Şimdi Ara

UÇAK KORKUSU:( NE YAPMALIYIM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
15.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelelim benim eski konuya. Tam olarak uçakta yaptığımız tuvaletler, dışkılar nereye gidiyor... Birisinin kafasına falan mı düşüyor rastgele?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa
    Uçak kazalarında ölümlerin genelde ilk birkaç saniyede ve travma sonucu gerçekleştiğini, kafa, kol veya bacak kopmalarından ötürü cesedlerin sağlam bulunsalar bile tanınamadığını, ve dünyada her yıl 10 veya 15 arası facia diye nitelendirilebilecek büyük uçak kazası yaşandığını düşün.

Teşekkür ederim sayende korkumu yendim

quote:

Orjinalden alıntı: Ne[M]esis
     UÇAK KORKUSU:( NE YAPMALIYIM?

Merak etme bişe olmaz

Bu LOSTun uçağı değil mi ya:S
    Sağolun arkadaşlar çok güzel moral veriyorsunuz, Allah eksik etmesin sizi

quote:

Orjinalden alıntı: kolpakral

quote:

Orjinalden alıntı: LsR
    En basitinden binmeden 2 bira çak ve bin

2 tane keser mi o da varBende hiç binmedim ama birgün kısmet olursa binmeden 3 tane bira çakmayı düşünüyorum

İçmeyi bende düşünüyorum da sabah 7:30da binecem uçağa, evden 6da falan çıkcam, o saatte nasıl içcem bilmiyorm,
    hem Cuma mübarek gün, o gün içilmez ya boşver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 25 Mart 2009; 0:07:55 >

• Redbull iç o zman biraya eşdeğerde :p
  • quote:

Orjinalden alıntı: kolpakral

Redbull iç o zman biraya eşdeğerde :p

Redbull kafa yapıyo mu ya:S
  • ben de korkarım.. kendi tecrubelerime dayanarak korkaçağın noktaları söyliyeyim..
    uçak kalkışa hazırlanırken biraz bekliyorsun klimalar falan deli rüzga üflüyor içeriye o bekleme anı oldukça stresli. sonra taxi yapılıyor uçak piste çıkıyor uçak hızlandıkça bir rahatlama geliyor insana. sonra yavaşça havalanınca korku daha da azalıyor.. ancak pilot tırmanmak için levyeyi iyice kendine çektikçe uçak sanki bayır çıkamayan bir kamyon gibi yavaşlıyor. o esnada baya tırsabilirsin. bir de üstüne uçağın burnunu çevirmek için uçağı yatırınca korkabilirsin. rotayı doğrultuktan sonra zaten bir rahatmala geliyor insana. o zaman uçakla uçamının keyfine varabilirsin. Cam kenarına isen ve hava da açık olursa etrafı manzarayı seyret. aşağıya bakınca evler binalar görünüyor. Bu da rahatlatır seni. Ben baktım o kadar da yüksek değilmiş lan dedim faydası oldu. İnişte pist yoğunsa iniş izni vermiyorlar galiba , uçakta pistin üzerinde dolanıyor. tabi gene yan yatıyor o zaman da korkutucu oluyor. iniş esnasında da zaten korku olmuyor.

ilave :
    hayırlı yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 25 Mart 2009; 12:50:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

ben de korkarım.. kendi tecrubelerime dayanarak korkaçağın noktaları söyliyeyim..
    uçak kalkışa hazırlanırken biraz bekliyorsun klimalar falan deli rüzga üflüyor içeriye o bekleme anı oldukça stresli. sonra taxi yapılıyor uçak piste çıkıyor uçak hızlandıkça bir rahatlama geliyor insana. sonra yavaşça havalanınca korku daha da azalıyor.. ancak pilot tırmanmak için levyeyi iyice kendine çektikçe uçak sanki bayır çıkamayan bir kamyon gibi yavaşlıyor. o esnada baya tırsabilirsin. bir de üstüne uçağın burnunu çevirmek için uçağı yatırınca korkabilirsin. rotayı doğrultuktan sonra zaten bir rahatmala geliyor insana. o zaman uçakla uçamının keyfine varabilirsin. Cam kenarına isen ve hava da açık olursa etrafı manzarayı seyret. aşağıya bakınca evler binalar görünüyor. Bu da rahatlatır seni. Ben baktım o kadar da yüksek değilmiş lan dedim faydası oldu. İnişte pist yoğunsa iniş izni vermiyorlar galiba , uçakta pistin üzerinde dolanıyor. tabi gene yan yatıyor o zaman da korkutucu oluyor. iniş esnasında da zaten korku olmuyor.

ornapsen arkadaşın dediğinin türkçesi; mekanın cennet olsun

(en güvenli yolculuk havayollarıdır korkma)

• Korkuların üzerine gitmek en iyisidir git bol bol uçağa bin.
  • quote:

ben de korkarım.. kendi tecrubelerime dayanarak korkaçağın noktaları söyliyeyim..

ilave :
    hayırlı yolculuklar.

Allah razı olsun dostum, şu ana kadar en ciddi yorumu yapanlardan birisin, sağol

• ucaktan atla
  • 3 kez uçağa bindim istanbul-moskova, moskova-istanbul ve yine istanbul-moskova.Yaklaşık 2,5 saat sürüyo.
    Hiç korkulacak bi durum olmadı zaten merak ederdim uçağa binmeyi hoşuma gitmişti.
    Tabi nası bi şey olduğunu bilmediğin için sana böyle basit gelmiyodur.Ama inanki korkulacak en ufak bişey yok bi de senin yolculuk yarım saat gibi bişey sürecek.Bence yanına bi kitap al oku zaten bikaç sayfa okuduktan sonra yolculuk bitmiş olur .
  • uçak düşerse ölürsün hocam bu kadar basit korkma..
  • o uçak düşer ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ProtezBacak

o uçak düşer ya.

Neden?
  • quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

Kardeş aynısından bende var ve bana sürekli teklif ettikleri halde asla ve kat'a hatta ve hatta hiç gitmedim.

200 yılında pasaport aldım hiç kullanmadım süresi çoktan doldu. Beraber aldığımız arkadaşın ise asya avrupa çok yere gitti.

Yok toparlayamadım ben cesareti, ayağım yerden kesilince o ulaşım aracına güvenimi kaybediyorum nedense.

Hala uçakla gitmem gereken otobüsle gitsem çile olacak doğu seyehati var sürekli erteliyorum.

Gidince neler hissettin nasıl geçti kalp krizi mi geçirdin altına mı kaçırdın ne ettiysen bi anlatıver dinleyelim iyi olur.

İki dakka delikanlı ol.. diyoruz ama yok baa göre değil bu deyip geri dönüyoruz işte.
    hocam dile kolay 1809 yıl hangi takvime göre o

• quote:

Orjinalden alıntı: MonsterHungry

quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

Kardeş aynısından bende var ve bana sürekli teklif ettikleri halde asla ve kat'a hatta ve hatta hiç gitmedim.

200 yılında pasaport aldım hiç kullanmadım süresi çoktan doldu. Beraber aldığımız arkadaşın ise asya avrupa çok yere gitti.

Yok toparlayamadım ben cesareti, ayağım yerden kesilince o ulaşım aracına güvenimi kaybediyorum nedense.

Hala uçakla gitmem gereken otobüsle gitsem çile olacak doğu seyehati var sürekli erteliyorum.

Gidince neler hissettin nasıl geçti kalp krizi mi geçirdin altına mı kaçırdın ne ettiysen bi anlatıver dinleyelim iyi olur.

İki dakka delikanlı ol.. diyoruz ama yok baa göre değil bu deyip geri dönüyoruz işte.
    hocam dile kolay 1809 yıl hangi takvime göre o

Dikkatimi çekmişti alıntı yapmadım ama sen alıntı yapınca dayanamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: iloveyouhagi

quote:

ilave :
    hayırlı yolculuklar.

Allah razı olsun dostum, şu ana kadar en ciddi yorumu yapanlardan birisin, sağol

Sende sağol.
    Bir de yazmayı unutmuşum. hava kapalı olunca yani bulutlu havalarda bulutun içine girince uçak biraz sarsılıyor. ama açık havalarda çok rahat ucuyor. Ben bir de etrafıma bakıyorum. Bir keresinde uçak ara sıra sarsılıyordu. (dikkat ettim buluta girince oluyordu ) o esnada diğer yolcular ve hosteslere baktım çok rahat davranıyorlardı. Bu da içimi oldukça rahatlatmıştı. bence mp3 falan dinleme her ne kadar korksan da o uçmanın verdiği hissi tatmaya çalış. Adrenalin salgılanması indikten sonra çok iyi hissettirir kendini. Eğer fobi şeklinde bir korkuysa tabi mp3 dinleyip gözlerini kapatabilirsin.

• quote:

Sende sağol.
    Bir de yazmayı unutmuşum. hava kapalı olunca yani bulutlu havalarda bulutun içine girince uçak biraz sarsılıyor. ama açık havalarda çok rahat ucuyor. Ben bir de etrafıma bakıyorum. Bir keresinde uçak ara sıra sarsılıyordu. (dikkat ettim buluta girince oluyordu ) o esnada diğer yolcular ve hosteslere baktım çok rahat davranıyorlardı. Bu da içimi oldukça rahatlatmıştı. bence mp3 falan dinleme her ne kadar korksan da o uçmanın verdiği hissi tatmaya çalış. Adrenalin salgılanması indikten sonra çok iyi hissettirir kendini. Eğer fobi şeklinde bir korkuysa tabi mp3 dinleyip gözlerini kapatabilirsin.

Sağol dostum tekrardan.
    Bendeki korku fobi değil ya, büyük bir merak var içimde, birde ilk kez bineceğim, onun korkusu.
    Herhalde böyle bir his, uçağa ilk kez binen herkeste olmuştur.
    İLk binişte "ben uçaktan korkmam, güvenli yolculuk" diyen biri çıkmaz herhalde

• quote:

Orjinalden alıntı: Turkishpower$

Daha önce uçağa defalarca bindim ve korkulacak hiç bişi yok. Hatta uçak, otobüs vb. dier araçlardan daha güvenlidir. uçakta ölen insan sayısı dier araçlarda ölen insanlardan çok daha azdır. tek farkı düşerse herkes ölürdür ki dünyada hergün 10 000 uçuş oluyor 1 yıl 356 000 yılda 1 tane hadi en fazla 2 uçak düşüyor yani ölme ihtimalin 2/356 000 güvendesin

eğer hergün 10000 uçak seyahati yapsaydı (1 yıl boyunca) dediğin oran doğru olurdu ama 1 kerelik binişte ölme şansı söylediğinden çok daha düşük
  • 100 kere uçağa binmişimdir.Hiç birinde düşmedi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.