merhaba donanım haber kullanıcıları daha önce sitenize üyeydim ancak kullanıcı adımı unuttuğum için yeni üye olmak zorunda kaldım.Benim şöyle bir sorunum var.Bilgisayarıma xp antivirüs diye bir virüs bulaşmıştı ama arkadaşım bir şekilde exe. dosyasını silip devre dışı bıraktı.Ben daha önce sildiğim bir dosyayı geri getirmek için bilgisayarımı aynı gün içinde birkaç kez geri sardım.Olanlar ondan sonra oldu zaten.Artık bilgisayarımda arkadaşımın msnden yolladığı bir linke tıklıyorum imleçin yanında kum saati çıkıo sonra yok oluyor ama site açılmıyor.Msn programına tıklıyorum açılmıyor.İnterneti açmaya çalıştığımda açılmıyordu.Bende internet 7.0 silip en eski sürüm interneti kullanmaya başladım.Arkadaşlar lütfen yardım edin ne yapmalıyım format at derseniz bende cd yok.Bir şey daha sormak istiyorum.Bazı programlar yardımıyla bilgisayarımızdaki xpyi cdye atıp sonra bilgisayara format atılıyormuş bu doğru mu eğer doğruysa güvenli bir yöntem mi yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bilgisayarınızı ileri tarihe tekrardan yüklemeye çalışınız.
Önemli dosyalarınızı cd ye atarsınız sonrasında da format..
cevabınız için çok teşekkür ederim ancak ileri bir tarihe geri yükleme yapamıyorum geri yükleme noktalarını yanlışlıkla sildim.ayrıcada elimde xp cdsi yok ondan format atamıyorum ayrıca tekrar soruyorum bazı programlar yardımıyla bilgisayarımızdaki işletim sistemi cdye atılıp daha sonra o cdyle format atılabiliyormuş bu olabilir mi güvenli bir yöntem mi_?şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: mémét..!!
cevabınız için çok teşekkür ederim ancak ileri bir tarihe geri yükleme yapamıyorum geri yükleme noktalarını yanlışlıkla sildim.ayrıcada elimde xp cdsi yok ondan format atamıyorum ayrıca tekrar soruyorum bazı programlar yardımıyla bilgisayarımızdaki işletim sistemi cdye atılıp daha sonra o cdyle format atılabiliyormuş bu olabilir mi güvenli bir yöntem mi_?şimdiden teşekkürler
Bahsettiğiniz yöntem "imaj" alma olarak adlandırılır. Varolan işletim sistemine ait dosyalar program vasıtasıyla olduğu gibi CD ye ya da başka bir medyaya yüklenir.
Eğer bilgiisayarınızda zararlı yazılımların (virüs) olmadığından eminseniz imaj almak güvenli bir yoldur.
çok çok teşekkür ederim bir virüs vardı bilgisayarımda ancak antivirüs programımım onun çalışmasını sağlayan exe. dosyasını silmiş zaten klasöründe kalanlarıda sildim ve birde bahsettiğiniz imaj olayını nasıl yapacağımı resimli anlatan bir kaynak varsa çok iyi olur benim için
dejaay arkadaşım bir şey daha soracağım sana forumda okudumda bilgisayar açılırken ctrl+f11'e basarsan bilgisayar ilk alındığı haline döner diyor.Doğru mu gerçekten eğer işe yarıyorsa ben format atmıyım artık bilgisayar iyice kötüleşti msne bile girmiyor.Web messenger kullanıyorum.Birde benim bilgisayar linux işletim sistemiyle geldi sonra xp yaptık biz eğer dediğim yöntemi yaparsam linuxe mi döner yine yardımların için şimdiden teşekkürler.
quote:
dejaay arkadaşım bir şey daha soracağım sana forumda okudumda bilgisayar açılırken ctrl+f11'e basarsan bilgisayar ilk alındığı haline döner diyor.Doğru mu gerçekten eğer işe yarıyorsa ben format atmıyım artık bilgisayar iyice kötüleşti msne bile girmiyor.Web messenger kullanıyorum.Birde benim bilgisayar linux işletim sistemiyle geldi sonra xp yaptık biz eğer dediğim yöntemi yaparsam linuxe mi döner yine yardımların için şimdiden teşekkürler.
Yok artık linux'a kadar dönmez..
Googlede baktım da galiba bu yöntem dizüstü bilgisayarlar için geçerli. Bi deneyin isterseniz, herhangi bir zararı olmaz. Ancak bilgisayarda sorunlar fazlalaştıysa güzel bir yeniden kurulum daha iyi olacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: PMD
İmaj alıp tekrar yüklemek bilgisayarı eski haline getirmez mi yani yine hantal ve takılan sisteme geri dönülmüş olmaz mı
Ya da imajı pc yi ilk aldığımız gün almış olmamız gerekmez mi
Evet imaj bilgisayarın sağlam olduğu,kararlı çalıştığı zamanlarda alınır.
arkadaşlar denedim ancak olmuyor işlemiyor yani etraftan cd araştırmaya başladım en sağlıklısı bu galiba ayrıcada arkadaşımdan alacağım xp cdsini kopyalamak istiyorum nasıl yapabilirim bunu bu arada ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim
quote:
arkadaşlar denedim ancak olmuyor işlemiyor yani etraftan cd araştırmaya başladım en sağlıklısı bu galiba ayrıcada arkadaşımdan alacağım xp cdsini kopyalamak istiyorum nasıl yapabilirim bunu bu arada ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim
Bir bilgisayarcıya git 3 YTL ver sp3 entegreli CD satın al.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme