Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Phantom II

Firmaya ve tecrubene bagli.Yeni mezun birisi icin maas geri planda olmali.Kimse yeni mezuna 4k+ maas vermez cunku calisacagin firmaya kazandiracaklarin sinirli.Tecrube kazandikca maasin artar.Zaten birkac yerde calistiktan sonra cv'in sana para kazandiracak

Alıntıları Göster
    2017’de tanidigim bir abim 5000₺’ye basladi ITU makina mezunu olarak. Okulu hem uzatmisti hem de dusuk ortalamayla bitirmisti, askerligini yapmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k ya 5k ya nasil calisiyorsunuz ya? Birde buyuksehirde yaşiyorsaniz nasil geçiniyorsunuz?

Komik olani 2.5k ya calisani var.Onca yil boşuna mi okudunuz? Bir asgari ucretle ayni düzeyde calismak için mi? Bence kendinizi gelistirin derim okulu iş için bitirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 23 Haziran 2019; 10:29:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

"Kendini geliştirme" cok geniş bir deyim. O konuda somut örnek verme taraftarıyım. ODTÜ Bilg Müh arkadaş var; 2000'lerde Oracle sertifikası aldı ve büyük bir şirkette bayağı iyi para kazandı. 2010'lardan itibaren SAP Basis danışmanlığına başladı, idare ediyor şu anda. Herkesin ilgilenmediği örneğin gömülü programlama, Linux sürücü geliştirme gibi alanlarda bilgili olunca da iyi iş imkanları çıkıyor, hem Türkiye hem y.dışında ve cok rakibin olmuyor.
    hocam merhabalar , bu gömülü sistemler konusunda türkiyede ve yurtdışında iş imkanı nasıldır , ben kariyerden araştırıyorum ama fazla ilan çıkmıyor diğer alanlara göre daha az , ama dediğiniz gibi bu konuda gelişmiş insan sayısıda az olabilir bilemiyorum , bende bu alanda gelişmek gibi bir fikir var kafamda ama emin olamadım tam

• Tübitak yeni mezun mühendis maaşları hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa'da şu anda 7417 gömülü yazılım geliştirici işi var:

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019

Gömülü yazılım işlerinde saat ücreti €85 civarıdır ve tecrübe ister. Gömülü olmayanC++ işlerinde de €65 ve üstü ücret vardır. Avrupa da bu pozisyonlar doldurulamıyor o yüzden Türkiye'den başvurular degerlendiriliyor. Türkiye'deki C++ işlerinin ücretleri düşük, ücretleri iyi olan yerler de İstanbul ve Ankara'daki az sayıda firma ve diploma vs cok baktıkları için o işlere alınma ihtimalin düşük.

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam savunma sanayisine İstanbul’daki okullardan girme imkanımız yok mudur ?

• Olmaz olur mu hiç.. TAI direk olarak İTÜ de ofis açtı.. Yüzlerce aday muhendis ogrenci ve calisan var. Yildiz Teknik, Boğaziçi vb. bircok kisi var. Ayni sekilde aselsanda da vardir bu universitelerden arkadaslar.

Savunma sanayinde calismak icin su donemde makine, elektrik-elektronik, bilgisayar ve endustri muh. mezunu olmaniz 2.5 uzeri bir ortalamanizin olmasi on kosul. Ingilizceniz iyi ise sansiniz yuksek, kendinizide stajla vs. gelistirmis iseniz sansiniz cok daha yuksek. Son 2 senedir ne yazik ki torpil cok oluyor. Yok artik buda mi burda dedigimiz insanlarla doldu etrafimiz. Torpilcilerden yer kaldikca hakedip giren arkadaslari aliyorlar.

Tum savunma kuruluslarinin kendi sitelerinde basvuru kisimlari olur, mutlaka hepsine eksiksiz bilgi ile giris yapin. 3 ile 6 ay arasinda geri donusler oluyor mutlaka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 23 Haziran 2019; 23:44:56 >
  • Baristalik, soforluk vb. isler disinda ozellikle akademik yani universite uzerine is hayatina atilma veya unisiz daha nis bir alanda ise girildiginde ilk 2 3 ay isletmeye calisan zaten fayda saglamaz.

Hele ki bir de okullardan diploma veya orta halli okullardan yuksek diploma notu, ekstra gelistirme faaliyetleri falan yoksa asgari ucret olmasa bile 2400, 2500 den fazlasi kayiptir.

Egitim ile is hayati bambaska seyler. Okulda operating system dersi gorursun is yerinde musterin bize web sitesi lazim der. Sende neyse isimizin hakkini verelim deyip php ile kendin komple script yapmaya kalkarsin web programcisi adamin isteklerine mumkun mertebe yakinini wordpress veya internetten bulacagi farkli bilgi dosyalarla birlestirir senden once teslim eder senden daha dusuk maddi manevi maliyete isi bitirir ve satis sonrasinda senden daha iyi destek verir.

Her ne kadar geri kafali is yerleri ve ogrenciler stajerligi begenmeselerde iste stajerlik bunun icin vardir. Seni is verene mahcup ettirmemek ve is verenede minimum zarari vermek icin. Eskiden lisede stajerlik yuzunden okulu biraktim simdi isteyim anliyorum stajerlik neden gerekli. Bir cesit mini master.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 23 Haziran 2019; 23:46:45 >

• uplatalım 2019 maaşlarını

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Baristalik, soforluk vb. isler disinda ozellikle akademik yani universite uzerine is hayatina atilma veya unisiz daha nis bir alanda ise girildiginde ilk 2 3 ay isletmeye calisan zaten fayda saglamaz.

Hele ki bir de okullardan diploma veya orta halli okullardan yuksek diploma notu, ekstra gelistirme faaliyetleri falan yoksa asgari ucret olmasa bile 2400, 2500 den fazlasi kayiptir.

Egitim ile is hayati bambaska seyler. Okulda operating system dersi gorursun is yerinde musterin bize web sitesi lazim der. Sende neyse isimizin hakkini verelim deyip php ile kendin komple script yapmaya kalkarsin web programcisi adamin isteklerine mumkun mertebe yakinini wordpress veya internetten bulacagi farkli bilgi dosyalarla birlestirir senden once teslim eder senden daha dusuk maddi manevi maliyete isi bitirir ve satis sonrasinda senden daha iyi destek verir.

Her ne kadar geri kafali is yerleri ve ogrenciler stajerligi begenmeselerde iste stajerlik bunun icin vardir. Seni is verene mahcup ettirmemek ve is verenede minimum zarari vermek icin. Eskiden lisede stajerlik yuzunden okulu biraktim simdi isteyim anliyorum stajerlik neden gerekli. Bir cesit mini master.
    hocam genel olarak soylemleriniz dogru bence,katiliyorum size.

ancak stajer gencleri,yeni mezun gencleri yolun basinda yildiriyorlar/yildiriyoruz.tam tersi her yonden destek olmali ve işi sevdirmeye cabalamaliyiz bence.

iş cogu zaman ve cogu kisi icin maddiyatla dogru orantili ilerler.özünde bir mecburiyet vardir bence.bu bakimdan iş hayatina daha yeni baslamis,hayalleri olan bireylere maddi manevi destek olup topluma kazandirma aşamasıdır stajerlik/ciraklik.

evet belki hic bisey katamayacak,cok dogru.potansiyeli olanlara bi tık güzel maas vererek,iyi ve sabirli davranarak motive olmalarina yardimci olunmali bence.biz toplum olarak maalesef tam tersini yapiyoruz yillardir ve sonuc ortada.işçi çok ama işini düzgün ve severek yapan neredeyse yok.diploma cok ama vasif,kalifiyelik yok.

tabi boyle olunca şevk,azim kiriliyor.degersizlik ön plana cikiyor.

bence bugunku kosullarda potansiyeli olan,akıllı, yeni mezun muhendis min. 3000 tl ile iş başı yapmalidir.

not. muhendis degilim.

• İTÜ Makina Mühendisliği okuyorum, 2. sınıf bitti ama okul uzayacak 1 yıl. Okul bitse de para kazanmaya başlasak. Minimum beklentim 5000₺. İnşallah hepimiz hak ettiğimizi kazanırız. Ülkeyi mühendisler düzlüğe çıkaracak, çok net. Olmadı yurtdışı. Bakalım şartlar ne gösterecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Olmaz olur mu hiç.. TAI direk olarak İTÜ de ofis açtı.. Yüzlerce aday muhendis ogrenci ve calisan var. Yildiz Teknik, Boğaziçi vb. bircok kisi var. Ayni sekilde aselsanda da vardir bu universitelerden arkadaslar.

Savunma sanayinde calismak icin su donemde makine, elektrik-elektronik, bilgisayar ve endustri muh. mezunu olmaniz 2.5 uzeri bir ortalamanizin olmasi on kosul. Ingilizceniz iyi ise sansiniz yuksek, kendinizide stajla vs. gelistirmis iseniz sansiniz cok daha yuksek. Son 2 senedir ne yazik ki torpil cok oluyor. Yok artik buda mi burda dedigimiz insanlarla doldu etrafimiz. Torpilcilerden yer kaldikca hakedip giren arkadaslari aliyorlar.

Tum savunma kuruluslarinin kendi sitelerinde basvuru kisimlari olur, mutlaka hepsine eksiksiz bilgi ile giris yapin. 3 ile 6 ay arasinda geri donusler oluyor mutlaka..
    2.5 altı giren gördünüz mü? İmkansız mi yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar savunma sanayii tamam minimum bir ortalama şartı vardır ama gidip de 2.5 gibi ortalamalarla mezun olmayın.

Özellikle tasarım pozisyonu düşünüyorsanız 2.5 ortalamayla oralara girme şansınız az. Düşük ortalamalılara genelde Test Mühendisliği ya da ona denk pozisyonlar teklif edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 26 Haziran 2019; 7:57:55 >
  • Dsi de çalışan elektrik mühendisi net ne kadar kazaniyo ayda

• Kaldırım mühendisiyim kazanıyoruz bir şeyler
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de İtü’deyim .İtü’sen birisi Ankara’daki kurumlarda aday mühendislik yapabilir mi hani şu 4.sınıfta hem okul hem staj yaptığımız. Mühendislik yarışmalarına katılmamız bizim açımızdan bir avantaj olur mu?Sizce sınava tekrar girip Ankara’ya geçsem sizce mantıklı mıdır?

• üniverseteli değilim.ama şu bir gercek var bu iş ticarete dönmüş eğitimciler para kazansın diye herkesi üniversiteli yapmaya calışıyorlar.bunları karşılayacak iş olmayınca.tabiki maaşlar düşük oluyor işsizlik oluyor.20 sene önce olduğu gibi belli kesim üniversiteli olmalı ona göre eğitim sistemi olmalı şimdiki gibi parayı ver diplomayı al gec olursa işsizlikte olur düşük maaşta olur.tamamen ticarete döndürdüler.
  • Aday muhendislikte hem okul hem is oluyor biliyorsun haftada en az 2 gun gelmen gerekiyor, bu tempoya dayanabilirsen yaparsin tabiki. Basvurun kabul olsun yeterki. Sirf bunun icin okul ve il degistirmek mantikli degil.

• Bunu IK politikalari belirliyor genelde. Kimisi ön kosul okulu baz aliyor kimisi deneyimi kimisi ingilizceyi. Universite kistasi ilk siradaysa haliyle o universitenin tum adaylarinin gerisinden baslarsin. Firmaya gore degisen bir prosedur yani..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.