Arkadaslar Giant3'un blower fani ucak motoru gibi ses cikarttigi icin kafam atti.zaten gpu uzerindeki fanda teklemeye baslamisti.butun fanlari soktum sogutucunun ustundeki ve kasa fani yerlestirdim.su anda kasamdaki en sesli fan 26db ve nerdeyse ses gelmiyor kasadan.ayrica daha once giant3le max 440/780 kullanabildigim karti su an 460/810 hizlarinda kullanabiliyorum. islemciyi 2500+ kullanarak 3dmar03'ten 6800 puan aldim.daha once islemcim 3200ken aldigim skor 6450 idi.Blower fan yerine taktigim kasa faninin kuzey koprusunu ekstradan sogutmasi ise bir baska arti nokta. Giant3 ve msi9800pro'yu @Tender'dan almistim. Kacak yapan yeri kirmiziyla isaretledim.içindeki naylon parca kacagi onluyor sanirim,tabi ayrintilari @tender benden daha iyi bilir cunku plastik parcayi o yerlestirdi.sonuc olarak sesten ve giant3'un fanlarindan sikayetciyseniz,kasa fanlarini deneyebilirsiniz. saygilarimla...(tek eksi nokta ekran kartinin kasanin yarisini kaplamasi )
fanları nasıl tutturdun sakat durmuyorlarmı ?
ucu sivri vidalarla sabitledim.resimlerde gorunuyor zaten.gayet sabit duruyorlar,titresim de yok.
birşey daha gpu nun üzerindeki fan heatsinke doğrumu üflemeli yoksa dışarı mı ? resimde dışarı gibi gözüküyor ama orj fan içeri üflüyor...?
heatsinke ufluyor.disari uflemesi pek biseye yaramaz.
Guzel olmus bende su sogutmaya gecmeden once aynı olay bende yapmıstım cok ıse yarıyor..
Zekice olmuş bu benim aklıma gelmemişti bak , büyük fan çok sesli değildi diye hatırlıyorum ama bir kasa fanı kadar kuvvetli değildi tabiki , blower fan ise gerçekten etkiliydi direk bir noktaya üfleyebildiği için , tabi bu işi onun yarısı kadar ses çıkarmayan bir kasa fanı yapabiliyorsa ne ala , bütün giant3 kullanıcıları bu sisteme geçsinler derim , o blower fan ile insan hızlı yaşlanıyor
ufak fanı kapatıp, büyük fanıda low çalıştır, malzemeler yeterince soğutuyor, fanlara gerek kalmıyor zaten. GIANT III için verilen teknik değerlerin tümü doğru, aldıktan sonra çok ses yapıyor demen mantıksız.
blower fanin hicbir ise yaramadigini iddia edemezsin.icerdeki ramsinklerin hemen hemen dort bir tarafi kapali ve buraya hava akimini saglayacak bir fana ihtiyac var.blower fan calismadan ramleri 760-770'in uzerine cikarman cok zor.
quote:
Orjinalden alıntı: shelter
ufak fanı kapatıp, büyük fanıda low çalıştır, malzemeler yeterince soğutuyor, fanlara gerek kalmıyor zaten. GIANT III için verilen teknik değerlerin tümü doğru, aldıktan sonra çok ses yapıyor demen mantıksız.
blower fan giant3 ' ün en çok işe yarayan parçasıdır , bu soğutmayı kullanmışsanda bu yorumu yapıyorsan çok ilginç gerçekten
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme