Şimdi Ara

Geri Düşünce Ne Yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunda geriye düştün mü ipler kopuyor bir daha olmuyo sanki. Seviyemiz 6 ikimizin de, yeni oyuncuyum ama herif yeni değil belli oluyor, beni 2 kere öldürdü bi baktım ben 6 seviye kalmışım adam 10 seviye olmuş. Herif 2-3 tane eşya çıkmış ben son 10 dakikadır aynı altın miktarıyla dolaşıyorum. Birisini öldürmem zaten çok zor. Koridorlara gidip creep kessem 3-4 tane kesmemle hemen geliyolar bana. Mesela geçen ember spirit oynuyorum arkamda bi klon gibi bi şey bekletiyorum birisi gelince hemen ona gidicem. Birisi görüş açıma girdiği gibi basmaya çalışıyorum ama basamadan beni yakalmış 5 saniye stun 20 saniye silence 100 saniye taunt yemiş oluyorum anında kesiyolar benim 3-4 creep ile kazandığım paradan fazlasını alıyolar. Orman içindekileri alıyorum tek kamp için 1-2 yetenek açıyorum 2. kampta mana bitiyo can yarıda kalmış. Koridorumda oldukça defansif oynayıp creepleri alıyorum sadece ama heroların skilleri bilmiyorum bi anda bi şey yapıp öldürüyo herif beni gerisi de malum. Geçen 18. seviyeyim skorum iyi eşyalarım iyi bir savaş oldu anında 2-3 seviye atladım. 6. seviyede falan geri düşünce herifler aniden yükseliyo ben kalıyorum tek para kaynağımla da teleport alabiliyorum. Bi oyunda dakika 30 hala eşya tamamlayamamıştım. Tam param oluyor öldürüyolar. Bi oyunda da geri düşmüşüm takımla geziyorum ama hepsi dizmiş eşyaları ne creep ne kill alabiliyorum yine savaşlarda herifler bana vurmuyorken alan etkili yeteneklerden ölüp gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 18 Şubat 2015; 19:35:55 >

• Oyun başında midas gidersen belki işe yarar. Level sorunu daha çok roam yapanlarda veya junglerlarda oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geriye düşünce ipler kopuyor diye bir olay yok aslında dotada.

Oyun bitti rahatız dediğin an oyun dönebiliyor, rahatlıkta. Bir anlık dalgınlıkla kaybediceğiniz bir takım fight bile kaybı bir anda dengeleri değiştiribiliyor.

Öyle garip bir oyun. Her dakika dikkat etmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Geriye düşünce ipler kopuyor diye bir olay yok aslında dotada.

Oyun bitti rahatız dediğin an oyun dönebiliyor, rahatlıkta. Bir anlık dalgınlıkla kaybediceğiniz bir takım fight bile kaybı bir anda dengeleri değiştiribiliyor.

şöyle var, deneyimsiz oyuncular geriye düşünce ne yapacağını şaşırıyor, zaten gerideyken daha çok geriye düşüyorlar, fırsatları tepiyorlar.

sana tam olarak birşey söyleyemem, bu tür şeyler zamanla oluyor.
  • Nintendo. kullanıcısına yanıt
    Aynen bundan bahsediyorum. Yani geriye düşenin bir daha oyuna tutunamaması çok saçma zaten ben tutunabilmem için tavsiye istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nintendo.

quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Geriye düşünce ipler kopuyor diye bir olay yok aslında dotada.

şöyle var, deneyimsiz oyuncular geriye düşünce ne yapacağını şaşırıyor, zaten gerideyken daha çok geriye düşüyorlar, fırsatları tepiyorlar.

sana tam olarak birşey söyleyemem, bu tür şeyler zamanla oluyor.

+olarak deneyimli olanlar hard farm girip tek başına maçı çevirebiliyor.

O an önde olan tarafta olunsa bile o motiveyle tepki veremiyorsunuz zaten.

Kısacası şımarmayın, şımarmayalım.

• Demacia kullanıcısına yanıt
    yanında tp taşıyıp sürekli farmla.eğer wardınız varsa sana geldiklerini görüyor isen bas tp yi baska lane e
  • geri dönmek istiyorsan farm yapacaksın. bunun için de haritaya sürekli bak. o kenardaki küçük harita senin yol göstericin. 6 levelim demişsin muhtemelen girdiğin maçlarda takımda support yoktur. varsa bile ward almaz. alsa bile dikmeyi bilmez. o yüzden carry olsan bile al 2 tane ward 1 tane de tp kendine güvenli alan oluştur ormanda. ya da bak haritaya adamlar uzak bi yerlerde ise ve creepler kuleye yakınsa kule diplerinde yap farmını. bu arada gözün sürekli küçük haritada... baktın gang yiyeceksin riske girme at tp kaç.

eğer oyunda yeniysen ve böyle geri düşüyorsan hele, oyun öldürmekten çok ölmeme üzerine.

nereden mi biliyorum? ben de "n00b"um da ondan. çok dayak yedim böyle. ama artık arada ben de bikaç tokat sallıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddiyetsiz -- 20 Şubat 2015; 19:13:46 >
  • Ciddiyetsiz kullanıcısına yanıt
    Moba ilk defa oynamıyorum biliyorum ama itemlere bir türlü alışamadım Mesela lolda Flash adlı yetenek seni 350 birim ileriye ışınlıyo ve 300 saniye. Blink Dagger 12 saniyede 600-700 birim ışınlıyo. Force staff falan var. Bi anda tepeme biniyo herifler zaten görünmezlik diz boyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Moba ilk defa oynamıyorum biliyorum ama itemlere bir türlü alışamadım Mesela lolda Flash adlı yetenek seni 350 birim ileriye ışınlıyo ve 300 saniye. Blink Dagger 12 saniyede 600-700 birim ışınlıyo. Force staff falan var. Bi anda tepeme biniyo herifler zaten görünmezlik diz boyu

Ben lol oynamadım ama merak etmiyorum dersem yalan olur. O yüzden kıyaslama yapamam ama lol bildiğim kadarıyla daha casual bi yapıda. Orada hatalar daha kabul edilerbilir seviyededir belki ama dota biraz pahalıya patlatabiliyor. Örneğin bkb kasmamış olman oyunu kaybettirirken düzgün ward dikmen oyunu çevirmeni sağlıyo. Bazen böyle basit ama kritik önemde noktalar var oyunda. Sen türe yabancı değilsen itemlere ve mekaniğe alışınca zorlanmazsın zaten.

• Ciddiyetsiz kullanıcısına yanıt
    Artık ne zaman hangi itemi alabileceğimi tahmin edebiliyorum evet. Ayrıca lol %60 strateji %40 aksiyon ise dota %90 strateji %10 aksiyon. ayrıca faceless void u attı takım arkadaşı da içinde kaldı skywrath mage oynuyodum ult attım herifin tepesine ama işlemedi. chronosphere yeteneğinden dolayı mı?
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    Voidin backtrack'i %25 olasılıkla sadece normal saldırılardan değil skill hasarlarından da kaçmanı sağlıyor.
  • Hocam oyun basinda iyi kascaksin level kasma problemin varsa mid'e gec 6 level olduktan sonra top veye bot taki 4 level olan yari canli adamlari kesceksin
    bu sekilde hem para hem level kasarsin mana problemi varsa arcane boots almani oneririm. Biraz tecrube kazandikca kendi kendine taktikler gelistirmeye baslarsin zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol bol stream izle. Profesyonel oyuncularin bu tip durumlarla nasil basa ciktiklarini canli canli izleyerek ogren.
    Teoride anlatilanlari pratige dokmen biraz zor olur. O yuzden izleyerek ogrenmende fayda var.

• Prof. turnuvaları izle.

Karşı takımı kışkırt. Hata yapmaya zorla. Vur kaç yap sinirlerini boz. Çok kasmış bir düşmanı kesmen aradaki altın ve exp farkının büyüklüğü kadar sana exp ve altın verecektir. Ölmemeye çalış. Support isen wardı eksik etme. carry isen last hit kaçırma sırf bunun için onlarca bot maçı oynadığımı bilirim ki botlar çok fena deny atarlar. last hit yapamayan carry carry değildir.

ve en önemlisi pratik. bol bol pratik yap zamanla alışıyorsun dota dengeli bir oyun dota 1'den beri oynarım hala beni şaşırtıp kendine hayran bırakabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Oyunda geriye düştün mü ipler kopuyor bir daha olmuyo sanki. Seviyemiz 6 ikimizin de, yeni oyuncuyum ama herif yeni değil belli oluyor, beni 2 kere öldürdü bi baktım ben 6 seviye kalmışım adam 10 seviye olmuş. Herif 2-3 tane eşya çıkmış ben son 10 dakikadır aynı altın miktarıyla dolaşıyorum. Birisini öldürmem zaten çok zor. Koridorlara gidip creep kessem 3-4 tane kesmemle hemen geliyolar bana. Mesela geçen ember spirit oynuyorum arkamda bi klon gibi bi şey bekletiyorum birisi gelince hemen ona gidicem. Birisi görüş açıma girdiği gibi basmaya çalışıyorum ama basamadan beni yakalmış 5 saniye stun 20 saniye silence 100 saniye taunt yemiş oluyorum anında kesiyolar benim 3-4 creep ile kazandığım paradan fazlasını alıyolar. Orman içindekileri alıyorum tek kamp için 1-2 yetenek açıyorum 2. kampta mana bitiyo can yarıda kalmış. Koridorumda oldukça defansif oynayıp creepleri alıyorum sadece ama heroların skilleri bilmiyorum bi anda bi şey yapıp öldürüyo herif beni gerisi de malum. Geçen 18. seviyeyim skorum iyi eşyalarım iyi bir savaş oldu anında 2-3 seviye atladım. 6. seviyede falan geri düşünce herifler aniden yükseliyo ben kalıyorum tek para kaynağımla da teleport alabiliyorum. Bi oyunda dakika 30 hala eşya tamamlayamamıştım. Tam param oluyor öldürüyolar. Bi oyunda da geri düşmüşüm takımla geziyorum ama hepsi dizmiş eşyaları ne creep ne kill alabiliyorum yine savaşlarda herifler bana vurmuyorken alan etkili yeteneklerden ölüp gidiyorum

Çok yanlış düşünüyorsun kardeşim neden ?

Yeni patch aslında şimdiye kadar gelmiş en iyi comeback mekaniğine sahip patch diyebiliriz. Senin bu şekilde hissetmenin sebebi yukarıda arkadaşların da söyledigi gibi tecrübesiz oluşun aslında.

Ben en azından tavsiye mahiyetinde bir kaç şey yazayım gerisini sen tecrübe ediceksin zaten yavaş yavaş :

- Söylenmiş ama yine de söyleyelim midas latede diğer oyunculara cddi bir fark atmanı sağlayabilir.
    - Ancient stack dediğimiz haritadaki 2 adet büyük jungle kampını stacklemek. Latede sana kazandıracagı 500-600 gold senin çok işine yarar.
    - Eğer kaybediyorsanız splite gidin hatalı tp atmalarını sağlarsınız. Buda size ekstra zaman tanır.
    - Rosh timing çok önemli muhakkak yazın ki sonradan sıkıntı çıkmasın.
    - Çok gördüğüm bir hata ; oyuncuların büyük kısmı early de farmını alıp mid ve late gamede sadece manyaklar gibi birbirlerine vuruyorlar . Farmı yanlızca push ,rosh ve tf için bırak .

Hadi iyi oyunlar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MubabasH -- 23 Şubat 2015; 16:40:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.