Şimdi Ara

Geri Geri giden defansa karşı ne yapılmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • açık alanda adam geçme her oyuncunun yapacağı iş değildir küçük yaşlarda bunun genlere işlemesi lazımdır (başarıya karşı bireysel inanç , azim vb) yanılmıyorsam sizde bu genlere işlemiş . bu konuda gelişme stratejisi yoktur. sadece fiziksel durumunu geliştirebilirsin. (kas ,enerji depolama,)
  • Çalım atmak öğrenilerek yapılsaydı Ronaldo'nun takım arkadaşları sahayı paslaşmadan geçerlerdi , yani çalım atmak öğrenilmez kaleciler topu kurtarması için Refleksleri ve içgüdüleri var yani Allah vergisi yetenekleri , adam eksilten oyuncularda böyle asla ezbere çalım atılmaz futbol doğaçlama oynanan bir oyun her zaman aynı ihtimallerle çalım atacak pozisyona giremezsin...

Yani çalım taktiği diye bir şey yoktur , topu aldığında defans geri geri gidiyorsa şu gitmiyorsa bu yapılır diye bir saçmalık yok , yazıyla değil sahada uygulamalı çalışman gerek...

Çalım atmak isteyen bir oyuncunun temel bilmesi gereken top sürmektir , topu ne kadar iyi sürersen çalım atman o kadar kolaylaşır , topa ne kadar iyi hakim olursan artistik diye tabir ettiğin hareketlere daha elverişli olursun ...

Futbol oynayan insanlar her zaman kafasındaki yapmak istedikleriyle iyi olmazlar , vücudunun ve yeteneğinin en çok elverişli olduğu şeylerle iyi olurlar ...

• ronaldo hareketi falan hikaye kendine göre birşey bul ona göre çalış mesela hasan şaş ın çalımıda vardı dünyada karşılaştığı ve yemeyen adam kalmamıştı ne yapacağı da belliydi ama herkes gider bir o çalımı yerdi. sorun başkaları ne yapıyor değil kendi yapabilceğin en iyi hareket ne onu bul ona çalış
  • Tamamen sen ve defansla alakalı. Eğer yukarıdakileri yapamıyorsan defansı yıkıp geç fiziğin varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla açık alan varsa vur topa deli gibi peşinden koş geri geri giden defans topa yüzünü dönüp hızlanana kadar sen önüne geçmiş olursun zaten
  • Konu çok ilginç geldi.Şu ana kadar hiç okuyup öğrenipde maç esnasında deneyen görmedim.:D bu tarz şeyler anlık şeyler,saha içinde karar vermenle alakalı yaratıcılıkla alakalı.ben duyduklarımı yapmaya kalksam unuturum heralde saha içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderStroke®

Ya vücut çalımı atacaksın,yani sağa gidiyomuş gibi yapıp son anda sola gideceksin(Tam tersi de olabilir karşındaki oyuncunun hangi ayağını kullandığına bağlı) ya da durup adamın gelmesini bekleyip pas vereceksin.O da olmadı;

bu hareketi tam yapabilirsen isterse önünde Puyol,Ferdinand olsun kimse tutamaz seni

bu hareketten sonra hamit deli gibi oynamaya başlamıştı bir orda bir burda çalımlar şutlar. Acayipti

• + +
  • maçlarda adam geçme gibi bir işim olmadığı için sıkıntı yapmıyorum bu tarz konuları

daha çok geçilmeye çalışan kişi oluyorum defansta oynadığım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

+ +

Millet olayı çözdüm dediklerinizi dikkate alarak.Halı sahaya gittik arkadaşlarla yeni geliyoruz.Adam gene dümdüz yeri geri gidiyodu flip flap'ın tersini yaptım düştüÇok güzel bi maçtı bir iki kere fail oldum ama

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.