Şimdi Ara

GetContact uygulamasına erişim engeli getirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başka kişilerin sizin numaranızı, telefon rehberlerine hangi isimlerle kaydettiğini gösteren GetContact uygulaması son günlerin en çok konuşulan uygulamalarından biri. Uygulamayı indirmeyen kişilerin de numaralarının yer aldığı GetContact bu özelliği ile tepki toplarken dün BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da GetContact hakkında açıklama yapmış ve güvenlik endişelerini dile getirmişti. Konuyla ilgilenen Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği ise GetContact'in de aralarında bulunduğu 70 numara bulma uygulamasına ve web sitesine erişim engeli getirdi.

Mal ve can güvenliğinin korunması için 

Mahkeme tarafından paylaşılan karar metnine göre büyük bir kısmı Play Store'daki numara bulma uygulamaları olmak üzere, numara bulma alanında hizmet gösteren web sitelerine ve App Store'daki bazı uygulamalara erişimin engellendiği açıklandı. Mahkemenin aldığı bu kararın gerekçesinin ise kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması olduğu belirtiliyor.

Ülkemizde bir anda popüler hale gelen GetContact ile ilgili ortaya atılan iddiaların ardından uygulamanın web sitesinde bir bildiri paylaşılmıştı. Bildiride uygulamanın; kameraya, galeriye ve depolama birimine erişim için izin istemesinin nedenleri açıklanırken kullanıcılara ve uygulamayı kullanmadıkları halde verileri GetContact'te yer alan kişilere ait verilerin üçüncü taraflara satılmadığı belirtildi.  

• Bu gidisle modeme vpn kurduracaklar. Herhalde bu ise en fazla sevinen 118 numalalari olmustur hatta bence bizzat onlar engellenmesine on ayak oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 29 Mart 2018; 20:26:36 >
  • Iyi olmuş bu tür şeylere engel gelsin. Millet numaramizi kaptırıyor sonra abuk sabuk yerlerden mesajlar aramalar

• En güzeli

• Tamam aga nasıl ki çocuğuna zarar gelmesini istemeyen ebeveyn gibi hareket etmeli devlet diyoruz ama çocukta da biraz akıl olacak. Şuna engel koymasına bile karşı çıkıyorsunuz yazık.

• haklılar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlamadığım şey şu; Zaten Facebook Messenger ile telefon numaralari ve rehber Facebook ta verildi.

1- Simdi ne diye bu uygulama çıktı?
    2- Facebook Messenger da engellenecek mi?
    3- Tcler gitti bişi olmadı da cep telefonu numaralarını operatörler herkese sattı bisi olmadı da, bu mu zorunuza gitti?

Kafamda deli sorular!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ulan bende diyorum neden çıkmıyor aramada :)

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 14 Şubat 2023; 0:21:21 >
  • Yerinde bir karar. Başka şahışlar yüzünden bizim numaralarımız sağda solda geziyor.

• İyi olmus

• Zerre inanmıyorum bu kararın ardında milletin güvenliği olduğuna. Ah ulan ah.. Şu uygulamalardan vergi alınma imkanı olacaktı ki görecektik sevgili büyüklerimizin samimiyetini..

• sadrag S kullanıcısına yanıt
    Muhalifliğin sonu gözlerin kör, aklın körelmesi olmamalı.
  • Sonunda doğru bir engelleme yapabilmişler. Varsa başka böyle uygulamalar onlar da engellenmeli. Ben programı yüklememişim ama rehberinde benim numaram bulunan biri yükleyince benim numaram da veri tabanında yerini alıyor. Benim suçum ne?

• Peki ya Facebook ta Google de engelenecek mi onlara da b i güzellik yapın madem çok düşünüyorsunuz bizleri sorun bakalım neden rehberizmize erişiyorlar ????????????????

• Mernis.tar.gz olayında sesini çıkarmayanların kıytırık bir uygulamaya köpürmesi de enteresan doğrusu :D

• Sonunda, şükür.

• Bu dediğiniz bizde destek verirken oluyor, muhalefet ederken değil..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee CIA falan niye engellenmiyor yıllardır aynı mantıkla çalışıyor?

• iş yeri için yeni bir hat aldım ve sıfır bir telefona taktım. hiç bir yere üye olmadım o numara ile ve telefona hiç bir uygulama indirmedim WhatsApp bile yüklemedim. karta felanda bastırmadık numarayı sadece belirli müşterilere verdik.

sonuç ? reklamlar gelmeye başladı. nasıl mümkün olabilir dedim ya imkansız. 4-5 yıldızlı otel reklamları vs.

demekki bu yüzdenmiş. müşteriler o tür şeyler indirir ve numarasını verir ise onun rehberindekileri de alıp satıyorlar.

vay be sisteme bak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.