Şimdi Ara

Gerçekten çok bunaldım ÜNİ 2.SINIF BIRAKMAK İSTİYORUM(yurtdışında okuyanlar gelsin lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlıkta gibi artık çok sıkıldım bölümden desen zevk dahil almıyorum Türkiye şartlarını düşününce önü açık gibi görünmüyor(Bilgisayar Mühendisliği) troll konu falan değil okumak istemeyen çıkabilir yurtdışında okuyan yada okumuş olan yakınları olan varsa lütfen bilgilendirici bir şey verebilir mi ?

• Hocam bu CENG furyası bittiğinde, geriye sadece on binlerce nitelikli işsiz kalacak. Okuduğunuz üniveristeye bağlı olarak sizde bunlardan biri olabilirsiniz.

"Kendini geliştirciler" bu grup ise türkiyenin kanser kitlesidir. Forumda bile onlarca kişi bunların lafına bakarak Dağbaşı üniversitesi bilgisayar mühendisliği seçti.

-Tr de iyi bir okulda cs okumuş ve bırakmış biri olarak bence CS abartı, sebebine gelirsek ilkin okuması zor ve piyasada senden istenen ile okuldan öğrenndiklerin bir yere kadar kesisiyor kendini geliştirmen gereken bir alan, sürekli öğrenmen yeni teknolojileri kapman lazım. Yoksa şirkete sağlaman gereken katkıyı sağlamadın diye kapının önüne koyarlar genç zihinleri alırlar. Yani işini kaybetme demeyelim de kıdemli olman = kendini çok geliştirmek, ki kendini dışardan deli gibi geliştiren bu işi hobi olarak götüren birçok insan olduğunu düşünürsek bir yandan okul bir yandan da bu adamların seviyesine gelmeye çalışmak eziyet.

-Bir diğer sebep, bilişim alanında sadece CS cilerin çok para kazandığı algısı hatta çok para kazandığı algısı:D. Arkadaş yeni mezun csci şu an max 7 ile başlasa yazılım mühendisi olarak kariyerinin zirvesini 15 sendede görür enf değişme varsayalım anlaşılması için bu adam 15 sene içinde max çıkacağı miktar 20-25 olur fazlasını alan ben görmedim. Birde Türkiyede yüzde 95 Yazılım mühendisi olacaksınız ve yazılım için en gerekli şey zehir gibi bir beyin, yaşlandıkça köreleceksiniz neden çünkü artık beyniniz yaşlandıkça yeni teknolojileri öğrenmekte zorlanacak, ve sizin yerinize işi yapabilecek bir sürü genç beyin olacak :) . Siz hiç yönetici olmuş yazılım mühendisi gördünüz mü? göremezsiniz çünkü yazılımmühendisleri sosyal ilişkilerde genelde zayıftır çünkü işleri gereği bu böyledir ne kadar insan sosyal olsa da yazılım mühendisliği insanı asosyal olmak durumundadır zaten çünkü yazılım problemleri çözmek vs çokça kafa patlatmak gerektiriyor.

-Şimdi düşününün bu kadar kafa patlatıp CS okuyup yeni teknolojiler öğreneceksiniz ve zaman geçtikçe bu zorunluluk eziyete dönüşecek + yöneticilik vasfı kazanma yolunda mesleğiniz hiçbir şey sağlamayacak çünkü çoktan asosylalleştiniz yönetici olup daha iyi paralar kazanma kapınız kapandı, yaş 40lara geldikçe köreldiniz yeni teknolojileri öğrenmekten hem yoruldunuz hem de bir zorunluluk eziyet halini aldı.

-Yani sonuç gerçekten hevesli değilseniz, problem çözmeyi sevmiyorsanız, pc başında 8 10 saat bir problem üzerinde düşünüp kod yazamıyoranız bu işi yapmayın.

• bilgisayar mühendisliği seçerek hata etmişsin hocam gerçekten kötü bir bölüm geçmiş olsun
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum

• bence inşaat mühendisliğine geçiş yap iyi bir tercih olur  (trol cevap değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c keyfi bir sabittir -- 23 Ocak 2021; 19:8:19 >
  • Hocam bu CENG furyası bittiğinde, geriye sadece on binlerce nitelikli işsiz kalacak. Okuduğunuz üniveristeye bağlı olarak sizde bunlardan biri olabilirsiniz.

"Kendini geliştirciler" bu grup ise türkiyenin kanser kitlesidir. Forumda bile onlarca kişi bunların lafına bakarak Dağbaşı üniversitesi bilgisayar mühendisliği seçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101 de staj garanti mi hocam.

• Agopunkazı kullanıcısına yanıt

a101 dışında satış temsilcisi olabilirler onun önü daha açık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi ünidesiniz şu an hocam
  • En önü açık bölüm bilgisayar mühendisliği.

• Bilgisayar mühendisliği açık ara en rahat iş bulunabilecek meslek. Nitelikli açığı var. Görece kötü bir okulda okusan da disiplinli olduğun sürece iyi yerlere gelme olasılığının en yüksek olduğu bölüm. Kendini geliştirme muhabbeti saçma falan değil, işin içini biraz görünce, hali hazırda çalışan mühendislerle konuşunca anlıyorsun.
    Yalnız ben bu mesleğe uygun muyum diye iyi araştırmak lazım. Ben 1.sınıftayım, bana göre değilmiş. Bölüm değiştireceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • internette yeterli bilgi var yurt disi hakkinda ingilizcen varsa daha kolay bilgi bulabilirsin
  • Hocam yurt dışı hedefin varsa en en mantıklı yol veri bilimci olmak. Tabi bilgisayar mühendisliğinden sıkıldığına göre demek ki dersler ilgini çekmemiş. O yüzden bu mentaliteyle de iyi bir veri bilimci de olamazsın. Kendini geliştir muhabetti de havada kalmış bir laf bu arada. Kimsenin kendini geliştirdiği falan yok, kaldı ki öyle plansız programsız, kendi müfredatını kendin oluşturarak bir yerlere varman zaten kolay değil. Öyle dağbaşı universitesinde çevren batakçı gençlerden oluşmuşken kalkıp büyük hedefler kurmak daha doğrusu bunları sürdürebilmek kolay değil ama imkansız da değil. İyi universitelerin en büyük avantajı kendini geliştirebileceğin mentaliteye sahip olmak için gereken koşulların daha kolay oluşması.

Bu arada 2 yıldır ilgi duyamadıysan bu bölüme bulunduğun durumu bir sorgula hocam, bir tane hayatın var yani iyi düşün. Belki farklı bir alana ilgi duyuyorsundur.

• -Tr de iyi bir okulda cs okumuş ve bırakmış biri olarak bence CS abartı, sebebine gelirsek ilkin okuması zor ve piyasada senden istenen ile okuldan öğrenndiklerin bir yere kadar kesisiyor kendini geliştirmen gereken bir alan, sürekli öğrenmen yeni teknolojileri kapman lazım. Yoksa şirkete sağlaman gereken katkıyı sağlamadın diye kapının önüne koyarlar genç zihinleri alırlar. Yani işini kaybetme demeyelim de kıdemli olman = kendini çok geliştirmek, ki kendini dışardan deli gibi geliştiren bu işi hobi olarak götüren birçok insan olduğunu düşünürsek bir yandan okul bir yandan da bu adamların seviyesine gelmeye çalışmak eziyet.

-Bir diğer sebep, bilişim alanında sadece CS cilerin çok para kazandığı algısı hatta çok para kazandığı algısı:D. Arkadaş yeni mezun csci şu an max 7 ile başlasa yazılım mühendisi olarak kariyerinin zirvesini 15 sendede görür enf değişme varsayalım anlaşılması için bu adam 15 sene içinde max çıkacağı miktar 20-25 olur fazlasını alan ben görmedim. Birde Türkiyede yüzde 95 Yazılım mühendisi olacaksınız ve yazılım için en gerekli şey zehir gibi bir beyin, yaşlandıkça köreleceksiniz neden çünkü artık beyniniz yaşlandıkça yeni teknolojileri öğrenmekte zorlanacak, ve sizin yerinize işi yapabilecek bir sürü genç beyin olacak :) . Siz hiç yönetici olmuş yazılım mühendisi gördünüz mü? göremezsiniz çünkü yazılımmühendisleri sosyal ilişkilerde genelde zayıftır çünkü işleri gereği bu böyledir ne kadar insan sosyal olsa da yazılım mühendisliği insanı asosyal olmak durumundadır zaten çünkü yazılım problemleri çözmek vs çokça kafa patlatmak gerektiriyor.

-Şimdi düşününün bu kadar kafa patlatıp CS okuyup yeni teknolojiler öğreneceksiniz ve zaman geçtikçe bu zorunluluk eziyete dönüşecek + yöneticilik vasfı kazanma yolunda mesleğiniz hiçbir şey sağlamayacak çünkü çoktan asosylalleştiniz yönetici olup daha iyi paralar kazanma kapınız kapandı, yaş 40lara geldikçe köreldiniz yeni teknolojileri öğrenmekten hem yoruldunuz hem de bir zorunluluk eziyet halini aldı.

-Yani sonuç gerçekten hevesli değilseniz, problem çözmeyi sevmiyorsanız, pc başında 8 10 saat bir problem üzerinde düşünüp kod yazamıyoranız bu işi yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-33247115E

Hocam yurt dışı hedefin varsa en en mantıklı yol veri bilimci olmak. Tabi bilgisayar mühendisliğinden sıkıldığına göre demek ki dersler ilgini çekmemiş. O yüzden bu mentaliteyle de iyi bir veri bilimci de olamazsın. Kendini geliştir muhabetti de havada kalmış bir laf bu arada. Kimsenin kendini geliştirdiği falan yok, kaldı ki öyle plansız programsız, kendi müfredatını kendin oluşturarak bir yerlere varman zaten kolay değil. Öyle dağbaşı universitesinde çevren batakçı gençlerden oluşmuşken kalkıp büyük hedefler kurmak daha doğrusu bunları sürdürebilmek kolay değil ama imkansız da değil. İyi universitelerin en büyük avantajı kendini geliştirebileceğin mentaliteye sahip olmak için gereken koşulların daha kolay oluşması.

Bu arada 2 yıldır ilgi duyamadıysan bu bölüme bulunduğun durumu bir sorgula hocam, bir tane hayatın var yani iyi düşün. Belki farklı bir alana ilgi duyuyorsundur.

-Veri bilimci olmak için CS okumaya gerek yok, eğer business odaklı bir veri bilimi olunacaksa endüstri üstüne veri bilimi master ı ypmak daha mantıklı eğer linkedin de bakacaksanız endüstri mühendisi, hatta istatistik okuyup veri bilimcilik yapan bir sürü kişi var ve bunlar cs cilerden de fazla.

• Hocam 1 konu açıp paylaş bence bu yazını. Özellikle sosyal medyada yapilan bu yazilimci geyikleri o kadar ciddiye alinmis ki çok büyük beklentilerle bu bölümü seçiyorlar. Çoğunun sonu hüsran olacak(beklenti açısından) yazık, bir ömrümüz var sonuçta. Mesleki ön bilgileri beklentileri de geçtim, hala alanında "BAŞARILI" olmuş bir insanin maddi beklentilerle değil adanmışlıkla bu başarıya ulaştığından bi'haber çoğu insan.
  • Teknolojiye yeniliklerin öğrenilme zorunluluğu hakkına doğru diyorsun fakat günümüzde cscilerin yaptıkları işleri herkesin yapabilmesi ve rekabetin yüksek olması, güçlü kurumsal firmaların özellikle trde bilişim alanında sağlam şirketlerin olmaması cscilerin en azından türkiyedeki profili bence değişmeyecek nedir bu profil= coder, nerd , asosyal. EE konusunda ise bir kere ee daha temel ve köklü bir bölüm , piyasalarda şöyle bir algı var ki bu dünyada da hala geçerli biri ee okuduysan her türlü şeyi başarır çünkü ee programı bariz şekilde cs ten zor, bir kere daha fazla matematik ve fizik var. ki bunlar temel bilimlerde güçlü bir altyapı demek. Özellikle türkiyede bir sürü ee alanında çalışmayan ee ci görüyoruz bankacılık, finans,marketing vs neden çünkü dediğim gibi programın zorlugu bir ispat oluyor, ama cs alanında bu ne yazık ki böyle değil tr de cs algısı berbat.Seni sürekli kod yazan asosyal biri pgibi algılayıp sana iş yüklüyorlar. Twitterda bi flood vardı kız interview a gidiyor boş zamanlarında keman çaldığını söyleyince kıza cs ci boş zamanlarında kendini geliştir tarzı bişi söylemişler :D yani örnek bol.

-Gelelim yurt dışına. Yurt dışı iyidir güzeldir fakat CS alanları soyut ve akademik alanlae, örneğin AI , şu an tr de hatta dünyada kaç firma bunlarla uğrasıyor sandığınızdan az niye çünkü ai ml gibi alanlar piyasada pratik dünyada değil daha çok akademik bilimsel yerlerde geliştirilir. Saka gibi adamlar python kullanıyor diye kendini ML engineer ilan edenler var :D Türkiyede böyle bişi yok, yurt dışında var ama rekabet aşırı fazla özellikle asyalılar dehşetler yani demem o ki ben araştırmacı , akademik çalışıcam diyen biri ai ml yapabilir ama tr cs programlarında bile doğru düzgün statistic dersi bile olmazken kimse özel sektörde ai ml engineer olcam demesin, türkiyede olacağın software engineer dır başka da bişi olmazsın ha olursun o zaman cs le alakasız alana kayıyorsun. Yani kısaca kod yazmayı seven, sürekli problemlerle uğraşan bulmaca seven kişiler için ideal fakat ben mühendislik yapayım ilerde yönetici vs olurum diyenler için ben cs te böyle örnek pek görmedim açıkcası olursun da IT başına geçersin en fazla.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt

hangi bölüme geçiş yapmayı düşünüyorsunuz hocam ve üni niz ne

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.