Şimdi Ara

Gibson mi Fender mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5000tl butcem var Elektro gitar alicam model onerebilicek biri var mi ? Alternative rock,blues ve hard rock caliyorum.Onlara uygun iyi bir gitar ariyorum.Birde bu gitara uygun prosesor onerebilir misiniz?

• fender al
  • İkiside birbirinden iyi bi kere. Yaptığınız tarzlara bakarsanız Fender Stratocaster veya Gibson Les Paul almalısınız. İkiside başlıca efsane olmuş, kendilerinden sonra çıkan her marka/model elektro gitara ilham kaynağı olmuştur. Tarz olarak ikisinde de istediğiniz tarzları yapabilirsiniz. Ben Fenderciyim. Fender hayranı Fender, Gibson hayranı Gibson der. En iyisi gidin bi müzik marketine bakın hangisini daha çok beğenirseniz(ses,ton,rahatlığı) onu alın. Önemli olan bunun yanında kullanacağınız amfi.
  • dinlediklerin daha çok hangi parçalar, hard rock yoğun mu blues yoğun mu ? yani kulakta temiz tonlar akustik gitardan elektric gitara doğru ilerliyorsa "neck" ten "bridge" e hafif kirleniyorsa kesinlikle fender tele veya strat.. olmadı sona bir tane humbucker. amaaaa... arkadaş ben daha çok gürültü seviyorum yüksek gain ler overdrive lar o zaman les paul olur sg olur. benim yorumum hem fender hem gibson. bak gary moore ikisini de çaldı. joe bonamassa çaldı. videolara bak gary moore tribute jimi hendrix konseri var onu izle fender strat. jonny lang de tele custom var normalde ama les paul le sahnesi var turn around çalıyor OMG :) yani ne strat tan geçerim ne les paul den :) roy buchanan dan sıkılmazsan bi dinle; single temiz fender tonlar .. temiz-kirli farketmez arkasında harika mühendisliğin olduğu 50'lerden bugünlere kaydedilmiş binlerce albümlerde konserlerde bu gitarlar vardı gibson ES , SG, les paul .fender sss, hss, tele ve de türevleri.hocam al bi cigar box:):) şaka:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki gitar birbirinden pek uzak görünmesede birbirinden çok farklı karakterleri vardır, bu durum iki markayı ve kullanıcılarını ayırıyor. Bu durum tamamen sana kalmış bir durum.

Ben fender kullanıyorum, çünkü benim müziğime ve karakterime hitap ediyor.
  • Karanlık, koyu tonlar istiyorsan biraz klavyeye alışması kalınlığından dolayı zor olur ama Gibson, daha sivri tonlar almak istiyorsan Fender al klavyede rahatlık önemliyse özellikle Fender'i tavsiye ederim.
  • Bence sevdigin gitaristin signature gitarini al

• Hocam kafanızı karıştırmak gibi olcak ama prs lere de bakmanızı öneririm

• En iyisi mağazada deneyerek almak, burada sallapati yorumlar yapmak manasız.

Yine de, Gibson hayranı olarak söyleyebilirim ki les pauller otururken dizimi, ayaktayken omzumu çürütüyor ama sg ler harika. Explorer ve firebird ün da klavyesi hoş ama otururken garip bir hissi oluyor. Flying v zor zanaat.

Fender strat hiç sevmem herkeste var, iyice ayağa düştü ama custom teleler hoş.

Ha, bir de 5 veren 2 daha verir pazarlıkla 7 ye Vigier alır bence. (kur artınca fiyatı da arrtıysa zor gerçi)

Alayı over-priced ama olur da hoşuna giderse Yamaha lara da bak.
  • dostum şimdi alternative ve hard rock diyince fender daha çok akla yatıyor ancak blues dediğinde gibson.

ama ben şahsen son yıllarda gibson'un bittiğini düşünüyorum heritage diye bir marka var has gibson üreticilerinin ürettiği gitar onu düşün alıcaksan.

ama bu ikisi arasında bi tercih yapılabileceğini düşünmüyorum ikiside tatman gerek 2 farklı zevk

bence daha ucuz bir gitarla başla ve kendini hangi müzikte hissedebiliyorsan ona göre seç gitarını çünkü blues değil ama 5000 tl ye alacağın bir fender veya gibson alternative ve hard rock için heder olacak gitarlar.
  • yldrmcaglar Y kullanıcısına yanıt
    ben şahsi fikirlerimi sundum eğer yanlışımı düzeltirseniz beni mutlu edersiniz hocam herkezin duyumu farklı sonuçta
  • Fender senin tarzına daha uygun.
  • Fender almaya karar verdim ama bir turlu modele karar veremiyorum.Herkeste sadece marka yorumu yapmis.Sanirim en iyisi gidip tek tek deneyip dinlemek olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliemre-16

Fender almaya karar verdim ama bir turlu modele karar veremiyorum.Herkeste sadece marka yorumu yapmis.Sanirim en iyisi gidip tek tek deneyip dinlemek olucak.

Ha şunu bileydin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.