Şimdi Ara

Gerçekten bomboş bir hayat yaşadım gelin ibret alın benden (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
17
Favori
29.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulen 38 yaşında kpss ye girip 87 puan ile memur oldum ben.. Evliyim fabrikada 3 vardiya çalışıyorum,ordan çıkıp cocugumu okuldan alıyorum derslerini yaptırıyorum evimin eksiklerini tamamlıyorum kalan zamanımda ders çalışıp bunları yapıyorum.Lise biteli de 20 sene olmuş kafada bişey kalmamışken..Sen 24 yaşındasın bütün gün evde boş boş yatıyorsun sonra tek hayalim memur olmaktı ama olamadım diyorsun..Tembel herif..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam merhaba. Ben de 24 yasinda yeni atanmis bir ogretmenim. Ve inanin 20 yasima kadar aynalara dahi bakmaya utanan birisiydim. Kendimi hic begenmezdim. 20 yasma geldigimde bir karar verdim.

1- Keman ögrenmeye basladim. Suanda 4. Senemdeyim gunde en az 30 dakika kemanimla ugrasiyorum, beceremesem bile. Kemanla ugrasiyorum demek bile insanlarda etki birakiyor. Hatta ogretmenlik mulakatinda keman caliyorum dedigim icin bile puan almis olabilecegimi dusunuyorum. İlla keman calacaksiniz diye birsey yok. Resim, mermer bile yapabilirsiniz. Yani bilgisayar ile yapilan isleri soylemiyorum. Onlar sizi asosyallikten zor kurtarir.

2- 20 yasimda spora basladim. Araliklarla da olsa yapmaya calisiyorum. İnanin ilk olarak spora baslamaniz bile sizi kendinize getirmeye yeter. Spor bir baslangictir bana gore. Yani hicbir sey yapamiyorsaniz spor yapin.

3- Arkadasiniz olmayabilir ancak bu sizi yanliz yapmaz. Kendiniz de bircok seyi tek basiniza yapabilirsiniz. Kitap okumak mesela, hatta kütüphaneye gidip okuyun. Yani lise veya üni mezunuysaniz kpss calisin madem memur olmak istiyorsunuz.

4- yüzde veya vücutta aşırı kıllanma varsa lazer epilasyon yaptirin ama utanmaniza gerek yok bunu yapan merkezlerdeki insanlar bunu saglik acisindan degerlendiriyor. Suanda ben sakallarimin alt tarafi icin gidiyorum. Yani utanmadan gidin oradakiler sizinle ilgilenir.(paranizla pardon :d)

Ayrica sac ektirin. Tabi bir yerde ise baslayip para kazandiktan sonra 4-5 bin tl civarinda oluyor ortalama.

5- siz bu ulkenin vatandasisiniz. Ve ekstra bir ozelliginiz yoksa. Mesela unlu bir akademisyen sporcu, lider, edebiyatci, sanatci olmadiginiz surece insanlar oldukten sonra hatirlanmazlar. Bu forumda yazanlarin cogu unutulacak mesela.

Dediklerimi dusunun.

• hiçbir yeteneğim yok diyosun da metin yazma kabiliyetin, kompozisyon yaklaşımın çok iyi. çok akıcı yazmışsın durumunu. mesleğim yazarlık. o açıdan bakınca gayet geliştirilebilir bir potansiyelin var dostum.
  • bunların hiçbiri icraat yapmana engel değil,

bakınız >

Gerçekten bomboş bir hayat yaşadım gelin ibret alın benden
  • Yok moruk ben anlamıyorum bu insanları ya neymiş anlayamıyormuş neymiş fakirmiş. Geç bunları kardeşim mevla sana akıl vermiş mi vermiş. Şimdi diyeceksin "kullanamıyorum ki" senin daha kendine güvenin yok suçu annene veya bir başkasına atma. Ne yoksul insanlar gördüm elalemin bundan adam olmaz diyeceği kimine göre tipsizdi ama hepsi azimle tırnaklarıyla kazıya kazıya bir yerlere vardılar hatta çok iyi yerlere vardılar. Diyeceğim şu ki sen kendini zorlamadıkça hayatın böyle ot gibi olmaya devam eder. Öğrenemiyorsan sürekli üzerine git sürekli çabala şüphesiz mevla çabalayana hakkını verir.
  • İşim gücüm yok, obezim diyorsun ,insan önce biraz kendine güvenmeli,3 senede insan vücüt geliştirme şampiyonasına katılır,park bahçe yokmu çık spor yap boğazını tut ,git bi işe gir çalış ,oturduğu yerde kimse kimseye para vermez,

Kız mız bunlar basit şeyler ,sen kendine güven gerisi boş ,çalış azim et ,hepsi takır takır ayağına gelir..

Bu yazdıklarımı her daim kafandan geçir,böyle konulara pek yazmam ama ,görünce yazma gereği duydum nedense..

Zararın neresinden dönersen kardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 3 Nisan 2018; 10:42:9 >
  • Azmedince yapılamayacak şey yoktur. Yazından ve imla hatalarından gördüğüm kadarı ile hiç de düşük zekalı değilsin. Cümleleri doğru kuruyorsun. Nispeten az imla hatası yapıyorsun. "Lise mezunu biri olarak bu doğal, o kadar okumuş" diyenler olabilir. Hayır, değil. Belli bir zeka seviyesinde olduğun kesin. Kendini çok iyi ifade ediyorsun. Sırf bu sebepten ötürü şu yazının yarı troll olduğunu varsayıyorum. Ancak gene de, "ya doğru ise?" diyerek yazıma devam edeceğim.

Ananı babanı boşver. Hayatta kendine belli amaçlar koy. Daha gençsin. Kendinde beğenmediğin şeyler varsa düzeltebilirsin. Ancak azmedeceksin.

Kolaydan zora doğru işleri yola koymaya bak. Bu açıdan sıralama yapacak olur isem,

1) Önce kilo ver. Düşünüldüğü kadar zor değil. Hatta tüm yazdıkların içinde en kolay değiştirebileceğin şey bu aslında. Ben de hayatım boyunca kilolu oldum. Hala da öyleyim. İnce olmak, zayıf olmak bazılarımız için zor. Ama gerek de yok. Normal limitler dahilinde olmak yeter. İnsana kendiliğinden bir özgüven geliyor kilo verince. Boyum 1.85. En zayıf olduğum dönem 82 kilo idim. Bunu korumak çok çok zor. Askere gitmeden önce 103 kilo idim. Askerden geldiğimde 87 kilo idim. Üç yıl önce tekrar 103'e kadar çıktım. En sonunda tak etti. Rejim yaptım. 91 kiloya indim. 3 yıldır 90-93 arasında gidip geliyorum. Bu kiloyu korumamın kolay olduğunu keşfettim. Biraz çok yediğimde, biraz dikkat ediyorum. Çok kontrollü olmak lazım. Ancak hiç zor değil.

2) Seni zorlayan şeylerin üstüne git. Sosyalleşmek senin için zor mu? Zorla kendini. Zamanla bunu aştığını göreceksin. Ben topluluk içinde zor konuşurdum. Sırf bu yüzden organizasyon topluluklarına falan katıldım. Veya seminerlerde topluluğun içinden birini isterler, onunla konuşurlar falan ya, o tarz durumlarda hep ortaya atladım. Sorarlarsa da söylerdim: "Ben bir topluluğun karşısında konuşmakta zorlanıyorum. O yüzden böyle imkanlar çıktı mı atlıyorum üstüne, bu sorunun üstüne gidiyorum" diye açık açık söylerdim. Hayata karşı bakış açın bu olsun: Uçmaktan korkuyorsan paraşütle atla. Korku falan kalmaz.

3) Zekanın parlak olmadığını söylüyorsun. Beyin yakacak filmler, diziler izle bakalım. Anlıyor musun? Anlıyorsan, hiç de kalın kafalı değilsin. İlgi eksikliği var sende. İlginin neye olduğunu keşfetmek sana düşüyor. Bunu bulduktan sonra okumak da, araştırmak da kolay. Önce böyle bir şey bul kendine. Testi bunda yap. İlgili olduğun konularda okuduğunda anlıyor musun, tart. Bu noktadan sonra, başka neylerle ilgilenebilirim diye incele. "Acaba siyaset ilgimi çekiyor mu?" Yok. "Sinema?" Eh... falan gibi... Yeni ilgi alanları yaratmaya çalış kendine. Becerebilirsen oradan yürürsün. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil. Ben tarihe, siyasete ilgiliyim. edebiyata ilgim ise sıfırdır. Eşim yanımda oldukça bilindik yazarlar hakkında konuşurken mal gibi suratına bakarım. Bunda ayıp yok. O, o alanda iyi. Ben kendi ilgi alanlarımda iyiyim.

4) Ananı babanı boşver. Kendin yapabileceğin hedefler koy önüne. Kimse senden istemeden bir şeyleri de sen yap. Yapabildiğini kendin görmüş olmak için yap. Etrafındakiler de, kısa zamanda, bir şeyler yapabildiğini görecektir.

5) Karşı cinsi kafaya takma. Sallama. Kız olsan da böyle, erkek olsan da... Kırılgan bir tipsen, ciddiye alırsan, kırılırsın. 100 tanesi kırsa, kırmayacak 1 tane çıkar. Onu bulduğunda bırakma. Onu bulana kadar umursamaz ol. Kafan rahat olsun. Kimse kimse için tek değil, vazgeçilmez değil. Bunu da unutma. Günün birinde sevgiye alışırsın. "Ha bu da ne de olsa burada" dersin, ilgiyi azaltırsın. Yapma.

6) Küçük küçük adımlarla, hayatınla ilgili ufak olumsuzlukları kovaladıktan sonra hedefi büyüt. İş ara. İnan bana bulursun. Korkularının üstüne giden bir tip olur, hayatında ufak değişiklikler yaparsan, işi de bulursun. Ha muhtemelen az kazanırsın. Ama iş iştir be! İnsana bir işe yaradığını hissettirir. O noktadan sonra, üstündeki güvensizliklerin önemli bir kısmını hızla atarsın. Az kazansan, dar gelirli olsan ne ki? Paranın bir tarafına koyayım, hayatı onurunla ve güzel yaşa.

Çözülemeyecek şeyler: Boyun kısaysa da kısa kardeşim. Ne olacak ki? Basket mi oynaycan? Bunu dert etmediğin sürece, bir problem değil bu. Türkiye'de yaşıyorsun. Bodur hatun cenneti. Boyunun 1.60 olduğunu iddia eden kızların yarısı <= 1.55... Memleketteki kızların 3'de biri ön sağ koltuğa oturacak boya sahip değil aslen. Ve sen onlardan bir kafa uzunsun. O yüzden boşver be ya! Boyun da kısa oluversin. Dediğim gibi, 1.70 çok kısa da değil. Ne bodurlar gördük ne mankenleri götürdüler... Okan Bayülgen evlenmeden önce çıktığı kızların "motorbot" hizasında idi. Merak edenler youtube'da "motorboat" diye aratsınlar. Çıkan ilk sonuçlardan ne demek istediğimi anlarlar. Bunu meşhur eden Barney Stinson Reyiz'i hayranlıkla anıyorum...

• önce şükretmeyi bilmen lazım. yazı yazacak parmakları olmayan, ya da yazıyı okuyacak gözleri görmeyen bir dünya insan var. onlar hayata tutunmayı başarıyor da sen niye başaramıyorsun.
    kendi durumunu özetlemeyi başarmışsın, üstelik yazın da gayet net - bu senin iddia ettiğin gibi aptal olmadığını gösterir.
    güzellik de görecelidir, her taraf da güzel kaynamıyor. televizyondakileri makyajsız gördün mü ?. obezitenin çözümü var, spor ve diyet. spor için salona gitmene gerek yok, birsürü egzersiz yöntemi var.

şuan kolay olanı seçip söylenme modundasın, bunu bırak işe koyul
  • kendini bilip halini tavrını yazıya dökebilmen bile kendinle barışık olduğun anlamına gelir. yazdıklarının hiç bir inandırıcılığı yok. yani ruh halin olarak iyisin bence.
  • İzler misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 3 Nisan 2018; 11:26:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayattan zevk almıyorsanız.Her zaman mutsuz ve sıkıntılıysanız.Sabahları ve gün içinde kendinizi halsiz yorgun hissediyorsanız.Geleceğe dair planlarınız ve umutlarınız yoksa.Uykuya dalmakta zorluk yaşıyor veya çok fazla uyuyorsanız.Kişisel bakımınızı ve temizliğinizi yapmıyor ve önemsemiyorsanız.Ve en önemlisi sık sık intihar etmeyi düşünüyorsanız.Depresif bozukluğunuz olabilir veya farklı psikiyatrik hastalığınız olabilir.Pskiyatrik hastalıklar beyin hastalığıdır tedavi edilmesi gerekir.Tedavi edilmezse sonuç intihara kadar gidebilir.Çoğu hastalıkta ilaç tedavisi gerekir ve tedavi oranı çok yüksektir.Onun için ruh haliniz günlük hayatınızı kötü etkiliyorsa psikiyatri hekimine muane olmaya gitmeliyiz hiç kaybınız olmaz.Hastalığınız varsa çok kazancınız olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roronoar -- 3 Nisan 2018; 15:41:36 >
  • Arkadaşım anlaşılan sende eski metin2 cilerdensin sosyal fobiligin 100/50 burdan geliyor sana tavsiyem ilk önce elin ayagın tuttugu için saglıklı oldugun için Allaha şükret sonrada bu tür bagımlılık yapan tüm oyunlardan uzak dur..

• Saç dökülmesinden tut asosyalliğe kadar çok benzer bir hayatımız var ve ben bu arada senden 3 yaş büyüğüm.Bende Açık lise'yi geçen sene bitirdim.İyi yönünden bak ve benim gibi gül :)Benim sıkıntılar yaşamamın büyük bir bölümü babamı 5 sene önce kaybedişim(vefat)çok sarsıldım,yavaş yavaş topluyorum.hocam ayrıca 1 günde 1 saatte bile insanın hayatı değişebiliyor.2 senedir bende yatıyorum evde yakında bir işe başlicam.Bu arada Okumadığıma şükrettiğim ne okumuş andavallar tanıdım.Genel değil tabi ki okumak iyidir he olmamışsa da karalara bağlama.gir yavaştan bir işe benim gibi.2 ay sonra bende saç ektircem bakalım.Spor'a yazıl diyeceğim fakat obezlik durumun hastalık-genetik vs. sebeplerleni bilmiyorum.Her şeyi geç umudun olsun kardeşim

• Sende tembellik var bence. Bir de tükenmişlik sendromu. Depresyon. ortaya karışık her şey var. İntihar edeceğim falan demişsin. Kimse kimsenin umurunda değil bu dünyada. Sen ölünce arkandan ağlarsa anan ağlar gerisi yalan ağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Abartma kardeşim yazdımlarımıda iyi okuyun gençken testo en yüsek seviyededir bunla beraber ağırlık kaldırırsan kamçılarsın testoyu yani tavan olur 7 günde boşalma gerçekleşmezse en yüksek seviyede olue bu da seni asabi sinirli huysuz yapar.

Faydası cinselliği unutmamak adına evli insanların cinsel hayatı 40-50 ye gelince duruyor hatta bitenler var bunları mastürbasyonla canlandırıp tekrar sex yaparak cinsel hayatını düzenlersin.

Olay şu arkadaşlar varsa kadın yapacaksın yoksa elinle yapacaksın abartmadan ama hadi kolay gelsin.

Ben daha çok İslami ilme göre söylüyorum.

40 50 yaşları falan bilemem. Öyle cinsel hayatın canlanacağını da pek sanmıyorum.

Olay, varsa yapacaksın değil. Nefsi terbiye edeceksin. Olmuyorsa ve mümkünse evleneceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Ulen 38 yaşında kpss ye girip 87 puan ile memur oldum ben.. Evliyim fabrikada 3 vardiya çalışıyorum,ordan çıkıp cocugumu okuldan alıyorum derslerini yaptırıyorum evimin eksiklerini tamamlıyorum kalan zamanımda ders çalışıp bunları yapıyorum.Lise biteli de 20 sene olmuş kafada bişey kalmamışken..Sen 24 yaşındasın bütün gün evde boş boş yatıyorsun sonra tek hayalim memur olmaktı ama olamadım diyorsun..Tembel herif..

Memuriyet için yaş sınırı 35 değil miydi? Seni nasıl aldılar.
  • Dediğin doğruda bu yaşlarda nasıl evlencez kolay değil ki 20-30 arası bi ton insan var kanı kaynıyor seks için veya bu iş evlenmeye ben dahil kaç genç mantıklı bakıyor herkes yapıştır geç modunda bende dahil günahı boynumuza ona bir şey demiyorum ama evlenmeden erkeğin tecrübe edinmesi gerektiğini düşünüyorum gerek fiziksel gerek karakter olarak hani 3-5 kadını tanımakta fayda var bu işler göründüğü gibi değil.

En güzeli en temizi helalinle yapmakta işte kızı bulcanda evlencende falanda filanda inşallah Allah iyi birilerini nasip eder.

• genc arkadaşım, hayatının boş olmamasını sağlamak senin elinde olan bir şey. Herkes boş başlıyor bu hayata.
    Bunu entelektüel, kültürel ve bir çok açıdan doldurmaya başladiğında düşünsel dünyan da gelişiyor, hayata bakışın da, yaşam tarzın da.

Dil öğrenmek, enstrüman calmak, resim yapmak, web sitesi tasarkamak ne biliyim bunkar gibi zorlu ama uzun vadede sana bir seyler katacak uğraşlara girişmelisin.
    Yaşın daha çok genç. Sağligini koruyacak önlemleri almalisin. Insan olma yolunda mucadele etmelisin.

Kendine deger kattikca ihtimalle iş hayatin da normal hayatin da daha iyiye gidecektir. Ne derler bilirsin bedava yalnizca güneş doğar. Bir şeyler elde etmek için çalışmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdtv -- 3 Nisan 2018; 14:14:9 >
  • Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değil.Hala istediklerine ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Dediğin doğruda bu yaşlarda nasıl evlencez kolay değil ki 20-30 arası bi ton insan var kanı kaynıyor seks için veya bu iş evlenmeye ben dahil kaç genç mantıklı bakıyor herkes yapıştır geç modunda bende dahil günahı boynumuza ona bir şey demiyorum ama evlenmeden erkeğin tecrübe edinmesi gerektiğini düşünüyorum gerek fiziksel gerek karakter olarak hani 3-5 kadını tanımakta fayda var bu işler göründüğü gibi değil.

En güzeli en temizi helalinle yapmakta işte kızı bulcanda evlencende falanda filanda inşallah Allah iyi birilerini nasip eder.

Evlilik kolay demiyorum tabi mümkünse hemen olmalı diyorum. Bence gerçekten insanı olgunlaştırıyor( Gözlemle söylüyorum, evli değilim)

En azından "yapıştır geç" diye değil de niyetimizi iyi tutmak gerekli bence.

En sonda ne güzel demişsin, "inşallah Allah iyi birilerini nasip eder" diye.

Amin diyelim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.