Şimdi Ara

UÇAK KORKUSU:( NE YAPMALIYIM? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
15.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöle bir turbilansa girersin Azer BÜLBÜL gibi titrer çıkarsın.Şanşın yaver gitmez çakılırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 26 Mart 2009; 14:01:44 >
  • bunu izlemeni tavsiye ederim çok yardımcı olucak sana

http://www.uzmantv.com/ucak-korkusunu-tek-basina-yenmek-isteyenler-neler-yapabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhan15

100 kere uçağa binmişimdir.Hiç birinde düşmedi.

Ne güzel ki hala aramızdasın
    Ben yatayım artık, sabah erken kalkacam
    Herkese hayırlı geceler, hakkınız helal edin DH ahalisi
  • bende tırsıyodum geçen yaz marmaristen dönerken bindim ilk defa.dalaman - sabiha gökçen sabah 07 seferiydi.valla ben korkumu üzerine giderek yenerim.mesala yükseklik korkum var gittim cam kenarından aldım bileti.tırsa tırsa camdan aşağı baktım.bacaklarım çekiliyo gibi oluyodu ama bi de baktım 10 dk sonra korkmuyorum.zevk bile alırsın.korkundan kaçarsan peşinden gelir.içki içiyosan 1-2 duble viski çak japonya'ya bile uçarsın.rahat ol en güvenli ulaşım aracıdır uçak.

i feel like a star diyorum sana.
  • Uçtun mu arkadaşım nerdesin sesin soluğun çıkmıyorGelince birşeyler karala bakalım..
  • Herkese hayırlı geceler arkadaşlar, sağ salim gidip geldim, yine aranızdayım

İşte ilk uçuşla ilgili izlenimlerim:

1-Özellikle cam kenarı aldım(12-E) bileti, seyre dalmak için. "Korku korkaktır, üzerine gittin mi kaçar" demişti Altan Erkekli bir filmde(Kilit)
    2-Uçak düşündüğüm kadar büyük değildi(Onur Air, yaklaşık 160 kişilik), yabancı filmlerde gördüğümüz uçakların yanında Hacı Murat gibi kalıyodu
    3-Kalkış için pistte hızlanmaya başladığında biraz heyecanlandım, kendi kendime "Olm artık geriye dönüş yok, zıçtın" dedim. Ancak ilk kalkış anında, G(yerçekimi ivmesi) tüm gücüyle sizi sanki aşağı doğru çekiyor, "gitme lan, nereye gidiyon" der gibi...
    4-Şansıma hava açıktı İzmir'de, kalktıktan yaklaşık 1-2 dk sonra tüm İzmir ayaklarımın altında gibiydi. Alsancak, Atatürk Stadı, Bornova, Karşıyaka, Konak vs her yeri çok rahat görebiliyordum. Sanki Google Earth'de yavaş yavaş yükselmek gibi bir şey. Uçuş için istenilen yüksekliğe çıkınca, her şey çok daha güzel gelmeye başlıyor. Uçak havada süzülürken, sizde manzaranın keyfini çıkarıyorsunuz. Bulutlarında çok çok üzerine çıktığımızda, aşağısı sanki bir "bulut tarlası" gibi bembeyaz görünüyordu, gerçekten çok güzeldi...
    5-Uçuş 10.000m de, yaklaşık 45dk sürdü(Buda ortalama 800km/h hız demek, dehşet bir şey)
    6-Uçuşun en heyecanlı anlarından biride hiç kuşku yok ki iniş anıydı. İstanbul Atatürk Havaalanı, deniz kıyısındaymış, bunu tecrübeyle öğrendim. Uçak iniş için alçalmaya başladı, o anda denizin üzerindeydik. Alçaldı, alçaldı(önümüzü göremediğim için, sadece cam kenarından sağ tarafı görebiliyordum), alçaldı, neredeyse denize düşeceğiz sandım, ancak bir anda deniz kıyısında pist belirdi, uçak sanki bir kuş gibi piste indi, işte o an en güzel anlardan biriydi. Yere "kazasız, belasız" bir iniş yapmanın huzuruydu belki de o his...
    7-Ayağa kalkınca hafiften bir baş dönmesi oldu, ancak çok kısa sürdü...

Dönüş saat 20:45de olduğu için, karanlıkta hiçbir şey göremedim. Gecenin karanlığındaydık, sadece yıldızları görebiliyordum o kadar, zaten göz açıp kapayıncaya kadar İzmir'e geldik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 28 Mart 2009; 0:40:07 >

• 2kere bindim ben bişi olmuyor en zevkli araçlardan biri hele kalkış müthiş gerçekten

kanat tarafını iste ordan bilet al az korkutucu ama güzel ilk kalkışda yavaşdan dönüyor pisti tam karşısına alıyor sonra az bir güç veriyor tam güçde ise hızlı şekilde ileri atıyor uçak hissediyorsun sonra kalkışda geriye doğru yaslanıyorusn zaten az dik açı oluyor sonra uçak toparlıyor rotayı sonra dönüşlerde inerken süzülmesi çok güzel az inerken sadece 1-2saniye tekerleklerin yere deymesinde az sarsıntı yaşayacaksın ama işte herşey bitmiş oluyor ozamanda
  • Ilk baslarda bende de vardi, ozellikle ucak kalkarken ellerim, ayaklarim korkudan titriyordu. Simdi yaklasik 40-50 ucus sonrasi (toplamda 150.000 km civari) hic kalmadi diyebilirim.

Onumuzdeki pazartesi insallah New York'dan (JFK havalimani) Istanbul'a (Ataturk Havalimani) ucuyorum. Ucus suresi yaklasik 11 saat 25 dakika. Insallah 3 hafta sonra da geri donecegim.

--
  • Benimde yarin Almanya-izmir(sun express) ondan sonra ki hafta izmir- istanbul (pegasus). sonraki haftada yine istanbul-almanya (Germanwings)ucuslarim var . Tabi bundan önce 30 dan fazla ucus yapmisimdir. Pilottan farkimiz kalmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 28 Mart 2009; 3:03:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Benimde yarin Almanya-izmir(sun express) ondan sonra ki hafta izmir- istanbul (pegasus). sonraki haftada yine istanbul-almanya (Germanwings)ucuslarim var . Tabi bundan önce 30 dan fazla ucus yapmisimdir. Pilottan farkimiz kalmadi

Devamını getirtmece oynayalım

Dur tahmin edeyim sonraki hafta kanada var
  • quote:

Orjinalden alıntı: kolpakral

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Benimde yarin Almanya-izmir(sun express) ondan sonra ki hafta izmir- istanbul (pegasus). sonraki haftada yine istanbul-almanya (Germanwings)ucuslarim var . Tabi bundan önce 30 dan fazla ucus yapmisimdir. Pilottan farkimiz kalmadi

Devamını getirtmece oynayalım

Dur tahmin edeyim sonraki hafta kanada var

yok o kita simdilik ucuslarim arasinda yok

• Düşünmüyorum falan mı diyorsunBir ara belki uğrarım

quote:

Orjinalden alıntı: Thrax

Şöle bir turbilansa girersin Azer BÜLBÜL gibi titrer çıkarsın.

Şu yorumu yeni gördüm gülmekten ağladım nerdeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolpakral -- 28 Mart 2009; 3:45:12 >

• ayın 19'unda bende uçuyorumm

ilk bindiğimde bende cam kenarındaydım. ilk önce hareket etmeye başladı dedim niye yavaş gidiyo bu sonra turboya bi taktı koltuğa yağıştırdı şrefsiz

aşşağıya bakıyım dedim başım döndü birden. osnra kafamı dayadım koltuğa kalktıkdan sonrasında bişey yok zaten....
  • Hocam bende 2 defa bindim ama gl bide bna sor
    1 cide uçak kalkarken ilk defa bindim yasürekli yere bakıorum insanla karınca gbi izlemesi süper yarım saat sonra beynim agrımaya başladı hayatımda ilk defa başım o kdrçok agrıdı
    samsun dan ist bula gelene kdr nelr çektim çareyi tuvalette buldum 22 dk lavabo başında kaldım sürekli yüzümü yıkadım uçaktan inince bi tuhaf oldum cennete geldik dedim
    2 cide hiç sorun olmadı çünkü uyku ilacı aldım yaklaşık 1 saatkdr uyudum uyndıgımda ise millet çantalrı alıyodu

eczaneci tanıdıgım vArsa uyku ilacı al düşük dozajlı ruhun duymuooo gel keyfi gelllll

• ev gibi oluyo yaa ben 2 defa bindm çok zevkliydi. bide micrlghit denen uçak tipine bindimçok güzel oluyor imkanınız varsa binin derim.
  • benim de tam 75 gün sonra adana-kıbrıs uçuşum var
  • iloveyouhagi,

Bak sende gördün değilmi ? Korkulacak birşey olmadığını (: Evet Istanbul deniz kenarındadır 06 pistlerine inişlerde Cekmecenin sağından deniz üzerinden geçersiniz.

eDDiè,

Yurtdışında nereye geliyorsun ? Lufthansa ile bilet alsaydın belki uçuşuna ben denk gelirdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liquid Fuel Bomb

Hostesin göğüse(gülücüğe) odaklan

hostes kardeşin veya yakının olsaydı yinede odaklansaydı degılmi? keşke öyle olsa diyor insan!
  • O Uçağı Ergenekon Düşürecek Binme Sakın....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.