Şimdi Ara

gerçekten zekiyim diyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

quote:

Orijinalden alıntı: mathan

quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

bitirince doktor oluyosun lan ötesi var mı ? en baba bölüm tıp.

dünyayı tıpçılar yönetiyordu zaten.

dünyayı yönetmeyle ne alakası var ? kariyer + para açısından en iyi bölüm tıp. dünyayı yönetmek istiyorsan okudugun bölümün önemi yok

tabi koçum elbette doğrudur dediğin (!)

• Konunun amacına hizmet etmesine müsaade etmeyecek olan üyelerimizi uyarıyorum.
    Lütfen, elbette ki farklı düşüncelere sahip olabilirsiniz ancak bunları dile getirirken nezaketten ayrılmayalım.

Konu takibimdedir.
  • rakip eleme çabaları ....
  • Beyler dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama konuyu acan adam sadece ilk smesaji yazmis baska bisey yazmamis :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: Mr0range

türkiyede en üst seviyede eğitim verilen fakülteler tıp fakülteleridir.Devletin en önem verdiğide.İsterseniz türk doktorların(başarılı olanlarının) seviyesine bakın hangi meslekten oran olarak gidip yurdışında konferans verildiğine bakın.

Hatta Türkiyeden alıcagınız Tıp diplomasıyla Amerikada dahi Uzmanlık sınavına girebilir/Gidip İtalyada İngilterede doktorluk yaparsınız.Ama mühendislik için yetkin mühendis sıfatınız yoksa imza bile attırmazlar.

Cahillik başa bela.

Türkiye'de en üst seviye ve prestijli eğitimi elektrik-elektronik ve fizik öğrencileri alır. İkinci paragrafına gülmeden edemedim.

Dogru cahillik başa bela.Onu bildiğimden dolayı okuyorum kardeşim

Uzatmadan 2 örnek:*Bogaziçi üniversitesi elektrik elektronik okuyan olimpiyatlarda madalyası olan set ve toefldan yüksek puanlarla geçen arkadaşım burdaki eğitim tatmin etmediği için amerikaya gitmeye çalışıyor ve bu saydığım maddelerle bile istediği üniversitelerden kabul alamıyor.(oldukça sosyal biri o tarafa çekme boşuna)

*Hacettepe İng tıpta okuyan ve gene olimpiyat madalyası olan biri ise set vermeden sadece toeflda yüksek puan yaomamasına ragmen geçer notla Massachusetts de Tıp kabulü alıyor.

İsimleri merak edersen özelden veririm haybeye atmıyoruz güzel kardeşim sadece 2side sevdiğim insanlar ve isimlerinin internette geçmesinden rahatsız olur.

Yada dünyada tıp eğitiminde 3. sırada olan Cleveland Clinikte kaç tane Türkiyede okumuş prof var git say istersen.Sonra Türkiyede ki tıp eğitimine laf atarsınız.

Dn:Yıllarca Hindistanda ingilizler adamlara lisede matematik diye trigonometrik değerler ezberletiyorlar adam her açının tan cat vs vs 0.xxxxx ine kadar biliyor sonra çalışmak istediklerinde farkediyorlarki bu ögrendikleri hiçbir işe yaramıyor.İngizler adamların beyni dolsun diye böyle saçma şeyler yaparlarmış.İsteyen istediğini çıkarsın

Müthiş fizikçilerin bulunduğu ülkemizde hala nükleer santral için ruslar japonlar geliyor.Eğitim içinse yalnızca 2 yıldır Rusyaya 100 er ögrenci gönderiliyor en büyük referans kaynagı ise DİMİTROV denen fizikçi.Olimpiyat yapanlar tanır.

Ama nedense ülkemize hasta tedavi etmeye yada ameliyata gelen bir yabancı yok.Eskiden filmlerde kalmışınız siz kız kör oluyor amerikaya gidiyor falan ;)

Şimdi dünyadaki tıp/Ülkemizdeki tıp...Dünyadaki mühendislik/Ülkemizdeki mühendislik karşılaştır güzel kardeşim.

Son olarak CAHİLLİK cidden başa bela

• quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

quote:

Orijinalden alıntı: hz.bekir4@hotmail.com

sakın ola tıp falan yazmayısınız asla beyniniz ve ufkunuz tıpla beraber yok olur,10k olursanız mühendislik yazın ya da cidden sevdiğiniz bişe.türkiyede tıp eğitimi falan yok.ve 4 5 sene sonra iyice boy gösterir tillahı ol fazla kazanamaz da kimse 8 9 bin öğrenciden sıyrılıp(bu para düşünenler içindi).tıp okuyorum yakında bi yolunu bulup bırakacağım aile baskısı batsın yansın.(yalan malan yazacak adam yazmasın onlarla uğraşmıyım birde.

Al iste parası icin tip yazanlardan biri , sen bırak zaten baskalarının da kafasını karıştırma

adamın beyin öyle bir körelmişki kullanıcı adına mail adresini yazmış

• arkadaşlar tıp fakültelerinin içine girmeden bence türkiyedeki tıp fakültelerinin kaliteli olduğunu falan söylemeyin hani harbiden öyle bi durum yok:)ben türkiyenin önde gelen bi tıp fakültesinde okuyan bir öğrenci olarak ne avrupada ne de ameriakada uzmanlık eğitimi alabilmem çok zor çoğu ülke hatta avrupa ve amerikanın tamamı burdan türkiyeden alınan diplomaları kabul etmiyor ki onlara son derece hak veriyorum ben olsam bende o ülkeden gelen öğrencilere kapımı açmazdım.Onlar populasyonu küçük sınıflarda gruplarda laboratuvarlarda çalışabilirken bizim okullar anfilere 300-400 kişiyi sıkıştırıp yıllar önce hazırladıı bi slaytı derslerde okuyup dersi anlattım diye geçinen hocalardan ders alıyoruz.Üstelik laboratuvar pratik uygulamalarında ise teknoloji nerdeyse yok makineler bozzuk çalışan düzgün makinelerde pahalşı olduğu gerekçesi ile bu kadar öğrenciye gösterme imkanları olmadığından ötürü internetten videodan seyredebiliyoruz mesleğimizde belki de kullanmamız gerekecek olan bi makineyi.Şunuda unutmayalım tıp fakültelerinde okutulan kaynaklar amerika ve avrupa menşeili.Buraya erasmus vs ile avrupadan almanyadan ingiltereden öğrenciler bizim tıp fakültelerimize gelmekteler.Sakın olaki bizim eğitimimiz çok iyi olduğundan ötürü bu öğrencilerin bizim üniversitelerimize geldiği gibi bi yanılgıya düşmeyelim.Okuduğum ingiltere kaynaklı bir yayında ingilterede okuyan tıp öğrencileri için 1 dönem yurtdışında staj yapmaları gerektiği söyleniyordu ve bu stajı da popüler üülkeler olan fransa gibi ülkeler yerine gelişmekte olan ülkelerde yapılması öğütleniyordu.Sebep gelişmiş ülkelerde hastalara öğrencilerin dokunma hakkı bile verilmezken bizim gibi ülkelerde birçok pratik uygulama imkanı bulabilecekleri yazıyordu yani birnevi bizim ülkemizin insanlarını denek gibi deneme tahtası gibi kullanmak için geliyorlar.Üzücü ama durum böyle.

• Ayrıca zeki insan populasyonu her ülkede var önemli olan bu populasyonu değerlendirebilmek onlara hakkettiğini verebilmek.Dolayısıyla bizim ülkemizde doğdu die dr. öz bizim başarımız die birşey yok sonuçta araştırma imkanlarını veren onun önünü açan ülke amerika ve o artık binevi amerikalı sayılır.Bir de çok eskide kalmadı tedavi için yurtdışına gitme olayları.Yaklaşık birkaç ay önce izlemiştim Türkiyede tedavisi yapılamayan bir küçük kız avusturyaya gitmişti tedavisini olabilmek için.Hem kendim tıp fakültesinde okuyan bir öğrenci olarak söyleyebilirim ki şimdiye kadar edindiğim deneyimlerle burada okuyan arkadaşlar bende dahil olmak üzere burada işlenen müfredatı tam manasıyla anlayamıyoruz çoğu yüksek ortalamalara sahip öğrencilerede soruyorum bu durumu anlamadan sınavı geçmek için konuları ezberlediğini söylüyor.Bir tıp kitabını açıp okumaya kalktığımda birsürü bilmediğim kavram yabancı kelime oluyor bizim okulun çoğu hocanın notları dışında kaynak kitap açmazken avrupa ve amerikadan iyi olduğumuzu söylemek harbiden komik kaçar.En basitinden bir somut örnek vermek gerekirse biz Türkiyede anatomi sözlülerini 3 soru ile 5 dkda geçerken almanyada bu sözlüler yaklaşık 3 saati bulmaktadır açıkccası ben kendim 5 dklık sözlüden bile yapabileceğimden emin deilken 3 saatlik bi sözlü olsa bayılırdım heralde artık:))

• quote:

Orijinalden alıntı: fearless1331

Ayrıca zeki insan populasyonu her ülkede var önemli olan bu populasyonu değerlendirebilmek onlara hakkettiğini verebilmek.Dolayısıyla bizim ülkemizde doğdu die dr. öz bizim başarımız die birşey yok sonuçta araştırma imkanlarını veren onun önünü açan ülke amerika ve o artık binevi amerikalı sayılır.Bir de çok eskide kalmadı tedavi için yurtdışına gitme olayları.Yaklaşık birkaç ay önce izlemiştim Türkiyede tedavisi yapılamayan bir küçük kız avusturyaya gitmişti tedavisini olabilmek için.Hem kendim tıp fakültesinde okuyan bir öğrenci olarak söyleyebilirim ki şimdiye kadar edindiğim deneyimlerle burada okuyan arkadaşlar bende dahil olmak üzere burada işlenen müfredatı tam manasıyla anlayamıyoruz çoğu yüksek ortalamalara sahip öğrencilerede soruyorum bu durumu anlamadan sınavı geçmek için konuları ezberlediğini söylüyor.Bir tıp kitabını açıp okumaya kalktığımda birsürü bilmediğim kavram yabancı kelime oluyor bizim okulun çoğu hocanın notları dışında kaynak kitap açmazken avrupa ve amerikadan iyi olduğumuzu söylemek harbiden komik kaçar.En basitinden bir somut örnek vermek gerekirse biz Türkiyede anatomi sözlülerini 3 soru ile 5 dkda geçerken almanyada bu sözlüler yaklaşık 3 saati bulmaktadır açıkccası ben kendim 5 dklık sözlüden bile yapabileceğimden emin deilken 3 saatlik bi sözlü olsa bayılırdım heralde artık:))

İsin icine girmeden bilmek zor :) belkide haklisin ama yurtdisindaki tip bolumlerinede girmeden bilmek zor bence o yuzden karsilastirmak zor ayni zamanda yurtdisinda tip okuyanlara trde denklik verilmiyor belki bi kac ulke istisna olabilir tam bilmiyorum yanlis olmasin sonuc olarak olay bu ama ben sahsen ilk 10k daki ogrencilerin tipa gitmesine karsiyim tip onu kapali bir meslek ve hayatini adamazsan olmaz beyinler tipta harcaniyor bence ama yinede millet gidiyor neymis parasi iyiymis peh :) yurtdisina tedavi olmaya gitme olayida hala oluyorsa bile o kadar gundemde bir konu degil hemen hemen her hastaliga tedavimiz var gelisen bir ulkeyiz ve gelismislik seviyemizde avrupadaki cogu ulkeyi geride birakir bence.

Dip Not:

Yakin gelecekte tum insan hucrelerine rejenerasyon yetenegi verilecek doktorlarin cogu issiz kalacak :D ben buna inaniyorum :P

• quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

Ayrıca zeki insan populasyonu her ülkede var önemli olan bu populasyonu değerlendirebilmek onlara hakkettiğini verebilmek.Dolayısıyla bizim ülkemizde doğdu die dr. öz bizim başarımız die birşey yok sonuçta araştırma imkanlarını veren onun önünü açan ülke amerika ve o artık binevi amerikalı sayılır.Bir de çok eskide kalmadı tedavi için yurtdışına gitme olayları.Yaklaşık birkaç ay önce izlemiştim Türkiyede tedavisi yapılamayan bir küçük kız avusturyaya gitmişti tedavisini olabilmek için.Hem kendim tıp fakültesinde okuyan bir öğrenci olarak söyleyebilirim ki şimdiye kadar edindiğim deneyimlerle burada okuyan arkadaşlar bende dahil olmak üzere burada işlenen müfredatı tam manasıyla anlayamıyoruz çoğu yüksek ortalamalara sahip öğrencilerede soruyorum bu durumu anlamadan sınavı geçmek için konuları ezberlediğini söylüyor.Bir tıp kitabını açıp okumaya kalktığımda birsürü bilmediğim kavram yabancı kelime oluyor bizim okulun çoğu hocanın notları dışında kaynak kitap açmazken avrupa ve amerikadan iyi olduğumuzu söylemek harbiden komik kaçar.En basitinden bir somut örnek vermek gerekirse biz Türkiyede anatomi sözlülerini 3 soru ile 5 dkda geçerken almanyada bu sözlüler yaklaşık 3 saati bulmaktadır açıkccası ben kendim 5 dklık sözlüden bile yapabileceğimden emin deilken 3 saatlik bi sözlü olsa bayılırdım heralde artık:))

İsin icine girmeden bilmek zor :) belkide haklisin ama yurtdisindaki tip bolumlerinede girmeden bilmek zor bence o yuzden karsilastirmak zor ayni zamanda yurtdisinda tip okuyanlara trde denklik verilmiyor belki bi kac ulke istisna olabilir tam bilmiyorum yanlis olmasin sonuc olarak olay bu ama ben sahsen ilk 10k daki ogrencilerin tipa gitmesine karsiyim tip onu kapali bir meslek ve hayatini adamazsan olmaz beyinler tipta harcaniyor bence ama yinede millet gidiyor neymis parasi iyiymis peh :) yurtdisina tedavi olmaya gitme olayida hala oluyorsa bile o kadar gundemde bir konu degil hemen hemen her hastaliga tedavimiz var gelisen bir ulkeyiz ve gelismislik seviyemizde avrupadaki cogu ulkeyi geride birakir bence.

Dip Not:

Yakin gelecekte tum insan hucrelerine rejenerasyon yetenegi verilecek doktorlarin cogu issiz kalacak :D ben buna inaniyorum :P

Bilmiyorum hani avrupanın en dandik die geçen polonya bulgaristan vsye denklik verirken almanya fransa ingiltere avusturyaya mı vermeyecek türkiye denklik?:)isterse vermesin oralardan mezun bir kişi kısa registration işlemleri ile sadece gitmek istediği ülkenin dilini bildiğini gösterir belgeyi gösterip o ülkede çalışabilirken bizler hem onların dilini çok iyi bilmek zorundayız sadece bu yetmiyor tabi üstüne 3-4 aşamalı sınavlar bazı durumlardada 1-2 yıl yeniden tıp eğitimi görme zorunluluğu.Mesela ingilterede dilinin çok iyi olduğunu kanıtlamalısın sonra plab adlı bi sınava girmelisin ki bu sınava avrupalı meslekdaşların girmiyor hintlilerle yarışıyorsun.üstüne avrupalı meslekdaşların sevmediği beğenmediği yerleşmediği bölümler için yarışıyorsun arta kalan yerler için bi de sınava sokuyorlar işte öle.Birde dostum biz pek öle gelişmiş bir ülke değiliz avrupadaki bazı ülkeleri biraz tanıyan birisi olarak söyleyebilirim ki hani 1980li yıllarda kasaba gibi küçük bir yerdeki okulda yüzme havuzu dersleri varmış ki bizim ülkemizde bu bırak kırsalı özel okullarımızda bile böle bi durum pek sözkonusu deil daha ilkokuldan yüzme dersleri zorunlu deil.Hani bu fikir oluşması için küçük bir örnek daha çok şey var söylenecek.Biz şuan eskiden osmanlı zamanı avrupalılar nasıl bizden 50-100 yıl geride idiyse şuan bizler avrupanın yıllarca gerisindeyiz.Bi örnek daha vereyim mesela tüm dünyadaki çikolata tüketiminin yüzde 50sinden fazlası avrupada.Bizlerden ucuz hammaddeyi alıp fıstık vs kendileri çikolata yapıp kazık bir fiyata bizlere geri döndürmekteler.Boşu boşuna bu çağ bilgi çağı denmiyor ne kadar fazla bilgili insanı varsa o ülke o kadar sözü geçer oluyor devir bu artık.Daha birsürü şey varda insan sinir oluyor bu kadar dengesizlik olunca dünyanın yüzde 80 ekonomisine amerika avrupa harcarken dier insanların sürünmesi hak deil.Avrupada en kötü işçi asgari ücretli istediğini yiyip içebilirken bizde böyle birşey sözkonusu deil.Asgari ücretli bi insan türkiyeye gelip tatilini de yapabilip üstüne araba vs de alabiliosa baya aramızda fark var demektir bu ülkelerle.Eğer yabancı makaleleri okursan da hani ülkemizin 3.sınıf dünya ülkeleri arasına sokulduğunuda görebilirsin ekonomik olarak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

Dip Not:

Bilmiyorum hani avrupanın en dandik die geçen polonya bulgaristan vsye denklik verirken almanya fransa ingiltere avusturyaya mı vermeyecek türkiye denklik?:)isterse vermesin oralardan mezun bir kişi kısa registration işlemleri ile sadece gitmek istediği ülkenin dilini bildiğini gösterir belgeyi gösterip o ülkede çalışabilirken bizler hem onların dilini çok iyi bilmek zorundayız sadece bu yetmiyor tabi üstüne 3-4 aşamalı sınavlar bazı durumlardada 1-2 yıl yeniden tıp eğitimi görme zorunluluğu.Mesela ingilterede dilinin çok iyi olduğunu kanıtlamalısın sonra plab adlı bi sınava girmelisin ki bu sınava avrupalı meslekdaşların girmiyor hintlilerle yarışıyorsun.üstüne avrupalı meslekdaşların sevmediği beğenmediği yerleşmediği bölümler için yarışıyorsun arta kalan yerler için bi de sınava sokuyorlar işte öle.Birde dostum biz pek öle gelişmiş bir ülke değiliz avrupadaki bazı ülkeleri biraz tanıyan birisi olarak söyleyebilirim ki hani 1980li yıllarda kasaba gibi küçük bir yerdeki okulda yüzme havuzu dersleri varmış ki bizim ülkemizde bu bırak kırsalı özel okullarımızda bile böle bi durum pek sözkonusu deil daha ilkokuldan yüzme dersleri zorunlu deil.Hani bu fikir oluşması için küçük bir örnek daha çok şey var söylenecek.Biz şuan eskiden osmanlı zamanı avrupalılar nasıl bizden 50-100 yıl geride idiyse şuan bizler avrupanın yıllarca gerisindeyiz.Bi örnek daha vereyim mesela tüm dünyadaki çikolata tüketiminin yüzde 50sinden fazlası avrupada.Bizlerden ucuz hammaddeyi alıp fıstık vs kendileri çikolata yapıp kazık bir fiyata bizlere geri döndürmekteler.Boşu boşuna bu çağ bilgi çağı denmiyor ne kadar fazla bilgili insanı varsa o ülke o kadar sözü geçer oluyor devir bu artık.Daha birsürü şey varda insan sinir oluyor bu kadar dengesizlik olunca dünyanın yüzde 80 ekonomisine amerika avrupa harcarken dier insanların sürünmesi hak deil.Avrupada en kötü işçi asgari ücretli istediğini yiyip içebilirken bizde böyle birşey sözkonusu deil.Asgari ücretli bi insan türkiyeye gelip tatilini de yapabilip üstüne araba vs de alabiliosa baya aramızda fark var demektir bu ülkelerle.Eğer yabancı makaleleri okursan da hani ülkemizin 3.sınıf dünya ülkeleri arasına sokulduğunuda görebilirsin ekonomik olarak.

Bazi seyler hakkinda dogru soyluyorsun ama cikolata tuketimine gore gelismislik siralamak yanlis bence ayni zamanda senin tr de yedigin hangi cikolatalar disardan yani tablorene vs bi kac marka vardir arasan bulursun ama ben genelde ulker vs yiyorum onlarida bildigin uzere turkler yapiyor bircok sey trde uretiliyor yada turkler disarda uretiyor tabi fiyatlari uygun mu hayir :) yani uretimi 10kurussa biz 50ye yiyoruz diger yandan hukumetin tavri cok onemli hukumet olarak cokta gelismis degiliz amerkida bir insan 27.000 dolara mercedesin iyi bir modelini alabiliyorken bu arac trde 80-150 arasi bir fiyata satiliyor bunun nedenide arabanin fiyati kadar vergisi var. Hukumet politikasini gelistirse insanlar devletleri halklari icin calissa is gucu potansiyelimizle cok daha fazla gelisirdik ama hukumette genel itibariyle kendisi icin calisiyor. Sen simdi siyatede atilipta yeerki ulkem ileri gitsin diyerek calisacak misin? Eger calisacaksan ve boyle dusunen diger arkadaslar varsa ulke siyasetinde rol oynamalilar boyle insanlar gidip tip okuyorlar niye yine ben ac kalmim diye hastalara yardim etmek ilk amac degil ne yazikki illaha siyasete atilda demiyorum tabi isini duzgun yapan herkes ulkenin gelismesine katkida bulunuyor ama hukumetede reform lazim . Yanlis anlamayin suanki siyasi partilerin hicbirini tasvip etmiyorum. Ek olarak siyasete girmisken a partisinin her dedigininin tersini savunan b partisinin derdi ulkesi midir sizce? ayni seyi a partiside yapiyor tabi bu insanlarin tek derdi ac kalmamak ulkeler fedakarlik yapildiginda gelisir. doguda canini veren mehmetcigin kani yerde kalmamali. Son olarak bu ulkede zenginler cok zengin fakirler cok fakir . eger fakir olmak istemiyorsaniz okuyup meslek sahibi olacaksiniz adam asgari ucretle calismaya boyun egiyorsa ben ne diyeyim . az yetinirsek cogu bulamayiz . Cok daginik yazdim kusura bakmayin gencligime verin :)

• asgari ücretlilerede laf etmeyelim yahu onlarda zevki sefa halimiz iyi diye yaşamıyorlar.Ben kişisel gelişim için vs için sosyallik için bi yerde çalışmıştım asgari ücretle oradan bildiğim gördüğüm kadarıyla o çalışanların maaşlarını sorgulayacak zamanları yok ki.Sabah 8 akşam 11e kadar çıkabiliyor çalışma saatleri bu insanlar ne ara ülkede neler olup bittiğini takip edecek de kendi durumunu sorgulayacak hadi diyelim sorguladı ne yapabilir ki elden ne gelir?ailesi ekonomik olarak destek veremiyorsa onları tam manasıyla okutacak güce sahip değilse bu kişi kendini yırtsa dursa ne olur?boyun eğmeyip napsın en doğrusunu yapıyor elden çare gelmezse de insanları yargılamak pek uygun olmaz.O kadar yoğun çalışılıyor üstüne insanlar onları ezilecek bir böcek gibi görüp fırsatı yakaladımmı aşağılıyorlar karısına kızıyor adam geliyor orda sesi çıkamayacak asgari ücretli çalışana saydırıyor,insani gelişimini evrimini tamamlamamış bir yaratık orada çalışan bir arkadaşa senin gibi çok köpek çalıştırdım ben diyebiliyor:( eğer ailemin ekonomik şartları iyi olmasa idi bende bugün buralarda olmazdım onların ilgili olmaları olmasaydı.Bu arada ben de siyasete atılmayı çok istemiştim esasen idealist bi insan olup ülkeyi kurtarma planları yapıodum bu gidişatı deiştirmek istiyordum ancak bunun çok zor olduğunu yıllar içinde anladım ve dünyayı kurtarma planlarımı erteledim şimdi toplumsal mutluluğu düşünmekten bireysel mutluluğumu sağlamaya geçtim.Yinede hani belki ileride mümkün olursa siyasete atılmayı Türkiyede birşeyleri değiştirmeyi çok isterim hani en büyük hayallerimden biridir:)Ancak siyasete girmek iki yolla mümkün siyaset belli başlı insanların partilerin tekeli altında olduğundan ötürü ya bu kişilerle organik bağın olmalı ki bizim pek bi yada en azından kendi açımdan söliyim benim pek bi çevvrem yoktur yada belli bi miktar paraya sahip olup güce sahip olup bi yerlere gelebilinir.Binevi parayı güç kazanmak için kullanılabilir:)sonrada türkiye belki benim yönetimim altında adalete sahip olur,küçük kız çocuklarına tecavüz edilip tecavüzcülerin alkışlandığı bi ülke konumundan çıkarmak için, cehaleti kaldırmak için,insan hakları için,hergün 5 kadının şiddet yüzünden ölmemesi için uğraşır dururdum:))neyse ben hayallere daldım şimdi gerçek hayata dönelim ben bunları istesem bile insanların siyasi partilere üye olma amacı farklı çoğu ekonomik kaygılarla gelmiş durumda hatta bi ara şöyle bişi duymuştum bi yakınımıza x partisine üye ol gelecekte senn de çocukların faydalanır nemalanır die bişi sölenmiş yuhhhhhh.Türkiyede sistem baştan eğri onun için de çok da ümit kurmamak lazım biz her ne kadar gelişmek istesek bile dev ekonomilere sahip büyük ülkelerin buna pek de müsade edeceklerini sanmıyorum.bakınız günümüz:türkiye suriye sürtüşmesi çıkarıp silah satışı arttırılıp krizde olan kimi ülkeler ekonomilerini bizlerin aldıı silahlarla kurtaracaklar biz iki güçsüz ülke birbirimizi yedikce daha da kötü duruma gideceğiz pehhhhhhhhhh en iisi biz okul işini halledelim de siyasete sonradan bakarız artık:))

• Suriye deyince koptum direk ordan girecegim gozlemlerime gore evet birileri ortaligi karistirip tr ve suriye arasinda savas cikartmaya calisiyorlar ama hukumetin asla savasa girmeyecegini dusunuyorum esed zaten kendi halkini kesen manyagin katilin teki ki suriyenin sartlarinida biliyoruz topyekun gelseler yine biz savastan hafif siyriklarla cikariz ama olay suriyede degil tabiki cikar hesaplari yapan yandaslari suriyeyi samar oglani yapip bizden biseyler carpmaya calisacaklar zaten rusyanin sicak denizler politikasina hic deginmeyecegim adamlar milenyumluk politikayi sergiliyorlar :D

ulkede boyle seyler kolay degismiyor ortam hazir degil vs ornegin bir sivil darbe bile yapilsa basa gececek olan yeni yoneticilerde herseyi bir anda degistirebilecek degiller belki suanki hukumet yavas yavas degistirmeye calisiyor biseyleri ama olumlu yondemi olumsuz yondemi bunu ancak zaman gosterir. Hemen karsi cikmak yanlis cabuk ikna olmakta yanlis mecbur bekleyecegiz tabiri caizse bu islerin disliside kotor yagida zaman. Herkes kendi derdinde ama soyle bisey var ki suan asgari ucretle calisan biri akilliklik edip parasini biriktirip kendinden bir sonraki neslin yasantisini gelecegini degistirebilir iste burdada bir fedakarlik soz konusu. burdan yapilacak cikarim dedelerimiz zamaninda biyerlerde bizi dusunmus bizde ileriyi dusunmeliyiz. Bir diger dusuncemde asgari ucretle calistirmak yanlis birsey yani isverenlere en az bu kadar vereceksiniz diyor hukumet ama isveren ne diye en azi veriyor arkadas adam gibi butun kari cebine atacagina calisanlarinida gor. Ben ilerde bir isveren olursam daha mantikli davranacagimi dusunuyorum. Dinle vs alakali degil bu mesele bu mesele dogru adam olmakta fakirden calip zenginligine zenginlik katmak niye??!!!!!

• evet de mesela mcdonalds burgerking gibi yerler genelde asgari ücretle çalıştırır her ülkede.Bu durum almanyadada ingilteredede geçerli orada 2000bin euro verirken bizlere 700 tl gbi bi rakam.Esada da kızmamak lazım bence bz ne diye eli silahlı bir örgüte yada gruba ne derseniz artık destek veriyoruz?aynı şeyi düşünün suriyenin 80.000pkklıyı destekleyip beslediğini.Bunun şuanki bizim yaptığımızdan bi farklı yok.O muhalif grubun komutanlarını da besliyoruz topraklarımızda.Hani bu savaş için kaşınmak değilmidir?aynı şeyin bize yapıldığını düşünün çünkü yabancı basında pkklıları da kendi özgürlüğünü arayan bi toplumun sesi olarak görenlerde var.Hatta türklerin onları katlettiğini söyleyen yazan gazeteler var.Eğer yabancı ülkelerin iç işlerine karışmaya başlarsak hani buna karşı çıkmak da isteyecektir doğal olarak karşı ülke.Ayrıca bazı basında söylenenlere göre bu muhaliflerin yüzde 95inin suriyeli olmadığı söyleniyor?biz bir terör örgütüne mi destek veriyoruz yoksa?hani gerçekten tam manası ile anlamadığımız bi ülkenin iç işlerine ne diye biz burnumuzu sokuyoruz ki?hani madem bu kadar insancıldık bu kadar insan hakkı düşünüyorduk ırakda havadan bilgisayar oyunu gibi insanlar öldürülüp yaşam yerleri harap edilirken nerdeydi bizim insanlığımız?niye sesimiz çıkmadı?hatta sanırsam bi de destek mi verdik üsler vslerle.Siyaset harbiden zor bişi.Herkes komşuları ile iyi geçinmeye çalışıp birlik olmaya çalışırken biz niye böle komşularımızla kanlı başlı olduk?Almanya neden abnin ekonomik yükünü çekiyor?enayi mi birliğine kendi ekonomik gücüne oranla daha güçsüz ülkeleri alıp ekonomisini zayıflatıyor onlara destek sağlıyor?Çünkü ülke küçük olursa istediğin kadar ekonomin olsun söz sahibi olmanın daha zor olacağından ötürü hem de büyük ülkelerin üstünde yaptırım uygulama gücünün daha fazla olacağını bildiklerinden ötürü ülkeler birlik olmaya çalışıyorlar.Biz abye giremeyeceğiz bari asyada birşeyler yapalım komşularımızla bişiler yapmaya çalışsak hani binevi çin gibi olsak halkı fakir olsa insan sayısı vsden korksalar çekinseler gelişmemizi engellemeseler nese yahu siyaset yetsin bu kadar:)

• arkadaşlar yanlış biliyorsunuz sanırsam açıklama yapmak gerekirse ;

Antalyada Uzman olmayan doktor İtalyada gayette çalıştı(Tıp Fakültesindeyim arkadaşımın babası*not gene isim verebilirim çok merak edene*)
    İkinci örnek Okuldaki prof 2 yıl boyunca Rusyada çalışmış.İstanbulda okuyorum.

Yani ya bu 2 ülke istisna ya siz yanlış biliyorsunuz.

Ha ama yukarda arkadaş bölüm seçmekten falan bahsetmiş hani saçma bölümlere kalıyorsunuz diye UZMANLIK SINAVI her ülkede var bildiğim kadarıyla yani uzmanlıgı sınavsız yapma diye bir durum yok. Uzmanlık sınavına alınmamız bizim tıp doktoruı diplomamızın tanındıgını gösterir.

Son olarak denklik kısmına değinmişiniz Türkiyede saçma sapan ülkelere denklik verme gibi bir durum yok.2 ye ayrılıyor direkt denkliği olanlar (Şangay-Pekin-Massachusetts-Cleveland vs vs cidden saygın ünilerdekiler snavsız diplomasını tanıtabilir burada.2 si denklik sınavına girme hakkı verilen ülkeler var bunlar genelde Türkiyede kazanamayıp gidilen ülkeler bu kişilerde denklik sınavıyla tıp okudugunu kanıtlar.(Bu kişiler kanıtladıktan sonra uzman olmak isterse birde tusa girer.)3 kısım ise sınav hakkı bile verilmeyen çok geri kalmış üniversiteler bunlar sanırsam afrika asya vs fakir ülkelerin ünileridir.

Avrupanın kendi içinde denklik durumu nasıldır bilmiyorum ama Türkiyede aldıgınız diploma ile kesin olarak İtalya ve Rusyada doktor olarak tanınırsınız herhangi bir sınava falan girmeden.Ha uzmanlık yapmak için gayet tabi bir sınava girersiniz ve o ülke belkide yabancılara sadece belli branslarda kadro açar orasını bilemem.

Bildiğim kadarıyla açıkladım saygılar

• quote:

evet de mesela mcdonalds burgerking gibi yerler genelde asgari ücretle çalıştırır her ülkede.Bu durum almanyadada ingilteredede geçerli orada 2000bin euro verirken bizlere 700 tl gbi bi rakam.Esada da kızmamak lazım bence bz ne diye eli silahlı bir örgüte yada gruba ne derseniz artık destek veriyoruz?aynı şeyi düşünün suriyenin 80.000pkklıyı destekleyip beslediğini.Bunun şuanki bizim yaptığımızdan bi farklı yok.O muhalif grubun komutanlarını da besliyoruz topraklarımızda.Hani bu savaş için kaşınmak değilmidir?aynı şeyin bize yapıldığını düşünün çünkü yabancı basında pkklıları da kendi özgürlüğünü arayan bi toplumun sesi olarak görenlerde var.Hatta türklerin onları katlettiğini söyleyen yazan gazeteler var.Eğer yabancı ülkelerin iç işlerine karışmaya başlarsak hani buna karşı çıkmak da isteyecektir doğal olarak karşı ülke.Ayrıca bazı basında söylenenlere göre bu muhaliflerin yüzde 95inin suriyeli olmadığı söyleniyor?biz bir terör örgütüne mi destek veriyoruz yoksa?hani gerçekten tam manası ile anlamadığımız bi ülkenin iç işlerine ne diye biz burnumuzu sokuyoruz ki?hani madem bu kadar insancıldık bu kadar insan hakkı düşünüyorduk ırakda havadan bilgisayar oyunu gibi insanlar öldürülüp yaşam yerleri harap edilirken nerdeydi bizim insanlığımız?niye sesimiz çıkmadı?hatta sanırsam bi de destek mi verdik üsler vslerle.Siyaset harbiden zor bişi.Herkes komşuları ile iyi geçinmeye çalışıp birlik olmaya çalışırken biz niye böle komşularımızla kanlı başlı olduk?Almanya neden abnin ekonomik yükünü çekiyor?enayi mi birliğine kendi ekonomik gücüne oranla daha güçsüz ülkeleri alıp ekonomisini zayıflatıyor onlara destek sağlıyor?Çünkü ülke küçük olursa istediğin kadar ekonomin olsun söz sahibi olmanın daha zor olacağından ötürü hem de büyük ülkelerin üstünde yaptırım uygulama gücünün daha fazla olacağını bildiklerinden ötürü ülkeler birlik olmaya çalışıyorlar.Biz abye giremeyeceğiz bari asyada birşeyler yapalım komşularımızla bişiler yapmaya çalışsak hani binevi çin gibi olsak halkı fakir olsa insan sayısı vsden korksalar çekinseler gelişmemizi engellemeseler nese yahu siyaset yetsin bu kadar:)

Oncelikle suriyenin ic islerine karismamizi bende yanlis buluyorum ama suriyeden kacan sivil halkida gidin evinizde olmeyi bekleyin diyemeyiz buyuk devlet olmanin gereksinimi onlara yatacak yer vermek yani aslinda biz komsularimizla iyi geciniyoruz sadece komsu hukumetle gerginlik var hatta oda 1 kisi yani muhalifler suriyeli olsun yada olmasin biz muhaliflere degil suriyeli sivillere yardim ediyoruz normalde ama adam ben suriyelim vs deyip bize sigindiysa biz ne yapalim. Pkk terorle kendini gostermeye calisiyor adam gibi gelipte boyle boyle arkadas bize ozerkligimizi verin vs diyerek kendi halkindan oy toplayarak gelip meclise girseydi ustunde dusunulur tartisilir bir karara varilirdi ama adam gelmis benim masum vatandasimi oldurecek askerimi oldurecek artik bunlarin unutulmasina imkan yok terorun affi olmaz neymis dertleride ayrilmaya calisiyor pkk geneli cahil bilincsiz genclerin beyni yikanarak kurulmus bir yapilasma. Bide erlerimizi teror cephesine yollayan komutanlari kiniyorum. Yok mu asker olmak icin yetismis eleman ? Profesyonel asker yokmu capulculara karsi duzenli bir orduyuz ve hala bir sonuca varmis degil mesele karsidaki adami muhatap almakta zor teroristle masaya oturulur mu hic :) neyse ha yurtdisinda asgari ucretin yuksek olmasi hukumetle alakali bir mesele sonucta asgari ucreti hukumet belirliyor.... Aklima gelmisken pkkya karsi hala bir basari saglayamayisimiz pkknin bircok kaynak tarafindan beslenmesidir dusmanlarimiz adamlari yaglayip gazlayip ustumuze saliyor suphesizki samar oglani pkk aslinda ama elden ne gelir egitim arttikca bu meseleri herkes cok daha rahat gorebilecektir ins. Bu arada biz bunlari boyle konusabiliyorsak demekki bizim egitimimizde iyiymis be zamaninda iyi egitim almisiz yani yoksa nerden bunlari ogrenecek ogrensekte yorumlayabilecektik.

• Otur ülkende çalış la sanane elalemden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

Otur ülkende çalış la sanane elalemden.

Aynen yaw sonra da diyorlar ki beyin göçü oluyor.Türkiye gelişemiyor
  • Arkadaşlar uçmuşsunuz siz ne 5 binle başlıyorsun doktorlar 2 binlira maaş alıyor ve bunun yanında birde halktan dayak yiyorlar , bir doktorun iyi paralar kazanması için profesör olup kendi muaynanesini açması lazım ancak öle 20 binler gelir.Öyle bir dünya yok.Doktorluk mesleği öldü.
  • ben gerçekten o kadar zeki değilim dediğim için doktorluğu seçmiyorum. puanım yetse hemen yazarım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.