Şimdi Ara

Ghost of Yotei çıkış tarihi açıklandı: İşte yeni fragman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: VrdrAzl Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy şu anda #34
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ghost of Yotei çıkış tarihi açıklandı: İşte yeni fragman
    2020 yılında Sucker Punch tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunu Ghost of Tsushima’nın devam oyunu Ghost of Yotei için çıkış tarihi açıklandı. Üstelik Türkçe dil desteğiyle geliyor.

2 Ekim'de PS5'e geliyor

Kaçıranlar için Ghost of Yotei, ilk oyunda bulunan Jin Sakai'nin hikayesinin devamı yerine Shamisen kullanan Atsu adında yeni bir kadın kahramanı canlandıracak. Ayrıca tarihsel olarak oyun, ilk oyundan yüzlerce yıl sonrasında geçecek. İlk oyun 1274 yılında geçerken Ghost of Yotei ise 1603 yılında geçecek.

Paylaşılan yeni video ile birlikte Sony, Ghost of Yōtei'nin, 2 Ekim 2025'te PlayStation 5 için piyasaya çıkacağını duyurdu. Türkçe desteğine ek olarak temel oyun 69,99 dolar, Digital Deluxe Edition ise 79,99 dolar fiyatla geliyor.

Ayrıca Bkz.Nintendo Switch 2’de DLSS kullanan ilk oyun Cyberpunk 2077 oldu

Digital Deluxe Edition'da sunulacak içerikler ise şu şekilde: dört kozmetik kilidini açma ve Travelers Haritası için erken kilit açma. Collector's Edition paketinde ise, oyundaki Atsu'nun maskesinin bir kopyası, bir kuşak, tsuba, sanat kartları, zeni hajiki jeton oyunu ve kesesi ve bir kağıt el işi ginko ağacı gibi bir dizi fiziksel koleksiyon öğesinin yanı sıra Dijital Deluxe Edition'da bulunan aynı oyun içi öğeleri içerecek. 

Kaynak:https://www.techpowerup.com/335878/ghost-of-yotei-gets-october-2-ps5-exclusive-release-date-with-usd-249-99-collectors-edition

• İlk oyunu çok beğenmemiştim.Sanırım Atla gel şaban bana çok uymadı.

• Japonların Kara Fatması gözüyle bakınca biraz gideri oluyor sanki :D
    *Düzenleme* Oyunun gideri oluyor yanlış anlaşılmasın. Japon kadın samurai biraz saçma geliyor da bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctntas -- 24 Nisan 2025; 20:41:11 >
  • Only on ps yazilarida gitmis artik, bence konsol almanin hic bir matigi kalmadi😂 Online hizmetlere, yüksek abartilmis fiyatlara oyun alicaginiza kapali bir platformda, pcye gecin rahatiniza bakin

• Bu tür oyun oynarken insan karakterin yerine koyar kendini az çok ve kadın karakter yönetmek istemiyorum. Kadın karakter olayı da sadece günümüz misyonu o kadar. Oyunu oynayacak olanların %90'ı erkek oyuncu.

• Ghost of Tsushima'yı oynamadım, nasıl bir oyun acaba? Sekiro gibi tat verir mi?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Sekiro kadar combat derinliği ve zorluğu yok. Tarz olarak yeni seri AC oyunlarına daha yakın. Ps plus var ise kütüphanede var deneyebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt

Belirli yönlerini ne kadar beğensem de sadece Ghost serisi için konsol/PS alınmaz zaten, doğruya doğru konuşalım. Amiral gemisi olacak bir seri değil.

• ctntas C kullanıcısına yanıt

Japon tarihinde savaşçı aristokrasinin parçası olan kadın savaşçılar (onna bugeişa/onna muşa) var ama kadınlar sınıf olarak samuray addedilmiyor. Bunlar bir de genelde naginata isimli mızrak ve kılıç karışımı özel bir silahla biliniyorlar/anılıyorlar. Ancak Tomoe Gozen gibi tarihin kaydettiği örnekler onna bugeişa'ların zırh, ok ve yay, uzun mızrak ve katana dahil alışıldık samuray ekipmanlarına olduğu gibi başvurduklarını, hatta daha mütevazi kökenlerden sıradan/rütbesiz askerlere savaşta subaylık etmek gibi temel samuray fonksiyonlarını üstlendiklerini gösteriyor (istisnai ama imkansız değil). Onna bugeişa'ların asırlar boyunca samurayların yanında varlıklarını sürdürdükleri, Japon kültürünün parçası oldukları, idolleştirildikleri, özellikle de koşulların dayattığı durumlarda silaha sarıldıkları, mevzileri doldurdukları veya destek kuvvetler yapıldıkları kesin.

Bu arada oyunların tarihe uygunluğunu o kadar ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum çünkü sonuçta bir oyun tarihi baz alsa bile oyunlar genel anlamda fanteziye dayanmakta olup eğlence maksadıyla tasarlanmış dijital tüketim ürünleridir. Bir oyunu belgesel kriterleriyle değerlendirmemek gerek.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bshaar387 B kullanıcısına yanıt
    En son Assassin's Creed 2'yi oynamıştım, Ezio Auditore. O zamandan sonra hiç işim olmadı. Gerek yok mu diyorsun yani Tsushima için?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Gerek yok diyemem ben sevmiştim şahsen. Eğer indirim kovalarsan pişman olmazsın diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.