Şimdi Ara

geri gitme, dar yerlerden geçme korkusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amatör zamanlarımda dar yerden geçmeye çalışıp sağ arka kapıyı derinlemesine, boydan sürttürmüştüm. Bu zamana kadar endişe bende de vardı lakin bu olaydan sonra böyle bir durum yaşamadım. Korkum da kalmadı, her yere girip çıkmaya başladım ve daimi olarak aracımı geri geri park ederim. Bu tip parklarda sensör önemli. 11 yaşındaki aracıma bim'den sesli park sensörü almıştım 30 liraydı o zaman. Acayip iş görüyor sağ olsun. Ayrıca geri gitmelerde ayna kontrolü en önemli detaydır. Buna mutlaka dikkat edilmeli.

Velhasıl, bir kez sürttü mü korku falan kalmaz. Oyna devam.
  • geri park ederek, geri giderek, dar yerlerden geçerek atlatırsın. Yavaş yap bunları, seni beklesinler korna çalsınlar takma kafana
  • cevaplarınız için teşekkür ederim. yaşadığım sıkıntı tam olarak aslında şu : araç hb olmasına rağmen direksiyon koltuğuna oturduğumda arka taraf sanki benden ayrı bi organizma gibi geliyor. hiç hakim değilim oraya. araçta park sensörü var saolsun o yardımcı oluyor ama kalabalık bi ortamda olunca ter basıyor, stres, geriyor..1 yıl focus kullandım (sedan) .. bu korkumu azaltmak için hb olsun ve de sevdiğim bi araba olduğu için golf aldım. evet korkularım eskiye göre azaldı. şimdi eskiye göre daha rahatım belki ama tam anlamıyla atamadım. geri görüş kamerası bile düşünüyorum şu an. arabaya binmeden önce dışarıdan bakıyorum arabayı zihnimde tasarlıyorum, sindiriyorum. ama koltuğa oturunca arka taraf benden ayrı ve büyük bi parça gibi geliyor. size de böyle oldu mu ?
  • Pratik yaparak zamanla gelişir bu iş başka bir formülü yok. 1-2 yıl civarı deneyiminiz var sanırım, biraz daha zaman gerekebilir tam oturması için.
  • Dar alanlardan geçerken yavaşlar ve hizanı sağ ve sol aynana göre al.Ayna kurtarırsa aracın geri kalan kısmı geçer.14-15 yaşlarımda araba sürerken babam öğretmişti hiç unutmam

Park olayındada mesela iki aracın arasına park ediceksin park ediceğin yerin önündeki aracın yanına 20 cm e kadar yanaş hemen hemen.Bu arada senin aracın aynası diğer aracın c sütunu-bagaj civarına gelmeli zaten zamanla otomatik refleks haline getirirsin.Neyse sonra çnce tam sağın yarısı kadar sağ yapıyorsun(bu arada park ediceğin alanı sağın olarak baz alıyorum)araç park ediceğin alana hafif paralel olduğunda tam sağ yapmaya devam et aynadan dakaldırım ile olan mesafeyi kafanda oturtunca tam sol yaparak park işlemini tamamla.

Yada yukarıdaki ile hiç uğraşmayıp park alanına yaklaşırken arabanın burnunu çok hafif park alanına sokar gibi yapıp öndeki aracın yanına doğru paralel yaklaşıp sonra geri vitese takıp girebilirsin.Seç beğen al her ikiside işine yarar.

Ha birde trafikte çakal olucaksın yapamam edem dersen olmaz,arabayla kafa göster bak nasıl o dar alandan geçiyorsun.Niye dersen şerefsizşer genelde sağa fazla yanaşmadan gelir böylece sen zorunlu yer vermek zorunda kalırsın ama kafayı çıkardığın anda karşıdan gelen mesajı alır.Şimdi diyceksin sağa niye fazla yanaşsın bu dediğim iki aracın yanyana zor geçiceği yerlerde olur genelde mesela sokak aralarında filan.

Birde bir sokak yada benzeri dar alandan geçerken karşıdan araba geliyorsa mesela onun girebilceği bir yer var diyelim tabi o alana sen daha yakınsın bekle adam gelsin girsin böylece dar alana girmeden kaçarsın.

Son olarak araç kullanırken çok fazla kasma,aynaları kontrol etmeyi alışkanlık haline getir ama orta aynadan ziyade sağ ve sol aynanı özellikle kullan.

• Yan aynalarınız mı düzgün ayarlı değil acaba? Sağ ayna ayarı bana kalırsa ölümcül önem sarfediyor. Sağ aynanızın, sol kenarı, aracınızın en dışarda olan kenarına tam paralel olacak şekilde ayarlanırsa, sağ aynanızın soluna yaklaşan bir cisim, aracınıza da yaklaştı demektir. Umarım anlatabilmişimdir. Bu şekilde çok daha rahat ayna kontrolü yapmanız mümkün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri görüş kamerası taktır aracına. Her araçta olması gereken bir özellik ve mükemmel kolaylaştırıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.