Şimdi Ara

101 TL Gerilim ve Akım Koruma Rolesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
208
Cevap
48
Favori
25.430
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim şofben çalıştığında altında olan ama aynı prize bağlı olmayan televizyondan görüntü gidip geliyor anlık olarak. bunu engellemeye yarar mı?

• shooter13 S kullanıcısına yanıt

oturduğum yerde voltajla ilgili sorun vardı lambalar bile ışık şiddeti değişiyordu sigortayı tamamen yeniledim şimdi böyle birşey yok (siz şohbene 32Amper takın sayaç kısmınada B tipi 40A 10000 kesmeli alın )

sigortada siemensin bu serisini kullanabilirsin Siemens 5SL61XX-6 (kaliteli olan bakır malzeme kul.)  bunu alma Siemens 5Sl61XX-6Ya (siyah yazılı kalitesiz olan)

priz ve anahları da kendim değiştirdim

101 TL Gerilim ve Akım Koruma Rolesi

eski sigorta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Kasım 2024; 18:10:57 >

• Evim için gerilim koruma rölesi bakıyordum ki, bu konuya denk geldim ve iyice kafam karıştı, çünkü birden fazla üründen de söz edilmiş.

Sigorta kutusunda halihazırda akım koruma rölesi var, ben buna gerilim koruma rölesi de eklemeyi düşünüyorum. Başka neler eklemek sağlıklı/gerekli olur? Ek olarak, marka-model olarak da tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Yener

çinden tomzn trifaze koruma rölesi geldi yarın montajını yapacağız

Sıralama nasıl olması gerekiyor?

Ana sigorta- kaçak akım rölesi - tomzn - sigortalar şeklinde mi olmalı?

Faz nötr bağlantılarını detaylı yazarsan çok sevinirim.

A tipi kaçak akım yeterli olur, sizde zaten A tipi kullanmışsınız. (Siemenste artık AC tipi yok, satıştan kalktı)
    B tipi kaçak akım çok pahalı, ev için almaya gerek yok.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Ana sigorta+tomzn+kaçak+sigortalar olarak bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yener

çinden tomzn trifaze koruma rölesi geldi yarın montajını yapacağız

Sıralama nasıl olması gerekiyor?

Ana sigorta- kaçak akım rölesi - tomzn - sigortalar şeklinde mi olmalı?

Faz nötr bağlantılarını detaylı yazarsan çok sevinirim.

İşi bilen elektrikçiye taktırın (Bende elektrikçiye taktırdım herkes bildiği işi yapsın)

Sıralama ---> Devre Kesici + Tomzn + Kaçak Akım Rolesi + B tipi sigortalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 16 Kasım 2024; 23:32:22 >

• şofbeni tamamen farklı sigortaya bağlamak lazım. en azından benim gördüğüm bütün evlerde öyleydi. kaliteli siemens de voltaj dalgalanmasını korumayabilir.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

Elektrikçi değilim akıl ve mantıkla en az 3x4 lük kablo 32A kullanması gerekir

7000 Watt / 220 = 31,8 Amper ideali 40Amper takmak

Tavsiye edilen kablo

1,5mm² ------> 21A

2,5mm² ------> 29A

4mm² --------> 39A > 32A seçilen > 31,8A

6mm² --------> 51A

10mm² -------> 70A

16mm² -------> 94A

25mm² -------> 125A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Kasım 2024; 12:0:19 >
  • tşk ederim cevaplar için

bazı yerlerde

kaçak akımdan sonra diye görmüştüm.

hangisi doğru acaba?

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt

kaçak akımdan sonra taktım ben 2 yıldır öyle. takmadan önce izlediğim tüm videolarda da kaçak akımdan sonra takılması söyleniyordu.

• Collezione kullanıcısına yanıt

En uzun süre kullanan birisi olarak bu 3 ayarı ne yaptınız

9 - 3 faz Volt. Dengesizlik koruma değeri: ?

10 - 3 faz Volt. Dengesizlik koruma eylem süresi:  ?

11 - Faz sırası yanlış olduğunda elektrik kesme:  ?

9 - 10 nu OFF 11 - ON olarak ayarladığınızda elektrik kesilip geldiğinde kaçak akım rolesi atıyor mu

9 - 10 ve 11 OFF olarak ayarlasak olur mu (evde olmadığımız zaman)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 21 Kasım 2024; 20:16:41 >

• Birkaç ay önce benim sokakta elektirik tellerini yer altına aldılar kapımın önüne kaldırıma şundan koydular
    Ama ne yazıkki memlekette yeni birşey yaplınca ileri deyilde geri gidiliyor, belkide elli yıllık eski hatta 220 net gelirken şimdi evde lambalar pırpır ediyor voltaj 190 210 arası break dans yapıyor.
    Dün çinden tomzn gerilim rolesi geldi.
    Bu akşam bağlamadan önce prizden bağlayıp ayarlarını yapıp test yapacağım ayarları hafızada tutup tutmadığına dayir. Yarında kombiye aldığım regulatörü bununla test ettikten sonra sigorta panosuna bağlayacağım.
    Kafam sıralamada nereye koymam konusunda karışık kaçak akım rolesinden öncemi sonramı takayım?

• Hilas28 kullanıcısına yanıt
    Kaçak akımdan sonra takacaksınız üreticinin önerisi bu.
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

Bu arada şu model kombi için regulatör alanlar varsa dikkat etsin cihaz arıza yapınca herşey normalmiş gibi gösteriyor. Sağlamken 220 deyilde 230 çıkış veriyor bu problem deyil ama ben daha montajını yapmadan arızalanan cihaz ekranda bana 220 vermeye devam ediyormuş gibi gösteriyor.

Bu sağlamken verdiği deyer ekranda 220 var ama 230 çıkış veriyor.

Buda arıza yapmış hali şebeke ne veriyorsa onu veriyor ama ekranında 220 vermeye devam ediyormuş gibi gösteriyor.

Bu tarz cihazları sık sık kontrol etmekte fayda var.

Şebeke 235 - 245 ise A2 255 A3 250 A6 200 A7 205

Şebeke 220 - 235 ise A2 250 A3 245 A6 195 A7 200

Şebeke 205 - 220 ise A2 245 A3 240 A6 190 A7 195

Şebekeyi bilmiyorsanız A2 255 A3 250 A6 190 A7 195 yapmak en garansi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 1 Aralık 2024; 14:38:35 >

Bende problem bizim binanın yanındaki iş hanı, orası çalışırken sabah saat 6:00'dan gece 23:00'a kadar bizim bina 195 ile 210 arası git gel yapıyor, 23:00'dan sonra 220v gibi sabitliyor. Ayarları sizinde yazdığınız 205-220 aralığındaki ayarlara yakın ayar yaptım.

Elektrik şirketini arayın düşük voltaj sorununu bildirin (başvuru yapın elinizde belge olsun)

Bugün beyaz eşya, kombi, Fırın, elektronik cihazlar 250-300 bin tl den aşağı değil

Edevlet üzerinden başvurdum, orayada yazdım elimde delil olsun diye evdeki cihazların düzgün çalışmadığını müdahale edilmesse binada beyaz eşyaların arıza yapmaya başlayacağını bildirdim.

Bana msj geldi başvurunuz işleme alınmıştır diye.
    İşin komik tarafı anadolu yakasına elektirik sağlayan santralin dibindeyim:))

Aydınlatma arızası diye belirtmişler, bakalım sonuç ne olacak.

Merhaba hocam siz kwh olan model sıkıntılı yazmışsınız ben onu görmeden o modeli satın aldım takıp takmamakta tereddüt yaşıyorum ne gibi sıkıntı veriyor bu cihaz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.