yurt dışı hakkında detaylı bilgi verebilirim fransa, kanada, belçika adına sorarsan cevaplaym |
Gerçekten çok bunaldım ÜNİ 2.SINIF BIRAKMAK İSTİYORUM(yurtdışında okuyanlar gelsin lütfen) (2. sayfa)
-
-
hocam siz ceng ee nin alt dalı dediğimde benle tartışan arkadaş değil misiniz -
Sanmam. Sizinle tartıştığımı hatırlıyorum ama böyle bir konu değildi. Zaten bu konuda da uzun uzun tartışacak yetkinliğim yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş tamamen haklı.Uzun zamandır forumda realist ve piyasa bilen bir kişiyle karşılaşmamıştım.Top okulda temel mühendislik okumanın verdiği avantajı gayet iyi biliyor mesela.Buradaki kendini geliştirci tayfa böyle şeyleri bilmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgisayar mühendisliği asla bitmeyecek bir alan.
Daha doğrusu Computer Science bitmeyecek bir alan.
Yahu siz Bilgisayar mühendisi olunca sadece yazılım geliştirici olarak mı görüyorsunuz? Bunun siber güvenliği var, ağı var, oyun programlaması var, web var, veritabanı var, big datası var, algoritmik trading mevzuları var, yapay zekası var. Kaldı ki bunlar sadece sayabildiklerim daha sayamadığım bir ton alanı var ve bu alanlarında bir ton alt alanları var yani nasıl bir hayal kurdunuz merak ediyorum.
İnsanların hobi veya amatörce işler yapması sektörü yıpratmaz aksine canlı tutar. Bu gün bir çok açık kaynak kodlu sistemde açık bulma yarışmaları düzenleniyor veya açık kaynak kodlu yazılımlarda geliştiriciler arasında daha stabil çalışması istenen yazılımlar geliştirilmesi için yarışlar yapılmakta.
Yahu zaten bunlar başlı başına bir alan ve sürekli güncel teknolojiler geliyor, hızla büyüyor ayak uyduracak insan gerekiyor.
CENG olayı bitmez daha doğrusu CS asla bitmez.
Kısaca Computer Science'ın alt dalları olan elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, siber güvenlik, ağ gibi meslek gruplarında daralma olması söz konusu olamaz.
Günümüzde bir çok yazılım zararlısı, hatası çıkıyor hadi bunları geçtim piyasaya sürekli yeni yazılımlar pompalanıyor nasıl bitecek söyler misiniz? Yani gökten bir asteroid felan düşecek yada süper bir volkan patlaması olacak yada Dünya genelinde çok büyük bir savaş çıkması lazım bu meslek gruplarının bitme noktasına gelmesi için. Hadi bu olaylar olsa bile kolay kolay bitmez çünkü savunma sanayi ve uzay dalları bu konuda ciddi anlamda Computer Science'ın alt dallarından faydalanmakta.
Dipnot: Bilgisayar Mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar bilimleri veya matematiğe tamamlamaya çalışan bir yazılım teknikeri.
Kısaca her şeyi Türkiye üzerinden görmeyin. Türkiyede bazı şeylerin çok zor olmasının bir çok nedeni var bunlardan bazıları siyasi bazıları ise iş verenlerin baskıları. Şirketlerin ucuz iş gücü istemeleri.
Her yere üniversite açılması tabii doğru bir şey değil nedeni çok basit yetkin olmayan insanlar profesör olunca verilen eğitim ve mezunların kalitesi düşmekte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 27 Ocak 2021; 23:48:44 >
-
Hocam ben Türkiye üzerinden dedim. Mezunların en iyi ihtimalle %75'i yurtdışına çıkamıyacağı için, haliyle CENG mezunlarının 3/4'ü türkiyede çalışmaya mahkum olacak. Sizin de dediğiniz gibi türkiyedeki şirketler İşçi değil aylık 1900 ₺ çalışacak amele aradığı için, ve bölüme giren insan sayısı da anormal olarak arttığından dolayı bi 5 10 yıl sonra CENG'çi kardeşlerimize, "Kardeş sen buraya gel 1 yıl çalış biz sana para ödemeyelim yemeğini suyunu verelim hem sen de ortamı görmüş olursun" şeklinde tekllifler sunulacak.
Sonra artık kendini asan mı dersin, babasının beylik tabancasıyla intihar eden mi dersin, kendini boğaz köprüsünden atan mı dersin, biz de çok çeşitli intihar yöntemleri duymaya başlıycaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi ünide okuyan cengçiye sorsam hepsinin ağzında yurtdışı var . Ya cidden komedi geliyor :Ddd. Diğer ülkeler açmış kolllarını bunları bekliyor. Bu bölümü sırf önü açık diye yazan geri zihniyetler başını alcak. Sırf dışardan hobi olarak kendini geliştirmiş veya çocukluktan beri bu işlerle uğraşanlar hayallerdeki hayata kavuşuyor. Bakın yazılımcı dev isimlere, hepsi küçüklükten meraklı ve donanımlı. Bizim kafası sadece sınava basan ot inekler de hava alıcak. Halbuki gerçekten ilgili oldukları yüksek bölümler seçseler çok daha iyi yerlere gelicekler. Ahhh ahh çok yazık ediyorlar sıralamalarına.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X