Merhaba arkadaşlar günaydın , Mazda Lantis aracımda yaşadığım bir sorun için sizlere danışmak istedim. Aracımda normal çalışmasında herhangi bir duman atma sorunu olmuyor. Sadece uzun süre yokuş aşağı kompresör ile indikten sonra ilk gaza bastığımda 2-3 saniyelik bir duman atıyor ve bu aynadan belli olucak şekilde ... sonrasında duman gidiyor. Daha önceden böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Oldu ise çözebilen var mı? Teşekkürler.
Sanırım katalizörde sıkışan gazı atıyor motor rahatladığında. Eğer ilk çalışmada kara duman atmıyorsa problem yok diye biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: yilmazcanaktas
Sanırım katalizörde sıkışan gazı atıyor motor rahatladığında. Eğer ilk çalışmada kara duman atmıyorsa problem yok diye biliyorum.
İlk çalışmada veya herhangi bir normal çalışmada atmıyor hiç duman . sadece dediğim gibi yüke bindiğinde kompresörde bir süre ardından ilk gaza bastığımda atıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: :DisasteR:
quote:
Orijinalden alıntı: yilmazcanaktas
İlk çalışmada veya herhangi bir normal çalışmada atmıyor hiç duman . sadece dediğim gibi yüke bindiğinde kompresörde bir süre ardından ilk gaza bastığımda atıyor.
Korkulacak birşey yok tüm araçların yaptığı şey. Bende 2012 Model Renault Kangoo 1.5 DCI var. Normal çalışmada duman yok. Ama yüklenince katalizördeki biriken kurumu atıyor.
yilmazcanaktasY
kullanıcısına yanıt
Peki düzelmesi için birşey yapabilme şansımız var mı?
quote:
Katalizörde biriken gazı düzeltme şansın yok diye biliyorum. Bu gayet normal diye düşünüyorum :)
quote:
Totonda biriken gazı salmamanın bi yolu varsa o sorunun düzelmesi için de bi yol vardır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme