Şimdi Ara

getz nasıl bir araba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
39.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

18 civarına çıkabilirseniz; yaşı yüksekte olsa 2003-2004 honda jazz veya 2006 gibi mitsubishi colt bulabilirsiniz.

her ikiside sizin boyunuzda kişilerin gerek baş, gerek diz mesafesi açısından rahatsız etmeyecek ferah geniş ve yüksek araçlardır.

o kadar ki her ikiside siz şöför koltuğundayken arkanızda da sizin boyunuzda bir kişinin rahatça oturması için yeterli alanı sağlarlar.

size tavsiyem hazır 15000 ininz varsa bir kaç ay daha bekleyip bunu 18000 civarına yükseltmeniz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 18 Aralık 2008; 22:57:57 >
  • peugeot 207 almanı tavsiye ederim.
  • Getz şirin görünümlü bir araçtır. Sınıfındaki Colt ve Jazz ile karşılaştırırsak iç hacmi daha küçük ve yakıt tüketimi bunlardan biraz daha yüksektir. Ama bence fena bir araç değildir ve bahsettiğiniz rakamlara alınabilecek en güzel araçlardan biridir.
  • 60000km oldu araba şu anda maşallahı var şimdiye kadar parasının hakkını verdi sağolsun :)
    Önceden bir arkadaş için yazmıştım burayada yazayım az çok fikir olur ;

Araç 2006 Hyundai Getz 1.5 CRDi 50.000Km'de ;

88PS, 220NM Torque
    2 Kademeli sunroof,
    Ön ve arka sis farları,
    4 cam otomatik
    Iıtmalı / elektrikli yan aynalar
    6 Speaker MP3Çalar
    4 hava Yastığı
    ABS, EPS v.b v.b ...

Öncelikle söyliyeyim hemen, o kadar saçma yorumlar ve sözler dolaşıyorki bu forumda, 20000YTL ye bir araç alıp ondan Mercedes konforu, Volvo sağlamlığı, BMW sportifliği ve Alfa tasarımı bekleyen bir zihniyetten afedersiniz cacık olmaz...öncelikle "fiyat / performans" denen bişi vardır, çoğumuzun bütçesi kısıtlı olduğu için en güzeline değil en mantıklısına yöneliyoruz..neyse

Eksiler ;

- Koltuk kılıflarının kenarları, dikim yerleri, Ön gövde birleşme yerleri veya koltuk kenarları, işçilik tabiiki zayıf,
    - Frenler bana yetersiz geliyor, araç yeni ve zamanlı servis bakımlı olmasına rağmen ani frende araba bazen öne doğru yığılıyor, esniyor sanki,
    - Jant kapakları çok kalitesiz, fırça vurdurtmayın kesinlikle, çok çabuk boya atıyor,
    - Direksiyon sistemi EPS olmasına rağmen rahatsız, hissiz bir direksiyona sahip araç, ayrıca çözülemyen ve çok yerden duyduğum ve bence kronik olan bir direksiyon sesi var, direksiyon kutusundan elektronik, garip bir ses geliyor, hala çözülemedi,
    - Üzerinde gelen Hankook oyuncak hamuru lastiklerle (!), yol tutuşu zayıf, lastikleri değiştirmek az da olsa çözüm oluyor..aracın belirli bir önden kayma eğilimi var,
    - 2006 model bir araca göre, aerodynamic yapısı gereği sanırım, 100-120kmden sonra özellikle yol sesi çok alıyor,
    - Klima zayıf, manuel klima özellikle çok sıcak günlerde yetersiz kalıyor, en sonda çalışırkende uçak kalkıyor hissi yaratıo=)
    - Süspansiyon sistemi çok başarılı değil, bozuk yollarda tamam yolun bozukluğunu hissetmiyorsunuz ama kardeşim bazende at üzerinde bufalo yakalama hissine kapılıyor insan!!
    - Üzerinde gelen lastiklerle yol sesini biraz fazla alıyor sanki, ama sınıfına göre fena değil...

Artıları ;

+ 88Ps 220NM Tork, 1200kg ağırlığındaki aracı çok ama çok rahat kaldırıyor, araç atak, seri bir sürüşü var, değişken geometrili turbo sayesinde hemen hemen bayılma yok denicek kadar az, son hızı en fazla 195, ibre hatasını çıkarırsak 185 diyelim en fazla =) motor bir dizel motora göre bence başarılı, ayrıca gayet sessiz çalışıyor, TDCI ve HDI da kullanma şansım oluyor sıklıkla, onlara göre bariz daha sessiz,
    + Ses sistemi genelde ortalamanın üstünde, 4 senelik çizik büzük cdleri bile banamısınz demeden atlamadan okuyor, ses kalitesi orta ama netlik güzel, en güzelide şarkı arama modu, özellikle mplerde işe yarıyor,
    + 20000YTL civarında 2006 model civarı bütün bu özellikleri içinde barındıran nadir araçlardan biri, yani arabada hemen hemen orta seviye için eksik yok denebilir.
    + Dizellere göre ekonomik denebilir, düzgün kullanımda şehir içinde 6 litre yakalabilir, uzun yolda klima açık en az 4.9a kadar düşüyor, kullanım çok fark ediyor, ağabeyim yol bilgisayarında 7.6larda gezerken ben 6.2-6.3 geziyorum =)
    + Asimetrik katlanabilen koltuklar özellikle tatile giderken çok rahat oluo, arka koltuklardan birini yatırırsanız sunroof'tan dışarı sörf tahtası çıkabiliyor ne alakaysa :D
    + Garip bir şekilde aracın kullanımı zevkli, yani sıkılmıyosunuz aracı kullanırken :)

Aklıma gelenler bunlar...Umarım açıklayıcı ve bilgilendirici olmuştur

• quote:

Orjinalden alıntı: hallac79

ben sığarmıyım boyu 190cm olan bır ınsan olarak. ne dersınız. bır de sankı o fıyatlara baska avrupa araba yok gıbı

Hyundai Avrupa araba değil.

bir kere arka koltukla yolculuk yaptım.İçi geniş dış görünüşü gibi küçük değil araba güzel gibiydi
  • kalkıslarda 0-160 da aurisi tokatlamıs bir araba.
  • iyi
  • gun ıtıbarıyle 2 kez 2 farklı opel astra cdti yi biri sabah biri akşam 0-140 da tokatlamıştır.
  • Madem hortlamış bende yazayım, fiyatına göre alınabilecek en iyi dizel araçlardandır.2 yıl kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetu -- 9 Ekim 2013; 19:40:57 >
  • bhtbhtbht B kullanıcısına yanıt
    gayet normal bi durum 1.3 motor sonucta turbosu buyutulmus ve yazilim atilmis bi getz 2.0 atmosferik araca kafa tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 9 Ekim 2013; 19:54:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEN HALEN KULANIYORUM HUNDAİ GETZ 2006 MODEL BENZINLI VE LPG Lİ OLARAK 1.3 MOTOR AMA COK AZ YAKIYOR COKTA SERİ BENIM ICIN SUPER VE İDEALL BİR ARAC 20 TL GAZ ATIYORUM SULTANGAZIYE GIDIP GELIYORUM EMIN OLUN ARACIM NAR KIRMIZIDIR BUGUNE KADAR BANAMISIN DEMEMİŞTİR BEN 2006 YILINDA ALDIM ARACIN ILK SAHIBIYIM
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.