Şimdi Ara

Gerçekten durumumuz çok kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık halimize üzülüyorum. Sürekli bir kavga, sürekli bir tartışma. Futbol falan oynanmıyor ki bu ülkede. Hiç bir zevki kalmayacak neredeyse. Ligimiz gelişiyor diyoruz da nasıl gelişiyor ? Her maçtan sonra yöneticilerin sataşmaları, futbolcuların hareketleri, basının saçma sapan haberleri.

Son 5 yılda başarılı diyebileceğimiz tek sezon Fenerbahçe'nin UEFA'da yarı final, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı sezon;

Ve buna rağmen tutmayan var. Biri Chelsea'yi çiçeklerle karşıladınız der, biri Madrid'e beste yaptınız der, biri şunun atkısını açtınız der. Bu sezon Beşiktaş'ı Arsenal karşısında tutmayanlar Beşiktaş ve Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde olsaydı ne zararı olacaktı? Bu senin için kötü bir şey mi? Tam tersine iyi bir şey.

Önümüzdeki ülkelerden kaç tanesi bizim kadar futbola önem veriyor? Yabancı kontenjanı diyoruz. Olmayacak oyunculara milyon dolar bonservisler, maaşlar veriyoruz. Yabancı kontenjanı engel mi gelişmemize? Tabi ki engel ama kalksa da çok fazla bir şey değişmez bu kafa olduktan sonra.

Dünya'nın en değerli 7. ligine sahip olduğumuz gözüküyor ama UEFA sıralamasında neredeyse onun 2 katı gerideyiz;

O kadar parayı lig için mi harcıyorsun sen? Amacın Avrupa'ya gitmek değil mi? Neden Avrupa'da başarılı olamıyorsun o zaman?

Portekiz'e dikkat etmenizi istiyorum. Her transfer sezonu neredeyse kar ile kapatır lig. Bizim kadar harcamaz ve biz onlardan daha çok harcamamıza rağmen neredeyse 2 kat gerilerindeyiz.

Dünya'nın en zengin kulüplerine sahibiz ama bu hiç bir şeye yaramıyor.

Bu ülke futbolu gelişmiş bir ülke olsa mesela Portekiz gibi bir ülke olsa dünya yıldızlarını İstanbul farkıyla rahatlıkla getiren bir ülke olurdu. Şu an yıldız oyuncu sayımız Fransa ve İtalya'dan çok daha fazla olurdu.

Yabancı kontenjanı kalksa da bu kafa olduktan sonra çöpler gelmeye devam edecek,
    TFF yönetimi değişse de bu kafa olduktan sonra ülke yerinde saymaya devam edecek.

Önemli olan şey bu kafanın değişmesi.

• Tamam biz başarılı değiliz de İsviçre,Belçika,Hollanda nın falan ne başarısı var hepsi bizden önde onu anlayamıyorum arkadaş. Hadi İsviçre de Basel desen onların yaptıklarını bizde yaptık belkide daha fazlası diğerlerinde akla gelecek doğru düzgün takım bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

Tamam biz başarılı değiliz de İsviçre,Belçika,Hollanda nın falan ne başarısı var hepsi bizden önde onu anlayamıyorum arkadaş. Hadi İsviçre de Basel desen onların yaptıklarını bizde yaptık belkide daha fazlası diğerlerinde akla gelecek doğru düzgün takım bile yok.

Hollanda iyi puanları 10-11/11-12 sezonunda kazandı 2 yıl sonra o puanları silinecek ve böyle giderse çok geriye düşecekler. Belçika ve İsviçre ile puanlarımız aynı sayılır zaten. Aynı şekilde gerimiz de olan Yunanistan'la. Bu ülkelerle başarımız aynı maalesef. Son 5 yılda tek başarı Galatasaray'ın çeyrek final, son 16'sı ile Fenerbahçe'nin UEFA yarı finali.
  • kandorfeyta kullanıcısına yanıt
    futbol adam akıllı yönetilse ilk 6 da olacak bütçemiz var.
  • Bonafide B kullanıcısına yanıt
    Orası kesin ama işte adam akıllı yönetecek zor çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhnin Babası

Bunların tek nedeni sizlerin takımınızı Galatasaray dan daha iyi ve daha üstün olduğunuzu kabul etmeniz ve bundan vazgeçmemenizdendir. Galatasarayın üstün olduğu gerçeğini kabul ettiğiniz zaman her şey ip söküğü gibi gelir.

gs dünyanın en iyi kulübü en muhteşem kulübü yok yani böyle bir kulüp

artık en geç 1 sene sonra bu sıralamada 1.oluruz

• Bizim lig sıralaması bence hak ettiğinin üstünde.

Türkiye'de 10 milyon euro ya yapılan transferin değeri listeye 2 milyon yazılır.

Milli sıralama olarak da yine hak edilenin üstünde.

Ne yaptın da avrupada 12.sıradasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Bizim lig sıralaması bence hak ettiğinin üstünde.

Türkiye'de 10 milyon euro ya yapılan transferin değeri listeye 2 milyon yazılır.

Milli sıralama olarak da yine hak edilenin üstünde.

Ne yaptın da avrupada 12.sıradasın ?

Önümüzdeki ülkelerden Rusya bizden daha çok para harcıyor onlarda başarısız harcanan paraya göre ama en azından 6. sıradalar.
  • Adamlarda istikrar var her sene gruptan çıkıyor 1 yada 2 takım . Ve senin BursaSporun gibi ilk turda elenmiyor . Ayrıca Fenerbahçenin men edildiği sezonda puanları bölerken Fenerbahçeyide avrupada gibi saydılar
  • bence en büyük sorun iş adamlarının futbolun bu kadar içinde olmaları.. adam zengin, giriyo futbolun içine çokta anlamıyo futboldan işte messiyi ronaldoyu falan biliyo anca, menajerlerin oyuncağı oluyor böyle insanlar şimdi.. futboldan anlayan biri olsa menajerin iyi malını seçer falan ucuza almaya çalışır işte, hayır yok, menacer geliyo şöyle böyle allayıp pulluyo falan adamlar kendi parasına bakıyo..

bizde başkan geldiği gün dedi ki ben futboldan anlamıyorum anlayanı getireceğim falan, özen geldi gitti ama bu bizin transferde en başarılı takım olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.. ozzyi 500 bine olcayı 800e aldık, atiba beleş, pedro 2 küsür, falan çoğunluğu optimum transferler.. ha bizede menajer girmiyo mu giriyo, sezer süzen falan olsun fakat bunlar 3 büyükler arasında en az bizde anlatabiliyo muyum?
  • isviçre ve belçikanın üzerinde olmamız gerek
  • Bizim ülkemizdeki yöneticiler futbolu sadece ekonomik tarafıyla ele alıp değerlendirdikleri için bu haldeyiz...Dünyada sadece ekonomik gücü olduğu için başkan olanlar yok mu ? Elbette var ancak futbolun içine bu kadar kafalarını sokup düzeni bozmuyorlar. Daha iyi futbol oynatacakları futbolun başına getiriyorlar neyse uzun anlatmaya gerek yok hepimiz sorunların yöneticiler ve yönetenlerden kaynaklandığını biliyoruz işin özü zihniyet değişmeli
  • Transfere en çok para harcayan ülkeler ;

Gelir/Gider'den çıkan sonuca göre ;

• Ligimizin şu an yaş ortalaması 26, Almanyda dışında büyük liglerin çoğunun altındayız. Bu konuda iyiyiz. Fenerbahçe bozuyor zaten 29 yaş ortalamasıyla. İyi olduğumuz tek şeyi buldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

Ligimizin şu an yaş ortalaması 26, Almanyda dışında büyük liglerin çoğunun altındayız. Bu konuda iyiyiz. Fenerbahçe bozuyor zaten 29 yaş ortalamasıyla. İyi olduğumuz tek şeyi buldum.

Yaş ortalamasının düşük olması iyi bir şey değil ki. Çok yüksek veya düşük olması ligin gelişmediğini gösterir. 27-28 arasında olmalı bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhnin Babası

Bunların tek nedeni sizlerin takımınızı Galatasaray dan daha iyi ve daha üstün olduğunuzu kabul etmeniz ve bundan vazgeçmemenizdendir. Galatasarayın üstün olduğu gerçeğini kabul ettiğiniz zaman her şey ip söküğü gibi gelir.

biz bunu nasıl düşünemedik. 75 milyon insan kafa patlatıyoruz 3 gündür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spider-Man

quote:

Ligimizin şu an yaş ortalaması 26, Almanyda dışında büyük liglerin çoğunun altındayız. Bu konuda iyiyiz. Fenerbahçe bozuyor zaten 29 yaş ortalamasıyla. İyi olduğumuz tek şeyi buldum.

Yaş ortalamasının düşük olması iyi bir şey değil ki. Çok yüksek veya düşük olması ligin gelişmediğini gösterir. 27-28 arasında olmalı bana göre.

Hocam 26 en ideali. 27-28 fazla.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spider-Man

quote:

Hocam 26 en ideali. 27-28 fazla.

Yaş ortalamasının;

Düşük olması;
    Takımların parlattıkları genç oyuncuları ellerinde tutamadıklarını, oyuncuların daha iyi liglere gittiğini gösterir.

Yüksek olması;
    30 yaş ve üstü oyuncuların ligi son durak olarak gördüğünü, başka yerlerde alamayacakları paraları alabilmek için lige geldiğini gösterir.

Şimdi yapacağım hesap saçma gelebilir
    Oyuncu gelişimini 22 yaşında tamamlasa ve 30 yaşında düşüşe geçse,
    (22+30)/2=26 yapar.

Velhasıl kelam, 26 iyi bir yaş ortalaması değil bana göre.

• Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Almanya 24, İspanya-İngiltere 26.

Gelişmemiş mi bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Almanya 24, İspanya-İngiltere 26.

Gelişmemiş mi bunlar

Ben onlarınki kesin öyledir diye 27-28 dedim. Hani daha düşüktü bizimki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.