Şimdi Ara

Gerçekle Yüzleşmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben kimim, denildiğinde, ben kelimesini sadece bedensel bir varlık olarak anlamaktan çok, herkesin bir iç dünyaya sahip olduğunu, kendine özgü, özel bir benliği olduğunu ve bu benliğin öz'üne bağlantılı olarak bir ruh taşıdığının önce bilincine varmamız gerekmektedir. daha da ötesinde, insanın 'ben' dediği varlığın beden ve ruh ilede kayıtlanamaz bir olgu olduğunu idrak etmek gerekmektedir.

insanoğlu ezelden beri varlığımızın temel sorularına cevap aramıştır.

bu soruların başında, ben kimim, veya neyim?

varlığımın amacı nedir?

bu dünya’ya nereden geldim ve nereye gidiyorum?

ne diye bu dünya’ya geldim?

gerçek nedir?

gerçeklerin tümünü anlamaya muktedir miyim?

kendimi acı çekmekten kurtarabilir miyim?

huzura – mutluluğa – rahatlatıcı sükunete ve tatmin edici doyuma nasıl erişebilirim?

bu tip soruların cevaplarını arıyorsanız, eminim ki sorularınızın cevaplarını bu kitapta bulup aydınlanacaksınız.

Mutlaka okunması gereken bir kitap!
    Kitap ismi: Gerçekle Yüzleşmek
    Yazar ismi: Sebahattin Zorlu
    Yayınevi: Cinius Yayınları
    Fiyat: 7 YTL

Gerçekle Yüzleşmek

• Güzel bir kitaba benziyor , paylaşımınız için teşekkür ederim.
  • pahalıda değil
  • Gerçekle Yüzleşmek kitabı hakkında okuyucu yorumları...

*Gerçekle Yüzleşmek* kitabı yeni çıkmasına rağmen bu ilgi hiç te şaşırtıcı değil, çünkü Sebahattin Zorlu´nun sözlerindeki yücelik, açıklık, O'nun En Yüce Olan'dan söz edişindeki berraklık bu kitabı şimdiden olağanüstü öneme sahip bir eser kılmışır. Bu kitap insana eksiksiz, doyurucu ve kolay uygulanabilir bir öğreti sunuyor. Bu öğretide insan, evren ve hatta evren ötesi yorumlanıyor, yeniden tanımlanıyor, gerçeği arayan insana kolay ve güvenilir bir yol gösteriyor. Ancak günümüz insanına, özellikle de batı tarzı yaşam ve düşünce biçimine sahip olanlara son derece aykırı gelecek bir yol bu. Hemen tüm ruhsal öğretiler bu yolda ilerleyen yolcuyu en sonunda bir noktaya, bir 'kapı'ya getirir. Bu kapının adı BEN'dir veya Tasavvuf Felsefesinde söylendiği gibi NEFS'tir. Maddi alemden manevi aleme geçmek bu kapının aşılmasına bağlıdır. Sufilerin 'ölmeden ölmek' dedikleri şey budur. Sebahattin Zorlu´nun öğretisi işte bu ego duvarının kırılarak aşılması ve sahtenin terkiyle *Mutlak Ben*in yaşanır hale gelmesi üzerine kurulmuştur.

manidar ... 25.05.2008 16:29:25

3 . kitabı dört kere okudum altını çizdiğim yerleri de canım sıkkın olduğu zamanlar sık sık açıp okurum, diğer kişisel gelişim kitaplarına taş çıkartır bu kitap. okudukça düşünüyor, anlatımları resme çevirerek kavramaya çalışıyorum. o kadar güzel bir anlatım ki, sanki herşey gözler önüne seriliyor. aynı anda da hiç olmanın hissi. çok tuhaf bir duygu. hem varlık, hem yokluk. hiç akla gelmeyen bilgilere ulaştırıyor insanı. kesinlikle elde bir kalem ile okunması gereken bir kitap zira çoğu yerde kaleme başvurmanızı gerektirebilecek aforizmalar var. bir insana ait ne varsa tüm duygular, gerçekle yüzleşmekte öyle güzel anlatılmış ki, okurken tamamen içinde buluyorsunuz kendinizi. gerçekte insanın kendi içinde ve kendi dışında yaşadığı her olayda alması gereken pek çok mesaj ve ibret vardır. gerçekle yüzleşmek, insanın bu mesajları nasıl yorumlaması ve bunları yorumladıktan sonra ne şekilde davranması gerektiğini gösteren bir rehberdir, insanın yaşadığı karmaşık durumu açıklayan ve farkına vardıran bir yol göstericidir. zihninizin derinliklerinde kendinize soramadığınız gerçeklerle karşılaşmak ve çözümler bulmak isterseniz, bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

krishnamurti ... 27.05.2008 16:05:45

4 . gerçekle yüzleşmek, gerçekten insanı etkileyen; zaman kavramıyla, kader kavramıyla ilgili düşünmemizi sağlayan bir kitap. ayrıca varoluş, daima bilinçli davranmak ve farkındalık üzerine yazılmış bir kitap. kişisel gelişim ve tasavvuf felsefesine meraklı olanlar bu kitabı mutlaka okusunlar.

suadiyeli ... 31.05.2008 12:37:56

5 . bu kitabın, dini bağnazlıktan kurtaran ve sevdiren bir yaklaşımı var. eğer gerçeğin bu (?) olduğu anlaşılabilirse, yeryüzünde çözülmeyecek sorun kalmaz. bu kitabın özetle şunu dediğini düşünüyorum: hepimiz aynı özden meydana geldik ve özde biriz. bu dünyada değerli gibi görünen şeyler, birbirimizi kırmaya, incitmeye hiç değmez. gerçekle yüzleşmek, bu amaca götüren açıklamaları, sade ve anlaşılabilir bir dille sunan ve bir solukta okunan eşsiz bir kitap.

reloded ... 06.06.2008 18:11:52

6 . gerçekle yüzleşmek, bağımlı olduğumuz, kendi kendimizi aldattığımız her şeyi elimizden alıp, karşılığında ilahi gerçeği, insanın, hayatın, varoluşun sırrını veriyor ve asıl özgürlüğe zamandan, uzaydan ve her türlü tariften öte olan o en yüce hale giden en kısa yolu gösteriyor. hayatımın en olumsuz devresinde giren müthiş bir hediye oldu bana. sürekli geçmişe dönük yaşıyordum. hata ve olumsuzluklarla geçirmiş olduğum dönemler hergün umudumu kırıyordu ama artık düşüncelerimin farkına vardım. tüm umutsuz vakalara tavsiye ederim.

nokta ... 08.06.2008 20:37:11

7 . gerçekten çok etkileyici bir kitap! kitabı bir arkadaşım sayesinde okuma fırsatı buldum ve çok etkilendim. ruhsal anlamda kendimi iyi hissetmiyordum fakat okuduktan sonra inanılmaz derecede mutlu oldum. yaşamınızın huzurlu olmasını isterseniz, ilahi gerçekleri günümüz lisanı ile anlaşılır bir şekilde anlatan bu kitaba zaman ayırmanızı tavsiye ederim.

nergis ... 12.06.2008 14:53:24

8 . bir gecede okudum, kitabı elinize alınca bırakamıyorsunuz. sayfaları çevirdikçe okudukça içimde bir mutluluk oluştu. kitaba sık sık dönüp tekrar tekrar okuyorum. bence başucu kitabı. okuduğumdan beri kendimi çok huzurlu hissediyorum, konuşurken bile çok dikkatli konuşuyorum. farkındalık ile ilgili çok fazla kitap okudum. fakat bu çok daha farklı, herkesin mutlaka okumasını isterim.

varla_yok_arası ... 15.06.2008 12:36:24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ikra- -- 18 Haziran 2008; 18:46:09 >

• Gerçekle Yüzleşmek kitabından alıntılardır. Kitabı okumayanlara okumalarını tavsiye ederim.

Sözler elmas olsa bile, alıcısı yoksa gürültüden ibarettir.

Bir insanın önyargı duvarını yıkması, sonsuz bilginin ona açık hale gelmesidir.

Gönlüne kin koyan karşısında bir düşman bulur. Aşk koyan bir sevgili.

Biri iki görene şaşı derler; ikiyi bir görene alim.

Doğuştan köre renk tarifi yapılamayacağı gibi, cahile de hakikat ilmi anlatılamaz.

Kur´an; “Her nefs ölümü tadacaktır,” der. Tatma fiili bir tadanı gerektirir, tatmak varsa ölüm yok demektir.

Bilinçte seyredilen birbirini izleyen olaylar akışı, kimimizin dünyası olmuş, kimimizin rüyası.

Beden ve zihin bir alettir. Aleti kullanmak ile alet olmak arasında fark vardır.
  • Sözler sadece anlam yüklü işaretlerdir. Bilgi ancak bilinene aittir. Gerçek ise SENde fark edilmeyi bekler.
  • sufizm üzerine yazılmış en iyi kitaplardan biri. okudukça okuyasınız gelen cinsten, bir kaç defa okuyacağınız, cümlelerin yanına kurşun kalemle ufacık çizik atacağınız cinsten. daha önce bu tür kitap okumamış veya okuyup da sevmemiş bir insan dahi bu kitabı baş ucuna koyabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    intihar düşünceleri
    9 yıl önce açıldı
    Çaresizlik ve yalnızlık
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: -ikra-

Sözler sadece anlam yüklü işaretlerdir. Bilgi ancak bilinene aittir. Gerçek ise SENde fark edilmeyi bekler.

"Gerçek SENde fark edilmeyi bekler" kitabı hala okumak nasip olmadı ama çok güzel anlatımları var.
  • Hiçliktir huzur, sessizliktir lisan
    Ne hikmetse bunu unutuyor insan
    Ne zaman dalıp meyil etsem dünyaya
    Hapishanem olur mekan, gardiyanım olur zaman.

gerçekle yüzleşmek / sebahattin zorlu

Gerçekle Yüzleşmek
  • Oo sufizm üzerine yazılmış bir kitapsa incelemeye değer.
  • Kitapdaki uslup ve içerikten yola çıkarak, tasavvuf felsefesi üzerine yazılmış en güzel çalışmalardan biridir diyebiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.