Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
132.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 kere servise götürdüm benim getz'i 1.3 otomatik. istanbul'da şehir içi 34 kuruş yakıyor kafayı yicem. ayar yapıyorlar ama sonuç değişmiyor.

sizce sorun ne olabilir arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden track

2 kere servise götürdüm benim getz'i 1.3 otomatik. istanbul'da şehir içi 34 kuruş yakıyor kafayı yicem. ayar yapıyorlar ama sonuç değişmiyor.

lpg demi şehir için 34krş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Orijinalden alıntı: hidden track

2 kere servise götürdüm benim getz'i 1.3 otomatik. istanbul'da şehir içi 34 kuruş yakıyor kafayı yicem. ayar yapıyorlar ama sonuç değişmiyor.

lpg demi şehir için 34krş

evet hocam ya şaka gibi. 2 kere servise gittim ayar yaptılar ama hala aynı...
  • Vlla genel olarak az yakıyormuş arabalarınız. Ben şehir içi 45-50 liralık gaz koyabiliyorum oda 160 km fln gidiyor. yani 30 krs yakıyor.Şehir dışı ise biraz yüklü 180-190 krs yakıyor. 1.3 2003 model otomatik getz 80 bin kmde.

Vlla ben burdakilerin tavsiyesine bakarak atiker taktırmıştım ama araba biraz titreme yapıyor boşta falan. Tüpcüde olabilir falan demişti sizde var mı bu sıkıntı ?
  • otm. getz ler çok yakar zaten. 4 ileri bildiğim kadarıyla. yanılş şanzuman tercihi bence. vites aralıkları çok geniş olduğu için, ivmelenmekte motor çok zorlanıyor, tabi yakıt tüketimide artıyor. adamlar 7 ileri dsg kullanıyor, var demekki bi bildikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre654

Vlla genel olarak az yakıyormuş arabalarınız. Ben şehir içi 45-50 liralık gaz koyabiliyorum oda 160 km fln gidiyor. yani 30 krs yakıyor.Şehir dışı ise biraz yüklü 180-190 krs yakıyor. 1.3 2003 model otomatik getz 80 bin kmde.

Vlla ben burdakilerin tavsiyesine bakarak atiker taktırmıştım ama araba biraz titreme yapıyor boşta falan. Tüpcüde olabilir falan demişti sizde var mı bu sıkıntı ?

bende 2005 model otm. var brc taktırmıstım titreme filan yok 15.000 km oldu bir problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

GETZ LPG KULÜBÜ

Aracımı 30binde aldım.

LPG için inat ettim ve 60 bin km benzin ile kullandıktan sonra. 2 hafta önce, 91000 de

1400 TL ye 12 TAKSİT BRC MY11 kitli, 31lt simit tank ile taktırttım. 170kr ile 225kr arasında yakıt tüketimim var,klima hep açık. 2000 km kullandım tık yok.

Sadece 3 depo bitirdikten sonra ayar yaptırmaya gittim, sağlam olan ayar bozuldu.

İlk çalıştırmada 5-10sn devirde düşmeler başladı. Aynı gün içinde birkaç kere ayar yapıldıktan sonra problem çözüldü.

Bu arada 35 tl ye Hem benzin hep LPGye subaplar erimesin diye TUNAP subap koruyucu kattırttım.

Getzi ben daha kullanırım arkadaş diyenlere tavsiye ederim.

Benim gibi araba parasından daha fazla yakıt yakarak geç kalmasınlar derim.

arkadasım nerde yaptırdığını yazarsan bende katkı koydurmak istiyorum sadece lpg katkısına 40 lt diyorlar.
    bende brc kullanıyorum brc tunap ı tavsiye ediyor.
    birde depo boşken mi yoksa dolu ikenmi uygulama yapılıyor.

• Ben çocukluk arkadaşıma yaptırdım. O sebeple fiyat uygun. Full depoya basması zor oluyor. Ama depo dolu boş farketmez bence.

Motorlarımızda alüminyum fazla olduğudan ve lpg yandığında daha çok ısı verdiği için tunap ın uygulanması tavsiye ediliyor.

Subaplar için bir nevi izolasyon malzemesi diyebiliriz.

Her 10binde filtre temizliği yapılırken tekrar edilmesi gerekiyor. Benzin katkısını kendiniz dökebilirsiniz depoya. Her benzin katkısı 80 lt benzin kullanıncaya kadar koruma sağlıyor.
  • selam arkadaşlar 2010 model 1.4 dohc getz 13000 km otomatik 21000 tlye anlaştım sizce nasıl fiyat uygun mu aracın garantisi devam ediyor sizce lpg taktırmak mantıklı mı? eşime alıyorum arabayı sadece okula git gel için kullanacak günlük maksimum 30 km. yol yapacak. eğer taktırmamı öneriyorsanız brc düşünüyorum. adanada bildiğiniz düzgün bir yer var mı?
    teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozersus

selam arkadaşlar 2010 model 1.4 dohc getz 13000 km otomatik 21000 tlye anlaştım sizce nasıl fiyat uygun mu aracın garantisi devam ediyor sizce lpg taktırmak mantıklı mı? eşime alıyorum arabayı sadece okula git gel için kullanacak günlük maksimum 30 km. yol yapacak. eğer taktırmamı öneriyorsanız brc düşünüyorum. adanada bildiğiniz düzgün bir yer var mı?
    teşekkurler

hayırlı olsun. lpg taktırmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozersus

selam arkadaşlar 2010 model 1.4 dohc getz 13000 km otomatik 21000 tlye anlaştım sizce nasıl fiyat uygun mu aracın garantisi devam ediyor sizce lpg taktırmak mantıklı mı? eşime alıyorum arabayı sadece okula git gel için kullanacak günlük maksimum 30 km. yol yapacak. eğer taktırmamı öneriyorsanız brc düşünüyorum. adanada bildiğiniz düzgün bir yer var mı?
    teşekkurler

Hayırlı olsun.

Kesinlikle taktırın derim. 30 km yolda aracınız 12-13 tl yakar benzin ile.

Brc Hyundainin anlaşmalı olduğu markadır.

Hyundai servisi BRC montajı için araçları hangi BRC servisine yönlendiriyor, onu öğren ve orada taktır derim.
  • dün aranıza atiker taktırarak katıldım. 2005 1.3 GLS
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

dün aranıza atiker taktırarak katıldım. 2005 1.3 GLS

hayırlı olsun, 1000 km sonra ayar yaptırın, gerçi söylemişlerdir, 10 bin km'de bir de filtreleri değiştirin, ustanız iyiyse yıllarca sorun yaşamazsınız.
  • benim getz de benzinde iken soğuk havada ilk çalıştığında gaz yemememe, yığılma gibi bir sorun oluyor. ısınınca benzinde de lpg de de böyle bir sorun yok. lpg takıldıktan sonra oldu. sebeb nedir?
  • quote:

benim getz de benzinde iken soğuk havada ilk çalıştığında gaz yemememe, yığılma gibi bir sorun oluyor. ısınınca benzinde de lpg de de böyle bir sorun yok. lpg takıldıktan sonra oldu. sebeb nedir?

Hep düzgün yapılmayan gaz ayarından kaynaklanıyor bu problemler. LPG servisinize uğrayın.
  • quote:

quote:

benim getz de benzinde iken soğuk havada ilk çalıştığında gaz yemememe, yığılma gibi bir sorun oluyor. ısınınca benzinde de lpg de de böyle bir sorun yok. lpg takıldıktan sonra oldu. sebeb nedir?

Hep düzgün yapılmayan gaz ayarından kaynaklanıyor bu problemler. LPG servisinize uğrayın.

uğradım, buji, platin, benzin filtreleri, anlayacağın benzin üzerine ustaya göstermem gerekiyormuş öyle diyolar. lpg ayarı benzinide bozuyor o halde senin dediğine göre demi.
  • Araç ilk benzin ile çalıştığı için bu elemanların temiz olması öncelikle şart.

Fakat benim aracıma montaj yapan arkadaşım.

Daha önce herhangi problemi olmayan araç ilk 1000km LPG ayarı sonrasında rolanti problemleri çıkarmaya başladı.

Uğraştı olmadı. Birkaç kere daha gittim. Sonra elemanları "sen bunu servise göster bi, yok gaz kelebeğine baksınlar, bilmem neresini ellesinler, bujiyi değişsinler" demeye başladı.

Sonuçta LPG den önce problem yoktu ve daha servisten 90bin bakımı için yeni çıktı dedim. Bujisi herşeyi 0 dedim. LPG taktırmadan 90bin bakımına sokmuştum.

Sonra arkadaşım az daha uğraştı. Sorunun nereden kaynaklandığını çözdü.

Yani bunlar hazır ayarları kullanıyorlar, tutmazsa servise git diyorlar. İnce ayar yapmak işlerine mi gelmiyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Ekim 2011; 16:37:28 >
  • quote:

Araç ilk benzin ile çalıştığı için bu elemanların temiz olması öncelikle şart.

Fakat benim aracıma montaj yapan arkadaşım.

Daha önce herhangi problemi olmayan araç ilk 1000km LPG ayarı sonrasında rolanti problemleri çıkarmaya başladı.

Uğraştı olmadı. Birkaç kere daha gittim. Sonra elemanları "sen bunu servise göster bi, yok gaz kelebeğine baksınlar, bilmem neresini ellesinler, bujiyi değişsinler" demeye başladı.

Sonuçta LPG den önce problem yoktu ve daha servisten 90bin bakımı için yeni çıktı dedim. Bujisi herşeyi 0 dedim. LPG taktırmadan 90bin bakımına sokmuştum.

Sonra arkadaşım az daha uğraştı. Sorunun nereden kaynaklandığını çözdü.

Yani bunlar hazır ayarları kullanıyorlar, tutmazsa servise git diyorlar. İnce ayar yapmak işlerine mi gelmiyor anlamadım.

öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler arkadaşım.
    ben 1000km sonra ayar yaptırmadım. 5bin km falan oldu takalı. buji platin 10.000km falan oldu trigerle değişmiş önceki sahibi. daha gerekmez diye düşünüyorum. sadece benzin filtresini değiştircem. tekrar gidip ayar yap diycem gazcıya. malum kış geldi, sabahları sıkıntı oluyor ısınana kadar.

• Aslında taktıktan 1000km sonra bir ayara gitmek gerekiyor. Sen git mutlaka bir ayar yaptır. Onlar kış geldiği için LPG ye geçiş sıcaklığını birkaç derece indirirler zaten.

Bu arada aracında mutlaka çeyrek depo benzin bulunsun. Benzin pompasını korumuş olursun.
  • quote:

Aslında taktıktan 1000km sonra bir ayara gitmek gerekiyor. Sen git mutlaka bir ayar yaptır. Onlar kış geldiği için LPG ye geçiş sıcaklığını birkaç derece indirirler zaten.

Bu arada aracında mutlaka çeyrek depo benzin bulunsun. Benzin pompasını korumuş olursun.

çeyrek depoya yakın genelde, çok indirmiyorum ibreyi. 97 oktan aldım ama sonuç değişmedi. kış ayarı gerekiyor dediğin gibi.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.