|
Ghost of Yotei çıkış tarihi açıklandı: İşte yeni fragman
-
-
İlk oyunu çok beğenmemiştim.Sanırım Atla gel şaban bana çok uymadı.
-
Japonların Kara Fatması gözüyle bakınca biraz gideri oluyor sanki :D
*Düzenleme* Oyunun gideri oluyor yanlış anlaşılmasın. Japon kadın samurai biraz saçma geliyor da bana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctntas -- 24 Nisan 2025; 20:41:11 >
-
Only on ps yazilarida gitmis artik, bence konsol almanin hic bir matigi kalmadi😂 Online hizmetlere, yüksek abartilmis fiyatlara oyun alicaginiza kapali bir platformda, pcye gecin rahatiniza bakin
-
Bu tür oyun oynarken insan karakterin yerine koyar kendini az çok ve kadın karakter yönetmek istemiyorum. Kadın karakter olayı da sadece günümüz misyonu o kadar. Oyunu oynayacak olanların %90'ı erkek oyuncu.
-
Ghost of Tsushima'yı oynamadım, nasıl bir oyun acaba? Sekiro gibi tat verir mi?
-
Sekiro kadar combat derinliği ve zorluğu yok. Tarz olarak yeni seri AC oyunlarına daha yakın. Ps plus var ise kütüphanede var deneyebilirsin.
-
Belirli yönlerini ne kadar beğensem de sadece Ghost serisi için konsol/PS alınmaz zaten, doğruya doğru konuşalım. Amiral gemisi olacak bir seri değil.
-
Japon tarihinde savaşçı aristokrasinin parçası olan kadın savaşçılar (onna bugeişa/onna muşa) var ama kadınlar sınıf olarak samuray addedilmiyor. Bunlar bir de genelde naginata isimli mızrak ve kılıç karışımı özel bir silahla biliniyorlar/anılıyorlar. Ancak Tomoe Gozen gibi tarihin kaydettiği örnekler onna bugeişa'ların zırh, ok ve yay, uzun mızrak ve katana dahil alışıldık samuray ekipmanlarına olduğu gibi başvurduklarını, hatta daha mütevazi kökenlerden sıradan/rütbesiz askerlere savaşta subaylık etmek gibi temel samuray fonksiyonlarını üstlendiklerini gösteriyor (istisnai ama imkansız değil). Onna bugeişa'ların asırlar boyunca samurayların yanında varlıklarını sürdürdükleri, Japon kültürünün parçası oldukları, idolleştirildikleri, özellikle de koşulların dayattığı durumlarda silaha sarıldıkları, mevzileri doldurdukları veya destek kuvvetler yapıldıkları kesin.
Bu arada oyunların tarihe uygunluğunu o kadar ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum çünkü sonuçta bir oyun tarihi baz alsa bile oyunlar genel anlamda fanteziye dayanmakta olup eğlence maksadıyla tasarlanmış dijital tüketim ürünleridir. Bir oyunu belgesel kriterleriyle değerlendirmemek gerek.
-
En son Assassin's Creed 2'yi oynamıştım, Ezio Auditore. O zamandan sonra hiç işim olmadı. Gerek yok mu diyorsun yani Tsushima için?
-
Gerek yok diyemem ben sevmiştim şahsen. Eğer indirim kovalarsan pişman olmazsın diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X