yazmalı.

Apple Genius Bar raporlarında sorunun altında "Teknisyen Önerisi: Cihazın değişimi önerildi ve müşteri kabul etti." yazıyor. Daha sonra cihazın bilgileri var.

KVK ve Genpa tarzı servislerin raporunda üst tarafta yeni telefonun bilgileri, alt tarafta "Cihaz, Onarım Merkezi tarafından yenisi ile değiştirilmiştir." yazıyor. Bunlara dikkat ederek alın hocam.

• Değişim belgesi var mı diye soracağız Peki şu an çokta yeni bir cihaz almayı düşünmüyorum 6s+ 7+ veya 8+ swap alıcam eski oldukları için değişim belgeleri yok denebilir mi? Bir de yetkili servislerin elinde bulundurdukları swap cihazları sipariş üzerine telefon bayilerine gönderebilme yetkileri var mı?

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt

Değişti ise belgeleri yok diyemez, belgeyi ek e-mail ile de gönderiyorlardı diye hatırlıyorum. Swap cihazlar, genellikle yetkili servislerin elinde olmuyor. iPhone, yetkili servis tarafından tamir edilemiyorsa Apple Onarım Merkezi`ne gönderiliyor, orada Apple cihazı değiştiriyor, belgeyi KVK/Genpa artık neresi ise orası düzenliyor. GG tarzı sitelerde Swap adı altında KVK`da tamir edilmiş iPhone`lar satılıyor, dikkat edin. Raporda kesinlikle parça değişikliği bilgisi yazmayacak.

Yetkili serviste telefon olsa bile sipariş üzerine bayiye vs. telefonu gönderemez, Apple`ın bu konularda ağır yaptırımları var. Tüm cihazlar ve parçalar (CCID) ile takip ediliyor, dışarıya parça bile veremezler. X bir servise iPhone X ekranı gönderildi diyelim, bu ekranın bir CCID`si var ve ekran dışarıya satıldıysa, başkası tarafından takıldıysa Apple bunu görüyor. Bu durumda, iPhone`u kilitlemeye hakları var ve ekranın takıldığı telefonda "iPhone`a takılan ekran, bu telefona ait değil." tarzında kalıcı uyarı bırakıyor, uyarıyı aşmanın yolu var fakat dediğim gibi Apple görüyor. Servis bu parçayı kullanacaksa belge düzenliyor ve bu belge hem Apple`a hem müşteriye veriliyor.

• FatihTSFC kullanıcısına yanıt

Elimizde belge yok derlerse bu swap işi riskli iş o halde illa alacaksak bile 3 4 binlere falan çıkmamak mümkün olduğunca düşük model geçici idarelik cihazlar almak lazım ve 2. El piyasasının çokta üstünde bir ücret vermemek gerekiyor.

Swap cihazları ayrı belirtip teşhir cihazları showroom'da falan sergilenmiş cihazları ayrı ayrı açıklayıp belirtip satıyordular nasıl nereden temin ediyorsunuz diye sorduğumda servislere 100 200 sipariş veriyoruz 5 bilemedin 10 cihaz geliyor demişlerdi ondan bana yine bir güven vermişlerdi. Ama ben Apple'a bile şüpheyle yaklaştığım için çok güvenemedim.

İphone X XR falan hiç görmedim en yeni sorunsuz swap üst modelleri 8 Plustı o da bir taneymiş bir daha görmedim genelde 6 7 serileri satıyorlar eski cihazlar oldukları için Apple çok sorun çıkartmaz servislere demiştim ve 32 gb satıyorlar bir dümen çevirmek isteseler bunu 128 gb cihazlarda falan yaparlardı da dedim ama yine de bilemiyorum tabi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.