Ben evde(apartman dairesi) tek başına yaşayan ve çalışan biriyim, (daha önce, sahibi ben olmasam da köpek bakmışlığım var fakat ev kalabalıkken yani köpekle her an ilgilenen birileri muhakkak vardı) , bu sefer durum çok farklı köpek ben işe gidince evde tek başına kalacak ben işten çıkana kadar . merak ettiğim bazı sorular var eğer ki bu koşullardan 1 i uygun olmazsa almam zaten .Bu arada hayvanları çok seviyorum bu güne kadar çok kez kedi,kuş bakmışlığım var . kısacası yanıma eğlencelik hayvan değil , arkadaş,dost arıyorum. soracaklarıma gelecek olursak;
1-Golden almayı düşünüyorum , iş için kapıdan çıktığım saat ve eve giriş saatim arası 11-12 saat arası ve bu sürede evde hayvan tek başına kalacak , köpekte sağlık açısından sorun olur mu ? , psikolojisi vs , yada canının sıkılmaması için yapılacak bir önlem vs. var mı ? ... (NOT:evi kırıp dökmesi umrumda değil)
2-İşten gelir gelmez gezdirmeyi düşünüyorum (zaten kendim 1-2 saat yürüyüş yapıyorum) yeterli midir ?
3-İlla golden olmasına gerek yok ben ev ortamı için en uygun diye arattığımda karşıma o çıktığı için golden dedim . yok işin ehli biri derseki kardeşim o olmaz bu olur , yada bu daha iyi olur , tabiki onu araştırırım . bu arada eve ihtiyacı olan köpekler arasından alacağım.
NOT : GERÇEKTEN YARDIM ETMEK İSTEYEN VE KÖPEKLERDEN ANLAYAN BİRİNİN YAZMASINI RİCA EDİYORUM. (BU ARADA EV KÜÇÜK BALKONSUZ 1+1)
Cevaplamaya çalışayım ben.
- Günde yaklaşık 12 saat tek kalıp, 12 saat sizinle birlikte olacak ise psikolojik olarak sorun olmaz. Canı sıkılabilir tabi ki ama evde top, oyuncak gibi oynayacağı eşyalar bulundurursunuz. Fakat köpek yavruyken tuvalet ve ısırma problemleri epey canınızı sıkabilir.
- Günde bir - iki saat spor yeterlidir.
- Sporunu yaptırdığınız sürece hemen her köpeği evde besleyebilirsiniz. Tüy dökülmesi, enerji ihtiyacı ve boyutuna göre seçmek size kalmış.
Benim de 1.5 yaşında dobermanım var. İlk 6 ay sadece ev içerisinde kaldı. İnanılmaz enerjik bir köpek. Tuvalet eğitimi bir günümüzü aldı fakat yavruyken diş kaşıntısı yüzünden hem maddi hem fiziki epey zarar verdi. Pasaport, araba ruhsatı falan ne varsa yemişti şerefsiz.
Ama hayvanları genel olarak seviyorsanız, bu gibi zorlukları da aşabileceğinizi düşünüyorsanız bence her insanın evinde köpek beslemesi gereklidir.
Bunlar da 3 - 7 ve 15 aylık iken çekilmiş resimleri
Argonath LXI
kullanıcısına yanıt
öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim . dediğim gibi benim için hiçbir şey sorun değil yok onu yemiş bunu kemirmiş tv kırılmış vs. maddi açıdan sıfır sorun . fakat küçük bir evde yalnız kalması köpeğin sağlığını bozarmı beni o düşündüyor . bu arada sağlıklı beraber uzun ömürleriniz olsun inşallah.
Rica ederim lafı bile olmaz.
Belirttiğim gibi günlük sporunu yaptırdığınız sürece hiçbir sorun olmaz. İçiniz rahat olabilir. İyi dilekleriniz için de teşekkürler.
Hocam barınaktan sahiplenecekseniz belirtmiş olduğunuz durumların pekte ehemmiyeti kalmaz benim bakış açıma göre.Orada 24 saat kafes içerisinde kalacağına 12 saat sizi beklesin sonunda ilgi görüp, gösterebileceği birisi eve gelecek, 1-2 saat gezintiye çıkacak.Bunlar barınaktan kurtarılan dostlar için gerçekten büyük lütuf.Sizin durumunuzda olup hayvan bakan bir sürü kişi var ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Yapacağınız tek şey bir barınağa gitmek.Tebrikler düşünceleriniz için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme