Şimdi Ara

Gerçekten bomboş bir hayat yaşadım gelin ibret alın benden (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
17
Favori
28.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bir intihar mektubu ve şaka amaçlı yazılmış olsa dahil ciddiye alınmak zorunda. Bu konu burada açıldıktan sonra istismar edilir veya dalga konusu edilirse konu intihardan cinayete geçer. Tabii ki adli olarak burada teşvik edici mesajların sahiplerine bir şey olmayacak ancak vicdani açıdan mezara gönüllü giren birinin üstüne toprak dökmek olacak.

Yazdıklarınızı ciddiye alıyorum. Ancak yazı diliniz kendinizi ifade ederken seçtiğiniz kelimeler, kişisel öz eleştiriniz, zekanızla ilgili bir problem olmadığını da gösteriyor. Bu bir intihar mektubuysa bile akıcı, kendini ifade etmekte sorun barındırmayan dilde yazıldığı için intihar sebeplerinizden birini çürüttünüz. Eğer şaka amaçlı yazılmış bir mektup ise, yani ortaya böyle bir şey atayım bakayım insanların tepkisi ne oluyor diye bakmakla yetinecekseniz meydan sizin buyrun. Üniversitede tıp - psikoloji - sosyal psikoloji veya sosyoloji eğitimi görüyorsanız ve bu bir ödev ise, konunun doğal ortamına hoş geldiniz. Belki de çatıya çıkmış atlayan birine olay yerinde bakan insan topluluğu ile sanal ortamdaki insan topluluğu arasındaki farkları gözlemlemek için bunları yaptıysanız, orası mı yoksa burası mı kontrol grubu merak ettim.

Dip not: "Hayat boştur içine sıçarsan dolar" Sıçınız sıvayınız ancak suni bir ölüm planından uzak durunuz.

• İntihar edersenölürsün,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Ulen 38 yaşında kpss ye girip 87 puan ile memur oldum ben.. Evliyim fabrikada 3 vardiya çalışıyorum,ordan çıkıp cocugumu okuldan alıyorum derslerini yaptırıyorum evimin eksiklerini tamamlıyorum kalan zamanımda ders çalışıp bunları yapıyorum.Lise biteli de 20 sene olmuş kafada bişey kalmamışken..Sen 24 yaşındasın bütün gün evde boş boş yatıyorsun sonra tek hayalim memur olmaktı ama olamadım diyorsun..Tembel herif..

Memuriyet için yaş sınırı 35 değil miydi? Seni nasıl aldılar.

Memuriyette yaş sınırlaması her sınıfta yok.Daha doğrusu çoğu sınıfta yok..Polis memuru,infaz koruma memuru, itfaiye eri, AFAD ekipleri gibi birimlerde var ama..Her bakanlık farklı alanlarında farklı yaş sınırları koyabilir,Bunların çoğuna yaş sınırlaması olmadan girebilirsin.Yeterki araştırın,okuyun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• son iki yılda öyle hayatlar gördüm ki sen ne ibret almasından bahsediyorsun kardeşim.

öz babasının tecavüzüne maruz kalan kız çocuğumu dersin, aynı odada amcasının babasının kafasını tüfekle dağıtmasını izleyen çocuk mu dersin. halimize şükür edelim ne hayatlar var
  • kızlar suratına bakmıyorsa şansını bir de erkeklerde dene. allahtan umut kesilmez :)
  • Bakın size basit bir kaç cümle kurayım.

Çirkinmisiniz ? Gerçekten mi ? Hadi canımm. Hemde çook öylemi !!

Bir insan tanıdım bir belgeselde. Kafasının yarısı olduğu gibi yok. Hemde nefes boşluğuna kadar. Suyu oradan içiyor bazan. Ve bir barda gösteriler yapıyor. Suyu yukarıdan boşaltarak içiyor. Vücudunun bu durumunu pozitife çevirmiş burdan para kazanıyor ve gayette neşeli bi insan. Arkadaşları var sosyall..

Şimdi internette yüzü ve vücudu değişik insanları araştırın. Ondan sonra bir daha düşünün çirkinmisiniz ?

Bırakın bu çirkinim aptalım işe yaramazım ayaklarını. Acındırmayın kendinize.

Herkesin bedeninin ve aklının yettiği bir yön var. Gidebildiğince o yönden gidin.

Bakın 'Naim Süleymanoğlu' ne diyor.Tam hatırlamıyorum ropörtajda duymuştum. Ama genel hattı itibari ile şöyle :

Herkesin yeteneğinin olduğu bir yön var o yöne gitmesi çalışması lazım.

• Gercekten dibe vurmus, kaybetmis biri oldugunu dusunuyorsan henuz bir Ciftlik Bank magduru ile karsilasmamissin demektir.

Adamlar Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olduguna mi yansin;
    Alay konusu olduklarina mi yansin;
    Yoksa kendilerini tokatlayan adamin paralari nasil yedigini videoya cekip yayinlamasina mi yansin...

Haline sukret, beteri var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 3 Nisan 2018; 15:57:50 >
  • Ben bu dünyada bir umut göremiyorum derin düşünürseniz anlarsınız. Benim bir yaşama amacım yok. Şu hayatta kime sorarsanız sorun hayalin nedir diye, 3,5 cümle kurabilir size en ufak çocuk bile, yada yaşını başını almış bir ihtiyar bile size hayal ettiği birşeyi söyleyebilir.. Benim hayattan bir beklentim yok, bir arzum bir isteğim yok. Hayalim yok. Yapmaktan keyif aldığım birşey yok. Napayim yok işte kendimi zorlasam ne değişicekki.. İçinde yoksa yoktur. Ben insanlara değil , insanların nankörlüğüne küstüm.. Ben toplumun kalıplaşmış dinamiklerine zırvalarına uyup ona göre yaşamak çabalamak zorundamıyım? Herkes birbirini kırma peşinde ezme peşinde, konu ne olursa olsun din olsun, siyaset olsun. Parantez açarsak uzar sonu gelmez de neyse.. Bütün ideolojilere lanet olsun benim bir ideolojim yok bunun için bile hor görülüyorum. Yaşamak isteyen yaşasın, Ben bu şekilde mutlu olucam sizde mutlu olduğunuz inandığınız gibi yaşayın.. Degermiydi egolarınız, iğrenc menfaatleriniz için insanları kırmaya üzmeye. Ben oyunda yokum, ben bir dahada gelmem bu dünyaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shirohige44

Ben bu dünyada bir umut göremiyorum derin düşünürseniz anlarsınız. Benim bir yaşama amacım yok. Şu hayatta kime sorarsanız sorun hayalin nedir diye, 3,5 cümle kurabilir size en ufak çocuk bile, yada yaşını başını almış bir ihtiyar bile size hayal ettiği birşeyi söyleyebilir.. Benim hayattan bir beklentim yok, bir arzum bir isteğim yok. Hayalim yok. Yapmaktan keyif aldığım birşey yok. Napayim yok işte kendimi zorlasam ne değişicekki.. İçinde yoksa yoktur. Ben insanlara değil , insanların nankörlüğüne küstüm.. Ben toplumun kalıplaşmış dinamiklerine zırvalarına uyup ona göre yaşamak çabalamak zorundamıyım? Herkes birbirini kırma peşinde ezme peşinde, konu ne olursa olsun din olsun, siyaset olsun. Parantez açarsak uzar sonu gelmez de neyse.. Bütün ideolojilere lanet olsun benim bir ideolojim yok bunun için bile hor görülüyorum. Yaşamak isteyen yaşasın, Ben bu şekilde mutlu olucam sizde mutlu olduğunuz inandığınız gibi yaşayın.. Degermiydi egolarınız, iğrenc menfaatleriniz için insanları kırmaya üzmeye. Ben oyunda yokum, ben bir dahada gelmem bu dünyaya.

Hocam belki yersiz olacak ama açın "The pursuit of happiness" - tr: "Umudunu kaybetme" filmini izle. Inan bana daha iyi olacaksın. Mücadele et, ne olursa olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shirohige44

Ben bu dünyada bir umut göremiyorum derin düşünürseniz anlarsınız. Benim bir yaşama amacım yok. Şu hayatta kime sorarsanız sorun hayalin nedir diye, 3,5 cümle kurabilir size en ufak çocuk bile, yada yaşını başını almış bir ihtiyar bile size hayal ettiği birşeyi söyleyebilir.. Benim hayattan bir beklentim yok, bir arzum bir isteğim yok. Hayalim yok. Yapmaktan keyif aldığım birşey yok. Napayim yok işte kendimi zorlasam ne değişicekki.. İçinde yoksa yoktur. Ben insanlara değil , insanların nankörlüğüne küstüm.. Ben toplumun kalıplaşmış dinamiklerine zırvalarına uyup ona göre yaşamak çabalamak zorundamıyım? Herkes birbirini kırma peşinde ezme peşinde, konu ne olursa olsun din olsun, siyaset olsun. Parantez açarsak uzar sonu gelmez de neyse.. Bütün ideolojilere lanet olsun benim bir ideolojim yok bunun için bile hor görülüyorum. Yaşamak isteyen yaşasın, Ben bu şekilde mutlu olucam sizde mutlu olduğunuz inandığınız gibi yaşayın.. Degermiydi egolarınız, iğrenc menfaatleriniz için insanları kırmaya üzmeye. Ben oyunda yokum, ben bir dahada gelmem bu dünyaya.

Senin isyanın tanrıya aslında anlıyorum seni. Neden ben diyorsun. Neden ben çirkinim. Neden ben böyleyim. Neden fakirim. İnsanlar neden ben demesinler diye dinler uydurulmuş. Şükür, kader edebiyatıyla dizginlenmeye çalışılmışlar. Varlığı yokluğu belli olmayan hayali bir yerde yer edinmemiz için sürekli ibadet etmemiz gerektiği, hayatımıza şükretmemiz gerektiği tembihlenmiş. Bu şekilde, insanların isyan etmemesi, otoriteye biat etmesi sağlanmak istenmiş. Dünya adil bir yer değil. Bu dünyada hak ettiği gibi yaşayamadığını düşünen, ezilen, hor görülen, eline kitap tutuşturulup ahiretin için bunu oku, ibadet et gerisine karışma denen insanlar birlik olsa isyan etse. Bundan en çok zenginler ve iktidar sahipleri rahatsız olurlar. En çok onların konforu bozulur.
    Şimdi ya kaderine razı olacaksın. Ben böyle yaratılmışım. Ama bu hayatı ben seçmedim. Bu bedeni seçip beğenip almadım. Beni ben yaratmadım diyeceksin. Hayattan zevk almanın yolunu arayacaksın. Ya da yaradana baş kaldırıp. Bütün sorumluluğu ona yükleyerek, bana ceza gibi bir hayat verdin. Ben sınanmak istemiyorum. Bana mı sordun yaratırken deyip. Hayattan istifanı vereceksin.

• ALBERT EINSTEIN İÇİNDE BU ÇOÇUKTAN BİR BOK OLMAZ DERLERDİ KÜÇÜKKEN DALGA GEÇERLERDİ ADAM UZAY-ZAMANI ÇÖZÜP NEWTON'NUN KTLE ÇEKİMİNİ YERLER BİR ETTİ AZİMLE MIÇAN DUVARI DELER ..BENDEN BİR HALT OLMAZ DEMEKLE OLMUYOR BENDEN ADAM OLUR DEDİNMİ İŞ BİTİŞTİR
  • Kil tuy boy pos bunlar ergen kuruntulari ki sen 24 yasindasin bunlari bi gec isine gucune bak fazla kilonu at isler duzelir Allah baska dert vermesin bunlar dert degil kardesim bunlar dertsizlikten dogan kuruntular.

• kardeş yeteneksizim derken yazdığın yazının da maşallah noktası birgülü tam yani. bilemiyorum burdan bile yürürsün
  • Çok zekisin. Gerçekten. Hatta iyi bir yazar ve gözlemcisin. Bu kadar insanı da inandırmayı başardın. Yanlış anlama suçlamıyorum. İyi yazarlar zaten kurguyu gerçek gibi sunabilenlerdir.
  • Haline şükret ve kilo ver,intihar düşüncesini de kafandan sil at.Eğer kendini düşünmüyorsan ailene bırakacağın ağır yükü düşün ve kendine gel.Bu Dünya geçici bir yer,uzun süre acı çeksekte hep çekicek olduğumuz anlamına gelmiyor.Fakirlik konusana gelince üzülmene gerek yok Vehbi Koç,Sakıp Sabancı'yı paralar ile birlikte mi gömdüler mezara? Hem kimin ne olacağı belli değil ileride belki sen de zengin olucaksın ama onunda bir kıymetinin olmadığını insanların senin yanına paran için geldiğini anlayıp mutsuz olacaksın bunu anlayacağını biliyorum çünkü hisli bir insansın yazdıklarına göre...

Kapitalist sistem zengini daha da zengin fakiri de daha çok fakir yapıyor özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde dikey geçiş ender görülen şeylerden biri.Biz de bu sistemi oluşturan halkalardan biriyiz,çoğumuz zincirin ufak halkalarını oluştursakta büyük halkalar istedikleri zaman küçük halkaları kendinden çıkarabiliyor maalesef,böyle gelmiş böyle gider.

Eğitim konusuna gelince bu yaşıma geldim sadece lise mezuyum diyorsun öyle mi senin yaşında daha önce liseyi terketmiş daha sonra tekrar açıktan okumak üzere başlamış insanlar var burada da yine haline şükret gitsin.Birileri bizim hayatımıza acıyorken bakşa birilerinin de hayali bizim kötü sandığımız yaşama sahip olmaktır.(Bu da sürekli devirdaim içinde devam eder)

Aklıma hiçbir şey girmiyor kendimi gerizekalı gibi hissediyorum diyorsun yine kendine haksızlık ediyorsun biliyor musun tek derdi sadece karnını doyurmak olan maymunların bile İQ'su 80-90'larda insanda zihnini parlak ve dinç tutacak şeylere yönelmeyip 7/24 tv izleyip pc oynarsa onunda zeka düzeyi muhtemelen maymunlarla aynı olur.Sana Dünya klasiklerinden veya Türk edebiyatından önemli yazarların sanatsal açıdan zengin kitaplarını tavsiye edebilirim.Uzun süreli okuma da hafızanı acayip güçlendirir bir okuduğunu bir daha unutmayabilirsin;İki liraya 3 liraya kitap satan internet siteleri var yayıncısı her ne kadar iyi olmasa da sana yardımcı olabilirler.Ve yine tavsiyem üniversiteyi okumandır ister açıktan olsun ister örgün bir gün gelir senin işine yarar belki de içinde bulunduğun durumdan çıkman için sana yol bile gösterebilir.

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dedeciğim :)
  • Hicbirsey icin gec degildir, is bulmakla ozellikle meslek edinebilecegin sanayi olur cnc torna falan iyi sartlarda yasabilecek kadar para kazanabilecegin bir isle basla. Acikogretimden de iyi kotu onlisans bolumu oncelik lisans olsun oku,askere gidince farkini goruyorsun. Sonrasinda gerisi para sosyallik hayat kendinden gelir emin ol. Bende senin durumundaydim disimi siktim cok zar zor devlete kapak attik. O suriyede doguda sehit olan uzman cvs lar sozlesmeli er ler emin ol senin yolundan gecmislerdir. Adam hayatini ailesini herseyi geride birakiyor para kazanip insan gibi yasamak icin gidiyor. Napsin kendine bir hayat kurmasin mi ? Devlet bosuna o paralari onlara vermiyor. Hayat zor insan gibi yasamak istiyorsan once para meselesini coz gerisi kendiliginden gelir. Ben su yasimda 26 yasindayim ne kadar zarar geldigiyse insanlardan geldi. Allah kimseye muhtac etmesin maddi ve manevi cok zor.

Zorda olsa ise gir basla iyi kotu sonra meslek edin herkes okuyacak doktor uni bitirecek diye bir kaide yok. Paran olunca az cok gerisi kendiliginden geliyor.

• Başlığa baktım içeri girince yaşı gördüm bu ne saçmalık bende 55-60 yaşında biri varda hayat hikayesini anlatıyo sandım bi bakim dedim okudum öyle değilmiş, herkez Kendine özgü bir karakteri yapısı vardır Allah kimi nasıl yaratıysa bir sebebi vardır, of uf deme sabret ve DUA nı hiç eksik etme, namaz kılıyorsan namazdan sonra duanı et mutlaka ,
    Bir gün güneş senin içinde doğacaktır...
    hadi kal sağlıcakla kardeşim.
  • Cezalıyken bu konuyu gördüm, cevapta yazamadım içime dert oldu, dünden bu yana bekliyordum cezamın bitmesini.

Şu koca evrende çakıl taşından daha ufağız kardeş hepimiz. Fıtratımız tüketmek, bazılarımız çabalayıp üretiyor işte. Bu kadar değersizken madden, kendiniz değerli görmek ya da gerçekten değerli olmak senin elinde. Her şey beyninde bitiyor, sen kendini "anlamsız, değersiz görürsen" dünya da sana öyle davranır, dünyanın sana nasıl davranmasını istiyorsan önce sen kendine öyle davranacaksın. Obez, şişko, zayıf olmak nedir ki? Bunlar çok basit şeyler, bunlar hep kendi kararının sonuçları, şahısları ya da manevi değerleri suçlamanın mantığı yok. En başta sen kendine adaletsiz davranıp bu hale gelmişsin, kabullenmek özeleştiri yapmak başlangıçtır. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bana p.m. at kardeşim. Uzaktaysakta telefonla konuşuruz, bir şekilde irtibatımız olur devir teknoloji devri. İlgi uyuşturucu gibidir, böyle insanların yorumla sana ilgi göstermesi daha da bağımlı yapar, çökertir seni. Gerçekten artık yeni bir başlangıç yapmak istersen ben yanındayım.

• Okurken aynaya bakıyormuşum gibi hissettim. Ama bende saç var. Uzun hemde. Gitar var iyi çalamasamda bi klasik müzik falan deniyorum. Lu an işsizim yaş 34. Bekarım. Bırak kız arkadaşı mormal Arkadaşım hiç yok. Bazen arayana da cevap vermiyorum. Muhabbetim yok. Daralıyorum bir ortama girince.
    Ve benimde aklımda hep silahla kafama sıkmak gibi şeyler geçiyor.

Ama bir şey farkettim. Hareketli müzikler dinleyince insan bira daha pozitif düşünüyor. daraltıcı muziklerde ise hayat tepe taklak.. Soluduğum nefesi bile ziyan a....

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.