Şimdi Ara

Trafikte yaşadığım saçma olay ve hesaplaşma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, olayı geçtiğimiz Cuma yaşadım. Arabamla 10 yaşındaki yeğenimi Yalova'dan Bursa'ya götürmek için aldım, ben arkada oturayım yola izleyeyim dedi. :)

Neyse o şekilde yola çıktık, Gemlik'i geçtim tenha sayılacak çift şeritli yolda ve sol şeritte 85 90 km hızla giderken, 200 300 metre arkamdan x bir araç selektör yaparak geliyordu. Bende hafif sağıma bakıp sinyal verip kendimi sağ şeride atacakken arkamdaki araç hızını arttırıp sağımdan geçmek için hamle yaptı. Hafif sağ önümde başka bir araç vardı ve bu eleman bildiğiniz makas atarak aramızdan geçti. Arkadaşlar son anda manevra yapıp şeridime döndüm, arkadaki yeğenim korkudan bağırdı ve o hali gerçekten beni katil yapacak kadar sinirlendirdi.

O anda biraz daha gidip sağa çektim, yeğenin elini yüzünü yıkadım çocuğun eli ayağı titriyordu. Neyse dedim ileride petrol var, oraya gideriz, sana oyuncakta alırız filan diye öyle sakinleştirdim.

Neyse petrole bi gittim, makasçı eleman arabasını yıkıyor. 30 35 yaş arası zayıf kısa boylu bi vatandaş neyse içimden sakin ol sakin ol diyerek yanına gittim. Olabildiğince sakin şekilde senin derdin nedir, az daha kaza yaptırıyordun bana ? kendimi geçtim arkada çocuk vardı, dedim bir şey olsa nasıl hesabını vereceksin ? Ne oldu ki yaa ben napmışım yaa şeklinde cevap verdi, içimden ya sabır diye diye zor tuttum. Aracıma döndüm, direkt trafik polisine haber verdim fakat içimden gelmezler diye arabaya dönerken, 5 dk sonra trafik geldi.(Kurtul köyünün oradaki çevirme yapan polislerden biriymiş)

Arkadaşlar, bu eleman 2 yıldır trafik sigortası yaptırmadığı ortaya çıktı, arabayı bağladılar. Hayatımın en huzur dolu anlarından biriydi :)

Okuduğunuz için teşekkürler

• Süper, uzun zaman sonra internette gördügüm en sevindirici olay bu olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 22 Şubat 2016; 13:58:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi
  • Çok iyi yapmışsınız ben bile rahatladım sizi o anda düşünemiyorum.

• Şahane olmuş.
  • 1 şikayet 2 şikayet belki iplemezler ama 3-4 sayı artınca polisler de kıllanıp mutlaka peşine düşerler. Kendinizi tuttuğunuz iyi olmuş, en güzel cezayı çekmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklıyken haksız durumuna düşmemiş, bir trafik canavarının legal olarak canını yakmışsın ne güzel gelişmeler bunlar. Ehliyetine de el koysalar ne güzel olurdu, 2 aracın arasından zor bela geçmiş ben ne yaptım yaa diyor kendinden haberi olmayanın ne işi var trafikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

1 şikayet 2 şikayet belki iplemezler ama 3-4 sayı artınca polisler de kıllanıp mutlaka peşine düşerler. Kendinizi tuttuğunuz iyi olmuş, en güzel cezayı çekmiş.

Hocam yeğenim sürekli gözümün önüne gelince sakin kalabildim, dedim şimdi tartışsam kavga etsem elime bir şey geçmeyecek hatta suçlu konumuna düşeceğim...

Çok umutsuz şekilde aradım trafiği fakat ilk defa böyle direkt geldiler, trafikte söyledi hocam daha önce de şikayet edilmiş sanırım.
  • polise tam olarak ne dediniz ki 5 dakika sonra geldi?
  • Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Vatandaş da dersini almış.

• quote:

Orijinalden alıntı: archerman11

polise tam olarak ne dediniz ki 5 dakika sonra geldi?

Hocam ben elemanın yanına gidip tekrar aracıma dönerken hemen aradım, yeğenimi arabadan indirip benzinlik marketine girdik yeğenimi lavaboya götürdüm, biraz oyalandık tekrar araca dönerken polisin geldiğini gördüm.

Zaten ben konuştuğumda Kurtul adında köyün orada çevirme oluyor ve oradan geldiklerini söylediler. Bursa'da yaşayan arkadaşlar orayı az çok bilir.

Polise aracın plakasını verdim, olayı anlattım ve bulunduğumuz yeri tarif ettim. Onlarda ilgileneceğiz dedi, teşekkür edip kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu11790 -- 22 Şubat 2016; 14:58:51 >
  • En iyisi yeğene iyi bir örnek olmuş. Yoksa o haydutluğu çocuğa açıklamak daha zordu. Polsin gelmesi çok iyi olmuş.

Bursa-İzmit arası trafik kontrolü iyidir genelde. Yalova'nın zabıtası, polisi çalışır. Bir ara Türkiye'nin en tehlikeli yoluydu, belki ondandır, kontroller nispeten daha ciddi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

En iyisi yeğene iyi bir örnek olmuş. Yoksa o haydutluğu çocuğa açıklamak daha zordu. Polsin gelmesi çok iyi olmuş.

Bursa-İzmit arası trafik kontrolü iyidir genelde. Yalova'nın zabıtası, polisi çalışır. Bir ara Türkiye'nin en tehlikeli yoluydu, belki ondandır, kontroller nispeten daha ciddi.

Evet hocam katılıyorum, özellikle Gemlik ile Bursa arasında düzenli radar veya normal kontrol sık yapılıyor. Çabuk gelmelerinde son dönemde Ankara'da yaşanan üzücü olayında etkisi olabilir, hatırlarsanız orada da çalıntı bir araç ile olay gerçekleşmiş ve çok fazla şehirden geçmesine rağmen yakalanmamıştı.
  • Okuyunca acayip mutlu oldum, huzur doldum adeta. İyi ki aramışsınız EGM görevlilerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 22 Şubat 2016; 15:10:02 >
  • Geçmiş olsun , ben yine de içimde kalmaması adına sol şeritte 80 90 km hızlarda gitmeyin, bu hızlarda sağ şeridi kullanın.Arabasına bakmadan gaza asılan herkes sol şeritte 120 den aşağıya düşmüyor. Çünkü burası Türkiye ne ayna kullanılır ne de hız sınırına uyulur.

• Milyonlarca gönül dolusu TEBRİK yolluyorum size.

Millet olarak KOYUN olmamamız lazım ki bu beşerleri adam edelim.

(Ek soru. 3 kapılı bir Civic miydi araç?)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Geçmiş olsun , ben yine de içimde kalmaması adına sol şeritte 80 90 km hızlarda gitmeyin, bu hızlarda sağ şeridi kullanın.Arabasına bakmadan gaza asılan herkes sol şeritte 120 den aşağıya düşmüyor. Çünkü burası Türkiye ne ayna kullanılır ne de hız sınırına uyulur.

Hocam haklısınız fakat yolda olayın yaşandığı bölgeye kadar 2 3 kmlik alanda 3 4 araba anca vardı. Zaten yeğen var diye genelde sağda gidiyordum.

Tabi ki uyarınız da haklısınız hocam, bizim trafiğimiz çok farklı işliyor.
  • mutlu sonla biten hikayelere bayılıyorum.
  • Arkadaşım iyi güzel yapmışsın. hatta sakin kalıp polis i araman çok doğru bir davranış. ama boş yolda sen sol şeritte 80 90 la gitme. önündeki aracı geçeceğinde sola sinyal ver geç sonra yine sağ şeritte sakin sakin git. sen bunu yapıyor olsan böyle bir tehlike yaşamazdın. Önce biz uyalım sonra uyaralım. İyi sürüşler. Çocuk, yetişkin yada yalnız farketmez. trafik şakaya gelmez..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.