Şimdi Ara

UÇAK KORKUSU:( NE YAPMALIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
15.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cuma günü(27.03.2009) uçakla İstanbul'a gidiyorum(İzmir/İstanbul, sabah çıkış-akşam dönüş).
    Onu Air'den alındı uçak bileti.
    Fakat ufak(!) bir problem var, bende uçak korkusu var.
    Daha önce hiç uçağa binmedim, ilk kez bineceğim Cuma günü.
    Acayip tırsıyorum, o gün ne yapmamı önerirsiniz?
    Tavsiyelerinizi 4gözle bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 24 Mart 2009; 18:11:49 >

• uçaktan korkulurmu hocam rahat ol uçak hızlanırken asfalta bak hızlı hızlı geçiyo görüceksin sonra uçak kalktak tekerlekler yerden kesildek hissediceksin kalktığını koltuğuna doğru hafif yapışcaksın sonra 10sn içinde bi dönüş yapar yattığı tarafa bi bak bide diğer tarafa bak çok zevkli oluyo uçak inerkende tekerlekler yere çarpıcak 2sn sonra rüzgarın wuuuu sesi gelcek en sevdiğim ses o dur sonra sayın yolcularımız ışıklar sönene kadar kemerlerinizi açmayın aonsu gelicek. sonra bagajını yukardan alıp iniceksin bukadar basit ve zevkli

• quote:

Orjinalden alıntı: emure

uçaktan korkulurmu hocam rahat ol uçak hızlanırken asfalta bak hızlı hızlı geçiyo görüceksin sonra uçak kalktak tekerlekler yerden kesildek hissediceksin kalktığını koltuğuna doğru hafif yapışcaksın sonra 10sn içinde bi dönüş yapar yattığı tarafa bi bak bide diğer tarafa bak çok zevkli oluyo uçak inerkende tekerlekler yere çarpıcak 2sn sonra rüzgarın wuuuu sesi gelcek en sevdiğim ses o dur sonra sayın yolcularımız ışıklar sönene kadar kemerlerinizi açmayın aonsu gelicek. sonra bagajını yukardan alıp iniceksin bukadar basit ve zevkli

Adamı iyice korkutcaksın

• Yanına kitap mitap bir şey al oyalan.Her gün binlerce uçak havalanıyor ve hiç biri düşmüyor.Sen İstanbul'dan İzmir'e gidiyorsun bir de en fazla 20 dk sürer yolculuk.Uçak çok zevklidir hele kalkış anında birden gazı açınca içinde kelebekler uçuyorAynı zamanda hava yolu en güvenli ulaşım şeklidir.

D.N:Uçaklarında belli bir hız limiti vardır bu yüzden belli bir hıza gelince otomatik pilot gazı biraz kapatır ve motorlarda sanki durmuşcasına ses biraz kesilir ve de yukarıdayken küçük hava akımlarından dolayı uçak hafiften alçalır o zaman sakın korkma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 24 Mart 2009; 18:30:23 >
  • Ağzından derin derin nefes al kalkarken.Yanında mendil bulundur bazılarında burun kanaması yapıyor.Onun dışında korkcak en ufak bişi yok aksine zevk bile alcaksın
  • NY-IST arasi hemen hemen her sene 10+ saat gelis 10 +saat donus havadayim beterin beteri var
    seninkisi yarim saat yada 1 saat surecek onun icin cesaretini topla yarim saat delikanli ol
    hem unutma en guvenli ulasim araciyla yolculuk yapacaksin hic birsey bilmiyorsan kulaklarini muzikle doldur gozlerini kapat kalkarken, inerken dergiyle felan ilgilen gidisini bilmemde donusun muhtesem olacak, alisacaksin herkes gibi!
  • hayalarını sık ben öyle yapıyom sonradan atlattım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen hafta gittim geldim, ben de ilk kez bindim, korkacak bir şey yok. Sadece iniş ve kalkışta biraz gürültü+titreme, bu kadar.
  • quote:

uçak inerkende tekerlekler yere çarpıcak 2sn sonra rüzgarın wuuuu sesi gelcek en sevdiğim ses o dur

yanlış bilmiyorsam o ses rüzgarın sesi değil, uçak yere temas edince motor akışını ters çeviriyorlar yavaşlaması için. onun sesi olması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur45

hayalarını sık ben öyle yapıyom sonradan atlattım

Arkadasim ciddiye alanlar olur, ayarini kacirip, sakatlik felan cikarabilirler yorumlarina dikkat et, insan hayati soz konusu burda
  • türbülans'a yakalandın mı hiç
    quote:

Orjinalden alıntı: TheNida

NY-IST arasi hemen hemen her sene 10+ saat gelis 10 +saat donus havadayim beterin beteri var
    seninkisi yarim saat yada 1 saat surecek onun icin cesaretini topla yarim saat delikanli ol
    hem unutma en guvenli ulasim araciyla yolculuk yapacaksin hic birsey bilmiyorsan kulaklarini muzikle doldur gozlerini kapat kalkarken, inerken dergiyle felan ilgilen gidisini bilmemde donusun muhtesem olacak, alisacaksin herkes gibi!

• Niye uçakla gidiyorsun o zaman?Otobüsle git.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pew

quote:

uçak inerkende tekerlekler yere çarpıcak 2sn sonra rüzgarın wuuuu sesi gelcek en sevdiğim ses o dur

yanlış bilmiyorsam o ses rüzgarın sesi değil, uçak yere temas edince motor akışını ters çeviriyorlar yavaşlaması için. onun sesi olması lazım.

ben rüzgarın sesi diye biliyorum ama hiçbir kaynaktan okumadım kendi düşüncemdi bu. Dediğin gibi motorun itiş gücünü ters çevirince çıkan sesde olabilir. Sağol bilgilendirdiğin için

• gözlerini kapat ve otobüsle gidiyomuşun gibi düşün, ben öyle aşardım korkuyu
    ha bu arada kolttuk motorun yanındaysa motorları izle , çok eğlencelidir.(abim anlatmışdı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 24 Mart 2009; 18:47:02 >
  • İlk bindigimde elektronik aletleri açmayın diyorlar ama mp3 playerları açıyorlar bunu anlamıyorum..Bir daha bende tel aççam ordan dinliyecem düşerse düşsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 24 Mart 2009; 18:48:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

türbülans'a yakalandın mı hiç
    quote:

Orjinalden alıntı: TheNida

NY-IST arasi hemen hemen her sene 10+ saat gelis 10 +saat donus havadayim beterin beteri var

En az 10-20 defa olmustur turbulans ilk oldugunda tabi farkli tepki veriyorsun ama sonrasinda pek etkilenmiyor insan
    hatta olcumunu bile kendin yapiyorsun gecen defa daha sidettliydi gibi....

• Kardeş aynısından bende var ve bana sürekli teklif ettikleri halde asla ve kat'a hatta ve hatta hiç gitmedim.

200 yılında pasaport aldım hiç kullanmadım süresi çoktan doldu. Beraber aldığımız arkadaşın ise asya avrupa çok yere gitti.

Yok toparlayamadım ben cesareti, ayağım yerden kesilince o ulaşım aracına güvenimi kaybediyorum nedense.

Hala uçakla gitmem gereken otobüsle gitsem çile olacak doğu seyehati var sürekli erteliyorum.

Gidince neler hissettin nasıl geçti kalp krizi mi geçirdin altına mı kaçırdın ne ettiysen bi anlatıver dinleyelim iyi olur.

İki dakka delikanlı ol.. diyoruz ama yok baa göre değil bu deyip geri dönüyoruz işte.

• Hocam rahat ol.Ama benim kadar rahat olmaUçakta fanta şişesini döküp uçağı fanta yaptığımı bilirimHatta uçakta geziyordumAma kaç sene önceydi...
  • mp3 player + psp - gameboy

keyfine bak
  • Hiç korkma. Emin ol en güvenli ulaşım aracı. Uçak kazalarından falan etkileniyorsan git bak trafik kazalarına hangisi daha fazla oranla uçuş sayısı ile. Zaten bi kalkışta birde inişte belki biraz korkarsın ki o da yani hani uçak hafif eğilir yükseldiğini hissedersin odur yani. Turbodizel torku yüksek bir otomobilde gazı köklemişsin hani koltuğa yapışırsın ya, birde hani ani fren değilde böyle sanki bir dönüşü kaçırmışcasına frene basarsın ya kalkış ve inişi ona benzet işte(başka benzetecek birşey bulamadım)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.