2 partition olarak ayrılmış bir hdd var ve ilk partition ın imajını alarak boot cd yapmak istiyorum ama şuan boot aşamasında takılıp kalmış durumdayım. Elimde gerekli ghost parametreleride var ama boot lu bir dvd yapamıyorum ne yaparsam yapayım takılıp kalıyorum. Daha önceden yapmış ve tecrübeli arkdaşlardan acil cevap bekliyorum; Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
saygılar,
Valla arkadaşım bu işi "my_aydin" iyi biliyo ama epeydir foruma girmiyo "Son giriş 5 Ekim 2006; 23:52:15" neyse benimkisi Up demek gibi bişi oldu. bende ghost kullanıyorum ama HDD yayla olunca dvd yapmaya gerek kalmadı
Ben boot lu dvd değilde CD yapmıştım. Kısaca anlatayım, belki DVD yapmada da aynı yol izlenirse olabileceğini düşünüyorum. Ben Norton Ghost 2003 ile bootable dos disketi oluşturmuştum. Sanırım bunun nasıl yapıldığını anlatmama gerek yok. Daha sonra Nero ile (Nero Express Türkçe) "Başlangıç veri diski oluştur" u seçtim, Ekle den aldığım ghost imajı içine attım, İleri tuşunu tıkladıktan sonra "Sürücüdeki sistem diski oku" yu seçerek oluşturduğum ghost disketini seçtim. Ve kayıt işini bitirdim. Bilgisayarı resetledikten sonra CD den başlattığımda direk ghost çalışıyor ve imajı HDD atabiliyordum. Sanırım aynı olay DVD için de geçerli olur. Denemenizde fayda var. Umarım anlattıklarım işe yarar. Bu arada CD nin içine gözattığınızda sadece imaj dosyaları görünüyor, boot dosyaları görünmüyor, bilginize. Kolay gelsin.