Şimdi Ara

gereksiz petekleri kapatmak tasarruf mudur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
10.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde sadece yattığım odanın peteğini açıp kullanıyorum , diğerleri kapalı , acaba ne kadar tasarruf ettirir ? çok az fark oluyorsa yakarım , bari kapıyı her açtığımda odam soğumaz, yok çok fazla fark olur , daha az fatura gelir derseniz böyle kullanmaya devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En az 3 petek yanması gerekiyor hocam.
  • bu olay kullandığınız petekleri büyüklüğüne, kombi hattının uzunluğuna ve en önemlisi ısı kayıplarının ne durumda olduğuna göre değişir diye tahmin ediyorum. yaptığım ölçümlere göre konuşmak gerekirse; kombi hattını iki yöne dağılacak şekilde dizayn ettik, bir hatta kesici bağladım ve diğer hattı sadece kullandım. yani evin yarısı ısınırken diğer yarısını komple kapattım. sonuçta yarı yarıya doğalgaz tasarrufu oldu. fakat diğer bölümler az kullanılıyor. şu an komple açık ve elektronik termostat kullanıyorum tüketim yarı yarıya kapattığım kadar. kısacası test edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

En az 3 petek yanması gerekiyor hocam.

neye dayanarak bunu dediniz, ona göre basıncı ayarlamışım, ne sıkıntısı olacak, sonuçta ne kadar oda ısınıyorsa o kadar yakmaz mı mantıken

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    sirkülasyon pompası zorlanır ve arıza yaptırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

sirkülasyon pompası zorlanır ve arıza yaptırır.

e 3 odanın yeterli olacağı kanısına nerden vardınız ? o durumda da bozulmaz mı ?

servis demişti bana öyle yapmayın ve bölümdeki kombi ustası var istersen onla görüş bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 24 Şubat 2014; 10:07:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombiyi kapatmak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    nasıl bulabilirim kendisini , nicki nedir
    Nicki:kombiustası
  • o zaman kendisini de konuya çağıralım
  • Ben gece yatarken 2 peteği açık bırakıyorum yaklaşık 1 aydır. Şimdilik bir sorun yaşamadım umarım da yaşamam :) Tasarrufa gelince tüm peteklerim açıkken (8 mt) geceden sabaha yaklaşık 2,5 m3 yakan kombi 2 petek açıkken (2 mt) 0,7 m3 civarı yakıyor. Kapattığın her petek sana tasarruf olarak dönecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedoxs

Ben gece yatarken 2 peteği açık bırakıyorum yaklaşık 1 aydır. Şimdilik bir sorun yaşamadım umarım da yaşamam :) Tasarrufa gelince tüm peteklerim açıkken (8 mt) geceden sabaha yaklaşık 2,5 m3 yakan kombi 2 petek açıkken (2 mt) 0,7 m3 civarı yakıyor. Kapattığın her petek sana tasarruf olarak dönecektir.

aradığım cevap buydu , sadece iki petek açık bıraktım , bunlar devamlı yanacak o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.