Şimdi Ara

ghostta imaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ghostta imaj alma nasıl oluyor cd ye yada bigisayarımı d sine imaj atacam tekrar kurarken zorluk cekmeyim bana anlatabilirmisiniz

• Yüzeysel bir şekilde anlatıyim.Forumda arama yaparsan daha detayıyla bulabilirsin.

Öncelikle norton ghost image disketi oluşturmalısın programıyla.Oluşturduktan sonra artık image yükleme image alma olayını hep bu disketle yapabileceksin.Pc yi bu disketle aç.Gerekli yüklemeleri kendisi yapacaktır.Yükledikten sonra solda menü çıkacak.Ordan image seçeneğini seçip partition alanı seç.Tabi yedeği d sürücüsüne alacaksan.Yok ben cd ye yazmak istiyorum dersen disk alanını seçiceksin.Ben gerisini anlatıyım.partition alanını seçtikten sonra to image alanını seç sana sürücüyü gösterecek hangisini alayım die.Sen c sürücüsünü seç.Seçtikten sonra sana nereye kaydetmek istediğini soracak gereken yeri seç adıyla kaydet örnek yedek gibi.Daha sonra sana 3 seçenek soracak sen fast'ı seç hızlı şekilde yapsın.Gerisini kendisi yapıyor.

Dediğim gibi forumda arat daha detaylı bulabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: 1sTLee

Yüzeysel bir şekilde anlatıyim.Forumda arama yaparsan daha detayıyla bulabilirsin.

Öncelikle norton ghost image disketi oluşturmalısın programıyla.Oluşturduktan sonra artık image yükleme image alma olayını hep bu disketle yapabileceksin.Pc yi bu disketle aç.Gerekli yüklemeleri kendisi yapacaktır.Yükledikten sonra solda menü çıkacak.Ordan image seçeneğini seçip partition alanı seç.Tabi yedeği d sürücüsüne alacaksan.Yok ben cd ye yazmak istiyorum dersen disk alanını seçiceksin.Ben gerisini anlatıyım.partition alanını seçtikten sonra to image alanını seç sana sürücüyü gösterecek hangisini alayım die.Sen c sürücüsünü seç.Seçtikten sonra sana nereye kaydetmek istediğini soracak gereken yeri seç adıyla kaydet örnek yedek gibi.Daha sonra sana 3 seçenek soracak sen fast'ı seç hızlı şekilde yapsın.Gerisini kendisi yapıyor.

Çok yüzeysel ve yanlış bir anlatım olmuş.

Norton Ghost programını bilgisayarına kur. Sağ al köşede (system try)'de belirecek olan ghost simgesine sağ tıkla. İmaj alma işlemi için "Back Up Your Computer" seçeneğini, imaj yükleme için "Restore Your Computer" seçeneğini seç. Olay bu kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

Orjinalden alıntı: 1sTLee

Yüzeysel bir şekilde anlatıyim.Forumda arama yaparsan daha detayıyla bulabilirsin.

Çok yüzeysel ve yanlış bir anlatım olmuş.

Norton Ghost programını bilgisayarına kur. Sağ al köşede (system try)'de belirecek olan ghost simgesine sağ tıkla. İmaj alma işlemi için "Back Up Your Computer" seçeneğini, imaj yükleme için "Restore Your Computer" seçeneğini seç. Olay bu kadar.

Orda zati yüzeysel dedim anlaman zormu her gelen arama yapmadan konu açarsa nolur burası?

Yanlış olan senin yazman mı yoksa benim bu yöntemimle sürekli image almammı bilip bilmeden konuşma.yardım edeceksen adama et bana laf atma.

• quote:

Orjinalden alıntı: idemci

arkadaslar ghostta imaj alma nasıl oluyor cd ye yada bigisayarımı d sine imaj atacam tekrar kurarken zorluk cekmeyim bana anlatabilirmisiniz

Kardes kim Ghost' u nasil kullancam diye sorarsa ona Acronis programini kullan demek adet olmus bende sana Acronisi tavsiye ediyorum. Hem asagida sana linkini vermis oldugum "bootable CD image" dosyasini neroda bos bir CD ye burn image (kalip dosyasi...) secenegi ile yazarsan, elinde bootable bir Acronis CDsi olur ve bilgisayarina da Acronisi kurmanana gerek kalmaz, sistemi bu CD uzerinden baslattigin zaman direkt Acronis programi acilir ve burdan yaparsin image alma isini ile geri yukleme isini. Acronis programinin nasil kullanildigi da resimli bir sekilde forumda guzelce anlatilmis. Sen ordakilerin aynisini yapacaksin sadece ordaki sunduklari programi indirip bilgisayarina kurmayacaksin. Sana asagidaki linkteki image yi CD ye yazdiginda bu CD yetecektir. Hem bu sekilde crack ve serial gibi seylerle de ugrasmana gerek kalmaz. Sen sistemin acilisini Biosdan first boot device seceneginden CD-ROM olarak ayarlarsan, bu sana linkini verdigim CD imajini neroda yazip CD surucuye takip bilgisayari yeniden baslatirsan, direk Acronis acilir. Bu sekilde bilgisayarindan hic kasilmaz ve image alma isin daha guvenli olur.

http://www.h e m e n p a y l a s.com/download/326645/Acronis_True_Image_Bootable_CD.nrg.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 3 Nisan 2006; 13:49:59 >

• kardeş çok güzel yapmışsın.........

:)
  • bilgisayarına illa ghost programını kurman gerekmez dostum bunu botable bir cd den ghost programı çalıştırarakta yapabilirsin.programın ideal olanı elbetteki acronistir ama illada ghost dersen buyur sayfada adım adım anlatmış vatandaşş.

http://www.bilgisayardershanesi.com/Norton%20Ghost.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.